A+ R A-
22 February 2018

Thursday, 08 February 2018 15:13

Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου τίμησε τους Τρείς Ιεράρχες (Φωτογραφίες)

"Θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν με κριτική σκέψη, γνώση και προβληματισμό"

 

Βραβεύτηκαν οι αριστεύσαντες τελειόφοιτοι-δημότες του Αγίου Αθανασίου

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων στον Δήμο Αγίου Αθανασίου. Σε ομιλία του ο δήμαρχος Μαρίνος Κυριάκου εξείρε την προσφορά τους στην παιδεία, αλλά και την αξιοθαύμαστη κοινωνική και φιλανθρωπική τους δράση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν μαθητές του Δήμου Αγίου Αθανασίου για τις επιτυχίες και διακρίσεις τους στο πεδίο της μάθησης, της γνώσης και των αξιών.

 

"Οι Τρεις Ιεράρχες, ανέφερε ο δήμαρχος, είχαν κάνει πράξη την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη και την αγάπη, κάτι που δυστυχώς σήμερα πολλοί αγνοούν.

 

Ως Τοπική Αρχή τιμούμε απόψε και βραβεύουμε τις επιτυχίες και διακρίσεις των μαθητών του δήμου μας και τους συγχαίρουμε για όλα όσα έχουν πετύχει στο πεδίο της μάθησης, της γνώσης και των αξιών.

 

Αγαπητά μας παιδιά, σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε που μας δίνετε το δικαίωμα να νιώθουμε περήφανοι για σας και εύχομαι να έχετε ακόμη περισσότερες επιτυχίες στη ζωή σας.

 

Γιορτάζοντας σήμερα, αλλά και κάθε χρόνο τα ελληνικά γράμματα, μας δίνεται η ευκαιρία να τιμήσουμε το έργο που μας κληροδότησαν οι τρεις Ιεράρχες και καλούμαστε ως Πολιτεία και ως εκπαιδευτική κοινότητα να αναλάβουμε τις ευθύνες, αλλά και τις υποχρεώσεις μας, επενδύοντας σωστά στη γνώση και την παιδεία. Θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν με κριτική σκέψη, γνώση και προβληματισμό".

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις νέες προκλήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, επισημαίνοντας ότι είναι εδώ και χρήζουν διάλογο και λύσεις.

 

"Πολιτεία και αρμόδιοι φορείς, συνέχισε, οφείλουν να υπερπηδήσουν τα σοβαρά εμπόδια που συναντά η παιδεία μας και μαζί να πορευθούν προς τη σωστή εκτέλεση του έργου του εκπαιδευτικού μας συστήματος, λαμβάνοντας υπόψη τιςριζικές και ταχείες αλλαγές που συντελούνται γύρω μας συνεχώς.

 

Χαιρετισμό στη εκδήλωση έκανε και ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Αγίου Αθανασίου Σταύρος Ιωαννίδης. Κύριος ομιλητής ήταν ο δρ. Νίκος Περιστιάνης, Κοινωνιολόγος, Ιδρυτικός Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η γνώση στην εποχή των μεγάλων αλλαγών» . Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Δημοτική Χορωδία και ορχήστρα του δήμου Αγίου Αθανασίου με μαέστρο την Αντιγόνη Κυριακίδου.

 

Στη συνέχεια έγινε βράβευση των τέως δημοτικών συμβούλων Αγίου Αθανασίου για την πολύτιμη προσφορά τους ως δημοτικοί σύμβουλοι 2012-2016 και βράβευση των τέως μελών της σχολικής εφορίας Αγίου Αθανασίου. Τέλος έγινε βράβευση των αριστευσάντων τελειόφοιτων / δημοτών του της περσινής χρονιάς, καθώς και αυτούς που διακρίθηκαν σε Παγκύπριους, Ευρωπαϊκούς ή άλλους μαθητικούς διαγωνισμούς τιμώντας έτσι τα σχολεία τους κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017.

 

Read 165 times Last modified on Thursday, 08 February 2018 15:24

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)

Κλέφτες "κτυπούν" στον Άγιο Αθανάσιο

Κλέφτες "κτυπούν" στον Άγιο Αθανάσιο

Δήμαρχος: Οι δημότες να προστατεύσουν από μόνοι τους τις περιουσίες τους Σε έξαρση βρίσκονται οι διαρρήξεις και κλοπές στην περιοχή...

Δήμος Αγίου Αθανασίου: Πρασινίζει τα πάρκα του

Δήμος Αγίου Αθανασίου: Πρασινίζει τα πάρκα του

Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Αθανασίου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την Εκδήλωση...

Άγιος Αθανάσιος: Διάλεξη "Υγιεινή διατροφή για ενήλικες» (Φωτογραφίες)

Άγιος Αθανάσιος: Διάλεξη "Υγιεινή διατροφή για ενήλικες» (Φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με θέμα «Υγιεινή διατροφή για ενήλικες» με τον διατροφολόγο κ. Μάριο Τρύφωνος και κοπή...