A+ R A-
18 July 2018

Tuesday, 10 October 2017 08:27

Φωτογραφίες: Πλούσιες οι εκδηλώσεις για την εβδομάδα άσκησης και υγείας στο Δήμο Αγίου Αθανασίου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές του Ανοικτού Σχολείου του Δήμου Αγίου Αθανασίου.

Σε μια όμορφη ατμόσφαιρα, το πρωινό του Σαββάτου, οι ενδιαφερόμενοι, δημότες και μη, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους εκπαιδευτές όλων των προσφερόμενων μαθημάτων/δραστηριοτήτων, να έρθουν σε επαφή μαζί τους και να επιλέξουν σε ποιες δραστηριότητες θέλουν να εγγραφούν.

 

Παράλληλα στον ίδιο χώρο όλοι βρίσκονταν σε #Beactive ρυθμούς, αφού την ίδια μέρα άρχιζε η εβδομάδα προαγωγής άσκησης και υγείας στο Δήμο Αγίου Αθανασίου (23-30 Σεπτεμβρίου, 2017), στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού, με εθνικό συντονιστή τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού - KOA. Ο υπαίθριος χώρος του δημαρχείου μετατράπηκε σε αθλητικό χωριό στο οποίο μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα αθλήματα και να επιλέξουν τη δραστηριότητα που τους ταιριάζει σε ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Η ενημέρωση και η γνωριμία έγινε από ειδικά εκπαιδευμένους προπονητές, ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές και άλλους εκπαιδευτές του «Ανοικτού Σχολείου» και άλλων Σωματείων και ομάδων.

 

Οι παρόντες έμειναν κατενθουσιασμένοι και ευχαρίστησαν τους συντελεστές για τη μεγάλη από όλες τις πλευρές εκδήλωση που ετοίμασαν με τόση αγάπη για το κοινό. Τόνισαν ότι ήταν μια μέρα διαδραστική η οποία προώθησε την άθληση, τη γνώση, την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία, που καλούσε τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και να ασχοληθούν με ψυχωφελείς δραστηριότητες.

 

Σε δηλώσεις τους οι Ιωάννα Παρασκευοπούλου, εθνική συντονίστρια του ΚΟΑ για την ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού (#Beactive) και Κάλια Παπαδοπούλου, πρέσβειρα αθλητισμού, ευχαρίστησαν τους συντελεστές του Δήμου για την άψογη συνεργασία και διοργάνωση και παρότρυναν το κοινό να ασχοληθεί με την άθληση και να γίνουν ενεργά άτομα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

Οι εγγραφές του Ανοικτού Σχολείου συνεχίζονται ακόμη και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς στο 97717187.

Στο Πρόγραμμα του «Ανοικτού Σχολείου» δικαιούνται να συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως. Τα προσφερόμενα μαθήματα/δραστηριότητες για τη σχολική χρονιά 2017-18 είναι τα εξής:

 

Ελληνικά ως ξένη/δεύτερη γλώσσα, Αγγλικά, Ρωσικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Τουρκικά, Πρώτες Βοήθειες, Λογιστική, Η/Υ (ECDL), H/Y (παιδιά 8-10), Διαδικτυακό Marketing, Marketing, Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική, Ζαχαροκατασκευές, Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική-Ζαχαροκατασκευές για παιδιά (10-13), Οινογευσία και Οινοποίηση, Ψυχολογία και Προσωπική Ανάπτυξη, Λογοθεραπεία, Βοήθημα στην κατ’ οίκον εργασία για παιδιά δημοτικού, Βοήθημα στα Φιλολογικά μαθήματα Γυμνασίου-Λυκείου, Βοήθημα στα Μαθηματικά Γυμνασίου-Λυκείου, Σκάκι, Ρομποτική για παιδιά 6-10 ετών, Λαϊκοί και Παραδοσιακοί Χοροί, Μοντέρνοι Χοροί, ΗΙΡ ΗΟΡ, Χοροί Λάτιν, Χειροτεχνία, Ζωγραφική, Φωτογραφία και Επεξεργασία Εικόνας, Πλέξιμο, Αγιογραφία, Μουσικό Εργαστήρι, Παιδική Χορωδία, Γραφικές Τέχνες, Βυζαντινή Μουσική, Εκμάθηση Μουσικών Οργάνων: Πιάνο, Κιθάρα, Βιολί, Φλάουτο, Θεατρικό Εργαστήρι, Ικεπάνα, Αεροβική, Πιλάτες, Ακαδημία Ποδοσφαίρου, Τένις, Yoga, Ξιφασκία, Θεραπευτική Γυμναστική, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Βιολογικές Καλλιέργειες, Αρωματικά Φυτά και Κηπουρική.

 

Όλα τα μαθήματα που προσφέρει το Πρόγραμμα του «Ανοικτού Σχολείου» λειτουργούν με βάση αναλυτικό πρόγραμμα και στο τέλος κάθε χρονιάς οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης. Παρακολουθώντας τα μαθήματα των Η/Υ, Λογιστικής, Μουσικής Σχολής και Ξένων Γλωσσών, οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να παρακαθίσουν σε εγκεκριμένες εξετάσεις.

 

Αναμφίβολα η προσφορά και η σημασία του θεσμού του Ανοικτού Σχολείου είναι πολύ μεγάλη ως μέσο προσφοράς προς όλα τα κοινωνικά στρώματα και συμβάλλει στη βελτίωση του κοινωνικού επιπέδου, την ανάπτυξη εξωστρέφειας, τη σύσφιγξη σχέσεων μεταξύ των δημοτών και τη συμμετοχή στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Read 298 times Last modified on Tuesday, 10 October 2017 09:05

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)

Τελικές γιορτές «Ανοικτού Σχολείου» Αγίου Αθανασίου - Σειρά είχαν η Μουσική Σχολή και τα τμήματα Μοντέρνου Χορού

Τελικές γιορτές «Ανοικτού Σχολείου» Αγίου Αθανασίου - Σειρά είχαν η Μουσική Σχολή και τα τμήματα Μοντέρνου Χορού

Με ανέβασμα καλλιτεχνικής παράστασης από τα τμήματα Μοντέρνου Χορού και μουσική βραδιά από τους συμμετέχοντες στη Μουσική Σχολή, συνεχίζει το...

«Χορέψετε, Χορέψετε, τα νιατά να χαρείτε...» στον Άγιο Αθανάσιο

«Χορέψετε, Χορέψετε, τα νιατά να χαρείτε...» στον Άγιο Αθανάσιο

O Δήμος Αγίου Αθανασίου σας προσκαλεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου, 2018 η ώρα 8.30μ.μ. στην Μουσικό-χορευτική βραδιά με τίτλο «Χορέψετε,...

Άγιος Αθανάσιος: Παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου «Snanpshots from the borders»

Άγιος Αθανάσιος: Παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου «Snanpshots from the borders»

Έναρξη της ενημερωτικής καμπάνιας με τίτλο «#No more bricks in the wall» Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου με την ευκαιρία...