A+ R A-
23 June 2018

Thursday, 27 July 2017 10:27

Καθαρός Άγιος Αθανάσιος: Τοποθέτησε 20 κάδους για περισυλλογή περιττωμάτων ζώων Featured

Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου αναλαμβάνει συγκροτημένες... πρωτοβουλίες που υπηρετούν το στόχο για ένα Καθαρό Άγιο Αθανάσιο, χωρίς την παρουσία ακαθαρσιών ζώων σε κοινόχρηστους χώρους, δρόμους και πεζοδρόμια.


Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, ο Δήμαρχος της περιοχής Μαρίνος Κυριάκου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπηρετούν με συνέπεια μια πολιτική που δίνει προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του δήμου, λαμβάνοντας όμως υπόψη την ανάγκη ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας απέναντι στα ζώα, είτε αυτά ανήκουν σε κάποιον ιδιοκτήτη, είτε είναι αδέσποτα.


«Ο στόχος μας δεν είναι να τιμωρηθούν κάποιοι, ο στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο»


«Οι ανησυχίες, οι διαμαρτυρίες που δέχομαι καθημερινά, όσον αφορά το θέμα των σκύλων, είναι πάρα πολλές. Όμως από την άλλη, έπρεπε να κάνουμε και εμείς μια κίνηση, ούτως ώστε να βοηθήσουμε αυτό το ζήτημα», συνέχισε.


«Γι’ αυτό, και τοποθετήσαμε 20 για την ώρα κάδους απορριμμάτων για τους σκύλους, με τις σημάνσεις τους», εξήγησε ο Δήμαρχος.


«Στοχεύουμε μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2018 να τοποθετήσουμε ακόμα 20 κάδους»


Ερωτηθείς για το πώς έγινε η επιλογή των σημείων, ο Δήμαρχος είπε πως «επιλέξαμε 20 οδούς στις οποίες είχαμε παράπονα και προβλήματα, ενώ σκοπεύουμε στο άμεσο μέλλον να τοποθετήσουμε άλλους 20 κάδους», συμπλήρωσε.


Ταυτόχρονα ο κ. Κυριάκου έκανε θερμή παράκλησή προς τους πολίτες όπως να μην καταστρέψουν τους κάδους, απλά να τους χρησιμοποιούν. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι είναι καιρός πλέον να σεβαστούμε και τα ζώα, αλλά και τον συνάνθρωπό μας.


Δωρεάν μικροτσιπ στα ζώα, στις 4 Οκτωβρίου


Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου μέσα στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Δήμου, προγραμματίζει στις 4 Οκτωβρίου 2017, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζωών, σε συνεργασία με ιδιώτη γιατρό, να τοποθετήσει δωρεάν μικροτσιπ στα ζώα, σε όσους το θέλουν.


«Θα είναι μια προσπάθεια να φέρουμε ακόμα περισσότερο τον κόσμο κοντά, για να μπορέσουμε με τούτο τον τρόπο να ελέγξουμε ακόμη περισσότερο την κατάσταση, όσον αφορά τα αδέσποτα», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.


«Δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε δράσεις, μέχρις ότου καταφέρουμε να ελέγξουμε πλήρως την κατάσταση», ήταν το μήνυμα του Δημάρχου.

Τα  σημεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί οι 20 κάδοι για απόρριψη των περιττωμάτων των σκύλων είναι οι πιο κάτω οδοί:

1. ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ

2. ΑΧΙΛΛΛΕΑ ΛΥΜΠΟΥΡΙΔΗ

3. ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑΝΤΟΣ

4. ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ

5. ΑΓΙΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

6. ΜΑΧΗΤΩΝ ΕΛΔΥΚ

7. ΕΛΠΙΝΙΚΗΣ

8. ΘΕΣΠΕΣΙΑΣ

9. ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΥΡΗ

10. ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

11. ΠΑΡΑΛΙΑ

12. ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΝΟΠΕΤΡΑΣ

13. ΣΦΑΛΑΓΓΙΩΤΙΣΣΗΣ

14. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ (ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ)

15. ΛΩΡΟΒΟΥΝΟΥ

16. ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ

17. ΚΕΔΡΩΝ

18. ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ

19. ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ

20. ΤΣΙΗΚΛΙΑΔΩΝ

Παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες των ζώων να συμμορφώνονται με την Νομοθεσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου.

"ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑ & ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ"

Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος Αγίου Αθανασίου θα προχωρεί σε καταγγελίες σύμφωνα με τον περί Απoφυγής της Ρύπαvσης Δημόσιωv Δρόμωv και Δημόσιωv Χώρωv Νόμoς τoυ 1992 (19(I)/1992)

Ποινές: Κάθε πρόσωπo τo oπoίo είvαι έvoχoς πoιvικoύ αδικήματoς και υπόκειται σε φυλάκιση ή σε χρηματική πoιvή ή και στις δύo πoιvές.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα : 25-864145/128/129

Read 973 times Last modified on Thursday, 27 July 2017 10:34

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)

Καλοκαίρι με άρωμα πολιτισμού στον Δήμο Αγίου Αθανασίου

Καλοκαίρι με άρωμα πολιτισμού στον Δήμο Αγίου Αθανασίου

Αρχίζει σήμερα το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Αγίου Αθανασίου και δείτε πιο κάτω όλες τις εκδηλώσεις για τους μήνες Ιούνιο...

62η Αιμοδοσία Δήμου Αγίου Αθανασίου (Φωτογραφίες)

62η Αιμοδοσία Δήμου Αγίου Αθανασίου (Φωτογραφίες)

Για 62η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αγίου Αθανασίου με μεγάλη συμμετοχή αιμοδοτών. Η...

Ανοικτό Σχολείο Αγίου Αθανασίου: Συνεχίζονται οι τελικές του γιορτές (Φωτογραφίες)

Ανοικτό Σχολείο Αγίου Αθανασίου: Συνεχίζονται οι τελικές του γιορτές (Φωτογραφίες)

Γεύση από Πολιτισμό, Φρεσκάδα, Ζωντάνια, Ψυχαγωγία Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζονται οι καλοκαιρινές τελικές εκδηλώσεις του Ανοικτού Σχολείου...