A+ R A-
22 May 2018

Friday, 10 March 2017 11:45

Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου συμμετέχει στην εκστρατεία Let's do it! Cyprus «Καθαρί-Ζω την Κύπρο» Featured

Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου θα συμμετέχει στην μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που γίνεται στην Κύπρο, σε συνεργασία με την «Lets do it Cyprus».

Το Let’s Do It Cyprus, αποτελεί μέρος του προγράμματος Let’s Do It World.

 

Είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα που μπορεί να εμπλέξει τόσο μεγάλο μέρος της κοινωνίας!

 

Σωματεία /οργανώσεις /Σχολεία /Συνδέσμοι Γονέων / οργανωμένα σύνολα /Εταιρείες/ δημότες , ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για την καθαριότητα του Δήμου και της Κύπρου μας, μέσα σε 1 μόνο μέρα να καθαρίσουμε την περιοχή Σφαλλαγιώτισσας.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 και ώρα 9.30 π.μ.

 

ΧΩΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ -ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 

Η επιτυχία της εκστρατείας στηρίζεται στον εθελοντισμό και γι αυτό σας προσκαλούμε να συμμετέχετε κι εσείς μαζί μας.

 

Για καλύτερη οργάνωση αλλά και για να παρέχουμε σε όλους τα κατάλληλα υλικά που απαιτούνται (γιάντια/σιακούλλια )

 

Δηλώστε τα στοιχεία σας στα τηλ: 25864145/ 25864128 ή στο φαξ: 25-729261, μέχρι τις 30/3/2017 ή στο Facebook /Group: Let’s Do it Cyprus! Δήμος Αγίου Αθανάσιου

 

Το μόνο που χρειάζεται είναι εθελοντές με όραμα!

 

#LetsDoItCyprus Εσύ, θα είσαι εκεί;

 

letsdoit-10317.jpg

 

Εκστρατεία με τίτλο Let’s Do It! Cyprus «καθαρί-ΖΩ την Κύπρο σε μια μέρα» πραγματοποιεί στις 2 Απριλίου το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus και το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Το «Let’s Do It! Cyprus» αποτελεί μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας «Let’s Do It World! Με που έχει σαν στόχο την απαλλαγή των φυσικών περιοχών του κόσμου από σκουπίδια.

 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα και την μεγαλύτερη κίνηση πολιτών που έχει οργανωθεί ποτέ στον κόσμο, ενώ η όλη γεννήθηκε το 2008 στην Εσθονία και σήμερα η συμμετοχή στο Let’s Do It World! ξεπέρασε τις 113 χώρες, ανάμεσά τους και η Κύπρος.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η εκστρατεία Let’s Do It! Cyprus «καθαρί-ΖΩ την Κύπρο σε μια μέρα» αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική δράση που πραγματοποιείται στο νησί μας. Στην εν λόγω εκστρατείας συμμετείχαν τον Απρίλιο του 2016 15.000 εθελοντές ενώ κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εκστρατειών (2012-2016) περισσότερα από 40.000 άτομα έχουν καθαρίσει το νησί από 200 τόνους σκουπιδιών.

 

Στην εκστρατεία Let’s Do It! Cyprus «καθαρί-ΖΩ την Κύπρο σε μια μέρα» που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου 2017, μπορεί να λάβει μέρος οποιαδήποτε οργάνωση πολιτών διοργανώνοντας τον δικό της εθελοντικό καθαρισμό.

 

Το Δίκτυο θα παρέχει προς τις οργανώσεις που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην εκστρατεία, τα υλικά που χρειάζονται, καπελάκια για τους εθελοντές και μπλούζα για τον υπεύθυνο ομάδας. Προς το σκοπό αυτό μάλιστα, εντός του μήνα Μαρτίου το Δίκτυο ετοιμάζει εκπαιδευτικές συναντήσεις σε όλες τις επαρχίες για ενημέρωση των Υπεύθυνων Ομάδων.

 

Παράλληλα, το Δίκτυο προτρέπει τις ομάδες του εντός της εβδομάδας 27-31 Μαρτίου να ετοιμάσουν δικές τους εθελοντικές δράσεις όπως για παράδειγμα δενδροφύτευση, διοργάνωση παιδικών κατασκευών με επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά, ένταξη μίας μέρας εντός της εβδομάδας ως ημέρας συλλογής χαρτιού κτλ.

 

Στόχος είναι όπως επιτευχθεί η όσο τον δυνατό περισσότερη συμμετοχή εθελοντών, έτσι ώστε το μήνυμα να φτάσει σε ολόκληρη την Κύπρο και να ακουστεί ηχηρό σε όλο τον κόσμο μέσω του Let’s Do It World! Γι’ αυτό το λόγο το Δίκτυο προσβλέπει στη βοήθεια όλων σε ό,τι αφορά τη δημιουργία εθελοντικής ομάδας για συμμετοχή στον Παγκύπριο καθαρισμό σε σημεία τα οποία θα συμφωνηθούν.

 

Read 864 times Last modified on Thursday, 30 March 2017 12:00

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)

Ο Άγιος Αθανάσιος διοργανώνει Πολυπολιτισμικό Παιδικό Φεστιβάλ

Ο Άγιος Αθανάσιος διοργανώνει Πολυπολιτισμικό Παιδικό Φεστιβάλ

Ο Άγιος Αθανάσιος σας προσκαλεί όλους την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, από τις 18.00 έως τις 21:00, στην Πλατεία Ειρήνης,...

Άγιος Αθανάσιος: Κοινοτικό γήπεδο και αθλητικά πάρκα

Άγιος Αθανάσιος: Κοινοτικό γήπεδο και αθλητικά πάρκα

Μαρίνος Κυριάκου: Αναγκαιότητα η δημιουργία τους γιατί σωματεία αναστέλλουν τη δραστηριότητά τους Αναγκαιότητα θεωρεί την δημιουργία κοινοτικού γηπέδου, ο...

Τελετή ονομασίας πάρκου προς τιμή του α. Εζεκία Παπαϊωάννου

Τελετή ονομασίας πάρκου προς τιμή του α. Εζεκία Παπαϊωάννου

Με σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/4/2018 στον Δήμο Αγίου Αθανασίου, από τον τοπικό δήμο και την Επαρχιακή Επιτροπή...