A+ R A-
15 July 2018

Tuesday, 09 January 2018 14:35

Στη δημιουργία μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου στοχεύει ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών

Ν. Αναστασίου: Αξιοποίηση περιοχής δυτικά του Νοσοκομείου

 

 

"Εντός του 2018 ολοκληρώνονται οι εργασίες αποξήλωσης των αμιάντων από το χώρο του Οικισμού Βερεγγάρια, ένα καρκίνωμα που για χρόνια ταλαιπωρούσε τους Δημότες Πολεμιδιών, και κυρίως τους κατοίκους που γειτνιάζουν με το χώρο του οικισμού Βερεγγάρια".

 

Το πιο πάνω δήλωσε στην ΛΕΜΕΣΟ ο δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου, ο οποίος σημείωσε ότι "η χρονιά που μας πέρασε, ήταν δύσκολη για το Δήμο μας , αφού και αυτή ήταν συνυφασμένη με την ευρύτερη δημοσιονομική πολιτική του κράτους. Είμαστε αναγκασμένοι μέσα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις να κρατήσουμε τις ισορροπίες προσπαθώντας να διατηρήσουμε ψηλά το επίπεδο των υπηρεσιών μας προς τους Δημότες μας. Πάνω απ ΄ όλα έχουμε τον άνθρωπο, τον πολίτη μας και κύριος στόχος αλλά και επιδίωξη μας, είναι να κρατήσουμε ψηλά την ποιότητα ζωής των δημοτών μας" πρόσθεσε.

 

Αναφερόμενος στα Βερεγγάρια, ο δήμαρχος, επεσήμανε ότι ο Δήμος θα παρακολουθεί από κοντά τις εργασίες, και υπενθύμισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει προβεί σε εξαγγελία για την αξιοποίηση του χώρου αυτού. Στις δηλώσεις του, ανάφερε την πρόθεση της κυβέρνησης για δημιουργία στο χώρο φοιτητικών εστιών και στην δημιουργία εργαστηριακών μονάδων για κάλυψη των αναγκών του ΤΕΠΑΚ καθώς και την παραχώρηση στο δήμο Κάτω Πολεμιδιών, 15 στρέμματα για κάλυψη των δικών του αναγκών.

 

Πάγιο αίτημα μας, διευκρίνισε, παραμένει η δημιουργία ενός μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται πεζόδρομοι, ποδηλατοδρόμοι, χώροι ψυχαγωγίας, άθλησης, για παιδιά, για ηλικιωμένους.

 

Ένας πολυχώρος πνεύμονας πρασίνου, ο οποίος πολύ εύκολα θα μπορεί να συνδεθεί με το Γραμμικό Πάρκο του Γαρύλλη καταλήγοντας έτσι στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού".

 

Στη συνέχεια ο κ. Αναστασίου, μας είπε ότι η ανάπτυξη του χώρου των Βερεγγαρίων είναι το κύριο όραμα μας και παράλληλα το πρόγραμμα μας για την επόμενη πενταετία.

 

"Θέλουμε να εντάξουμε τον Δήμο μας στο χάρτη των Πανεπιστημιακών Δήμων. Θα αποτελεί το αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς, μιας συλλογικής προσπάθειας. Είναι πιστεύω σε όλους αντιληπτό ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει μια δυναμική στην περιοχή μας η οποία θα έχει τεράστια ευεργετικά οφέλη σε όλους τους τομείς. Είναι έργο που θα αναβαθμίσει σε όλα τα επίπεδα την ποιότητα ζωής των πολιτών".

 

Ως θετική εξέλιξη για τον Δήμο, θεωρεί επίσης ο δήμαρχος την έναρξη καθαρισμού εγκαταλειμμένων οικόπεδων στην περιοχή της Κτηνοτροφικής. "Έχουν διατεθεί-είπε- για τον καθαρισμό 10 οικοπέδων €30.000- (τριάντα χιλιάδες ευρώ) και σύντομα θα προχωρήσουμε και σε δεύτερη εκστρατεία καθαριότητας στο χώρο.

 

Θετικά ήταν και τα αποτελέσματα της συνάντηση μας με τον Υπουργό Γεωργίας, για ενεργοποίηση παλαιότερης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για μετακίνηση της Κτηνοτροφικής Περιοχής στην Κτηνοτροφική Ζώνη Κάτω Πολεμιδιών".

 

Ταυτόχρονα ο δήμαρχος ανέφερε ότι "με παρέμβαση του Δήμου σε συνεργασία με το ΣΑΛΑ, συμπεριλήφθηκε στα πλαίσια κατασκευής του κάθετου δρόμου, τεράστιος οχετός ομβρίων υδάτων. Είναι κάτι το οποίο δεν υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό. Ο οχετός αυτός θα περισυλλέγει μεταξύ άλλων και τα όμβρια ύδατα στην περιοχή του 22ου Δρόμου.

 

Έχουμε πετύχει στους προϋπολογισμούς αλλά και στους σχεδιασμούς κατασκευής του ΣΑΛΑ σε σχέση με τα όμβρια ύδατα, να εντάξουμε τα αντιπλημμυρικά έργα των οδών Παναγιώτη Αναγνωστοπούλου, Ευγενίου Βουλγάρεως, Μαρίνου Γερουλάνου, αλλά και μέρος της οδού Μελίνας Μερκούρη, όπου ο αγωγός έχεις μείνει τυφλός στο ύψος της οδού Στωικών".

 

Ένα άλλο μεγάλο έργο που προγραμματίζεται είναι η αξιοποίηση περιοχής, δυτικά του Νοσοκομείου

 

«Στα προηγούμενα χρόνια», τόνισε, «ο Δήμος μας πέτυχε να εντάξει εντός των οικιστικών ζωνών, μια μεγάλη περιοχή η οποία ευρίσκετε δυτικά του Νοσοκομείου.

 

Παρά το γεγονός αυτό, η περιοχή για χρόνια έχει παραμείνει αναξιοποίητη, για το λόγο ότι το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού αδυνατούσε με την υπάρχουσα υποδομή, να καλύψει τις ανάγκες της νέας περιοχής. Η πολιτική που ακλουθείτε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο κάθε ιδιοκτήτες γης που επιθυμεί να αναπτύξει το τεμάχιο του, θα πρέπει να υλοποιήσει με δικό του κόστος, την υποδομή που χρειάζεται, κάτι το οποίο ήταν και αποτρεπτικό.

 

Έχουμε πετύχει και έχει εγκριθεί από το ΣΥΛ η κατασκευή νέας υδατοδεξαμενής, η οποία θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλης της νέας περιοχής και να τοποθετήσει τους αγωγού αντλήσει αλλά και παροχής.

 

Το όλο έργο θα κατασκευαστεί με έξοδα του ΣΥΛ, το οποίο στην συνέχεια θα τα μετακυλήσει στους ιδιοκτήτες της γης. Το όλο έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια περίπου. Παράλληλα έχουν αντικατασταθεί οι αγωγοί παροχής νερού στην περιοχή γύρω από την εκκλησία Αποστόλου Βαρνάβα, όπου υπήρχε πρόβλημα με το δίκτυο μας».

 

Καταλήγοντας ο δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών, ανέφερε ότι "έχει αρχίσει η ασφαλτόστρωση των δρόμων καθώς και η επιδιόρθωση των πεζοδρομίων. Χρειάζεται πολύ δουλεία σε αυτό τον τομέα, γι αυτό και προγραμματίζουμε την συνέχιση των εργασιών και με την νέα χρονιά".

 

 

Read 319 times Last modified on Tuesday, 09 January 2018 15:28

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΚΑΤΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΑ)

Ξεκινά η αφαίρεση αμιάντων περιμετρικά του "Βερεγγάρια", στα Κ.Πολεμίδια

Ξεκινά η αφαίρεση αμιάντων περιμετρικά του "Βερεγγάρια", στα Κ.Πολεμίδια

Παρά την μικρή καθυστέρηση που έφεραν απρόβλεπτοι αλλά αναγκαίοι έλεγχοι, που με τη σειρά τους οδήγησαν σε αύξηση της δαπάνης...

Κάτω Πολεμίδια: Συνεχίζεται με πλούσιες εκδηλώσεις το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου

Κάτω Πολεμίδια: Συνεχίζεται με πλούσιες εκδηλώσεις το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου ξεκινάει! Δυναμικό ξεκίνημα για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018, ξεκινάει στις 19 Ιουνίου 2018 και...

Άρχισε και φέτος το πολιτιστικό καλοκαίρι του δήμου Κάτω Πολεμιδιών

Άρχισε και φέτος το πολιτιστικό καλοκαίρι του δήμου Κάτω Πολεμιδιών

Με μουσική βραδιά «Το χθες στο σήμερα» με τα μεγαλύτερα τραγούδια του αρχοντορεμπέτικου/ρεμπέτικου και ελαφριού τραγουδιού, έγινε η έναρξη των...