A+ R A-
15 December 2018

Wednesday, 10 October 2018 14:19

Κοσμοσυρροή στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Μέσα Γειτονιάς (Φωτογραφίες)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, στο Πάρκο Πανίκου Δημητρίου και το οποίο διοργανώνει η Πολιτιστική Επιτροπή του δήμου.


 

 

Σύντομο χαιρετισμό στην όλη εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του δήμου Ευστάθιος Γρηγορίου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο χορός αποτελεί μέσα από τα βάθη των αιώνων το τελειότερο εκφραστικό μέσο του ανθρώπου μετά το λόγο, και αποτελεί την ευκαιρία για ομαδική έκφραση και επικοινωνία των ανθρώπων μεταξύ τους.

 

«Η επιτυχής απόδοση ενός ομαδικού χορού προϋποθέτει πέραν από την επίμονη προετοιμασία, ταλέντο, αισθητική, επικοινωνία, συντονισμό, υπέρβαση, υπομονή και ψηλά αντανακλαστικά. Το αποτέλεσμα αυτού του μείγματος είναι μαγικό και η θέαση ενός επιτυχημένου χορού από το κοινό, αποτελεί μια μυσταγωγία πολλές φορές ερωτική, μια εκφραστική διέγερση των αισθήσεων», τόνισε.

 

«Όταν χορεύεις είναι λες και αποκολλάται η ψυχή από το σώμα για να χορέψουν μεταξύ τους σε ένα αρμονικό φλερτ μιας μαγευτικής ιεροτελεστίας», συμπλήρωσε.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

 

Ο κ. Γρηγορίου συνέχισε λέγοντας πως ιδιαίτερα στους παραδοσιακούς χορούς που έρχονται πολλές φορές από τα βάθη των αιώνων απαιτείται βαθιά μελέτη, πειθαρχία αδιαπραγμάτευτη και απερίσπαστη συγκέντρωση για να μπορεί να αποδοθεί η πρωταρχική σύλληψη των χορογράφων.

 

«Ως Έλληνες δικαιωματικά μπορούμε να είμαστε περήφανοι για την πλούσια και υψηλής στάθμης παράδοση μας. Ο χορός μαζί με το τραγούδι αποτελούν όχι απλώς αναπόσπαστο μέρος αυτής της παράδοσης αλλά βρίσκονται στο κέντρο της. Για κάθε έκφανση της ζωής οι πρόγονοι μας δημιούργησαν και ένα ανάλογο μουσικοχορευτικό πλαίσιο σε μια πρωτοφανή ποικιλία από τον Πόντο μέχρι την Κύπρο, από την Κύπρο μέχρι την Κρήτη, από την Κρήτη μέχρι την Ήπειρο, την Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και βεβαίως την Μικράν Ασία, όπου οφείλουμε να διατηρήσουμε και να καλλιεργήσουμε αυτή την ιδιαίτερη μουσικοχορευτική τους παράδοση», σημείωσε τέλος ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του δήμου.

 

Στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Ανοικτού Σχολείου Μέσα Γειτονιάς, το χορευτικό συγκρότημα «Αργοναύτες» Ερήμης, το χορευτικό συγκρότημα Ρωμιοσύνη (Πόντος) και το χορευτικό συγκρότημα Sovatcii (Βουλγαρία).

 

 

TIPS:

Αξίζει να αναφερθεί πως θετικά ήταν τα σχόλια του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός πως στην εκδήλωση προσφέρονταν παραδοσιακά εδέσματα όπως σιουσιούκος, σταφίδες, αμύγδαλα, κρασί και ζιβανία. Θετικά ήταν και τα σχόλια, για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της παράστασης, χορευτές ντυμένοι με παραδοσιακές στολές περνούσαν ανάμεσα στο κοινό και τους κερνούσαν τα παραδοσιακά αυτά εδέσματα.

 

 

Read 2703 times Last modified on Wednesday, 10 October 2018 14:35

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ)

Διάλεξη με θέμα «Οι εξελίξεις στη Γναθοπροσωπική Χειρουργική» στη Μέσα Γειτονιά

Διάλεξη με θέμα «Οι εξελίξεις στη Γναθοπροσωπική Χειρουργική» στη Μέσα Γειτονιά

Ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς κ. Δώρος Αντωνίου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σας προσκαλούν σε διάλεξη που διοργανώνει η...

Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Μέσα Γειτονιά

Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Μέσα Γειτονιά

Ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς κ. Δώρος Αντωνίου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σας προσκαλούν στη Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου...

Ψήφισε θετικά τον προϋπολογισμό για το 2019 στη Μέσα Γειτονιά, ο ΔΗΣΥ

Ψήφισε θετικά τον προϋπολογισμό για το 2019 στη Μέσα Γειτονιά, ο ΔΗΣΥ

Ο δημοτικός σύμβουλος Μέσα Γειτονιάς και επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΔΗΣΥ, Ανδρέας Μιχαηλίδης τοποθετήθηκε σε σχέση με τους προϋπολογισμούς που...