A+ R A-
20 October 2018

Thursday, 23 November 2017 11:13

Μετ’ εμποδίων ο προϋπολογισμός Μέσα Γειτονιάς Featured

Ψηφίστηκε κατόπιν συμβιβασμών

 

Ψηφίστηκε και φέτος ο προϋπολογισμός για το 2018, του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, με αυξήσεις στα τέλη και στις φορολογίες. Ενδεικτικά να σημειώσουμε πως η Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ Μέσα Γειτονιάς καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2018, για το λόγο ότι Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς, ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ, δήλωναν αύξηση στα τέλη σκυβάλων στο 14%, αύξηση την οποία η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Μέσα Γειτονιάς, θεωρούσε υπερβολική.

 

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ Μέσα Γειτονιάς Μαρία Συγγέρη, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, ο προϋπολογισμός για το 2018 τελικά ψηφίστηκε ομόφωνα, έπειτα από δική τους επιμονή, όπως η αύξηση στα τέλη σκυβάλων ανέλθει στο 10%.

 

Τον προϋπολογισμό του 2018, καταψήφισε και η Δημοτική Ομάδα της ΕΔΕΚ Μέσα Γειτονιάς, με τον εκπρόσωπό της Ευστάθιο Γρηγορίου να αναφέρει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, πως ο κατατεθειμένος προϋπολογισμός παρόλο που είναι πλεονασματικός και οι αριθμοί ευημερούν, δυστυχώς οι πολίτες δυστυχούν.

 

«Γι’ αυτό ως πολιτική πράξη τον καταψηφίζουμε επειδή παρ’ όλες τις πολυετείς στερήσεις αυτού του λαού η ίδια ανάλγητη φιλοσοφία της κυβέρνησης συνεχίζεται και αντί να ανακουφίζει στραγγίζει περαιτέρω τους πολίτες. Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό με μόνη εξαίρεση τα κονδύλια που αφορούν στους μισθούς όλου του προσωπικού», συμπλήρωσε.

 

Ο κ. Γρηγορίου αναφερόμενος στην αποκομιδή των σκυβάλων λόγω του κλεισίματος του σκουπιδότοπου στο Βατί, τόνισε πως ως ΕΔΕΚ ζήτησαν την άμεση διερεύνηση της συμφωνίας μεταξύ του διαχειριστή οργανισμού και τρίτων, για την παραλαβή του καύσιμου απόβλητου που θα παράγεται μετά την επεξεργασία των σκυβάλων.

 

«Γνωρίζουμε ότι αυτός που παραλαμβάνει το καύσιμο απόβλητο θα πρέπει να καταβάλλει αντίτιμο εφόσον το απόβλητο αυτό μπορεί να παράγει ενέργεια με την καύση του, και όχι να πληρώνεται για να το παραλαμβάνει. Εάν υπάρχει περίπτωση κακής συμφωνίας ή κακού προγραμματισμού από τον Οργανισμό, δεν θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να την πληρώσει ο Δημότης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς Δώρος Αντωνίου, ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, πως για το Δήμο Μέσα Γειτονιάς παραμένει ιδιαίτερα σημαντικό, η εκκρεμότητα που υπάρχει από το Υπουργείο Παιδείας προς το Δήμο, για το έλλειμμα για τη διαχείριση του Νηπιοπαιδοκομικού Σταθμού Γ. Ν. Καλογερόπουλου. «Η πρόταση που έγινε από το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα, αφού εάν γίνει αποδεκτή, θα αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του Σταθμού, με σημαντική διαφοροποίηση των οικονομικών δεδομένων», συμπλήρωσε.

 

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος τόνισε πως ο προϋπολογισμός του 2018, είναι προϋπολογισμός ανάπτυξης, καθώς ο Δήμος θα προχωρήσει στην ασφαλτόστρωση αρκετών δρόμων που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, καθώς επίσης και στην επιδιόρθωση αρκετών πεζοδρομίων.

 

Τέλος, ο κ. Αντωνίου τόνισε πως θα δοθεί έμφαση στην ανακατασκευή και επιδιόρθωση αρκετών χώρων πρασίνου και παιχνιδότοπων (πάρκων), ενώ ιδιαίτερα σημαντικό αποτελεί και η αγορά σαρώθρου για την καθαριότητα του δήμου.

 

Από πλευράς της Δημοτικής Ομάδας ΔΗΚΟ Μέσα Γειτονιάς, ο εκπρόσωπός της, Γιαννάκης Αθηνάκης, σε δικές του δηλώσεις στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, τόνισε πως ο δήμος Μέσα Γειτονιάς πρέπει να συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα έτσι ώστε σιγά σιγά να μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης.

 

Ταυτόχρονα, κάλεσε το Δήμαρχο όπως συνεχίσει τις προσπάθειες για είσπραξη των οφειλών της κυβέρνησης προς το δήμο, σε σχέση με το Καλογεροπούλειο που είναι ένα σεβαστό ποσό και θα βοηθήσει τα οικονομικά του δήμου.

 

Τέλος, εκ μέρους της Δημοτικής Ομάδας ΔΗΣΥ Μέσα Γειτονιάς, ο εκπρόσωπός της Ανδρέας Μιχαηλίδης ανέφερε στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, πως για το 2018 πρέπει να υπάρξει βελτίωση της εισπρακτικότητας των οφειλών προς τον Δήμο και προγραμματισμός αύξησης των εσόδων του Δήμου.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως πρέπει να γίνει καταγραφή και αδειοδότηση σκύλων, καταγραφή υποστατικών που δεν είναι καταχωρημένα, εισπράξεις από τέλη που είναι καθυστερημένα, αναθεώρηση της απόφασης για την περισυλλογή αχρήστων και σκυβάλων – σαν ανταποδοτικό τέλος, οφειλές Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και τέλος εισπράξεις από Πολιτικούς Γάμους.

 

Read 691 times Last modified on Friday, 24 November 2017 15:11

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ)

Χρόνια πολλά στη χορωδία Δήμου Μέσα Γειτονιάς (Φωτογραφίες)

Χρόνια πολλά στη χορωδία Δήμου Μέσα Γειτονιάς (Φωτογραφίες)

Παράγεται πολιτιστικό έργο δήλωσε ο Δώρος Αντωνίου Με την ευκαιρία των εορτασμών των 20 χρόνων της Χορωδίας Δήμου Μέσα...

Αθλητικό Χωριό στη Μέσα Γειτονιά

Αθλητικό Χωριό στη Μέσα Γειτονιά

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, το #BEACTIVE SPORT VILLAGE που διοργάνωσε ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς στο...

144 φωτογραφίες από τα 20χρονα της χορωδίας Μέσα Γειτονιάς [ΑΛΜΠΟΥΜ]

144 φωτογραφίες από τα 20χρονα της χορωδίας Μέσα Γειτονιάς [ΑΛΜΠΟΥΜ]

Με την ευκαιρία των εορτασμών των 20 χρόνων της Χορωδίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Πάρκο Πανίκου Δημητρίου. Στην εκδήλωση συμμετείχε η...