A+ R A-
25 February 2018

Friday, 29 September 2017 11:26

Φωτογραφίες: Θεσμός πλέον το Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Μέσα Γειτονιάς

Ευστάθιος Γρηγορίου: «Η μουσική από αρχαιοτάτων χρόνων αποτελεί μια από τις βαθύτερες εκφράσεις του πολιτισμού»

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε για 10η συνεχή χρονιά το Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, που έλαβε χώρα την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

«Το Χορωδιακό Φεστιβάλ είναι ένας θεσμός που έχει καθιερώσει ο Δήμος μας εδώ και αρκετά χρόνια και εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου μας», είπε σε αποκλειστικές δηλώσεις του στη εφημερίδα «ΛΕΜΕΣΟΣ» ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς, Δώρος Αντωνίου.

 

«Είναι χαρά μας που φιλοξενήσαμε τις χορωδίες των άλλων Δήμων», συμπλήρωσε.

 

Τέλος, ευχαρίστησε τους μαέστρους και όλους τους χορηγούς που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Δήμου Μέσα Γειτονιάς να συμβάλουν και να παρουσιαστούν στην όμορφη αυτή εκδήλωση.

 

«Ήταν μια πολύ όμορφη παράσταση και την απόλαυσαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν», κατέληξε.

 

Σε ακόμα μια βραδιά πολιτισμού στη Μέσα Γειτονιά, καλοσώρισε τους παρευρισκόμενους ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, Ευστάθιος Γρηγορίου.

 

Σε δικό του σύντομο χαιρετισμό, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Γρηγορίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο πολιτισμός είναι μια μεγάλη υπόθεση για την ανθρώπινη ύπαρξη, καθοριστική θα λέγαμε όσο και αέναα εξελισσόμενη. Πολιτισμός όμως, δεν είναι μόνο η καλλιέργεια των τεχνών, αλλά μια συνολικότερη θεώρηση της ανθρώπινης ύπαρξης», συμπλήρωσε.

 

Όπως μάλιστα σημείωσε, «δεν είναι τυχαίο που οι πρόγονοι μας στην Αρχαία Ελλάδα έδωσαν τόση προσοχή στην πολιτιστική ανάπτυξη, επιτυγχάνοντας αποτελέσματα τα οποία παραμένουν κλασικά και αποτελούν αντικείμενα παγκόσμιου θαυμασμού. Αναζήτησαν όχι μόνο το υψηλό στην τέχνη, αλλά σε τελευταία ανάλυση, και την ίδια την αλήθεια της ζωής», τόνισε.

 

Ακολούθως, ο Πολιτιστικός Λειτουργός του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, δήλωσε ότι ο Παρθενώνας ήταν θρησκευτικός ναός και σε τελευταία ανάλυση, όπως είπε, «ο πολιτισμός εκτός από τις τέχνες περιλαμβάνει τη γραμματεία ενός λαού, λογοτεχνική, φιλοσοφική και άλλη, τις παραδόσεις του και τα ήθη του». Παράλληλα, σημείωσε ότι αναφέρεται σε ένα τρόπο ζωής, στην συμπεριφορά και τις επιλογές μας στην καθημερινότητα.

 

«Η ανάγκη για πολιτιστική καλλιέργεια και εμπλουτισμό σε περιόδους κρίσεως, σε καιρούς ζοφερούς σαν τους σημερινούς γίνεται ακόμα πιο επιτακτική», υπογράμμισε ο κ. Γρηγορίου, ο οποίος δήλωσε ότι η μουσική από αρχαιοτάτων χρόνων αποτελεί μια από τις βαθύτερες εκφράσεις του πολιτισμού.

 

Επιπλέον, ο κ. Γρηγορίου επισήμανε το γεγονός ότι η μουσική αγγίζει το βαθύτερο πυρήνα της ψυχής, ασκώντας θεμελιακή επίδραση πάνω της. «Αρκεί μόνο να θυμηθούμε τι επίδραση είχε και έχει η μουσική, ιδιαίτερα σε περιόδους εθνικών πολιτικών και κοινωνικών αγώνων», συμπλήρωσε.

 

Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση του 10ου Χορωδιακού Φεστιβάλ και ιδιαίτερα την εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, η οποία ήταν ο χορηγός επικοινωνίας και προβολής του.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν οι χορωδίες των Δήμων Μέσα Γειτονιάς, Αγλαντζιάς, Λιβαδιών και του Πολιτιστικού Ομίλου Μόρφου.

 

Read 572 times Last modified on Friday, 29 September 2017 11:35

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ)

Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς παραχωρεί υποτροφίες - Δείτε μέχρι πότε οι αιτήσεις

Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς παραχωρεί υποτροφίες - Δείτε μέχρι πότε οι αιτήσεις

Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεώργιου Ν. Καλογερόπουλου ανακοινώνει ότι, θα παραχωρήσει υποτροφίες ενός έτους σε...

Καταγγελία Δημοτικής Συμβούλου - Διάβαση πεζών-έκτρωμα έξω από εκκλησία Μέσα Γειτονιάς

Καταγγελία Δημοτικής Συμβούλου - Διάβαση πεζών-έκτρωμα έξω από εκκλησία Μέσα Γειτονιάς

Θέμα κατασκευής σωστής διάβασης πεζών, φωταγωγημένης, έξω από την εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα στην Μέσα Γειτονιά, προς αντικατάσταση του σημερινού...

Δώρος Αντωνίου: «Εύχομαι σε όλους ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ, ΑΝΤΟΧΗ, ΘΑΡΡΟΣ και ΕΛΠΙΔΑ»

Δώρος Αντωνίου: «Εύχομαι σε όλους ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ, ΑΝΤΟΧΗ, ΘΑΡΡΟΣ και ΕΛΠΙΔΑ»

Μήνυμα Δημάρχου Μέσα Γειτονιάς κ. Δώρου Αντωνίου με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων Εύχομαι σε όλους ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ, ΑΝΤΟΧΗ,...