A+ R A-
20 May 2018

Monday, 06 March 2017 16:35

Θα εργαστούμε σκληρά, με συλλογικότητα και διαφάνεια, δηλώνει ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς

Στα παιδιά μας χρωστούμε ένα καλύτερο, ομορφότερο και πιο ανθρώπινο Δήμο γι' αυτό θα εργαστούμε και αυτή την πενταετία σκληρά, μακριά από σκοπιμότητες, με συλλογικότητα και διαφάνεια, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς, Δώρος Αντωνίου, ο μόνος Δήμαρχος της Μείζονος Λεμεσού που επαναδιεκδίκησε και πέτυχε επανεκλογή του.

Και αυτή την πενταετία, αναφέρει ο κ. Αντωνίου, μαζί με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, "θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα και σίγουρα με συλλογικότητα και διαφάνεια, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά, για το καλό του Δήμου μας", υπενθυμίζοντας, παράλληλα, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Δήμος την περασμένη πενταετία.

Η μείωση της κρατικής χορηγίας για το Δήμο της Μέσα Γειτονιάς έφτασε το 45%, δηλαδή περίπου 1,450,000 ευρώ το χρόνο, είπε, και σημείωσε πως "αν είχαμε αυτό το σύνολο των 7,250,000 ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια, σίγουρα πολλά από τα προβλήματα που έχουμε σήμερα δεν θα υπήρχαν".

Κακή κατάσταση δρόμων και πεζοδρομίων

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που ο Δήμος σήμερα αντιμετωπίζει και πρέπει να επιλυθεί, συνέχισε ο κ. Αντωνίου, είναι η κακή κατάσταση δρόμων και πεζοδρομίων. "Αν είχαμε αυτά τα χρήματα που αποκόπηκαν από την κρατική χορηγία, δεν θα υπήρχε δρόμος ή πεζοδρόμιο στη Μέσα Γειτονιά που να μην ήταν σε άριστη κατάσταση", σημείωσε.

"Παρόλα αυτά προσαρμοστήκαμε και αναγνωρίζοντας τα προβλήματα μας, ξεκινούμε μια νέα πενταετία με πολλή όρεξη και ζήλο, για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε κάποιους στόχους που θέσαμε εξαρχής", συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τα έργα που θα βελτιώσουν το οδικό δίκτυο, ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς ανέφερε ότι "θέλουμε να προχωρήσουμε σε ανακατασκευή των οδών Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' και την Γρηγόρη Αυξεντίου και με τη δημιουργία υπόγειου ή υπέργειου δρόμου στην οδό Κωστή Παλαμά ή στην Γρίβα Διγενή, που να ενώνει τη νότια και βόρεια περιοχή της Μέσα Γειτονιάς, δηλαδή την Πανθέα και την περιοχή Τιμίου Προδρόμου, ώστε να δημιουργήσουμε μια πρόσβαση που να αποφεύγονται οι κυκλικοί κόμβοι, οι οποίοι σε ώρες αιχμής είναι υπερφορτωμένοι".

Να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο πολυχώρο

Ψηλά στις προτεραιότητες βρίσκεται η διαμόρφωση συνθηκών για υγιή απασχόληση των νέων, σημειώνει ακόμη ο Δώρος Αντωνίου και προς το σκοπό αυτό "θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο πολυχώρο, όπου οι νέοι μας θα βρίσκουν στέγη για να ασχολούνται στον ελεύθερο τους χρόνο δημιουργικά, παρά με οτιδήποτε που μπορεί να οδηγεί σε παραβατικότητα".

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, εντάσσεται και η προσπάθεια για ανέγερση ενός νέου αθλητικού κέντρου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο τόσο για τους νέους και τις ομάδες του Δήμου αλλά και για όλους τους δημότες.

"Θέλουμε, επίσης, να κάνουμε το Δήμο μας πιο πράσινο και προσπαθούμε να διαμορφώσουμε το πάρκο "Γιώργου Θυρώτου", καθώς επίσης και άλλα πάρκα με νέα παιχνίδια και πράσινο", ανέφερε και πρόσθεσε ότι στις προτεραιότητες περιλαμβάνεται και ο εμπλουτισμός των πολιτιστικών δράσεων.

"Ως Δήμος, αυτή τη στιγμή, διαθέτουμε τέσσερα πολιτιστικά σχήματα με πλούσια δράση, δηλαδή η Φιλαρμονική και η Χορωδία του Δήμου, το Εικαστικό μας εργαστήρι και η Θεατρική μας ομάδα, που έχουν έντονη παρουσία όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό", συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερες ευαισθησίες, σύμφωνα με τον Δώρο Αντωνίου, επιδεικνύει ο Δήμος σε θέματα κοινωνικής αρωγής, υπενθυμίζοντας πως συνεχίζεται, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού και την Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα Μέσα Γειτονιάς, η προσφορά συσσιτίου σε δημότες που έχουν ανάγκη.

Προσφέρεται σίτιση και βοήθεια στα μαθήματα τους

Θέλουμε ακόμη, πρόσθεσε, να ενδυναμώσουμε την κοινωνική μας πολιτική, στηρίζοντας περαιτέρω το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού, το οποίο προσφέρει δυο προγράμματα, ένα για άτομα τρίτης ηλικίας, "τα οποία στηρίζουμε με κατ' οίκον φροντίδα, φαγητό και με διαλέξεις και εκδρομές ώστε να νιώθουν χρήσιμα και δραστήρια μέλη του Δήμου" και ένα για παιδιά. Για το τελευταίο, όπως εξήγησε, λειτουργούν τρεις παιδικές λέσχες σε τρία δημοτικά σχολεία και παρέρχεται η δυνατότητα σε 100 περίπου παιδιά, να παραμείνουν εκεί μετά το σχολείο, όπου προσφέρεται σίτιση και βοήθεια στα μαθήματα τους, σε ένα χώρο ασφαλή και υπό την επίβλεψη καταρτισμένων ατόμων.

Επίσης, είπε ο κ. Αντωνίου, ο Δήμος στοχεύει να επεκτείνει και να προσελκύσει περισσότερα άτομα στο θεσμό του Ανοιχτού Σχολείου, το οποίο σήμερα προσφέρει περίπου 40 μαθήματα σε 1,400 μαθητές όλων των ηλικιών.

Κληθείς να σχολιάσει τους σχεδιασμούς για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς εκτιμά πως το όλο θέμα "κινείται σε πολύ αργούς ρυθμούς", εκφράζοντας την άποψη ότι "πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές και πρέπει να ακολουθήσουμε ένα μοντέλο που να είναι προς όφελος του δημότη".

Θα εργαστούμε σκληρά

"Η κοινωνία έχει αλλάξει, οι ανάγκες της κοινωνίας έχουν αλλάξει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να μεταλλαχθεί σε τέτοιο βαθμό και να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, που να εξυπηρετεί τις νέες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας", συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς διαβεβαίωσε τους δημότες ότι, μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο "θα εργαστούμε σκληρά, μακριά από σκοπιμότητες, με συλλογικότητα και διαφάνεια, για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο, τόσο για εμάς, αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά μας, στα οποία οφείλουμε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο, ομορφότερο και πιο ανθρώπινο Δήμο".
(ΚΥΠΕ)

Read 3168 times Last modified on Monday, 06 March 2017 16:40

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ)

Τον «Αποχαιρετισμό» του Γιάννη Ρίτσου παρουσιάζει η Μέσα Γειτονιά

Τον «Αποχαιρετισμό» του Γιάννη Ρίτσου παρουσιάζει η Μέσα Γειτονιά

Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς παρουσιάζει το εμβληματικό ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου «ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ» που αναδεικνύει τη μοναδικότητα του ηρωισμού και...

Aνακοίνωση απο τον Δήμο Μέσα Γειτονιάς για καθαρισμό των ξηρών χόρτων

Aνακοίνωση απο τον Δήμο Μέσα Γειτονιάς για καθαρισμό των ξηρών χόρτων

Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς καλεί όλους τους ιδιοκτήτες τεμαχίων / οικοπέδων / ανοικτών χώρων, να φροντίσουν για τον καθαρισμό τους...

Αντιφασιστική εκδήλωση στη Μέσα Γειτονιά

Αντιφασιστική εκδήλωση στη Μέσα Γειτονιά

Tην Πέμπτη 19 Αλπριλίου o Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος «Ηράκλειτος» θα πραγματοποιήσει στις 19:30, Αντιφασιστική εκδήλωση με θέμα «Η απαρχή των...