A+ R A-
24 October 2018

Thursday, 20 September 2018 10:06

Εκδηλώσεις υποδοχής κρουαζιερόπλοιων για τη χειμερινή περίοδο στη Λεμεσό

Έχουν ως κεντρικό θέμα τη «Φιλοξενία & Παράδοση»


 

 

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων υποδοχής κρουαζιερόπλοιων για τη χειμερινή περίοδο παρουσίασε σε διάσκεψη τύπου ο δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Δήμο Λεμεσού, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, έχουν ως κεντρικό θέμα την «Φιλοξενία & Παράδοση» που χαρακτηρίζει τον τόπο μας και στοχεύουν να αναδείξουν και να προβάλουν το φιλόξενο χαρακτήρα της Λεμεσού, την παράδοση, την ιστορία και τα αξιοθέατά της, δίνοντας μια πρώτη θετική εντύπωση στους επισκέπτες.

 

Οι εκδηλώσεις προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν στις 6/10, 14/10, 24/10, 26/10 και 19/11 στη νέα αίθουσα επιβατών στο Λιμάνι Λεμεσού, και υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν σε αυτές 13,000 τουρίστες. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων κατά την άφιξη τους στο λιμάνι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά στο παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που θα παρουσιάζεται, καθώς επίσης και να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα που θα προσφέρονται ως κέρασμα, όπως κουμανταρία, ζιβανία, σουτζιούκκο, αμύγδαλα, σταφίδες, λουκούμι και παστελάκι.

 

Εκ μέρους της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού, η Διευθύντρια Μαρία Στυλιανού ανέφερε ότι η αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας αποτελεί στόχο για την πόλη της Λεμεσού και για το σκοπό αυτό όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε συνεργασία. Μέτρα όπως οι εκδηλώσεις καλωσορίσματος σίγουρα ενισχύουν την προσπάθεια που αποσκοπεί στις όμορφες εμπειρίες των επισκεπτών που μεταδίδονται μέσω των κοινωνικών δικτύων σε ένα κύκλο φίλων, αλλά και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

 

Προς τους δημοσιογράφους απευθύνθηκε επίσης εκπροσωπώντας τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού η κ. Μύρια Στασουλλή, η οποία ανέφερε ότι ο ΚΟΤ στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται για βελτίωση της εμπειρίας των ταξιδιωτών κρουαζιέρας και γενικότερα της αύξησης του τουρισμού, αλλά και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος, διαχρονικά στηρίζει εκδηλώσεις σαν και αυτή.

 

Στόχος, όπως επεσήμανε, είναι η σειρά των εκδηλώσεων υποδοχής κρουαζιερόπλοιων να αποτελέσει επιτυχημένο θεσμό με την ενεργό συμβολή των τοπικών κοινωνιών και φορέων.

 

Κλείνοντας, ο κ. Νικολαΐδης παρουσίασε οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενες διοργανώσεις υποδοχής κρουαζιερόπλοιων στη Λεμεσό, ευχαρίστησε θερμά τις χορηγούς εταιρείες ΚΕΑΝ και ΑΜΑΛΙΑ για τη συμβολή τους στις εκδηλώσεις και προσέφερε στους συμμετέχοντες παραδοσιακό κυπριακό κέρασμα.

 

 

Σημασία της ενίσχυσης της θετικής εμπειρίας των τουριστών


 

 

Κατά την παρουσίαση του ο δήμαρχος της Λεμεσού ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται με επιτυχία από το Δήμο για 8η συνεχή χρονιά και υπολογίζεται ότι μέχρι στιγμής είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες τουρίστες.

 

Τόνισε επίσης τη σημασία της ενίσχυσης της θετικής εμπειρίας των τουριστών που καταφθάνουν στην πόλη και περνούν σε αυτή μικρό χρονικό διάστημα, μέσω ενός εγκάρδιου καλωσορίσματος με παραδοσιακή μουσική και χορό, καθώς και παραδοσιακά εδέσματα.

 

Ενέργειες όπως αυτή, μπορούν να δημιουργήσουν θετικές εντυπώσεις και να αποτελέσουν κίνητρο τόσο για τους ίδιους τους συμμετέχοντες, ώστε να επισκεφθούν ξανά, και για μεγαλύτερο διάστημα, τη Λεμεσό, αλλά και για τις εταιρείες κρουαζιέρων, ώστε να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τη Λεμεσό ως προορισμό τους.

 

Read 385 times Last modified on Thursday, 20 September 2018 11:02

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Λεμεσός: Σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων προχωρεί ο δήμος

Λεμεσός: Σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων προχωρεί ο δήμος

Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι θα προβεί σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων εντός των Δημοτικών Ορίων κατά τους μήνες Οκτώβριο – Δεκέμβριο...

Στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Λεμεσού...

Στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Λεμεσού...

Παρά τις προκλήσεις που η ΕΕ έχει μπροστά της ν' αντιμετωπίσει, μπορεί να έχει μια επιτυχημένη πορεία, μόνο εάν αναθεωρήσει...

Όλη η Λεμεσός να είναι εκεί, εγκαίνια Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης Λεμεσού!

Όλη η Λεμεσός να είναι εκεί, εγκαίνια Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης Λεμεσού!

Ο ∆ήμος Λεμεσού και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου σας προσκαλούν στην τελετή εγκαινίων της ∆ημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης Λεμεσού που θα...