A+ R A-
16 November 2018

Wednesday, 27 June 2018 16:54

H βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου σκαφών αναψυχής στο επίκεντρο σεμιναρίου στη Λεμεσό

Στη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου σκαφών αναψυχής στη Μεσόγειο στοχεύει το συγχρηματοδοτούμενο έργο iBlue, στα πλαίσια του οποίου, το ΚΕΒΕ οργάνωσε σήμερα, στη Λεμεσό, θεματικό σεμινάριο, το οποίο χαιρέτισε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.


 

 

Στο χαιρετισμό της, η κ.Πηλείδου αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος iBlue, για την Κύπρο, καθώς αυτό στοχεύει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ναυτιλιακού κλάδου στη Μεσογειακή περιοχή, με επίκεντρο τα σκάφη αναψυχής και τη βιώσιμη ανάπτυξή τους, βασισμένο στους τρεις πυλώνες βιωσιμότητας, περιβάλλον, κοινωνία, οικονομία.

 

Σημειώνοντας πως η χώρα μας βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και θεωρείται σημαντικό σημείο διέλευσης, επιχειρηματικό κέντρο και τουριστικός προορισμός "που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες", η Υφυπουργός Ναυτιλίας είπε πως, είναι γι' αυτό που η Κύπρος έχει επενδύσει στην κατασκευή μοντέρνων μαρίνων, που πάνω από όλα σέβονται το περιβάλλον αλλά, παράλληλα, προσφέρουν πλήρεις υπηρεσίες, υποδομές και ανέσεις.

 

Ο εδραιωμένος ναυτιλιακός τομέας της Κύπρου, τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας που εφαρμόζονται στη βάση και των σχετικών Ευρωπαϊκών οδηγιών και εθνικών νομοθεσιών, αλλά και οι μοντέρνες υποδομές και υπηρεσίες που διατίθενται, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά στην οποία μπορεί να στηριχθεί και να αναπτυχθεί το πρόγραμμα iBlue στο νησί μας, συμπλήρωσε η Νατάσα Πηλείδου.

 

Τέλος, συνεχάρη το ΚΕΒΕ για την διοργάνωση του σεμιναρίου και την ανάληψη, από πλευράς Κύπρου, υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος.

 

Εξάλλου, σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, ανέφερε πως η Κύπρος δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που ασχολείται με τη βιώσιμη ανάπτυξη, στη Μεσόγειο, του κλάδου σκαφών αναψυχής "καθώς το νησί μας είναι ευλογημένο με πανέμορφες ακτές και καθαρές θάλασσες, που σε συνάρτηση με τις κλιματολογικές του συνθήκες και τις μοντέρνες υποδομές, προσφέρει ένα ιδανικό περιβάλλον για σκάφη αναψυχής".

 

Συγκεκριμένα, όπως είπε, το ΚΕΒΕ είναι εταίρος στο πρόγραμμα iBlue - που εντάσσεται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg MED 2014-2020 - μαζί με ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιμελητήρια από Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Γαλλία, Ισπανία, Σλοβενία, Πορτογαλία και Αλβανία .

 

Υποδεικνύοντας ότι η Κύπρος θεωρείται ένα από τα πιο ανταγωνιστικά ναυτιλιακά κέντρα παγκοσμίως, το οποίο συνεχίζει να ενισχύει τη θέση του στη διεθνή αγορά, ο κ. Αγκαστινιώτης σημείωσε ότι τα φορολογικά κίνητρα, σε συνδυασμό με άλλα οικονομικά οφέλη και τις εξαιρετικές υποδομές, καθιστούν την Κύπρο ιδανική και για ιδιοκτήτες και ναυλωτές σκαφών αναψυχής.

 

Πέραν των δυο μαρίνων στη Λεμεσό, συνέχισε, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή δυο ακόμη μαρίνων, σε Αγία Νάπα και Παραλίμνι, ενώ δυο επιπρόσθετες αναμένεται να αναπτυχθούν στο σύντομο μέλλον.

 

Τέλος, ο κ.Αγκαστινιώτης ανέφερε ότι η πρόσφατη λειτουργία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας θα συμβάλει αδιαμφισβήτητα στο λαμπρό μέλλον του τομέα των σκαφών αναψυχής στη χώρα μας, ενώ σημείωσε πως, ήδη, το Υφυπουργείο έχει κάνει θετικά βήματα προς αυτό "και προσδοκούμε σε ακόμη περισσότερα, λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες δυνατότητες για την Κύπρο".

 

 

Πηγή: KYΠΕ

Read 437 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Περνά στην ιστορία το «δέντρο-τούρτα» της Ανεξαρτησίας...

Περνά στην ιστορία το «δέντρο-τούρτα» της Ανεξαρτησίας...

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε ο Δήμαρχος Νικολαϊδης στην εφημερίδα Λεμεσός μας αποκάλυψε ότι το δέντρο που κοσμούσε την...

Απαγορεύτηκε το La Casa de Papel από το Καρναβάλι Λεμεσού

Απαγορεύτηκε το La Casa de Papel από το Καρναβάλι Λεμεσού

Ξεκινούν την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, οι δηλώσεις συμμετοχής για την παρέλαση του φετινού Καρναβαλιού στη Λεμεσό. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος...

Βέλτιστες πρακτικές διαπολιτισμικής αστυνόμευσης, σε τριημερίδα του Δήμου Λεμεσού

Βέλτιστες πρακτικές διαπολιτισμικής αστυνόμευσης, σε τριημερίδα του Δήμου Λεμεσού

Επιχειρώντας να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας με τους μετανάστες, να ξεπεράσει προβλήματα που άπτονται του τομέα της ασφάλειας σε μια διαπολιτισμική...