A+ R A-
18 July 2018

Thursday, 21 June 2018 14:35

Η Λεμεσός τίμησε το Μαρί Featured

Ως μια από τις τραγικότερες ημέρες στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου έχει καταγραφεί η 11η Ιουλίου του 2011, αφού η φοβερή έκρηξη του Μαρί στοίχισε 13 πολύτιμες ζωές. Με την αφορμή της μαύρης αυτής επετείου, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση μνήμης και τιμής υπέρ των 13 ηρώων, την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας».

 


 

Διοργανωτής της βραδιάς ήταν ο Δήμος Λεμεσού με τη στήριξη του Υπουργείου Άμυνας και συμμετείχε καλλιτεχνικά η Στρατιωτική Μουσική Εθνική Φρουρά και η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

 

Στο χαιρετισμό του για την εκδήλωση μνήμης και τιμής ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως πρόκειται για εκδήλωση που θα καταστεί θεσμός για να θυμίζει σε όλους μας πως η προσφορά στον τόπο και την κοινωνία δεν έχει όρια, αλλά και την ίδια ώρα θα θέτει τους πολιτειακούς θεσμούς ενώπιον των ευθυνών που τους βαρύνουν.

 

3354.jpg

 

Συνεχίζοντας, ανέφερε στην ομιλία του πως η έκρηξη πέραν από τον τραγικό απολογισμό σε ανθρώπινες ζωές, κυριολεκτικά τράνταξε τα θεμέλια του κράτους, έθεσε υπό αμφισβήτηση την ικανότητα του να προστατεύει τους πολίτες του και την ίδια ώρα αποτέλεσε ένα τεράστιο πλήγμα στην ήδη τότε κλυδωνιζόμενη οικονομία του τόπου.

 

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος, «δεν είμαστε εδώ για να κατανείμουμε ευθύνες. Αυτό έγινε καθήκοντος τόσο από τις σχετικές επιτροπές όσο και από τα δικαστήρια. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους 13 ήρωες. Τους 13 συμπολίτες μας που επιτέλεσαν το καθήκον τους στο ακέραιο προς την πατρίδα».

 

Το χρέος ως κράτος, είπε στην ομιλία του, θα εξοφληθεί μόνο με τη δημιουργία μίας πατρίδας στην οποία η ασφάλεια θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό. Μίας πατρίδας ελεύθερης και δημιουργικής, απαλλαγμένης από σύνδρομα που οδήγησαν τότε στην παράλυση του κράτους και στην αδυναμία λήψεως αποφάσεων.

 

3348.jpg

 

«Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά, ότι ως Κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, με συνεχή και έμπρακτη στήριξη μας, ώστε να αποτελεί αυτό την ελάχιστη υποχρέωση και αναγνώριση της θυσίας των δικών τους ανθρώπων για την πατρίδα», ενώ στην συνέχεια απευθυνόμενος στους συγγενείς των θυμάτων είπε πως «θέλω να νιώθετε περήφανοι για την κληρονομιά που άφησαν οι 13 ήρωες μας. Είναι μία κληρονομιά που ανήκει σε όλους μας και ιδιαίτερα σε εσάς.

Στο κράτος, στην κοινωνία, στις δυνάμεις ασφαλείας που πρέπει να είναι περήφανες που είχαν στις τάξεις τους λεβέντες όπως τους 13 ήρωες μας».

 

3347.jpg

 

Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, παίρνοντας τον λόγο εξήρε τη θυσία των 13 ηρώων του Μαρί υπογραμμίζοντας πως είναι χρέος όλων να τους θυμόμαστε και να τους τιμούμε όπως τους αξίζει.

 

Ακολούθησε η μουσική εκδήλωση μνήμης και τιμής προς τους 13 θυσιασθέντες ήρωες της 11ης Ιουλίου 2011.

 

Read 287 times Last modified on Thursday, 21 June 2018 14:46

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Ημερίδα με θέμα τα ψηλά κτήρια από τον Δήμο Λεμεσού

Ημερίδα με θέμα τα ψηλά κτήρια από τον Δήμο Λεμεσού

Ο Δήμος Λεμεσού, θα διοργανώσει το Σάββατο 21/07/2018, στις 10:00 στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» ημερίδα με θέμα: «Πολεοδομικοί...

Λεμεσός: Ο δήμος θα παρουσίασει τη νέα ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με κινητικά προβλήματα

Λεμεσός: Ο δήμος θα παρουσίασει τη νέα ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με κινητικά προβλήματα

Ο Δήμος Λεμεσού θα παρουσιάσει τη νέα ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, τη Δευτέρα 23/07/2018...

Λεμεσός: Κλειστός ο χώρος στάθμευσης του Εναερίου λόγω Φεστιβάλ Μπύρας - Δείτε πότε

Λεμεσός: Κλειστός ο χώρος στάθμευσης του Εναερίου λόγω Φεστιβάλ Μπύρας - Δείτε πότε

Ο Δήμος Λεμεσού ενημερώνει το κοινό ότι ο χώρος στάθμευσης του Εναερίου θα είναι κλειστός λόγω των εκδηλώσεων του MEDFEST...