A+ R A-
17 October 2018

Tuesday, 22 May 2018 13:03

Έργα €400 εκατομμυρίων από το 2015 μέχρι το 2021 στη Λεμεσό, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Featured

Στα 400 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα έργα στην Επαρχία Λεμεσού, από το 2015, που είτε υλοποιήθηκαν είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε εντάχθηκαν στο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2019-2021, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη συνάντηση που ξεκίνησε το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, με τους φορείς της πόλης και Επαρχίας Λεμεσού.

 

Όπως είπε στην εναρκτήρια τοποθέτηση του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, η συνάντηση ήταν επιβεβλημένη «αφού όλοι διαπιστώνουμε μια αγκύλωση από την οποία υποφέρει το κράτος, δηλαδή μια πρωτόγνωρη γραφειοκρατική δομή με πολλαπλότητα ανομοιοτήτων ή υπερκαλύψεις εξουσιών, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις ακόμη και σε έργα που η υλοποίησή τους εγκρίθηκε ή έχουν εξαγγελθεί».

 

Μιλώντας για τα έργα της πόλης και Επαρχίας Λεμεσού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εμπορικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού, από την οποίαν, όπως είπε, διαπιστώνεται αύξηση στα δημοσιονομικά έσοδα, καθώς από τις 29 Ιανουάριου 2017 που ανέλαβε ο ιδιώτης διαχειριστής, μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 218, τα έσοδα της Κυβέρνησης ανήλθαν σε 58,9 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με 36,4 εκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο του 2017 και 34,2 εκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο του 2016.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος και στη λειτουργία του καζίνου θερέτρου, ανακοινώνοντας την κατάθεση του θεμέλιου λίθου της ανάπτυξης, στις 8 Ιουνίου και υποδεικνύοντας τα σημαντικά οφέλη της λειτουργίας του, καθώς αναμένεται να προσελκύσει πέραν των 300 χιλιάδων επιπρόσθετων τουριστών ετησίων, να φέρει έσοδα για το κράτος 700 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και να δημιουργήσει 6,500 άμεσων ή έμμεσων θέσεων εργασίας.

 

Για το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Λεμεσού, είπε πως «λόγω των πολλαπλών προβλημάτων που ανεφύησαν, διότι κάποιοι φρόντισαν να τύχουμε και της ευρωπαϊκής εγκρίσεως, υπήρξε μια καθυστέρηση, γιατί κρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ ότι θα ήταν κρατική ενίσχυση προς τα σωματεία». Διαμήνυσε δε πως είναι ένα αναγκαίο έργο για τη Λεμεσό και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως στο τέλος θα βρεθεί η λύση που θα ικανοποιεί τα σωματεία χωρίς να παραβιάζονται ευρωπαϊκοί κανονισμοί.

 

Σημαντική καταγράφεται ακόμη η αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του Υπουργείου Υγείας με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, που βρίσκεται στον Άγιο Αθανάσιο και η υπογραφή συμφωνίας «εντός 7 με 8 ημερών», για παροχή υπηρεσιών στους καρκινοπαθείς της Λεμεσού και της Πάφου.

 

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαμήνυσε ακόμη πως το ΤΕΠΑΚ παραμένει στο κέντρο της πόλης, απαντώντας σε διαδόσεις, όπως είπε, για μεταφορά του στον πρώην οικισμό «Βερεγγάρια», όπου θα στεγαστούν μόνο φοιτητικές εστίες και υποστηρικτικές υπηρεσίες.

 

Η σύσκεψη γίνεται στην παρουσία των Υπουργών Εσωτερικών, Υγείας, Δικαιοσύνης, Μεταφορών και Γεωργίας καθώς και της Υφυπουργού Ναυτιλίας.

 

ΚΥΠΕ

 

Read 807 times Last modified on Tuesday, 22 May 2018 13:07

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

'Ενα πανηγύρι χαράς στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού

'Ενα πανηγύρι χαράς στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού

Με βασικό στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος “Θεοτόκος” και με σύνθημα “Μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα”, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου,...

Στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκε πορεία για τα δικαιώματα όσων αφυπνίζονται από κώμα!

Στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκε πορεία για τα δικαιώματα όσων αφυπνίζονται από κώμα!

Χωρίς τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας παραμένουν κάθε χρόνο εκατοντάδες συμπατριώτες μας που αφυπνούνται από κώμα και αντιμετωπίζουν κινητικά και άλλα...

Επιθεώρηση από τον Δήμαρχο Λεμεσού του έργου που συνδέει την Λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό δρόμο

Επιθεώρηση από τον Δήμαρχο Λεμεσού του έργου που συνδέει την Λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό δρόμο

Την συμπλήρωση των εργασιών του έργου που συνδέει την Λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό δρόμο επιθεωρήσε σήμερα Παρασκευή 12...