A+ R A-
14 November 2018

Monday, 07 May 2018 15:32

Στα Λανίτεια Εκπαιδευτήρια οι πρώτοι ψύκτες φιλτραρισμένου πόσιμου νερού για τα σχολεία Featured

Η Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση συνεχίζεται και ένα απτό παράδειγμα αυτού είναι η τοποθέτηση των πρώτων ψυκτών φιλτραρισμένου πόσιμου δροσερού νερού στα Λανίτεια Εκπαιδευτήρια, ανέφερε το πρωί ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης, κατά την τελετή παρουσίασης του νέου συστήματος.

 

Ο Υπουργός Παιδείας, μαζί με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (τέως Υπουργό Παιδείας), Κώστα Καδή, καθώς και την Υφυπουργό Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας των νέων ψυκτών, οι οποίοι προσφέρουν καθαρό και διπλο-φιλτραρισμένο πόσιμο δροσερό νερό, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

Στο χαιρετισμό του, ο κ.Χαμπιαούρης ανέφερε πως "η υλοποίηση του σημερινού έργου είναι ένα απτό παράδειγμα ότι η Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση συνεχίζεται" και πρόσθεσε πως "έχει σχεδιαστεί, έχει προγραμματιστεί, έχουν μπει χρονοδιαγράμματα και ακολουθούμε πιστά τα όσα έχουν εξαγγείλει η Κυβέρνηση και ο προκάτοχος μου".

 

Διαμήνυσε, παράλληλα προς τους μαθητές ότι "δεν είναι μόνο τα τετράμηνα, οι εξετάσεις, τα αναλυτικά προγράμματα που μας απασχολούν με την ευρύτερη έννοια της Μεταρρύθμισης, αλλά είναι η καθημερινότητα σας".

 

Είναι, συνέχισε, "το πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε την καθημερινή σας ζωή καλύτερη και πιο ποιοτική, γιατί θέλουμε να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι στα σχολεία σας".

 

Σημείωσε ακόμη πως η πρόσβαση σε δωρεάν καθαρό δροσερό νερό, είναι το ελάχιστο και ότι "υπάρχουν πολλά άλλα μέτρα τα οποία έχουμε κατά νου, που θα κάνουν ποιοτικότερη την καθημερινή σας διαβίωση και θα αγγίξουν και την τάξη και τον ευρύτερο σχολικό χώρο".

 

Συνεχάρη επίσης την Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού και τον Πρόεδρο της, Ντίνο ¨Έλληνα, που έκανε την αρχή και υλοποιεί αυτήν την υπόσχεση και εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως σύντομα και οι άλλες Σχολικές Εφορείες θα προχωρήσουν για την τοποθέτηση των συγκεκριμένων ψυκτών στα σχολεία τους.

 

Τέλος ο Υπουργός Παιδείας ευχήθηκε στους μαθητές και μαθήτριες κάθε επιτυχία στις εξετάσεις τους και σημείωσε πως "θα είμαστε δίπλα σας, να αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες σας, μαζί με τους γονείς σας, για να μπορέσουμε να σας δώσουμε ό,τι καλύτερο".

 

Από την πλευρά του, ο Κώστας Καδής εξέφρασε τη συγκίνηση του που βρίσκεται ξανά ανάμεσα σε μαθητές και υπενθύμισε ότι, κατά το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, ως Υπουργός Παιδείας, "στο πλαίσιο της προσπάθειας μας να δημιουργούμε συνεχώς καλύτερες συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας, είχαμε εξαγγείλει μια σειρά από καινοτομίες, μια από τις οποίες είναι αυτή που παρουσιάζουμε σήμερα".

 

"Μέσα στις συνθήκες που βιώνουμε σήμερα στην Κύπρο, της κλιματικής αλλαγής, της αύξησης της θερμοκρασίας και της ξηρασίας, είναι απαραίτητο στα σχολεία μας να έχουμε συνεχώς καθαρό και δροσερό νερό", υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι, γι αυτό το λόγο το Υπουργείο Παιδείας είχε εισηγηθεί και εγκρίθηκε στον προϋπολογισμό του, η συμπερίληψη κονδυλίου για εγκατάσταση ψυκτών στα σχολεία.

 

Η λειτουργία των ψυκτών, ανέφερε, εκτός του ότι προσφέρει δωρεάν πόσιμο δροσερό και καθαρό νερό στους μαθητές, " ξαλαφρώνει λίγο τους γονείς με το κόστος αγοράς νερού και ευνοεί και το περιβάλλον αφού δεν χρειάζεται η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων πλαστικών μπουκαλιών".

 

ΚΥΠΕ

 

Read 913 times Last modified on Monday, 07 May 2018 15:36

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Απαγορεύτηκε το La Casa de Papel από το Καρναβάλι Λεμεσού

Απαγορεύτηκε το La Casa de Papel από το Καρναβάλι Λεμεσού

Ξεκινούν την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, οι δηλώσεις συμμετοχής για την παρέλαση του φετινού Καρναβαλιού στη Λεμεσό. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος...

Βέλτιστες πρακτικές διαπολιτισμικής αστυνόμευσης, σε τριημερίδα του Δήμου Λεμεσού

Βέλτιστες πρακτικές διαπολιτισμικής αστυνόμευσης, σε τριημερίδα του Δήμου Λεμεσού

Επιχειρώντας να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας με τους μετανάστες, να ξεπεράσει προβλήματα που άπτονται του τομέα της ασφάλειας σε μια διαπολιτισμική...

Την έναρξη λειτουργίας των Πράσινων Σημείων της Επαρχίας Λεμεσού ανακοίνωσε το ΔΣ ΟΕΔΑ Λεμεσού

Την έναρξη λειτουργίας των Πράσινων Σημείων της Επαρχίας Λεμεσού ανακοίνωσε το ΔΣ ΟΕΔΑ Λεμεσού

Καμία πλέον δικαιολογία για όσους πετάνε ανεξέλεγκτα μεγάλα άχρηστα αντικείμενα ή κλαδέματα, καθώς από τις 28 Σεπτεμβρίου λειτουργούν στην Επαρχία...