A+ R A-
14 November 2018

Tuesday, 13 March 2018 14:58

Θεόδοτος Ανθούσης: Η ανάπλαση της Μισιαούλη και Καβάζογλου θα βοηθήσει και τους καταστηματάρχες Featured

Χρειάζεται οπωσδήποτε ανάπλαση η Μισιαούλη και Καβάζογλου υποστηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος ΔΗΚΟ στο Δήμο Λεμεσού Θεόδοτο Ανθούση, ο οποίος υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο θα δώσει και μια ώθηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα, πέραν του ότι θα διευκολύνει και όλους όσους χρησιμοποιούν τον συγεκριμένο δρόμο.

 

Σε δηλώσεις του στη ΛΕΜΕΣΟΣ ο κ. Ανθούσης, ανέφερε επίσης ότι, παρόλον που υπάρχουν αντίθετες απόψεις, ο ίδιος δεν πιστεύει ότι η δημιουργία ποδηλατόδρομου στον πιο πάνω δρόμο θα επηρεάσει οποιονδήποτε, αν αυτός γίνει με τον σωτό τρόπο. "Με την ανάπλαση, μας είπε, η περιοχή θα γίνει πιο ελκυστική, και ο κόσμος που θα έρχεται να ψωνίσει θα είναι πιο άνετος. Αυτό θα βοηθήσει και τον τζίρο των επιχειρήσεων, γιατί όπως είναι σήμερα υπάρχει μια αναρχία όσον αφορά τους χώρους στάθμευσης και γενικά δεν οφελούνται όπως θά έπρεπε οι καταστηματάρχες. Δεν προβάλλονται δηλαδή οι επιχειρήσεις τους" τόνισε.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μας, ο δημοτικός σύμβουλος, ανέφερε ότι με την ανάπλαση της Μισιαούλη και Καβάζογλου, ουσιαστικά αναβαθμίζεται και ένα κομμάτι της δυτικής Λεμεσού που σήμερα πράγματι είναι υποβαθμισμένη. Επομένως θα επωφεληθεί και η δυτική Λεμεσός από την ανάπλαση.

 

"Είναι όντως υποβαθμισμένη η δυτική Λεμεσός και χρειάζονται έργα για να αναβαθμιστεί. Χωρίς έργα τίποτε δεν μπορεί να γίνει, άρα χρειάζονται κάποιες θυσίες. Ασφαλώς σέβομαι τις απόψεις και θέσεις επηρεαζομένων, αλλά πως μπορεί διαφορετικά να επέλθει η ανάπτυξη;" διερωτήθηκε.

 

Υποβάλαμε στον κ. Ανθούση ότι ο νέος δήμαρχος και το νέο δημιτικό συμβούλιο, έχουν δεσμευτεί να "κοιτάξουν" και την δυτική Λεμεσό, οι άνθρωποι της οποίας νιώθουν σαν πολίτες β' κατηγορίας. Μας είπε σχετικά: Πιστεύω ότι το νερό μπήκε στο αυλάκι, ΄σον αφορά την τροχιοδρόμηση κάποιων έργων. Ήδη προχωρούμε με την Ακταία οδό, το συμβούλιο πήρε την σχετική απόφαση και το θέμα συζητείται στη Πολεοδομία όπου αναμένονται τα σχέδια. Το ίδιο δρομολογημένη είναι και η Μισιαούλη και Καβάζογλου όπως αναφέραμε πιο πάνω, ενώ στόχος μας να προχωρήσουμε και στην ανάπλαση κάποιων πλατειών που σήμερα είναι υποβαθμισμένες. Οπως είναι η πλατεία Ρούσου, κοντά στο Κάρμι.

 

Ταυτόχρονα προωθούμε και την δημιουργία περιβαλλοντικών δρόμων. Περιβαλλοντικοί δρόμοι σημαίνει και πράσινο, σημαίνει και ποδηλατόδρομοι και όλα αυτά που θα δώσουν μια ποιότητα ζωής και στους κατοίκους".

 

Read 673 times Last modified on Tuesday, 13 March 2018 15:04

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Απαγορεύτηκε το La Casa de Papel από το Καρναβάλι Λεμεσού

Απαγορεύτηκε το La Casa de Papel από το Καρναβάλι Λεμεσού

Ξεκινούν την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, οι δηλώσεις συμμετοχής για την παρέλαση του φετινού Καρναβαλιού στη Λεμεσό. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος...

Βέλτιστες πρακτικές διαπολιτισμικής αστυνόμευσης, σε τριημερίδα του Δήμου Λεμεσού

Βέλτιστες πρακτικές διαπολιτισμικής αστυνόμευσης, σε τριημερίδα του Δήμου Λεμεσού

Επιχειρώντας να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας με τους μετανάστες, να ξεπεράσει προβλήματα που άπτονται του τομέα της ασφάλειας σε μια διαπολιτισμική...

Την έναρξη λειτουργίας των Πράσινων Σημείων της Επαρχίας Λεμεσού ανακοίνωσε το ΔΣ ΟΕΔΑ Λεμεσού

Την έναρξη λειτουργίας των Πράσινων Σημείων της Επαρχίας Λεμεσού ανακοίνωσε το ΔΣ ΟΕΔΑ Λεμεσού

Καμία πλέον δικαιολογία για όσους πετάνε ανεξέλεγκτα μεγάλα άχρηστα αντικείμενα ή κλαδέματα, καθώς από τις 28 Σεπτεμβρίου λειτουργούν στην Επαρχία...