A+ R A-
24 September 2018

Tuesday, 06 March 2018 15:51

Την πρώτη συνάντηση με το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο είχε σήμερα η Υφυπουργός Ναυτιλίας Featured

Καθόλου εθιμοτυπική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή συνάντηση της νέας Υφυπουργού Ναυτιλίας Νατάσας Πηλείδου, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ΚΝΕ), καθώς στη συζήτηση τέθηκαν στόχοι και δράσεις για την προώθηση της ναυτιλιακής μας βιομηχανίας.

 

Η κ.Πηλείδου, συνοδευόμενη από τον μέχρι πρότινος Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας, Ιωάννη Ευστρατίου, πραγματοποίησε την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

 

Σε δηλώσεις της, η Υφυπουργός ευχαρίστησε το ΚΝΕ για τη διαχρονική, όπως είπε, συμβολή του στη Ναυτιλία και σημείωσε πως "η υποστήριξη τους είναι πάρα πολύ σημαντική για την επιτυχία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και την ανάπτυξη του τομέα της ναυτιλίας".

 

"Ευελπιστούμε ότι με τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για ένα τομέα παγκόσμιας εμβέλειας, ο οποίος θα μπορεί ν'ανταγωνιστεί με τα υπόλοιπα ναυτιλιακά κέντρα ανά το παγκόσμιο και να αξιοποιήσει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, καθώς και να αποκτήσει ακόμη περισσότερα", συμπλήρωσε.

 

Ερωτηθείσα σχετικά, η Νατάσα Πηλείδου είπε πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν ενέργειες και τέθηκαν εισηγήσεις για χάραξη πολιτικής, με στόχο την καλύτερη προώθηση της Ναυτιλίας μας, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία του Υφυπουργείου, "και συζητήθηκαν συγκεκριμένοι στόχοι, οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν και να τεθούν σε εφαρμογή μέσα στους επόμενους μήνες".

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΝΕ, Θέμης Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την παρουσία της και την "πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε".

 

'Έχουμε ήδη συζητήσει θέματα ουσίας και έχουν μπει κάποια πλάνα για το πως θα προχωρήσουμε", είπε και πρόσθεσε ότι το ΔΣ του Επιμελητηρίου διαβεβαίωσε τη νέα Υφυπουργό πως θα έχει την πλήρη υποστήριξη του ναυτιλιακού κόσμου της Κύπρου, "για να τη βοηθήσουμε στην επιτέλεση του έργου της".

 

Στη σύσκεψη, ως μέλος του ΔΣ του ΚΝΕ, παρευρέθηκε και η Παγκόσμια Πρόεδρος του Διεθνούς Γυναικείου Οργανισμού Ναυτιλίας και Εμπορίου (WISTA International), Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, η οποία κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τη λειτουργία του νέου Υφυπουργείου Ναυτιλίας.

 

Όπως είπε η κ.Θεοδοσίου "ως WISTA International έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση με όλους τους φορείς στην Κύπρο, όπως είχαμε και με τον τέως Υπουργό Μεταφορών Μάριο Δημητριάδη και όπως έχουμε με το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο".

 

Είμαι σίγουρη πως η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί με τη νέα Υφυπουργό, ανέφερε και εξέφρασε τη βεβαιότητα της πως με το νέο Υφυπουργείο Ναυτιλίας, θα προωθηθούν ακόμη περισσότερο τα συμφέροντα της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην Κύπρο.

 

Εξάλλου, σε ανακοίνωση του, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου ενημέρωσε την κ. Πηλείδου σχετικά με τα τρέχοντα θέματα πολιτικής που αφορούν τον τομέα της Ναυτιλίας, όπως επίσης κατατέθηκαν εισηγήσεις από τα μέλη του, τόσο για την εύρυθμη λειτουργία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, όσο και για την περαιτέρω προώθηση και αναβάθμιση της Κυπριακής Ναυτιλίας.

 

Επιπρόσθετα αναφέρεται πως τέθηκαν αρχικοί στόχοι που έχουν ως γενικό σκοπό την αποτελεσματική μετάβαση της κυπριακής ναυτιλίας σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και προόδου, με την προσέλκυση επιπρόσθετων ποιοτικών πλοίων στο Κυπριακό Νηολόγιο και ναυτιλιακών εταιρειών στην Κύπρο, έχοντας ως αλυσιδωτή θετική επίδραση στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας και στην ενίσχυση άλλων οικονομικών κλάδων που παρέχουν υπηρεσίες προς τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

 

ΚΥΠΕ

 

Read 1738 times Last modified on Tuesday, 06 March 2018 15:55

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Νέες ενέργειες για καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης προωθεί ο Δήμος Λεμεσού

Νέες ενέργειες για καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης προωθεί ο Δήμος Λεμεσού

Το πρόβλημα με τη ρύπανση της θάλασσας στον κόλπο της Λεμεσού παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη,...

Δήμος Λεμεσού: Εντείνει τις δράσεις για πάταξη οχληρίας στο κέντρο πόλης

Δήμος Λεμεσού: Εντείνει τις δράσεις για πάταξη οχληρίας στο κέντρο πόλης

Για θέματα οχληρίας, για καθαριότητα αλλά και για θέματα στάθμευσης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν δήμαρχος Λεμεσού και εκπρόσωποι των...

Λεμεσός: Τελετή λήξης εβδομάδας κινητικότητας με την Υπουργό Μεταφορών

Λεμεσός: Τελετή λήξης εβδομάδας κινητικότητας με την Υπουργό Μεταφορών

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού και το Συμβούλιο Προώθησης Χρήσης Ποδηλάτου σας προσκαλούν στην τελετή λήξης των εκδηλώσεων...