A+ R A-
15 November 2018

Thursday, 08 February 2018 15:34

Ποιός θα πάρει την Κεντρική Δημοτική Αγορά; Featured

Δυο οι διεκδικητές που καλούνται να "δέσουν" το παραδοσιακό με το σύγχρονο

 

H Κεντρική Δημοτική Αγορά, στο κέντρο της πόλης, το γνωστό σε όλους "Παντοπουλείο" αναζητεί...ιδιοκτήτες, προκειμένου να το βγάλουν από την σημερινή μιζέρια και εγκατάλειψη του. Ηδη για την αξιοποίηση και διαχείριση της πετρόκτιστης κατασκευής που αποτελείται από μεγάλες αίθουσες και καταστήματα που καταλαμβάνουν μια έκταση 3.000 τετραγωνικών μέτρων, έχουν υποβληθεί δυο προσφορές από ιδιώτες επενδυτές.

 

Υπενθυμίζουμε ότι ο σχετικός διαγωνισμός προσφορών για παραχώρηση άδειας χρήσης χώρων εντός της Α’ Δημοτικής Αγοράς είχε προκηρυχθεί τον περασμένο Αύγουστο και στη συνέχεια ακυρώθηκε για να προκηρυχθεί εκ νέου αμέσως μετά.

 

dimotiki-agora-February-2018_3_of_4.jpg

 

Ο διαγωνισμός αφορά την ενιαία διαχείριση της αγοράς και τη λειτουργία της πάνω σε νέες βάσεις και με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ο επενδυτής θα διαχειρίζεται όλα τα υποενοικιαζόμενα περίπτερα, συνδυάζοντας διάφορές χρήσεις, όπως καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και χειροτεχνημάτων, ψυχαγωγία, εστίαση και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

Είναι αλήθεια ότι ο Δήμος Λεμεσού στο παρελθόν είχε κάνει μεγάλες προσπάθειες για αναζωογόνηση της Δημοτικής Αγοράς (κτίστηκε το 1917, αλλά πήρε τη σημερινή της μορφή το 1947), είχε μάλιστα προχωρήσει και σε κάποια βελτιωτικά έργα εντός της, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να την κρατήσει ζωντανή καθώς η πορεία της ήταν φθίνουσα.

 

dimotiki-agora-February-2018_4_of_4.jpg

 

Οι παλιότεροι σε ηλικία θυμούνται καλές εποχές της Αγοράς τότε που δεκάδες μικροπωλητές ξεχύνονταν στην πλατεία και στο εσωτερικό της Αγοράς για να πωλήσουν τα προιόντα τους, τότε που εκατοντάδες κόσμου κατέβαινε "κάτω στη πόλη" ακριβώς για να προμηθευτεί τα λαχανικά, τα φρούτα και τα κρέατα του από την Αγορά. Η φθίνουσα πορεία για την Αγορά και γενικά για το εμπορικό κέντρο της πόλης άρχισε μετά το 1970, όταν η οικονομική και εμπορική δραστηριότητα μεταφέρθηκε σε άλλες περιοχές της Λεμεσού.

 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, πολύ σύντομα η Επιτροπή Προσφορών θα εξετάσει τις δυο προσφορές που θα έχει ενώπιον της, αφού λάβει υπόψη τις απόψεις και εισηγήσεις της ειδικής ομάδας που αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται διεξοδικά τους φακέλους των προσφοροδοτών.

 

dimotiki-agora-February-2018_1_of_4.jpg

 

Όπως αναφέρεται στους όρους προκήρυξης της προσφοράς, στο κεφάλαιο: Τεχνικές και επαγγελματικές ικανότητες:

 

Για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, οι Ενδιαφερόμενοι Οικονομικοί Φορείς πρέπει να πληρούν υποχρεωτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις που αφορούν τις τεχνικές και επαγγελματικές τους ικανότητες: 1. ο αριθμός των μονίμων εργοδοτουμένων από τον Ενδιαφερόμενο Οικονομικό Φορέα φυσικών προσώπων, κατά μέσο όρο την τελευταία τριετία, δεν πρέπει να είναι μικρότερος από δέκα (10).

 

2. να διαθέτει τεχνογνωσία και εμπειρία στην υλοποίηση συμβάσεων συναφών με την προκηρυσσόμενη, την οποία να μπορεί να τεκμηριώσει επαρκώς και ειδικότερα να διαθέτει εμπειρία στην υλοποίηση Συμβάσεων ως ακολούθως: Επιτυχή Διαχείριση αναπτύξεων ως η προτεινόμενη από τον Προσφοροδότη• ή Διαχείριση πολυκαταστημάτων / υπεραγορών με χρήσεις σίτισης ή / και• αναψυχής όπως π.χ. καφετερίας, σνακ μπαρ κλπ, με χρήσεις ψυχαγωγίας ή Διαχείριση τουλάχιστον τριών (3) υποστατικών πώλησης ειδών παρόμοιας• φύσεως με τα υφιστάμενα ή προτεινόμενα για την Αγορά σε συνδυασμό ή όχι με υπηρεσίες σίτισης ή/και αναψυχής.

 

Read 402 times Last modified on Friday, 09 February 2018 09:06

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Περνά στην ιστορία το «δέντρο-τούρτα» της Ανεξαρτησίας...

Περνά στην ιστορία το «δέντρο-τούρτα» της Ανεξαρτησίας...

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε ο Δήμαρχος Νικολαϊδης στην εφημερίδα Λεμεσός μας αποκάλυψε ότι το δέντρο που κοσμούσε την...

Απαγορεύτηκε το La Casa de Papel από το Καρναβάλι Λεμεσού

Απαγορεύτηκε το La Casa de Papel από το Καρναβάλι Λεμεσού

Ξεκινούν την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, οι δηλώσεις συμμετοχής για την παρέλαση του φετινού Καρναβαλιού στη Λεμεσό. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος...

Βέλτιστες πρακτικές διαπολιτισμικής αστυνόμευσης, σε τριημερίδα του Δήμου Λεμεσού

Βέλτιστες πρακτικές διαπολιτισμικής αστυνόμευσης, σε τριημερίδα του Δήμου Λεμεσού

Επιχειρώντας να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας με τους μετανάστες, να ξεπεράσει προβλήματα που άπτονται του τομέα της ασφάλειας σε μια διαπολιτισμική...