A+ R A-
15 November 2018

Tuesday, 06 February 2018 15:05

ΑΚΕΛ και Μαλάς σκόπιμα έχασαν τις εκλογές, δηλώνει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ και ο Σταύρος Μαλάς δεν ενδιαφέρονταν για την εκλογή, αλλά ικανοποιήθηκαν μόνο με πέρασμα στο δεύτερο γύρο των εκλογών, με την πριμοδότηση την οποίαν είχαν, και έχασαν σκόπιμα, υποστήριξε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

 

Σχολιάζοντας την αναφορά ΑΚΕΛ σε δήλωση του στις 28 Δεκεμβρίου 2017, ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην επανεκλεγεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο κ.Σιζόπουλος δήλωσε ότι "η προβολή της δήλωσης μου γίνεται από την ηγεσία του ΑΚΕΛ, επειδή θεωρεί ότι μπορεί να δικαιολογήσει τη στάση της που οδήγησε στην απώλεια της εκλογικής μάχης και της προεδρίας".

 

Η παρουσίαση της συγκεκριμένης δήλωσης ισχυροποιεί, ωστόσο, ακόμα περισσότερο τα όσα η ΕΔΕΚ δήλωσε αναφορικά με τις εκλογές, είπε ο Μαρίνος Σιζόπουλος "γιατί από την πλευρά της ΕΔΕΚ έγινε πράγματι ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και, μάλιστα, εγκαταλείποντας βασικές της θέσεις επιχείρησε να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας στον δεύτερο γύρο των εκλογών και να εξετάσει το ενδεχόμενο συγκλίσεων σε τέσσερα μόνο θέματα που αφορούν το Κυπριακό, για να στηρίξει την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά".

 

Κάνοντας λόγο για προειλημμένες αποφάσεις της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και του υποψηφίου που στήριζε, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε πως "δεν ήταν διατεθειμένοι να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους" και πως "όλα τα στοιχεία οδηγούν με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι ουσιαστικά η ηγεσία του ΑΚΕΛ και ο Σταύρος Μαλάς δεν ενδιαφέρονταν για την εκλογή, ικανοποιήθηκαν μόνο με το πέρασμα στον δεύτερο γύρο των εκλογών, με την πριμοδότηση την οποία είχαν και που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί".

 

Επανέλαβε δε τη θέση ότι "στην ουσία δεν είναι ο Νίκος Αναστασιάδης, που κέρδισε της εκλογές αλλά, τις εκλογές τις έχασαν σκόπιμα η ηγεσία του ΑΚΕΛ και ο Σταύρος Μαλάς".

 

Διερωτήθηκε ακόμη, τι ανέμεναν στο ΑΚΕΛ, "ότι τα κόμματα που στήριξαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα προσυπόγραφαν την πολιτική τους υποταγή αποδεχόμενα πλήρως τις θέσεις του υποψηφίου του ΑΚΕΛ χωρίς την οποιαδήποτε σύγκλιση σε έστω επιμέρους ζητήματα;".

 

Λέγοντας πως "δεν είναι συνεργασία που ζητούσαν αλλά υποταγή", ο κ.Σιζόπουλος τόνισε πως "αυτή η υποταγή δεν θα γίνει για κανένα κόμμα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ΕΔΕΚ".

 

Παράλληλα, διερωτήθηκε πώς είναι δυνατό να διεκδικείς την εκλογή στην προεδρία με τη διαφορά ψήφων που υπήρχε στον πρώτο γύρο, χωρίς να ενδιαφέρεσαι για άνοιγμα συνεργασίας προς τα υπόλοιπα κόμματα για να καλύψεις τη διαφορά, υποδεικνύοντας πως, από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου ήταν φανερό ότι για την εκλογή του Σταύρου Μαλά δεν αρκούσαν μόνο οι ψήφοι της ΕΔΕΚ, αλλά τουλάχιστον και οι ψήφοι του ΔΗΚΟ.

 

"Τι έκανε η ηγεσία του ΑΚΕΛ και ο υποψήφιός της για να εξασφαλίσει αυτούς τους ψήφους;", διερωτήθηκε ξανά ο κ.Σιζόπουλος ο οποίος κάλεσε την ηγεσία του κόμματος "να σταματήσουν να μεταφέρουν τις ευθύνες τους, για ευνόητους λόγους, σε κάποιους άλλους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους που τους αναλογούν".

 

ΚΥΠΕ

 

Read 243 times Last modified on Tuesday, 06 February 2018 15:09

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Περνά στην ιστορία το «δέντρο-τούρτα» της Ανεξαρτησίας...

Περνά στην ιστορία το «δέντρο-τούρτα» της Ανεξαρτησίας...

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε ο Δήμαρχος Νικολαϊδης στην εφημερίδα Λεμεσός μας αποκάλυψε ότι το δέντρο που κοσμούσε την...

Απαγορεύτηκε το La Casa de Papel από το Καρναβάλι Λεμεσού

Απαγορεύτηκε το La Casa de Papel από το Καρναβάλι Λεμεσού

Ξεκινούν την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, οι δηλώσεις συμμετοχής για την παρέλαση του φετινού Καρναβαλιού στη Λεμεσό. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος...

Βέλτιστες πρακτικές διαπολιτισμικής αστυνόμευσης, σε τριημερίδα του Δήμου Λεμεσού

Βέλτιστες πρακτικές διαπολιτισμικής αστυνόμευσης, σε τριημερίδα του Δήμου Λεμεσού

Επιχειρώντας να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας με τους μετανάστες, να ξεπεράσει προβλήματα που άπτονται του τομέα της ασφάλειας σε μια διαπολιτισμική...