A+ R A-
20 October 2018

Monday, 08 January 2018 15:52

Δικαιούχοι Οικοπέδων Αυτοστέγασης: Άφησαν σακούλα με 300 εκλογικά βιβλιάρια στον Έπαρχο Featured

Αφησαν μια σακούλα με 300 εκλογικά βιβλιάρια στο γραφείο του Επάρχου Λεμεσού, δικαιούχοι οικοπέδων Αυστοστέγασης, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για την καθυστέρηση που παρατηρείται στο διαχωρισμό οικοπέδων αλλά και για την αποκοπή της οικονομικής βοήθειας από το προσφυγικό σχέδιο.

Οι διαμαρτυρόμενοι που πραγματοποίησαν την περασμένη Δευτέρα συγκέντρωση έξω απο το Διοικητήριο στη Λεμεσό, είναι αγανακτισμένοι και μιλάνε για συνεχιζόμενη αδικία σε βάρος τους, ενώ δηλώνουν ότι η υπομονή τους έχει πλέον εξαντληθεί. Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων, παρουσία δυο βουλευτών, είχαν συνάντηση με την Αναπληρώτρια Έπαρχο Έσθη Παναγίδου, η οποία τους υπέδειξε ότι η νομότυπη διαδικασία προβλέπει προσωπική επίδοση του εκλογικού βιβλιαρίου από τον ίδιο τον κάτοχο του. Ετσι οι διαμαρτυρόμενοι άφησαν τη σακούλα με τα εκλογικά βιβλιάρια στο γραφείο του Έπαρχου Λεμεσού.


Ο εκπρόσωπος των διαμαρτυρομένων Γιάννης Μπέρος, εξηγώντας τους λόγους που τους ώθησαν στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία, υπέδειξε ότι ο αγώνας τους γίνεται για το αυτονόητο.

 

"Έχουμε, είπε, αιτηθεί και έχουμε εγκριθεί γραπτώς από το κράτος, κάποιοι μάλιστα δικαιούχοι έχουν προλάβει να υπογράψουν και σχετικά συμβόλαια και ζητάμε από το κράτος να τιμήσει τις υπογραφές του και να κρατήσει τις δεσμεύσεις του. Ηδη οι 500 περίπου δικαιούχοι αντί να είχαν κτίσει το σπίτι τους και να ζούσαν με τις οικογένειες τους, ζουν στο πατρικό τους ή στο ενοίκιο". πρόσθεσε.

 

Στη συνέχεια ο κ. Μπέρος, ανέφερε ότι δεν απέδωσαν οι συναντήσεις που είχαν με τον υπουργό Εσωτερικών γύρω από το θέμα και προειδοποίησε ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίαες τους θα συνεχιστούν και ότι η κατάθεση των εκλογικών βιβλιαρίων ήταν το πρώτο μέτρο αντίδρασης τους.

 

26169837_1348191855284706_560597750645045866_n.jpg

 

Είπε επίσης ότι θα ζητήσουν να έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενώ στο μεταξύ θα συνεχίσουν να μαζεύουν εκλογικά βιβλιάρια μέχρι και την τελευταία μέρα των εκλογών. Διευκρίνησε ακόμα, ότι πολλοί δικαιούχοι αν και δεν κατέθεσαν τα εκλογικά τους βιβλιάρια εντούτοις δεν θα ψηφίσουν στις Προεδρικές.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Από την πλευρά της πάντως η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Σκεύη Κούτρα Κουκουμά, επέρριψε τις ευθύνες για το πρόβλημα στη κυβέρνηση, λέγοντας ότι "και οι ίδιοι οι βουλευτές βρίσκονται εκτεθειμένοι σε αυτό τον φαύλο κύκλο των δεσμεύσεων".

 

Η ίδια επεσήμανε ότι "τα οικόπεδα είχαν δοθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση, το 2011-2012, αλλά δεν πρόλαβαν να ξεκινήσουν οι εργασίες διαχωρισμού. Γι' αυτό, αυτά τα 705 που ήταν τότε, παρέμειναν αδιαχώριστα" πρόσθεσε. Σημείωσε επίσης ότι "καταργήθηκε ο διαχωρισμός 200 οικοπέδων στην Παρεκκλησιά, ενώ αρκετά ζευγάρια επέστρεψαν τα οικόπεδα, είτε γιατί χώρισαν, είτε γιατί διαπίστωσαν ότι πλέον δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να κτίσουν και επωφελήθηκαν άλλων οικονομικών βοηθειών".

 

Τέλος, η κ. Κουκουμά, ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίον ζητά την επανεξέταση της απόφασης για μη παραχώρηση της οικονομικής βοήθειας που περιλαμβανόταν στο σχετικό προσφυγικό σχέδιο, παράλληλα με την παραχώρηση των οικοπέδων.

 

"Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε πως από τις 20 χιλιάδες περίπου της οικονομικής χορηγίας, ένα μεγάλο μέρος θα επιστραφεί στο κράτος ως τέλη, φόροι κλπ και άρα το κράτος θα επωφεληθεί, ενώ θα επωφεληθεί και ο οικοδομικός τομέας, αν αναλογιστούμε πως θα αρχίσουν να κτίζονται 500 σπίτια", συμπλήρωσε.

 

Στην εκδήλωση παρευρε΄θηκε και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος.

 

Read 1048 times Last modified on Thursday, 11 January 2018 09:57

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Λεμεσού...

Στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Λεμεσού...

Παρά τις προκλήσεις που η ΕΕ έχει μπροστά της ν' αντιμετωπίσει, μπορεί να έχει μια επιτυχημένη πορεία, μόνο εάν αναθεωρήσει...

Όλη η Λεμεσός να είναι εκεί, εγκαίνια Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης Λεμεσού!

Όλη η Λεμεσός να είναι εκεί, εγκαίνια Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης Λεμεσού!

Ο ∆ήμος Λεμεσού και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου σας προσκαλούν στην τελετή εγκαινίων της ∆ημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης Λεμεσού που θα...

Δήμος Λεμεσού: Κλείνουν οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης στο Μόλο

Δήμος Λεμεσού: Κλείνουν οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης στο Μόλο

Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι στα πλαίσια των εκδηλώσεων των ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2018 οι Δημοτικοί χώροι στάθμευσης του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου...