A+ R A-
25 September 2018

Friday, 10 November 2017 17:22

Ενοχλημένος ο Υπουργός Δικαιοσύνης για την απροειδοποίητη άσκηση συναγερμού στη Λεμεσό

Τα αποτελέσματα της έρευνας για την χωρίς προειδοποίηση άσκηση συναγερμού που πραγματοποιήθηκε χθες στο κλειστό αθλητικό κέντρο Palais de Sport στη Λεμεσό, και η οποία προκάλεσε τον πανικό σε γονείς και παιδιά που βρίσκονταν εκεί, θα αναμένει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος δηλώνει ιδιαίτερα ενοχλημένος και εκνευρισμένος με το περιστατικό.

 

Σε δηλώσεις του μετά από την παρουσίαση του «Κεντροποιημένου Συστήματος Συναγερμών» και κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό και τις πληροφορίες ότι ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε η ηγεσία της Αστυνομίας γνώριζε για την άσκηση, ο κ. Νικολάου είπε πως προτιμά αυτή την ώρα να μην μιλήσει.

 

«Προτιμώ να περιμένω να υπάρξει ενημέρωση πρώτα και μετά. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην εκνευρίστηκε ιδιαίτερα με αυτά τα οποία είδε και καλύτερα να περιμένουμε να τελειώσει αυτή η έρευνα, που πολύ σωστά διέταξε ο Αρχηγός, και θα μιλήσουμε στη συνέχεια», είπε.

 

Σε παρατήρηση ότι φαίνεται να είναι πολύ ενοχλημένος με το περιστατικό, ο κ. Νικολάου διερωτήθηκε ποιος δεν ενοχλήθηκε με αυτά τα οποία είδε. «Πέστε μου, υπάρχει κανένας που να μην ενοχλήθηκε;», διερωτήθηκε και επανέλαβε πως δεν χρειάζεται να λεχθεί τίποτα περισσότερο, καθώς πρέπει να αναμένουν το αποτέλεσμα της έρευνας.

 

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός Ζαχαρίας Χρυσοστόμου στις δικές του δηλώσεις είπε ότι όντως δεν είχε ούτε ο ίδιος αλλά και κανένα άλλο μέλος της ανώτατης ηγεσίας της Δύναμης ενημερωθεί για την άσκηση. «Πραγματικά εκφράζω την ενόχληση, τη δυσαρέσκεια, την απογοήτευση μου για ό,τι έχει συμβεί χθες στη Λεμεσό και παράλληλα, τη λύπη και την απολογία στον κόσμο, στους συνανθρώπους μας για την αχρείαστη αναστάτωση που είχε προκληθεί», είπε.

 

Ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι τέτοιες ασκήσεις είναι επιβεβλημένες, γίνονται και θα γίνονται στις μέρες μας για ευνόητους λόγους και έχουν γίνει και στο παρελθόν τόσο στη Λευκωσία όσο και σε άλλες πόλεις όπως τη διευρυμένη άσκηση στην επαρχία Αμμοχώστου. «Παρόλα αυτά διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία, με ασφάλεια καθότι λήφθηκαν μια σειρά από μέτρα, ένα από τα οποία ήταν η ενημέρωση του κοινού έγκαιρα», είπε.

 

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε στη συνέχεια πως δεν επιθυμεί να δηλώσει κάτι περισσότερο επί της ουσίας και θα αναμένει τα αποτελέσματα της διοικητικής έρευνας που αμέσως έδωσε οδηγίες να διεξαχθεί και να διεκπεραιωθεί το ταχύτερο δυνατό.

 

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι δύο διοικητές φέρεται να γνώριζαν για τη διεξαγωγή της άσκησης, ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι οι δημοσιογράφοι δικαιούνται να σχολιάζουν πληροφορίες, ο ίδιος όμως όχι και θα πρέπει να αναμένει το αποτέλεσμα της διοικητικής έρευνας. Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι θα αποδοθούν ευθύνες από τη μία και θα ληφθούν τέτοια μέτρα από την άλλη ούτως ώστε παρόμοιες καταστάσεις να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

 

«Είμαστε μια σοβαρή Υπηρεσία, επιτελούμε σημαντικότατο έργο, οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν πρόκειται να επιτρέψω στον οποιονδήποτε, όσο ψηλά και να είναι να δημιουργεί τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να εξελιχθούν, πέραν από τη δικαιολογημένη αναστάτωση, και σε άλλα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας», είπε.

 

Ερωτηθείς σχετικά με την εικόνα που εκπέμπει η Αστυνομία, ο Αρχηγός της Δύναμης είπε πως ο κόσμος, παρά τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, διατηρεί ψηλά στη συνείδηση του την Αστυνομία και αυτό καταδεικνύεται μέσα από ανεξάρτητες έρευνες τη στιγμή μάλιστα που πολλοί θεσμοί έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα. «Αυτό είναι καλό γιατί εάν απολαμβάνουμε της εμπιστοσύνης του κοινού μπορούμε καλύτερα να επιτελούμε το έργο μας προς όφελος της κοινωνίας», είπε.

 

ΚΥΠΕ

 

Read 1119 times Last modified on Friday, 10 November 2017 17:25

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Νέες ενέργειες για καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης προωθεί ο Δήμος Λεμεσού

Νέες ενέργειες για καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης προωθεί ο Δήμος Λεμεσού

Το πρόβλημα με τη ρύπανση της θάλασσας στον κόλπο της Λεμεσού παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη,...

Δήμος Λεμεσού: Εντείνει τις δράσεις για πάταξη οχληρίας στο κέντρο πόλης

Δήμος Λεμεσού: Εντείνει τις δράσεις για πάταξη οχληρίας στο κέντρο πόλης

Για θέματα οχληρίας, για καθαριότητα αλλά και για θέματα στάθμευσης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν δήμαρχος Λεμεσού και εκπρόσωποι των...

Λεμεσός: Τελετή λήξης εβδομάδας κινητικότητας με την Υπουργό Μεταφορών

Λεμεσός: Τελετή λήξης εβδομάδας κινητικότητας με την Υπουργό Μεταφορών

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού και το Συμβούλιο Προώθησης Χρήσης Ποδηλάτου σας προσκαλούν στην τελετή λήξης των εκδηλώσεων...