A+ R A-
25 November 2017

Friday, 10 November 2017 17:22

Ενοχλημένος ο Υπουργός Δικαιοσύνης για την απροειδοποίητη άσκηση συναγερμού στη Λεμεσό

Τα αποτελέσματα της έρευνας για την χωρίς προειδοποίηση άσκηση συναγερμού που πραγματοποιήθηκε χθες στο κλειστό αθλητικό κέντρο Palais de Sport στη Λεμεσό, και η οποία προκάλεσε τον πανικό σε γονείς και παιδιά που βρίσκονταν εκεί, θα αναμένει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος δηλώνει ιδιαίτερα ενοχλημένος και εκνευρισμένος με το περιστατικό.

 

Σε δηλώσεις του μετά από την παρουσίαση του «Κεντροποιημένου Συστήματος Συναγερμών» και κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό και τις πληροφορίες ότι ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε η ηγεσία της Αστυνομίας γνώριζε για την άσκηση, ο κ. Νικολάου είπε πως προτιμά αυτή την ώρα να μην μιλήσει.

 

«Προτιμώ να περιμένω να υπάρξει ενημέρωση πρώτα και μετά. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην εκνευρίστηκε ιδιαίτερα με αυτά τα οποία είδε και καλύτερα να περιμένουμε να τελειώσει αυτή η έρευνα, που πολύ σωστά διέταξε ο Αρχηγός, και θα μιλήσουμε στη συνέχεια», είπε.

 

Σε παρατήρηση ότι φαίνεται να είναι πολύ ενοχλημένος με το περιστατικό, ο κ. Νικολάου διερωτήθηκε ποιος δεν ενοχλήθηκε με αυτά τα οποία είδε. «Πέστε μου, υπάρχει κανένας που να μην ενοχλήθηκε;», διερωτήθηκε και επανέλαβε πως δεν χρειάζεται να λεχθεί τίποτα περισσότερο, καθώς πρέπει να αναμένουν το αποτέλεσμα της έρευνας.

 

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός Ζαχαρίας Χρυσοστόμου στις δικές του δηλώσεις είπε ότι όντως δεν είχε ούτε ο ίδιος αλλά και κανένα άλλο μέλος της ανώτατης ηγεσίας της Δύναμης ενημερωθεί για την άσκηση. «Πραγματικά εκφράζω την ενόχληση, τη δυσαρέσκεια, την απογοήτευση μου για ό,τι έχει συμβεί χθες στη Λεμεσό και παράλληλα, τη λύπη και την απολογία στον κόσμο, στους συνανθρώπους μας για την αχρείαστη αναστάτωση που είχε προκληθεί», είπε.

 

Ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι τέτοιες ασκήσεις είναι επιβεβλημένες, γίνονται και θα γίνονται στις μέρες μας για ευνόητους λόγους και έχουν γίνει και στο παρελθόν τόσο στη Λευκωσία όσο και σε άλλες πόλεις όπως τη διευρυμένη άσκηση στην επαρχία Αμμοχώστου. «Παρόλα αυτά διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία, με ασφάλεια καθότι λήφθηκαν μια σειρά από μέτρα, ένα από τα οποία ήταν η ενημέρωση του κοινού έγκαιρα», είπε.

 

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε στη συνέχεια πως δεν επιθυμεί να δηλώσει κάτι περισσότερο επί της ουσίας και θα αναμένει τα αποτελέσματα της διοικητικής έρευνας που αμέσως έδωσε οδηγίες να διεξαχθεί και να διεκπεραιωθεί το ταχύτερο δυνατό.

 

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι δύο διοικητές φέρεται να γνώριζαν για τη διεξαγωγή της άσκησης, ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι οι δημοσιογράφοι δικαιούνται να σχολιάζουν πληροφορίες, ο ίδιος όμως όχι και θα πρέπει να αναμένει το αποτέλεσμα της διοικητικής έρευνας. Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι θα αποδοθούν ευθύνες από τη μία και θα ληφθούν τέτοια μέτρα από την άλλη ούτως ώστε παρόμοιες καταστάσεις να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

 

«Είμαστε μια σοβαρή Υπηρεσία, επιτελούμε σημαντικότατο έργο, οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν πρόκειται να επιτρέψω στον οποιονδήποτε, όσο ψηλά και να είναι να δημιουργεί τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να εξελιχθούν, πέραν από τη δικαιολογημένη αναστάτωση, και σε άλλα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας», είπε.

 

Ερωτηθείς σχετικά με την εικόνα που εκπέμπει η Αστυνομία, ο Αρχηγός της Δύναμης είπε πως ο κόσμος, παρά τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, διατηρεί ψηλά στη συνείδηση του την Αστυνομία και αυτό καταδεικνύεται μέσα από ανεξάρτητες έρευνες τη στιγμή μάλιστα που πολλοί θεσμοί έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα. «Αυτό είναι καλό γιατί εάν απολαμβάνουμε της εμπιστοσύνης του κοινού μπορούμε καλύτερα να επιτελούμε το έργο μας προς όφελος της κοινωνίας», είπε.

 

ΚΥΠΕ

 

Read 832 times Last modified on Friday, 10 November 2017 17:25

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Φωταγώγηση της πόλης και του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Λεμεσό

Φωταγώγηση της πόλης και του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Λεμεσό

Η φετινή φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου είναι αφιερωμένη στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου στα πλαίσια της ετήσιας Χριστουγεννιάτικης εκστρατείας «Δώσε Φως...

Φωτογραφίες: 3η Αιμοδοσία «Ευανθία»

Φωτογραφίες: 3η Αιμοδοσία «Ευανθία»

Σημαντική απόφαση του Σωματείου ΟΡΑΣΙΣ, για την 4η Αιμοδοσία του 2018 «Η αιμοδοσία είναι μια απλή πράξη που παίρνει πολύ...

Φωτογραφίες: Πραγματοποιήθηκε η 33η Έκθεση Πουλιών στη Λεμεσό

Φωτογραφίες: Πραγματοποιήθηκε η 33η Έκθεση Πουλιών στη Λεμεσό

Χαμόγελα μικρών και μεγάλων Τα εγκαίνια της 33ης Έκθεσης Πουλιών του Συνδέσμου Φίλων Μελωδικών και Καλλωπιστικών Πουλιών, που έλαβε χώρα...