A+ R A-
20 August 2018

Thursday, 12 October 2017 16:39

Ο ΚΟΑ παρουσίασε το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο Λεμεσού

Τον Μάρτιο του 2018 αναμένεται να αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες για το νέο γήπεδο της Λεμεσού, ώστε το έργο να παραδοθεί τον Μάιο του 2020, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης, κατά την επίσημη παρουσίαση του "Limassol Arena", που θα ανεγερθεί στο Κολόσσι.

 

Στην παρουσία των τριών Προέδρων των Λεμεσιανών ομάδων, ΑΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝΑ και ΑΡΗ, αθλητικών παραγόντων αλλά και των τοπικών αρχών, ο κ.Γεωργιάδης είπε πως αυτή η μέρα είναι ιστορική για τη Λεμεσό , "εφόσον 20 χρόνια υποσχέσεων και παλινδρομήσεων, η Λεμεσός θα αποκτήσει επιτέλους νέο και σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο.

 

"Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, μετά από επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες, είμαστε έτοιμοι να πραγματώσουμε το όνειρο των Λεμεσιανών" είπε και πρόσθεσε πως "αυτό έγινε κατορθωτό, κυρίως χάρις στο προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη".

 

Με την εμπλοκή και βούληση του ίδιου του ΠτΔ, συνέχισε, συντονίστηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και ξεπεράστηκαν εμπόδια και διαδικασίες ενώ σημείωσε πως το μήνυμα αυτής της επιτυχίας είναι ότι "η χωρίς μεγάλα λόγια επιμονή, η προσήλωση στο στόχο και η συνεργασία, πάντοτε φέρνουν την αποστολή εις πέρας".

 

Ερωτηθείς σχετικά, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ανέφερε πως η προκήρυξη του έργου θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ τον Μάρτιο του 2018 "θα είμαστε έτοιμοι να μπουν οι μπουλντόζες" και το γήπεδο θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2020.

 

Ο Κλεάνθης Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως, το έργο θα γίνει, έστω κι αν είναι αρνητική η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο αίτημα για χρηματοδότηση του από το κράτος, στη βάση εναλλακτικών σεναρίων που έχουν εξεταστεί.

 

Το έργο θα κοστίσει περίπου 29,3 εκατομμύρια ευρώ και θα έχει χωρητικότητα 13,000 θέσεων, ενώ όπως σημείωσε ο Πρώτος Λειτουργός και Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΚΟΑ, Δημήτρης Παρτέλλα, το γήπεδο πληροί όλες τις προδιαγραφές της κατηγορίας 4 (ελίτ ) της ΟΥΕΦΑ, η οποία είναι η ψηλότερη κατηγορία ποδοσφαιρικών γηπέδων. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, θα μπορεί να φιλοξενήσει οποιονδήποτε ευρωπαϊκό αγώνα των πρωταθλημάτων UEFA Champions League και UEFA Europa League, καθώς επίσης και άλλους διεθνείς αγώνες.

 

Οι κυρίως χρήστες του γηπέδου θα είναι τα τρία ποδοσφαιρικά σωματεία της Λεμεσού, ΑΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ και ΑΡΗΣ, ενώ θα μπορεί παράλληλα να χρησιμοποιείται και από τις Εθνικές Ομάδες της Κύπρου και από άλλες ομάδες, για αγώνες που απαιτούν την διεξαγωγή αγώνων σε αυτή την κατηγορία.

 

Η ανάπτυξη περιλαμβάνει βοηθητικά γήπεδα, θα χρησιμοποιείται για προπονητικούς σκοπούς από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου των ομάδων, αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της γύρω περιοχής.

 

Επίσης, το γήπεδο θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ψυχαγωγικούς σκοπούς, όπως συναυλίες, πολιτιστικούς σκοπούς, διοργανώσεις, εκθέσεις, αλλά και για άλλα κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα. Τέλος, το γήπεδο θα μπορεί να χρησιμοποιείται για σκοπούς αθλητικού τουρισμού.

 

Πηγή: (ΚΥΠΕ)

 

Read 586 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Δήμαρχος Λεμεσού: "Άλλη μια Λεμεσιανή μας κάνει περήφανους"

Δήμαρχος Λεμεσού: "Άλλη μια Λεμεσιανή μας κάνει περήφανους"

Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Καρολίνα Πελενδρίτου που τερμάτισε δεύτερη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης της I.P.C. στο Δουβλίνο, στα 100 μέτρα...

Δείτε αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Γιορτής του Κρασιού στη Λεμεσό!

Δείτε αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Γιορτής του Κρασιού στη Λεμεσό!

Η Λεμεσός η πόλη του κρασιού και του κεφιού γιορτάζει και σας προσκαλεί στη Γιορτή του Κρασιού! Η...

Λεμεσός: Δευτέρα αρχίζει ο καθαρισμός του υπόλοιπου Γραμμικού Πάρκου!

Λεμεσός: Δευτέρα αρχίζει ο καθαρισμός του υπόλοιπου Γραμμικού Πάρκου!

Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαίδης με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο facebook ανέφερε πως αρχίζουν οι εργασίες καθαρισμού του...