A+ R A-
21 July 2018

Wednesday, 11 October 2017 09:08

Μαθητές ενημέρωσαν την Ευρωπαία Επίτροπο και τον ΓΓ ΙΜΟ για το πρόγραμμα υιοθεσίας πλοίου

Ενθουσιασμένοι από το πρόγραμμα υιοθεσίας πλοίου (Adopt a ship) που εφαρμόζεται από το 2006 στα δημοτικά σχολεία της Κύπρου, δήλωσαν η Ευρωπαία Επίτροπος, αρμόδια για θέματα Μεταφορών, Violeta Bulc και ο ΓΓ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Kitack Lim.

 

Συνοδευόμενοι από τον Υπουργό Μεταφορών, τον Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, τον ΓΓ της CYMEPA και άλλους εμπλεκομένους, Violeta Bulc και Kitack Lim ενημερώθηκαν από τους μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού για τις εμπειρίες τους μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο στοχεύει να συνδέσει τους νέους με τα πλοία και τις προοπτικές καριέρας στη ναυτιλία.

 

Τα παιδιά, κάποια εκ των οποίων εξέφρασαν τη θέληση τους να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα, εξήγησαν για τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος υιοθεσίας πλοίου, όπου οι μαθητές μαθαίνουν πληροφορίες για το πλοίο που υιοθετούν και έχουν εβδομαδιαία επικοινωνία με τον καπετάνιο του, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων και φωτογραφιών.

 

Μετά την ενημέρωση, η Ευρωπαία Επίτροπος και ο ΓΓ του IMO δεν παρέλειψαν να βγάλουν φωτογραφία "selfie", την οποίαν ήδη η κ.Bulc έχει αναρτήσει στον λογαριασμό της στο twitter.

 

Σε δήλωση της, ανέφερε πως είναι πραγματικά συναρπαστικό να βλέπει κάποιος, πώς τα παιδιά έχουν αφομοιώσει αυτήν την πρωτοβουλία, πώς γίνονται μέρος της ναυτιλιακής νοοτροπίας και της καθημερινής ζωής στα πλοία και πώς βιώνουν τις προοπτικές για εργοδότηση στον τομέα.

 

Έχω δει πως κάποια παιδιά θέλουν να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα και νομίζω πως στο μέλλον θα δούμε Κύπριους καπετάνιους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, συμπλήρωσε.

 

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και τη βεβαιότητα πως όλοι μπορούν να επωφεληθούν από αυτό.

 

Από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΙΜΟ, είπε πως η εφαρμογή του προγράμματος είναι μια "λαμπρή ιδέα" και εξέφρασε την ελπίδα όπως επεκταθεί, ως μια καλή πρακτική για την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

 

Τέλος, ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, ευχαρίστησε το ΚΝΕ και τη CYMEPA που συνεχίζουν την εφαρμογή του επιτυχημένου αυτού προγράμματος, με την υποστήριξη του Υπουργείου και εξέφρασε την περηφάνια όλων "για την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση ακόμα ενός Συνεδρίου Maritime Cyprus, το οποίο κάθε δυο χρόνια που διοργανώνεται, γίνεται ακόμα καλύτερο".

 

Δεν σταματούμε μόνο στο πρόγραμμα "Adopt a ship", υπέδειξε και πρόσθεσε " έχουμε και τις υποτροφίες που προσφέρουμε σαν Κυβέρνηση, έχουμε και την επιδότηση των ναυτικών δοκίμων και πιστεύω πως σαν Κυβέρνηση έχουμε κάνει ουσιαστικά βήματα για περαιτέρω προώθηση της ναυτιλίας".

 

Κληθείς ν' αναφέρει κατά πόσο το κράτος θα λειτουργήσει Ναυτική Ακαδημία, ο κ.Δημητριάδης είπε πως "υπάρχουν αυτή τη στιγμή ιδιωτικές Ναυτικές Ακαδημίες που έχουν λειτουργήσει τα τελευταία δυο χρόνια και εκτός από αυτές, σε πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, έχει παρθεί η απόφαση να γίνει μια Σχολή για τη θάλασσα, που βεβαίως θα έχει και μαθήματα που έχουν να κάνουν με τα ναυτικά επαγγέλματα".

 

Ως κράτος, κατέληξε, έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια και σε συνεργασία με την ναυτιλιακή βιομηχανία, να φέρουμε την ναυτική εκπαίδευση στον τόπο μας "και γι αυτό πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι".

 

Πηγή: (ΚΥΠΕ)

 

Read 424 times Last modified on Wednesday, 11 October 2017 10:35

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Λεμεσός: Εντείνονται οι ελέγχοι για καθαρά νερά

Λεμεσός: Εντείνονται οι ελέγχοι για καθαρά νερά

Οι δημότες ζητούν να βρεθεί άμεσα η πηγή ρύπανσης της θάλασσας Σε «Γαλάζια Εκστρατεία» συμμετείχε ο Δήμος Λεμεσού μαζί...

Συνάντηση διοικητή Γ΄Ταξιαρχίας υποστήριξης Λεμεσού με τον δήμαρχο στο δημοτικό μέγαρο

Συνάντηση διοικητή Γ΄Ταξιαρχίας υποστήριξης Λεμεσού με τον δήμαρχο στο δημοτικό μέγαρο

Συνάντηση με το Δήμαρχο Λεμεσού κ. Νίκο Νικολαΐδη είχε την Τετάρτη 18/07/2018 ο νέος Διοικητής της Γ’ Ταξιαρχίας Υποστήριξης Λεμεσού...

Λεμεσός: Στη διάθεση του κοινού και σήμερα το Παττίχειο Κέντρο Ενηλίκων λόγω καύσωνα

Λεμεσός: Στη διάθεση του κοινού και σήμερα το Παττίχειο Κέντρο Ενηλίκων λόγω καύσωνα

Ο Δήμος Λεμεσού στην προσπάθεια του να βοηθήσει το κοινό να αντιμετωπίσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τις επιπτώσεις από τον καύσωνα...