A+ R A-
21 March 2018

Monday, 11 September 2017 08:26

Ύστερα ήρθε η άνοιξη – Πορεία «stay strong-donate life» στη Λεμεσό Featured

«Stay strong» είναι το μήνυμα που στέλνει για 3η συνεχή χρονιά ο σύνδεσμος «Ύστερα Ήρθε η Άνοιξη».

Η πορεία θα ξεκινήσει από το Κάστρο στο Παλαιό Λιμάνι Λεμεσού την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18.00 και θα τερματίσει στο θεατράκι της Επίχωσης.

 

Με την ευκαιρία αυτή φιλοξενήσαμε στα γραφεία της «ΛΕΜΕΣΟΣ» δυο εθελόντριες του Συνδέσμου, την Έλενα Κωνσταντίνου και τη Μαρία Τρύφωνος.

 

Οι δύο κοπέλες μας μίλησαν για την πορεία που διοργανώνει ο Σύνδεσμος τους για 3η συνεχή χρονιά κατά των αιματολογικών παθήσεων (λευχαιμία). Η πορεία γίνεται τον Σεπτέμβριο γιατί είναι ο μήνας ενημέρωσης για τις αιματολογικές παθήσεις.

 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Τρύφωνος, η πορεία θα ξεκινήσει από το Κάστρο στο Παλαιό Λιμάνι Λεμεσού την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18.00 και θα τερματίσει στο θεατράκι της Επίχωσης.

«Στο τέλος της πορείας θα γίνουν δειγματοληψίες, φιλανθρωπική αγορά και μαζί μας θα είναι φέτος ο DJ Tony Steel», συμπλήρωσε.

 

Ερωτηθείς ποιοι οι στόχοι της φετινής πορείας, η Έλενα Κωνσταντίνου με τη σειρά της δήλωσε πως στόχος της πορείας αλλά και των άλλων εκδηλώσεων που θα ακολουθούσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα Σεπτέμβρη, είναι η ενημέρωση για τις αιματολογικές ασθένειες και η εγγραφή νέων εθελοντών δοτών στο ΚαραΙσκάκειο Ίδρυμα. «Στη πορεία συμμετέχουν άτομα που πέρασαν και περνούν την ασθένεια καθώς και συγγενείς τους. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό δίνει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Ένας άλλος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και η προτροπή στο να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών», τόνισε η κα Κωνσταντίνου.

 

Για συμμετοχές στην πορεία, η κα Τρύφωνος ενημερώνει τον κόσμο ότι μπορεί να προμηθευτεί το μπλουζάκι του Συνδέσμου από τη σελίδα τους στο Facebook: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΣΤΕΡΑ ΗΡΘΕ Η ΑΝΟΙΞΗ, με κόστος 5 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 95780780 ή 99492492.

 

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί αναμείχθηκαν στο συγκεκριμένο Σύνδεσμο η κα Μαρία Τρύφωνος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αναμείχθηκε γιατί είναι παθούσα από την ασθένεια. «Λόγω αυτής της εμπειρίας μου απέκτησα την αναγκαία γνώση και την επιθυμία για να σταθώ δίπλα στους υπόλοιπους συμπολίτες μας, που περνούν παρόμοιο αγώνα. Βλέποντας με εμένα που νίκησα αυτή την ασθένεια, πιστεύω ότι δίνω ζωντανό παράδειγμα ελπίδας. Χρειάζεται κουράγιο, επιμονή, υπομονή και πάντα χαμόγελο», συμπλήρωσε.

 

Από πλευράς της η Έλενα Κωνσταντίνου ανέφερε ότι η καλύτερη φίλη της και συγκάτοικός της στο Πανεπιστήμιο, πέρασε από αυτή τη διαδικασία και ήθελε επείγον μεταμόσχευση. «Τότε φτιάξαμε μια ομάδα εθελοντών που προωθούσε την εθελοντική δειγματοληψία. Σε αυτή τη διαδικασία γνώρισα και άλλα άτομα που στην πορεία διαμορφώσαμε τον Σύνδεσμο», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Αυτό που πρέπει να τονίσουμε, είναι ότι το οικονομικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό, γιατί η θεραπεία στοιχίζει πολλά χρήματα τόσο για τους ασθενείς όσο και για τις οικογένειες τους. Σε αυτό το σημείο να υπογραμμίσουμε την προσφορά του Συνδέσμου για την ψυχολογική στήριξη που παρέχουμε στους συμπολίτες μας, που το έχουν ανάγκη. Με διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε συγκεντρώνουμε χρηματικά ποσά τα οποία διαθέτουμε στο Γενικό Νοσοκομείο και το Αιματολογικό του Τμήμα για να καλύψει βασικές ανάγκες τους, όπως ανατομικά κρεβάτια, ειδικά μαξιλάρια κ.α.», δήλωσε η κα Κωνσταντίνου.

 

Λίγα λόγια για το Σύνδεσμο

Η ομάδα αποτελείται από άτομα που πέρασαν από αιματολογικά νοσήματα, συγγενείς, φίλους, καθώς και λειτουργούς υγείας.

 

Το 2015 πήραν την απόφαση να μην αφήσουν κανένα άτομο με αιματολογικό νόσημα και την οικογένεια του, να νιώσουν αβοήθητοι στον αγώνα που καλούνται να δώσουν.Η πορεία τους από τότε συνεχής και ακούραστη. Αυτό που τους ενώνει, η ανάγκη για προσφορά και η αγάπη στο συνάνθρωπο μας!

 

Η συνεργασία τους με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα ήταν αναγκαία για το καλό των ασθενών. Οι δειγματοληψίες γίνονται γιορτές ελπίδας για ανεύρεση συμβατού δότη για όλους τους ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών. «Για να νιώσουμε την υπέρτατη χαρά της επιστροφής τους στην παρέα μας με υγεία και χαμόγελα! Για να αποδείξουμε ξανά και ξανά ότι Ύστερα Έρχεται η Άνοιξη όσο δύσκολος κι αν ήταν ο Χειμώνας!», καταλήγουν οι δύο κοπέλες στις δηλώσεις τους.

 

21622244_277197606100431_823346502_n.jpg

 

21585985_277197602767098_631315499_n.jpg

 

Read 3250 times Last modified on Saturday, 16 September 2017 11:02

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Τα Λεμέσια επιστρέφουν και φέτος για 19η χρονιά

Τα Λεμέσια επιστρέφουν και φέτος για 19η χρονιά

Θα ξεπεράσουν τις 35.000 οι συμμετέχοντες Τα Λεμέσια, η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του Δήμου Λεμεσού επιστρέφουν και φέτος εμπλουτισμένα για...

Η DP World Limassol αναλαμβάνει δράση για αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης

Η DP World Limassol αναλαμβάνει δράση για αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης

Εντάχθηκε στην CYMEPA Με στόχο να εμπλακεί ενεργά στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η DPWorldLimassol, εντάχθηκε πρόσφατα στην Κυπριακή...

Στη Λεμεσό το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο

Στη Λεμεσό το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο

Στο λιμάνι της Λεμεσού βρίσκεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά γιοτ στον κόσμο. Ο λόγος για το μεγαλύτερο σε όγκο...