A+ R A-
19 February 2018

Wednesday, 09 August 2017 09:11

Εκτός ελέγχου η θαλάσσια ρύπανση στη Λεμεσό - Ζητούν τη δημιουργία ανεξάρτητου ενιαίου φορέα Featured

Τη δημιουργία ανεξάρτητου ενιαίου φορέα σχετικά με το φλέγον πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης στη Λεμεσό, ζητεί η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. 

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους, παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία το πρόβλημα της ρύπανσης των ακτών της πόλης μας, το οποίο διογκώνεται καθημερινά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι καταγγελίες που δέχεται το γραφείο τους εδώ και καιρό, αφορούν όλη την ακτογραμμή από το Lady’s Mile μέχρι την Ακτή Κυβερνήτη.
«Κάθε χρόνο τέτοια εποχή είχαμε φαινόμενα ρύπανσης. Φέτος όμως αυτό που ζούμε είναι πραγματικά τραγικό. Είναι φανερό ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.


Όπως αναφέρουν, «το Καρνάγιο, η μαρίνα, τα ιχθυοτροφεία, ο ΣΑΛΑ, ο ζωολογικός κήπος, η πιθανή διοχέτευση λυμάτων στο σύστημα ομβρίων υδάτων, τα τουριστικά σκάφη θεωρούνται οι πιθανές αιτίες ρύπανσης».


Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συνεχίζει λέγοντας ότι, οι φιλότιμες προσπάθειες του Δημάρχου Λεμεσού και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, καθώς και οι παρεμβάσεις τους από μόνες τους δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα, αφού μόνο η κυβέρνηση έχει τα μέσα και τις εξουσίες να επιβάλει αποτελεσματικά μέτρα.

 

«Χρειάζεται πρώτα και κυρίως, όλες οι υπηρεσίες να συντονιστούν και να δράσουν συλλογικά και άμεσα. Αν δεν εντοπιστούν οι πηγές ρύπανσης τότε θα παραμείνουμε στα ευχολόγια. Τον συντονισμό όμως δε μπορούν να τον αναλάβουν όσοι για τόσα χρόνια αδιαφορούν. Για το λόγο αυτό υποστηρίζουμε την πρόταση του ομίλου χειμερινών κολυμβητών “Ακτή Ολυμπίων”, για δημιουργία ανεξάρτητου ενιαίου φορέα για να αναλάβει το συντονισμό και ο οποίος θα μπορεί να δίνει οδηγίες στις αρμόδιες αρχές», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Ταυτόχρονα, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, σημειώνει ότι «η ρύπανση είναι εδώ, είναι καθημερινή, ντόπιοι και τουρίστες μερικές φορές κολυμπούν ανάμεσα σε λύματα, σε σκουπίδια, χωρίς το κράτος να φαίνεται διατεθειμένο να τους πραστατεύσει», ενώ αναφέρουν ότι η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών είναι απόλυτα δικαιολογημένη.


«Επιτέλους αυτοί οι ασυνείδητοι που ρυπαίνουν θα πρέπει να πληρώσουν. Δεν μπορεί μια ζωή να είναι στο απυρόβλητο λόγω της ανικανότητας να εντοπιστούν. Η ατιμωρησία, τους αποθρασύνει ακόμα περισσότερο», σημειώνεται.


Παράλληλα τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι πέρα από την ταλαιπωρία των λουόμενων αν δεν επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα, οι συνέπειες μακροπρόθεσμα θα είναι τραγικές για τον τουρισμό, αλλά και για την οικονομία γενικότερα.


Τέλος, η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κάλεσε την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως κατανοήσουν ότι η δημόσια υγεία και η ποιότητα ζωής των πολιτών είναι υπεράνω των όποιων συμφερόντων.

Read 750 times Last modified on Wednesday, 09 August 2017 09:20

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Κανονικά θα διεξαχθεί αύριο η καρναβαλίστικη παρέλαση

Κανονικά θα διεξαχθεί αύριο η καρναβαλίστικη παρέλαση

Κανονικά και χωρίς καμίας αλλαγή θα πραγματοποιηθεί αύριο η Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση με την οποία κορυφώνεται το Λεμεσιανό Καρναβάλι. Σύμφωνα...

Όλες οι πληροφορίες για άμεση καταγραφή των ζημιών

Όλες οι πληροφορίες για άμεση καταγραφή των ζημιών

Σε άμεση καταγραφή των ζημιών προχωρεί ο Δήμος Λεμεσού και ήδη ο δήμαρχος Νίκος Νικολαϊδης, επικοινώνησε με τον Υπουργό Εσωτερικών...

Πλημμύρες, καταστροφές: δηλώσεις του Ηλία Ιωακείμ στην εφημερίδα Λεμεσός

Πλημμύρες, καταστροφές: δηλώσεις του Ηλία Ιωακείμ στην εφημερίδα Λεμεσός

O Ηλίας Ιωακείμ δημοτικός σύμβουλος Κίνηση Πολιτών ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΕΜΕΣΟΣ μίλησε στην εφημερίδα Λεμεσός για τις πρόσφατες εξελίξεις. Η Πράσινη Λεμεσός «εκφράζει...