A+ R A-
14 December 2017

Tuesday, 08 August 2017 17:53

Στο έλεος του Θεού αφέθηκαν νοσοκομεία και ασθενείς, λέει ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Απογοήτευση, θλίψη και θυμό προκαλεί η εικόνα που παρουσιάζει ο τομέας της δημόσιας υγείας στην Κύπρο, ανέφερε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, εκφράζοντας τη θέση πως "αφέθηκαν οι ασθενείς στο έλεος του Θεού, γιατί ακριβώς έχουν αφεθεί τα ίδια τα νοσοκομεία μας στο έλεος του Θεού".

 

Οι δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου έγιναν στο πλαίσιο περιοδείας του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, στην παρουσία και της Προέδρου του Κινήματος "Αλληλεγγύη", Ελένης Θεοχάρους, όπου ενημερώθηκαν από τη Διεύθυνση και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο νοσηλευτήριο της πόλης.

 

Λέγοντας πως ένα σημαντικό κομμάτι της μεταρρύθμισης της δημόσιας υγείας είναι η αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και η βελτίωση της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών, ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την απογοήτευση του ""γιατί αυτό που ακούσαμε σήμερα από το ιατρικό προσωπικό, από τους λειτουργούς υγείας, είναι τα ίδια προβλήματα που χρονίζουν εδώ και πάρα πολύ καιρό".

 

"Υποστελέχωση, προβλήματα εξοπλισμών, προβλήματα υποδομών, μια εικόνα που πραγματικά δημιουργεί απογοήτευση, θλίψη αλλά και θυμό", ανέφερε και πρόσθεσε ότι "και οι ίδιοι οι γιατροί μιλούν για τριτοκοσμικές συνθήκες".

 

Απαίτηση μας προς την παρούσα Κυβέρνηση και ιδιαίτερα προς τον Υπουργό Υγείας, συνέχισε, "είναι να μας αναφέρει τις θέσεις, τις προτάσεις της Κυβέρνησης του για το πώς θα βελτιωθεί αυτή η κατάσταση και αντί να καθυβρίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους, να μας ενημερώσει ποιος είναι ο οδικός χάρτης για τη βελτίωση και αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων".

 

Είπε ακόμα πως πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε, κατά την έκφρασή του, αυτές τις εικόνες που βλέπουμε καθημερινά, "που πρέπει να μας γεμίζουν όλους ντροπή, γιατί αφέθηκαν οι ασθενείς στο έλεος του Θεού, γιατί ακριβώς έχουν αφεθεί τα ίδια τα νοσοκομεία μας στο έλεος του Θεού".

 

Εξέφρασε δε τη θέση πως απαιτείται μια ριζική αναβάθμιση αυτής της υποδομής και υπέδειξε πως το πιο σημαντικό κομμάτι της μεταρρύθμισης έχει να κάνει με τη βελτίωση, την ενίσχυση, την αναβάθμιση των υποδομών των δημόσιων νοσηλευτηρίων, τη βελτίωση της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών και πως "γι’ αυτό χρειάζεται συλλογική προσπάθεια αλλά και όραμα, που πολύ φοβόμαστε πως αυτή τη στιγμή απουσιάζει".

 

Είναι η ώρα για δεύτερο νοσοκομείο στη Λεμεσό, λέει η Θεοχάρους

 

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λεμεσού παραμένουν άλυτα και οξύνονται, είπε από την πλευρά της η Ελένη Θεοχάρους, η οποία θεωρεί πως είναι απαραίτητη η ανέγερση δεύτερου νοσοκομείου στην πόλη.

 

"Βλέπουμε ότι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών, δεν επιλύονται ζωτικά ζητήματα που αφορούν το νοσοκομείο, οι λίστες αναμονής, η ταλαιπωρία των ασθενών, τόσο στο τμήμα επειγόντων περιστατικών όσο και σε άλλα τμήματα είναι ανυπέρβλητα και νομίζουμε ότι είναι απαραίτητη η οικοδόμηση ενός δεύτερου νοσοκομείου στην πόλη της Λεμεσού" ανέφερε.

 

Όπως ανέφερε, η ανάγκη αυτή προκύπτει και από τη σημαντική αύξηση του πληθυσμού της Λεμεσού και του τουριστικού ρεύματος, ενώ η λειτουργία ενός δεύτερου νοσοκομείου "ικανοποιεί και τις ανάγκες των φοιτητών και της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου της πόλης αλλά και των ιατρικών σχολών της Κυπριακής Δημοκρατίας".

 

Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως μπορούμε εύκολα να μετατρέψουμε τα νοσοκομεία μας σε Πανεπιστημιακά νοσοκομεία και πως πρέπει "να αξιοποιήσουμε τις εξαίρετες δυνατότητες όλων των γιατρών μας, ούτως ώστε να αποβεί προς όφελος τόσο των ασθενών, όσο και να είναι ένα δημιουργικό στοιχείο στη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας".

 

Πηγή: (ΚΥΠΕ)

Read 2470 times Last modified on Tuesday, 08 August 2017 17:56

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Φωτογραφίες: Συνεργασία των τριών Τεχνικών Σχολών με τον Δήμο Λεμεσού

Φωτογραφίες: Συνεργασία των τριών Τεχνικών Σχολών με τον Δήμο Λεμεσού

Εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου της δέντρου πραγματοποίησε η Α' Τεχνική Σχολή στην Λεμεσό παρουσία του δημάρχου Νίκου Νικολαΐδη. Σε...

Ο Ηλίας Ιωακείμ μιλά για Σχέδιο στήριξης του Πολιτισμού και των μεγάλων λαικών γιορτών

Ο Ηλίας Ιωακείμ μιλά για Σχέδιο στήριξης του Πολιτισμού και των μεγάλων λαικών γιορτών

Στην προσπάθεια που γίνεται για αναβάθμιση των μεγάλων λαϊκών γιορτών του Καρναβαλιού, της Γιορτής του Κρασιού του Κατακλυσμού και γενικά...

«Δεν απορρίφθηκε η πολιτική ανάδειξης του παλιού λιμανιού στην Αμαθούντα» λέει ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου

«Δεν απορρίφθηκε η πολιτική ανάδειξης του παλιού λιμανιού στην Αμαθούντα» λέει ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου

Στο θέμα της ανάδειξης του παλιού λιμανιού της Αμαθούντας αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου μετά και τις δηλώσεις...