A+ R A-
19 April 2018

Thursday, 15 June 2017 06:39

Φωτογραφίες: Τελετή αποφοίτησης φοιτητών του ΤΕΠΑΚ - Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας Featured

H τελετή αποφοίτησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της χρονιάς για την Λεμεσό. Αυτή η μέρα είναι το επιστέγασμα των κόπων και των χρόνιων θυσιών που έκαναν οι προπτυχιακοί, οι μεταπτυχιακοί και οι διδακτορικοί φοιτητές του. Η μέρα αυτή είναι σημαντική και για την πόλη μας. Κάθε μέρα, κάθε μήνας, κάθε χρόνος που περνά από την ίδρυση του δημόσιου πανεπιστημίου στη πόλη μας τα θετικά αποτελέσματα σε τοπικό επίπεδο είναι εμφανή.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο χαιρετισμό του, που διάβασε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, αναφερόμενος στο ανώτατο ίδρυμα σημείωσε πως η κυβέρνηση, μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες του πανεπιστημίου για κτηριακή ανάπτυξη, για εξασφάλιση του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού και ικανοποίηση των αναγκών στελέχωσης και πως «τα τελευταία χρόνια έχουμε καταβάλει προσπάθειες, ώστε η χρηματοδότησή του Πανεπιστημίου να μην επηρεαστεί από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που έπληξε τον τόπο μας».

 

 apofoitisi_tepak_a_140617-2.jpg

 

Στην συνέχεα ανέφερε ότι συμμερίζεται τους στόχους της πανεπιστημιακής κοινότητας για ίδρυση νέων σχολών, τμημάτων και προγραμμάτων σπουδών από το Πανεπιστήμιο, καθώς και το ότι, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προωθεί την υλοποίηση των έργων για το Β΄ Πόλο ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ, στη βάση των σχεδιασμών και εισηγήσεων του πανεπιστημίου.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός, ανέφερε δε πως το Πανεπιστήμιο, εκτός από την ποιοτική διδασκαλία, διαρκώς μεριμνεί αλλά και διακρίνεται για την ερευνητική του αριστεία, υπενθυμίζοντας πως στο τελευταίο ευρωπαϊκό πρόγραμμα HORIZON2020 έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας προτάσεων στην Κύπρο. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ίδρυση του Ερευνητικού Κέντρου για τον Καρκίνο καθώς και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου με την πανεπιστημιακή Κλινική Αποκατάστασης της Σχολής Επιστημών Υγείας, την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Πρώην Μέγαρο Πηλαβάκη) καθώς και την στέγαση εργαστηρίων του Τμήματος Καλών Τεχνών στο κτίριο Τσεριώτη, επί της Αρχιεπισκόπου Κυπριανού.

 

 apofoitisi_tepak_a_140617-5.jpg

 

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης, Κυριάκος Αντωνίου, επικεντρώθηκε στα «πλήγματα που δέχτηκε η φοιτητική κοινότητα με περικοπές που έχουν γίνει από την κυβέρνηση στη φοιτητική χορηγία και πακέτο, στο Ίδρυμα Κρατικής Υποτροφίας, στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των φοιτητών κ.α.». Στο τέλος ο εκπρόσωπος των φοιτητών αφού συνεχάρη τους αποφοιτήσαντες συμφοιτητές του, δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους γονείς που με τον δικό τους αγώνα και κόπους στήριξαν τα παιδιά τους.

 

Το Δ.Σ. της εφημερίδας της πόλης μας, εύχεται καλή σταδιοδρομία στους απόφοιτους και κάθε καλό στο έργο που επιτελεί το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην πατρίδα μας!

 

 apofoitisi_tepak_a_140617-10.jpg

 

apofoitisi_tepak_a_140617-7.jpg

 

Read 4868 times Last modified on Friday, 16 June 2017 10:10

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

200 οικογένειες στη Λεμεσό μπαίνουν σε εντατικό πρόγραμμα ανακύκλωσης!

200 οικογένειες στη Λεμεσό μπαίνουν σε εντατικό πρόγραμμα ανακύκλωσης!

«Η Λεμεσός ανακυκλώνει μόνο το 14% των απορριμάτων της δηλαδή πολύ μακριά από τον στόχο του 50% που βάλαμε μέχρι...

Διοργανώνεται αιμοδοσία στο Δημοτικό μέγαρο της πόλης μας - όλες οι πληροφορίες

Διοργανώνεται αιμοδοσία στο Δημοτικό μέγαρο της πόλης μας - όλες οι πληροφορίες

Ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει αιμοδοσία στο Δημοτικό Μέγαρο την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 από τις 10 π.μ. μέχρι τις 1.00...

Λεμεσός: Εκδήλωση για την πρόληψη του εγκλήματος από τον Αστυνομικό της γειτονιάς

Λεμεσός: Εκδήλωση για την πρόληψη του εγκλήματος από τον Αστυνομικό της γειτονιάς

Η Κοινοτική Αστυνόμευση σας προσκαλεί σε εκδήλωση – δεξίωση που θα γίνει την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 και ώρα 7μμ...