A+ R A-
20 January 2018

Tuesday, 13 June 2017 08:35

Άλλοι δύο πύργοι ανεγείρονται στη Λεμεσό

Στην περιοχή Νεάπολις του Δήμου Λεμεσού θα ανεγερθούν άλλοι δύο πύργοι επί του παραλιακού δρόμου της οδού 28ης Οκτωβρίου. Τα δύο νέα κτήρια, 18 και 11 ορόφων αντίστοιχα, ανήκουν στην εταιρεία Οικονομίδης. Πρόκειται για έργο γνωστό ως Total Serve.

 

Αιτητής της πρώτης ανάπτυξης είναι η εταιρεία «P.G. Economides» στη Λεμεσό. Οι κατασκευαστικές εργασίες υλοποίησης της ανάπτυξης προτείνεται να αρχίσουν τον Δεκέμβριο του 2017 και να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2020.

 

Το προτεινόμενο έργο αφορά την κατασκευή μεγάλης κλίμακας ανάπτυξης που περιλαμβάνει την ανέγερση 18ώροφου πύργου με κυρίως γραφεία. Στον πύργο θα χωροθετούνται κήποι, γραφεία, μηχανολογικές εγκαταστάσεις, υποδοχή και δύο καταστήματα, υπόγειος χώρος στάθμευσης πέντε επιπέδων, κοινόχρηστη πλατεία και πρόνοια φωτοβολαϊκών πλαισίων στην οροφή.

 

Η δεύτερη ανάπτυξη φέρει το όνομα «Landscope» και αφορά την κατασκευή μεγάλης κλίμακας ανάπτυξης που περιλαμβάνει την ανέγερση 11ώροφου πύργου με κυρίως γραφεία. Στον πύργο θα χωροθετούνται κήποι, γραφεία, μηχανολογικές εγκαταστάσεις, υποδοχή και ένα κατάστημα, υπόγειος χώρος στάθμευσης τριών επιπέδων, χώρος στάθμευσης ποδηλάτων, κοινόχρηστη πλατεία και πρόνοια φωτοβολαϊκών πλαισίων στην οροφή.

 

Το νότιο τμήμα του προτεινόμενου έργου ανάπτυξης «P.G. Economides» βρίσκεται επί της οδού 28ης Οκτωβρίου και το βόρειο τμήμα επί της οδού Ραφαήλ. Η προτεινόμενη ανάπτυξη βρίσκεται σε υψόμετρο 11 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας απέχοντας από αυτήν περίπου 100 μέτρα.

 

Το συνολικό εμβαδόν του έργου θα ανέλθει στα 17.696 τ.μ.

 

Οι κατασκευαστικές εργασίες υλοποίησης της ανάπτυξης προτείνεται να αρχίσουν τον Δεκέμβριο του 2017 και να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2020. Στην προτεινόμενη ανάπτυξη θα παρέχονται συνολικά περίπου 270 χώροι στάθμευσης.

 

Σε απόσταση 120 μέτρων του προτεινόμενου πύργου εντοπίζεται το αργάκι της Βαθειάς το οποίο εκτείνεται παράλληλα της οδού Γεωργίου Γρίβα Διγενή και καταλήγει στη θάλασσα. Στην περιοχή εντοπίζονται πολυώροφα κτήρια, γραφεία και οικιστικές μονάδες. Βόρεια της υπό ανέγερση ανάπτυξης υπάρχει πυροσβεστικός σταθμός, κοιμητήριο και νηπιαγωγείο και στα δυτικά πολυκατάστημα Debenhams Olympia.

 

Ο χώρος ανάπτυξης του προτεινόμενου έργου «Landscope» βρίσκεται στη Νεάπολη στον Δήμο Λεμεσού. Το νότιο τμήμα του χώρου της ανάπτυξης βρίσκεται επί της οδού 28ης Οκτωβρίου και το βόρειο τμήμα επί της οδού Ραφαήλ.

 

Η προτεινόμενη ανάπτυξη βρίσκεται σε υψόμετρο 9 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, απέχοντας από αυτήν περίπου 120 μέτρα.

 

Το συνολικό εμβαδόν του έργου θα ανέλθει στα 5.485 τετρ. μέτρα. Οι κατασκευαστικές εργασίες υλοποίησης της ανάπτυξης προτείνεται να αρχίσουν τον Δεκέμβριο του 2017 και να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2020. Στην προτεινόμενη ανάπτυξη θα παρέχονται συνολικά περίπου 43 χώροι στάθμευσης.

 

Επιπτώσεις στο περιβάλλον από τις αναπτύξεις

 

Η θετική γνωμάτευση για τις δύο αναπτύξεις αποτελεί απόρροια της διαδικασίας αξιολόγησης της Προκαταρκτικής Έκθεσης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΠΕΕΠ).

 

Οι επιπτώσεις που αναμένεται να δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών (βραχυπρόθεσμες) αφορούν, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες:

 

α) Όγκος άχρηστων αδρανών υλικών (μπαζών) που θα προκύψουν π.χ. ξύλα, πλαστικά, συσκευασίες χρωμάτων, κομμάτια μετάλλων, μπάζα, χαρτιά.

 

β) Όγκος υγρών αποβλήτων (επικίνδυνων και μη) που θα δημιουργηθούν.

 

γ) Διαχείριση του θαλασσινού νερού που θα προκύψει κατά το στάδιο των εκσκαφών. δ) Κυκλοφοριακό φόρτο από τα φορτηγά.

 

ε) Εκπομπή ατμοσφαιρικών ρύπων από τα μηχανήματα / οχήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο στάδιο της κατασκευής.

 

στ) Αύξηση επιπέδων ηχορύπανσης ως αποτέλεσμα των κατασκευαστικών εργασιών.

 

η) Αύξηση έκκλησης σκόνης στη γύρω αστική περιοχή, ως αποτέλεσμα των κατασκευαστικών εργασιών.

 

Οι κυριότερες αρνητικές επιπτώσεις που αναμένεται να δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια λειτουργίας της ανάπτυξης αφορούν, μεταξύ άλλων, τα πιο κάτω:

 

α) Δημιουργία στερεών και υγρών αποβλήτων.
β) Θόρυβος από αυτοκίνητα ενοικιαστών, κατοίκων, επισκεπτών.
γ) Αύξηση κυκλοφορίας από την ανάπτυξη.

 

Πηγή: http://www.philenews.com

Read 206 times Last modified on Tuesday, 13 June 2017 09:45

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του "Κέντρου Καρδιάς", του Meditteranean Hospital of Cyprus

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του "Κέντρου Καρδιάς", του Meditteranean Hospital of Cyprus

Η Κυβέρνηση προχώρησε σε μια πρωτόγνωρη συνεργασία με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ώστε να αποκαταστήσει την ανεπάρκεια του κράτους για να...

Λεμεσός: Συγκλονίζει το βίντεο με άστεγο που κοιμάται σε αυτοκίνητο

Λεμεσός: Συγκλονίζει το βίντεο με άστεγο που κοιμάται σε αυτοκίνητο

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις. Ένας άστεγος που κοιμάται μέσα σε ένα παλιό αυτοκίνητο, κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του...

Τη διακήρυξη της Λισσαβόνας υιοθετεί ο Δήμος Λεμεσού

Τη διακήρυξη της Λισσαβόνας υιοθετεί ο Δήμος Λεμεσού

Ομόφωνη απόφαση δημοτικού συμβουλίου και διαπολιτισμικού συμβουλίου του Δήμου Σε μια πρωτοποριακή εξέλιξη προχωρεί ο Δήμος Λεμεσού με την υιοθέτηση...