A+ R A-
24 May 2018

Wednesday, 19 April 2017 10:19

Περπατήσαμε με τον Δήμαρχο Λεμεσού σε γειτονιές, συνοικίες και μας ανέλυσε το όραμά του Featured

«Οι κάτοικοι των παραμελημένων δυτικών συνοικιών της Λεμεσού θέλουν έργα και πράξεις»

 dhmarxos-sta-grafeia-11.jpg

Επιτόπια εξέταση διενήργησε στη περιοχή Ομονοίας ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, όπου μαζί με το δημοσιογράφο Σάκη Στυλιανού περπάτησαν στις διάφορες γειτονιές. Ο Δήμαρχος Λεμεσού συνομίλησε τόσο με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες όσο και με τους μετανάστες που κατοικούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην περιοχή, όπως τους Έλληνες του Πόντου. Ταυτόχρονα ο κ. Νικολαΐδης διαπίστωσε τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συνοικία Ομονοίας, όπως τα σπασμένα πεζοδρόμια, τις λακκούβες που υπάρχουν στους δρόμους κ.α.


Όραμά του, όπως είχε πει και παλαιότερα σε συνεντεύξεις του ο κ. Νικολαΐδης, είναι η αναβάθμιση των συνοικιών, σημειώνοντας ότι αυτό θα επιτευχθεί με τη δημιουργία περιβαλλοντικών γειτονιών και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που αντιμετωπίζει σήμερα η πόλη μας δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λεμεσού.


Το μεγάλο στοίχημα των γειτονιών

Ο κ. Νικολαΐδης τόνισε ότι «σήμερα η Λεμεσός είναι μια πόλη η οποία βρίσκεται σε μια πορεία ανάπτυξης η οποία θα συνεχίσει με αυξανόμενο ρυθμό, όμως θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτή η ανάπτυξη θα γίνει με τρόπο όσο το δυνατό πιο ισορροπημένο, όσο το δυνατό πιο ομοιόμορφο και καθολικό». Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό εξέλιξη ήδη ένα έργο των Δυτικών Συνοικιών που αφορά την ανάπλαση της Μισιαούλη και Καβάζογλου και της περιοχής της Τουρκοκυπριακής συνοικίας βορειοδυτικά της. «Έχουμε επίσης την μεγάλη πρόκληση της διαμόρφωσης του σχεδίου περιοχής για το τελευταίο παραλιακό κομμάτι της Λεμεσού. Μιλάμε για το κομμάτι μεταξύ της Μαρίνας και του Νέου Λιμανιού που εκεί πλέον θα αναδειχθεί η φυσιογνωμία μιας νέας μορφής ανάπτυξης για τη Λεμεσό».

 dhmarxos-sta-grafeia-2.jpg

Επιλέχθηκαν ήδη δρόμοι και οι Τεχνικές Υπηρεσίες εργάζονται πάνω τους

Ερωτηθείς για το πώς οραματίζεται τη δημιουργία περιβαλλοντικών γειτονιών, ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε ότι θα δημιουργηθούν κάποιοι χώροι συγκέντρωσης, είτε αυτά λέγονται πάρκα, είτε λέγονται αυλές κάποιων εκκλησιών, είτε λέγονται χώροι σχολείων και θα είναι ο περιβάλλοντας χώρος τεσσάρων ή πέντε δρόμων μιας συνοικίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι έχουν επιλεγεί ήδη τέσσερις - πέντε δρόμοι και οι τεχνικές υπηρεσίες εργάζονται πάνω τους.


Ο Δήμαρχος Λεμεσού συνέχισε λέγοντας ότι αυτοί οι δρόμοι που έχουν επιλεγεί θα διαμορφωθούν με κάποιες επεμβάσεις όπως: να πλατύνουν τα πεζοδρόμια, θα μπουν ομοιόμορφες δεντροστοιχίες από δενδροφυτεύσεις, θα γίνουν ποδηλατοδιάδρομοι ή ποδηλατοδρόμοι εκεί που μπορούν να γίνουν. «Θα διαμορφώσουμε δηλαδή συνθήκες με στόχο οι κάτοικοι της περιοχής να πηγαίνουν σε αυτούς τους χώρους για να περπατούν ή να πηγαίνουν με τα ποδήλατα τους, να πηγαίνουν στο πάρκο που βρίσκεται κοντά τους, το οποίο επίσης θα διαμορφωθεί ως ένα πάρκο που να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλα τα στρώματα του λαού δηλαδή και οι νεαροί, και τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι και άτομα με ειδικά προβλήματα, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε αυτό που εξέλειπε από τις συνοικίες, χώρους κοινωνικής συναναστροφής, χώρους άσκησης και αθλητισμού για τα παιδιά», υπογράμμισε ο κ. Νικολαΐδης.

 dhmarxos-sta-grafeia-35.jpg

Να μην χρειάζεται ο νέος της Αγίας Φύλας να...

Ακολούθως έδωσε και παράδειγμα, σημειώνοντας ότι με τη δημιουργία των περιβαλλοντικών γειτονιών δε θα χρειάζεται ο νέος της Αγίας Φύλας να κατεβεί το παραλιακό μέτωπο για να βρει ένα χώρο να παίξει, να βρει ένα skateboard να κάνει αυτό που του αρέσει. «Ήδη έχουν επιλεγεί αυτές οι περιοχές στις γειτονιές. Πολύ σύντομα ελπίζω με το τέλος του χρόνου, αρχές του επόμενου να διαμορφώσουμε την πρώτη τέτοια περιβαλλοντική γειτονιά».


Συνοικία Αγίου Σπυρίδωνα

Ο κ. Νικολαΐδης τόνισε ότι ήδη έχει επιλεγεί μια τέτοια περιοχή στον Άγιο Σπυρίδωνα όπου συνορεύει με μια άλλη περιοχή στην Ομόνοια, σημειώνοντας ότι «άρα είναι δύο περιβαλλοντικές γειτονιές που θα συνδεθούν με ένα δρόμο που θα έχει επίσης αυτά τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, ούτως ώστε να δώσουμε αυτό το πρώτο δείγμα γραφής», ενώ παράλληλα δήλωσε ότι «θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός ιδεών για να ριχτούν ιδέες στο τραπέζι από διάφορους αρχιτέκτονες, πολεοδόμους που έχουν κάτι να πουν και θα φτιάξουμε τη πρώτη τέτοια επέμβαση ούτως ώστε να ξέρει ο κόσμος για τι πράγμα μιλάμε».

dhmarxos-sta-grafeia-39.jpg

Μίλησε με καταστηματάρχες της λεωφόρου Ομονοίας


Τέλος, ο Δήμαρχος της πόλης δήλωσε επίσης ότι το κόστος κάθε περιβαλλοντικής γειτονιάς δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 700-800 χιλιάδες ευρώ, ενώ αναμένουν όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι θα υπάρξει και ένα συμπληρωματικό κονδύλι το οποίο θα τους το προσφέρει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού. «Είχα μια συνάντηση μαζί τους προχθές, όπου είναι διατεθειμένοι μέσα στο πλαίσιο ενός προγράμματος και μιας αντίληψης αθλητισμού για όλους να συμμετέχουν στις προσπάθειες του Δήμου, να προσπαθήσουν να αναβαθμίσουν κάποια πάρκα στη συνείδηση, για να δεθούν αυτά τα πάρκα, να συνδεθούν με αυτές τις περιβαλλοντικές γειτονιές που έχουμε υπόψη μας ως δήμος», συμπλήρωσε.

dhmarxos-sta-grafeia-21.jpg

dhmarxos-sta-grafeia-13.jpg

dhmarxos-sta-grafeia-7.jpg

dhmarxos-sta-grafeia-30.jpg

Read 6411 times Last modified on Wednesday, 19 April 2017 12:10

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Σε στενή συνεργασία προχωρούν Δήμος Λεμεσού και Υφυπουργείο Ναυτιλίας

Σε στενή συνεργασία προχωρούν Δήμος Λεμεσού και Υφυπουργείο Ναυτιλίας

Την πρώτη της επίσημη επίσκεψη, ως η πρώτη Υφυπουργός Ναυτιλίας, πραγματοποίησε το πρωί της 24ης Μαΐου, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού,...

Πρότυπο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ο Δήμος Λεμεσού

Πρότυπο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ο Δήμος Λεμεσού

Αναμένει να υλοποιήσει νέα σημαντικά έργα ανάπτυξης ύψους €22 εκ., την προγραμματική περίοδο 2014-2020 στις δυτικές συνοικίες Με στόχο...

Κηλίδα εμφανίστηκε στην θάλασσα της Λεμεσού - άμεση καταπολέμηση της από τα σκάφη του δήμου

Κηλίδα εμφανίστηκε στην θάλασσα της Λεμεσού - άμεση καταπολέμηση της από τα σκάφη του δήμου

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ ο Δήμαρχος της πόλης Νίκος Νικολαΐδης, μας αποκάλυψε ότι την Τρίτη 22...