A+ R A-
18 June 2018

Thursday, 13 April 2017 11:48

Δήμαρχος Λεμεσού: «Ο Ντίμης Μαυρόπουλος είναι πρότυπο δημότη, αισθάνομαι την ανάγκη να του ξαναδώσω συγχαρητήρια εκ μέρους του Δήμου Λεμεσού»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Απριλίου 2017 στις 9.30 π.μ, η κλήρωση των λαχνών που έχει εκδώσει το Μουσείο Κλασικού & Ιστορικού Αυτοκινήτου και κληρώνει ως δώρο ένα κλασικό όχημα BMW 728i του 1984, στο χώρο του μουσείου από το Δήμαρχο Λεμεσού κ. Νίκο Νικολαΐδη.

 

Τα έσοδα από τους λαχνούς που έχουν πωληθεί θα διατεθούν για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Λεμεσού. Η δράση αυτή, πραγματοποιείται στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του Μουσείου Κλασικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου, όπου με ένα λαχνό αξίας 20ευρώ, ένας τυχερός θα κερδίσει ένα αυτοκίνητο BMW 728i του 1984.

 

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους λέγοντας πως ο Ντίμης Μαυρόπουλος, πρόεδρος του Μουσείου και ιδιοκτήτης του, είναι πρότυπο Δημότη.

 

«Αγαπητέ Ντίμη, φίλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί δημοσιογράφοι. Ήμουν 3 χρόνια ως Βουλευτής και μέλος της Αντιπροσωπείας της Κυπριακής Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του συμβουλίου της Ευρώπης, Πρόεδρος της υποεπιτροπής Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του συμβουλίου της Ευρώπης. Μια από τις ευθύνες της υποεπιτροπής ήταν τα μουσεία, να δίνει ένα βραβείο για το Μουσείο της χρονιάς» είπε.

 

«Μέσα στα πλαίσια αυτής της ιδιότητας μου, πρέπει να σας πω ότι επισκέφθηκα πάρα πολλά μουσεία και είδα πάρα πολλά μουσεία» επισήμανε.

 

Εξάλλου, «το Μουσείο Ιστορικού και Κλασσικού αυτοκινήτου, που είμαστε εδώ σήμερα, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μουσεία, συγκρινόμενο με αντίστοιχα ανάλογα θεματικά μουσεία στην Ευρώπη. Πραγματικά είναι εντυπωσιακό, είναι σύγχρονο, έχει μπει μια τεράστια δουλειά και τέτοιου είδους μουσεία ασφαλώς και δεν γίνονται εκ του μηδενός».

 

Μιλώντας για τον πρόεδρο του Μουσείου, κύριο Ντίμη Μαυρόπουλο, είπε ότι «είναι οράματα και έργα ζωής, χρειάζονται πρώτα απ’ όλα άνθρωποι με όραμα, άνθρωποι με μεράκι, άνθρωποι που θα δουλέψουν σκληρά και πίσω από αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα».

 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντίμης ο Μαυρόπουλος παίρνει συγχαρητήρια αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να ξαναδώσω συγχαρητήρια εκ μέρους του Δήμου Λεμεσού, για ένα έργο το οποίο δεν τιμά απλώς τον ίδιο αλλά τιμά την Λεμεσό» συνέχισε.

 

«Είμαστε περήφανοι αγαπητέ Ντίμη που η Λεμεσός έχει αυτό το Μουσείο το οποίο είναι ένα δείγμα του τι μπορεί να κάνει μια πόλη η οποία μπορεί να μην είναι μεγάλη συγκρινόμενη με μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, έχει όμως μεγάλα οράματα, μεγάλους ανθρώπους και ιδού το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια λοιπόν, έχει άπειρες δυνατότητες το Μουσείο, είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια και σε συνεργασία με το Δήμο να αποτελέσει ένα πόλο έλξης και για τους ντόπιους αλλά και για τους ξένους. Και αυτά τα ζητήματα θα τα συζητήσουμε εν καιρώ τω δέοντι» είπε απευθυνόμενος στον κύριο Ντίμη Μαυρόπουλο.

 

Τονίζοντας την μεγάλη προσφορά του κ. Ντίμη Μαυρόπουλου, είπε πως «υπάρχει όμως και μια άλλη διάσταση που νομίζω ξεχωρίζει αυτό το μουσείο και δεν είναι τυχαίο γιατί πάλι θα κάνω αναφορά στον Ντίμη τον Μαυρόπουλο. Ο Ντίμης ο Μαυρόπουλος δεν είναι απλά ένας άνθρωπος ο οποίος έκανε ένα μουσείο, ένας πρώην πρωταθλητής των Brandi, είναι ένας άνθρωπος με μια ευρύτατη κοινωνική προσφορά. Η συμμετοχή του Ντίμη στα δρώμενα του Δήμου είναι εξαιρετικής έτσι στάθμης και επιπέδου και είναι τυχερή η Λεμεσός που έχει δημότες, έχει ενεργούς πολίτες όπως τον Ντίμη, και για αυτό το θέμα ήθελα να σου δώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του Δήμου και να προσθέσω και την τρίτη διάσταση».

 

«Εκτός από την συμμετοχή στα δρώμενα, η τρίτη διάσταση είναι η κοινωνική ευαισθησία, κοινωνική ευθύνη, η κοινωνική αλληλεγγύη. Αυτό που γίνεται σήμερα, το να γίνεται μια κλήρωση, μια δωρεάν ενός αυτοκινήτου μεγάλης αξίας για όσους καταλαβαίνουν από αυτά τα ζητήματα με στόχο να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο και οι προσπάθειες που κάνει ο Δήμος να σταθεί αρωγός στους συμπολίτες μας, είναι άξια της οποιασδήποτε αν θέλετε επιβράβευσης, και των οπουδήποτε θετικών σχολίων» πρόσθεσε.

 

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Λεμεσού είπε ότι έχει μεγάλη αξία η κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά στις μέρες μας, «ιδιαίτερα όταν γίνεται την Μεγάλη Πέμπτη, ενόψει του Πάσχα, σε μια εποχή, σε μια περίοδο όπου η Κοινωνική Αλληλεγγύη αποκτά μεγαλύτερη σημασία και έχει μεγαλύτερη αναγκαιότητα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο του χρόνου».

 

Ο Νίκος Νικολαΐδης εξέφρασε την εκτίμηση του, την αγάπη του, τον σεβασμό προς αυτά που κάνει ο Ντίμης Μαυρόπουλος, αλλά και προς την ομάδα του.

 

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook.

 

 

laxnos-52.jpg

 

laxnos-41.jpg

 

laxnos-39.jpg

 

laxnos-23.jpg

 

laxnos-7.jpg

 

 

 

Read 3585 times Last modified on Tuesday, 18 April 2017 06:29

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Μπράβο! Τα άτομα με αναπηρίες στη Λεμεσό κάνουν ξανά τα μπάνια τους χωρίς δυσκολία

Μπράβο! Τα άτομα με αναπηρίες στη Λεμεσό κάνουν ξανά τα μπάνια τους χωρίς δυσκολία

Μετά από πολλά παράπονα αναγνωστών μας είχαμε θίξει ως εφ «Λ» πριν λίγες μέρες το ζήτημα της μη λειτουργίας του...

Η Λεμεσός τίμησε τον Μάριο Τόκα

Η Λεμεσός τίμησε τον Μάριο Τόκα

Κορυφώθηκαν οι εκδήλωσεις μνήμης για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Μάριου Τόκα, που έγιναν την Τρίτη 12 Ιουνίου...

Ποικίλες και φέτος οι δράσεις του έργου 'Λεμεσός: Μια πόλη ο κόσμος όλος'

Ποικίλες και φέτος οι δράσεις του έργου 'Λεμεσός: Μια πόλη ο κόσμος όλος'

Οι δράσεις και υπηρεσίες του προγράμματος στήριξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης Υπηκόων Τρίτων Χωρών "Λεμεσός: Μια πόλη ο κόσμος όλος" για...