A+ R A-
21 August 2017

Wednesday, 12 April 2017 09:15

Φωτογραφίες: Πραγματοποιήθηκε πασχαλινό παζαράκι στο Σωκράτειο Μελάθρον

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πασχαλινό παζαράκι του Σωκράτειου Μελάθρου το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, όπου και πωλήθηκαν υπέροχες πασχαλινές δημιουργίες, οι οποίες φτιάχτηκαν από τους ίδιους τους ηλικιωμένους.

 

Εκ μέρους του Σωκράτειου Μελάθρου η Εργοθεραπεύτρια, Έλενα Παπασολωμού, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους σημείωσε ότι «οι συχνές εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Αποκατάστασης μας, αποτελούν ουσιαστικά γιορτές υπενθύμισης με τα ήθη και έθιμα του τόπου μας και δίνουν την ευκαιρία στους ενοίκους και στους συγγενείς τους να συσφίξουν και να αναζωπυρώσουν τις σχέσεις τους, να διασκεδάσουν και να περάσουν ευχάριστο χρόνο με τους αγαπημένους τους ανθρώπους».

 

Η κα Παπασολωμού, ακολούθως, ανέφερε μερικά λόγια για το Κέντρο Αποκατάστασης, τονίζοντας ότι «το Σωκράτειο ιδρύθηκε από έναν δημιουργικό άνθρωπο με μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο της υγείας, τον κύριο Σωκράτη Σωκράτους».

 

Μιλώντας για το όραμα του Σωκράτειου Μελάθρου σημείωσε ότι σκοπός «είναι να διατηρούμε, να βελτιώσουμε και να αποκαταστήσουμε την υγεία των πελατών μας, αξιολογώντας τις ψυχοσωματικές τους ανάγκες αλλά και τις ανησυχίες τους μέσω μιας θεραπευτικής σχέσης, που να στηρίζεται σε μια ειλικρινή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ θεραπευτή και θεραπευμένου. Παράλληλα υπογράμμισε ότι προσφέρουν υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική, νοσηλευτική και φυσιοθεραπευτική φροντίδα, βασισμένη στην έρευνα και την επιστημονική γνώση.

 

«Θεωρούμε δεδομένο και αυτονόητο το δικαίωμα των ενοίκων μας για ποιοτική νοσηλευτική φροντίδα, αξιόπιστη και συχνή ιατρική παρακολούθηση, καλό φαγητό, καλό τρόπο συμπεριφοράς, προσωπική υγιεινή, καθαρό περιβάλλον, ευγένεια και ασφάλεια. Όμως δεν αρκούμαστε σε αυτά. Θεωρούμε όμως εξίσου αυτονόητες τις ανάγκες για κοινωνικοποίηση, επικοινωνία, νοητική ενδυνάμωση, προσανατολισμό στο χώρο και στο χρόνο, διευκόλυνση προσαρμογής, επανεκπαίδευση, έκφραση, έλεγχο του περιβάλλοντος, εκτόνωση και αποφόρτιση, γυμναστική και άσκηση καθώς και την ανάγκη για τροφοδότηση με νέα ερεθίσματα», ανέφερε ακόμη η κα Παπασολωμού.

 

Τέλος, υπογράμμισε το γεγονός ότι στο Σωκράτειο μπορούν να δεσμευτούν ότι θα συνεχίσουν να γίνονται καλύτεροι. «Μαζί σας θα αγωνιζόμαστε και θα επιτυγχάνουμε καθημερινά το αυτονόητο ποιότητα φροντίδας και ποιότητα ζωής για αυτούς που αγαπάτε. Γιατί η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων δεν είναι ιδρυματικό γηροκομείο ούτε αυλικός οίκος ευγηρίας. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ», κατέληξε.

 

Από τη πλευρά του, ο ιδρυτής του Σωκράτειου Μελάθρου, Σωκράτης Σωκράτους τόνισε ότι το Σωκράτειο Ίδρυμα «αποτελεί υπόδειγμα μονάδας που δίνει έμφαση στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ασθενών μέσα από την ύπαρξη ενός σταθερού καθημερινού προγράμματος ευχάριστων δραστηριοτήτων. Εξάλλου από τη στιγμή που δε θα στέλναμε ποτέ τα παιδιά μας σε μια κατασκήνωση όπου δε θα είχαν τη δυνατότητα να παίξουν, ας μην στερήσουμε από τον πατέρα μας, τη μητέρα μας ή τον παππού μας τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν όταν εμπιστευθούμε τη φροντίδα τους σε έναν προστατευμένο χώρο».

 

Στη συνέχεια ακολούθησε μια μικρή δεξίωση όπου περιλάμβανε φαγητό και ποτό.

 

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

 sokratio_melathlon_060417-5.jpg

 

sokratio_melathlon_060417-18.jpg

 

sokratio_melathlon_060417-30.jpg

 

sokratio_melathlon_060417-79.jpg

 

Read 1080 times Last modified on Wednesday, 12 April 2017 09:26

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Εικόνες ντροπής στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού! [φωτογραφίες, αναμονή ασθενών, ατελείωτη ουρά]

Εικόνες ντροπής στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού! [φωτογραφίες, αναμονή ασθενών, ατελείωτη ουρά]

To δικό του μήνυμα θέλησε να περάσει ο Τ. Γαβριήλιδης αγανακτισμένος μετά από επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Το...

Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 το 20ο μνημόσυνο εις μνήμη του Βλαδίμηρου Μιχαήλ από την Αγία Φύλα

Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 το 20ο μνημόσυνο εις μνήμη του Βλαδίμηρου Μιχαήλ από την Αγία Φύλα

Τελείται αύριο Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 το Μνημόσυνο εις μνήμη του Βλαδίμηρου Μιχαήλ από την Αγία Φύλα Λεμεσού. Το 20ο...

Αποτρόπαια πράξη στο Ζακάκι - Έκαψαν ζωντανά κυνηγετικά σκυλιά

Αποτρόπαια πράξη στο Ζακάκι - Έκαψαν ζωντανά κυνηγετικά σκυλιά

Κινητοποιήθηκε η Αστυνομία Λεμεσού σήμερα το πρωί, μετά από περιστατικό φρικτής θανάτωσης κυνηγετικών κι άλλων σκύλων μέσα στο κλουβί τους. ...