A+ R A-
15 August 2018

Wednesday, 12 April 2017 09:15

Φωτογραφίες: Πραγματοποιήθηκε πασχαλινό παζαράκι στο Σωκράτειο Μελάθρον

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πασχαλινό παζαράκι του Σωκράτειου Μελάθρου το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, όπου και πωλήθηκαν υπέροχες πασχαλινές δημιουργίες, οι οποίες φτιάχτηκαν από τους ίδιους τους ηλικιωμένους.

 

Εκ μέρους του Σωκράτειου Μελάθρου η Εργοθεραπεύτρια, Έλενα Παπασολωμού, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους σημείωσε ότι «οι συχνές εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Αποκατάστασης μας, αποτελούν ουσιαστικά γιορτές υπενθύμισης με τα ήθη και έθιμα του τόπου μας και δίνουν την ευκαιρία στους ενοίκους και στους συγγενείς τους να συσφίξουν και να αναζωπυρώσουν τις σχέσεις τους, να διασκεδάσουν και να περάσουν ευχάριστο χρόνο με τους αγαπημένους τους ανθρώπους».

 

Η κα Παπασολωμού, ακολούθως, ανέφερε μερικά λόγια για το Κέντρο Αποκατάστασης, τονίζοντας ότι «το Σωκράτειο ιδρύθηκε από έναν δημιουργικό άνθρωπο με μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο της υγείας, τον κύριο Σωκράτη Σωκράτους».

 

Μιλώντας για το όραμα του Σωκράτειου Μελάθρου σημείωσε ότι σκοπός «είναι να διατηρούμε, να βελτιώσουμε και να αποκαταστήσουμε την υγεία των πελατών μας, αξιολογώντας τις ψυχοσωματικές τους ανάγκες αλλά και τις ανησυχίες τους μέσω μιας θεραπευτικής σχέσης, που να στηρίζεται σε μια ειλικρινή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ θεραπευτή και θεραπευμένου. Παράλληλα υπογράμμισε ότι προσφέρουν υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική, νοσηλευτική και φυσιοθεραπευτική φροντίδα, βασισμένη στην έρευνα και την επιστημονική γνώση.

 

«Θεωρούμε δεδομένο και αυτονόητο το δικαίωμα των ενοίκων μας για ποιοτική νοσηλευτική φροντίδα, αξιόπιστη και συχνή ιατρική παρακολούθηση, καλό φαγητό, καλό τρόπο συμπεριφοράς, προσωπική υγιεινή, καθαρό περιβάλλον, ευγένεια και ασφάλεια. Όμως δεν αρκούμαστε σε αυτά. Θεωρούμε όμως εξίσου αυτονόητες τις ανάγκες για κοινωνικοποίηση, επικοινωνία, νοητική ενδυνάμωση, προσανατολισμό στο χώρο και στο χρόνο, διευκόλυνση προσαρμογής, επανεκπαίδευση, έκφραση, έλεγχο του περιβάλλοντος, εκτόνωση και αποφόρτιση, γυμναστική και άσκηση καθώς και την ανάγκη για τροφοδότηση με νέα ερεθίσματα», ανέφερε ακόμη η κα Παπασολωμού.

 

Τέλος, υπογράμμισε το γεγονός ότι στο Σωκράτειο μπορούν να δεσμευτούν ότι θα συνεχίσουν να γίνονται καλύτεροι. «Μαζί σας θα αγωνιζόμαστε και θα επιτυγχάνουμε καθημερινά το αυτονόητο ποιότητα φροντίδας και ποιότητα ζωής για αυτούς που αγαπάτε. Γιατί η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων δεν είναι ιδρυματικό γηροκομείο ούτε αυλικός οίκος ευγηρίας. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ», κατέληξε.

 

Από τη πλευρά του, ο ιδρυτής του Σωκράτειου Μελάθρου, Σωκράτης Σωκράτους τόνισε ότι το Σωκράτειο Ίδρυμα «αποτελεί υπόδειγμα μονάδας που δίνει έμφαση στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ασθενών μέσα από την ύπαρξη ενός σταθερού καθημερινού προγράμματος ευχάριστων δραστηριοτήτων. Εξάλλου από τη στιγμή που δε θα στέλναμε ποτέ τα παιδιά μας σε μια κατασκήνωση όπου δε θα είχαν τη δυνατότητα να παίξουν, ας μην στερήσουμε από τον πατέρα μας, τη μητέρα μας ή τον παππού μας τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν όταν εμπιστευθούμε τη φροντίδα τους σε έναν προστατευμένο χώρο».

 

Στη συνέχεια ακολούθησε μια μικρή δεξίωση όπου περιλάμβανε φαγητό και ποτό.

 

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

 sokratio_melathlon_060417-5.jpg

 

sokratio_melathlon_060417-18.jpg

 

sokratio_melathlon_060417-30.jpg

 

sokratio_melathlon_060417-79.jpg

 

Read 1459 times Last modified on Wednesday, 12 April 2017 09:26

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Καλά νέα - το συντριβάνι στον Αγίο Νικόλα ξαναζωντανεύει!

Καλά νέα - το συντριβάνι στον Αγίο Νικόλα ξαναζωντανεύει!

Από το τέλος του 2015 το συντριβάνι ήταν «χαλασμένο» πράγμα που έκανε δικαιολογημένα τους δημότες και φίλους της πόλης μας...

Λεμεσός: Τα φορτηγά επιμένουν στην Ομονοίας

Λεμεσός: Τα φορτηγά επιμένουν στην Ομονοίας

Αναδημοσιεύση από την εφημερίδα «Πολίτης» Δόθηκαν εκατομμύρια για την κατασκευή νέου δρόμου προς το λιμάνι. Ωστόσο πολλοί επιμένουν να διέρχονται...

Τοποθέτηση σκυβαλλοδοχείων παραλίας και δοχείων ανακύκλωσης προχώρησε ο Δήμος Λεμεσού

Τοποθέτηση σκυβαλλοδοχείων παραλίας και δοχείων ανακύκλωσης προχώρησε ο Δήμος Λεμεσού

Στην τοποθέτηση επιπρόσθετων σκυβαλλοδοχείων παραλίας και δοχείων ανακύκλωσης προχώρησε την Τετάρτη 08-08-2018 ο Δήμος Λεμεσού στην παραλία της επίχωσης μέσα...