A+ R A-
23 August 2017

Tuesday, 07 March 2017 12:00

Δήμος Λεμεσού: Νέα στοιχεία που θα αναζωογονήσουν τις δυο μεγάλες γιορτές της Λεμεσού, το Καρναβάλι και τη Γιορτή του Κρασιού Featured

Νέα στοιχεία που θα αναζωογονήσουν τις δυο μεγάλες γιορτές της Λεμεσού, το Καρναβάλι και τη Γιορτή του Κρασιού, επιχειρεί ο Δήμος Λεμεσού, σύμφωνα με το Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη, ο οποίος δηλώνει στο ΚΥΠΕ πως προωθείται η σύσταση σχετικών συντονιστικών επιτροπών.

 

Με αφορμή την ολοκλήρωση των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων του Δήμου για το 2017, ο κ. Νικολαίδης είπε πως, προγραμματίζεται μια " σοβαρή αξιολόγηση τους, ώστε να ξέρουμε τα πάντα, και τα καλά και τα καλύτερα και τα λιγότερο καλά", προσθέτοντας ότι "πάντα με σεβασμό προς την επιτυχημένη πορεία και ιστορία του Καρναβαλιού της Λεμεσού, θέλουμε να το δούμε να εξελίσσεται, να αναβαθμίζεται, να αναζωογονείται, να φεύγουν τα όποια στοιχεία κόπωσης και κάποια αρνητικά στοιχεία που παρεισφρέουν".

 

"Η φιλοσοφία αναβάθμισης του Καρναβαλιού πρέπει να κινείται μεταξύ της εισαγωγής νέων στοιχείων αλλά και της αναβίωσης παλαιότερων, τα οποία στην πορεία του χρόνου έχουν χαθεί, όπως η επιστροφή προς το σατιρικό άρμα, η επαναφορά βραβεύσεων, τα χειροποίητα κοστούμια", είπε, υπενθυμίζοντας πως ήδη φέτος έγινε μια προσπάθεια, με την αναβίωση του σατιρικού άρματος του 1968 "Όλα για την Πρωτεύουσα" και την παρουσίαση των "πελλόμασκων" που κατασκεύαζε πριν πολλά χρόνια η ενδυματολόγος Λούλα Σιούσμιθ.

 

Υπάρχουν, συνέχισε, πολλοί Λεμεσιανοί που θέλουν να δουν αυτή τη βελτίωση και έχουν προτάσεις να καταθέσουν, "γι αυτό θα ζητήσουμε σύντομα από όλους τους ενδιαφερομένους να δηλώσουν την ετοιμότητα τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία συζήτησης για το πως θέλουμε το Καρναβάλι της Λεμεσού και πρέπει να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις".

 

Στη συνέχεια, είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού, θα συγκροτηθεί μια συντονιστική επιτροπή η οποία θα αρχίσει μέσα από διάφορες διαδικασίες - δημόσιου διαλόγου, συμποσίων, εκδηλώσεων, συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης - να γίνει ένας ευρύς κοινωνικός και συντονισμένος διάλογος, "έτσι ώστε σε μερικούς μήνες να καταλήξει σε μια σειρά από εισηγήσεις, τις οποίες η επιτροπή θα φέρει στο δημοτικό συμβούλιο και στην αρμόδια επιτροπή, για να αποφασίσουμε τις δράσεις εκείνες οι οποίες πρέπει να γίνουν για να αναβαθμίσουμε το Λεμεσιανό Καρναβάλι και να του δώσουμε την ώθηση να συνεχίσει μιαν ακόμα πιο δυναμική πορεία".

 

Στόχος μας, υπέδειξε, είναι οι πρώτες δράσεις να υιοθετηθούν στις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις του Δήμου για τον επόμενο χρόνο.

Με το ίδιο σκεπτικό, σημείωσε ο Νίκος Νικολαΐδης, σύντομα θα συσταθεί συντονιστική επιτροπή και για την Γιορτή του Κρασιού, "ώστε μέσα και από τη γνώση της παράδοσης αλλά και με εκσυγχρονιστικό πνεύμα, να προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε τη μεγάλη αυτή λαϊκή γιορτή".

 

"Είναι εμφανής η κόπωση της συγκεκριμένης μορφής που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια η Γιορτή του Κρασιού, γι αυτό θα προσπαθήσουμε να της δώσουμε νέα αντίληψη και νέες ιδέες, οι οποίες ελπίζουμε να εφαρμοστούν από την επόμενη γιορτή", συμπλήρωσε.

 

Όπως κάθε χρόνο, η φετινή Γιορτή του Κρασιού θα πραγματοποιηθεί τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι ακριβείς ημερομηνίες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

 

πηγή: ΚΥΠΕ

 

Read 2018 times Last modified on Tuesday, 07 March 2017 12:09

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Σύλληψη 30χρονου για τον εμπρησμό οχημάτων στη Λεμεσό

Σύλληψη 30χρονου για τον εμπρησμό οχημάτων στη Λεμεσό

Χειροπέδες φόρεσε η αστυνομία στον 30χρονο που καταζητείτο για τον εμπρησμό του οχήματος της 31χρονης πρώην συζύγου του, που σημειώθηκε...

Λεμεσός: Ένοχοι κρίθηκαν πατέρας και γιος για βιασμούς και άσεμνες επιθέσεις σε ανήλικα πρόσωπα

Λεμεσός: Ένοχοι κρίθηκαν πατέρας και γιος για βιασμούς και άσεμνες επιθέσεις σε ανήλικα πρόσωπα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πολύκροτη υπόθεση με μέλη της ίδιας οικογένειας, που το 2015 είχαν συλληφθεί μετά από καταγγελίες...

Κηδεύεται ο Κώστας Ευριπίδου από τη Δορά και τέως κάτοικο Μονοβόλικου στη Λεμεσό

Κηδεύεται ο Κώστας Ευριπίδου από τη Δορά και τέως κάτοικο Μονοβόλικου στη Λεμεσό

Τον πολυαγαπημένο σύζυγο, πατέρα και παππού, Κώστα Ευριπίδου από τη Δορά και τέως κάτοικο Μονοβόλικου στη Λεμεσό, που απεβίωσε χθες...