A+ R A-
19 October 2018

Tuesday, 07 March 2017 12:00

Δήμος Λεμεσού: Νέα στοιχεία που θα αναζωογονήσουν τις δυο μεγάλες γιορτές της Λεμεσού, το Καρναβάλι και τη Γιορτή του Κρασιού Featured

Νέα στοιχεία που θα αναζωογονήσουν τις δυο μεγάλες γιορτές της Λεμεσού, το Καρναβάλι και τη Γιορτή του Κρασιού, επιχειρεί ο Δήμος Λεμεσού, σύμφωνα με το Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη, ο οποίος δηλώνει στο ΚΥΠΕ πως προωθείται η σύσταση σχετικών συντονιστικών επιτροπών.

 

Με αφορμή την ολοκλήρωση των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων του Δήμου για το 2017, ο κ. Νικολαίδης είπε πως, προγραμματίζεται μια " σοβαρή αξιολόγηση τους, ώστε να ξέρουμε τα πάντα, και τα καλά και τα καλύτερα και τα λιγότερο καλά", προσθέτοντας ότι "πάντα με σεβασμό προς την επιτυχημένη πορεία και ιστορία του Καρναβαλιού της Λεμεσού, θέλουμε να το δούμε να εξελίσσεται, να αναβαθμίζεται, να αναζωογονείται, να φεύγουν τα όποια στοιχεία κόπωσης και κάποια αρνητικά στοιχεία που παρεισφρέουν".

 

"Η φιλοσοφία αναβάθμισης του Καρναβαλιού πρέπει να κινείται μεταξύ της εισαγωγής νέων στοιχείων αλλά και της αναβίωσης παλαιότερων, τα οποία στην πορεία του χρόνου έχουν χαθεί, όπως η επιστροφή προς το σατιρικό άρμα, η επαναφορά βραβεύσεων, τα χειροποίητα κοστούμια", είπε, υπενθυμίζοντας πως ήδη φέτος έγινε μια προσπάθεια, με την αναβίωση του σατιρικού άρματος του 1968 "Όλα για την Πρωτεύουσα" και την παρουσίαση των "πελλόμασκων" που κατασκεύαζε πριν πολλά χρόνια η ενδυματολόγος Λούλα Σιούσμιθ.

 

Υπάρχουν, συνέχισε, πολλοί Λεμεσιανοί που θέλουν να δουν αυτή τη βελτίωση και έχουν προτάσεις να καταθέσουν, "γι αυτό θα ζητήσουμε σύντομα από όλους τους ενδιαφερομένους να δηλώσουν την ετοιμότητα τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία συζήτησης για το πως θέλουμε το Καρναβάλι της Λεμεσού και πρέπει να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις".

 

Στη συνέχεια, είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού, θα συγκροτηθεί μια συντονιστική επιτροπή η οποία θα αρχίσει μέσα από διάφορες διαδικασίες - δημόσιου διαλόγου, συμποσίων, εκδηλώσεων, συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης - να γίνει ένας ευρύς κοινωνικός και συντονισμένος διάλογος, "έτσι ώστε σε μερικούς μήνες να καταλήξει σε μια σειρά από εισηγήσεις, τις οποίες η επιτροπή θα φέρει στο δημοτικό συμβούλιο και στην αρμόδια επιτροπή, για να αποφασίσουμε τις δράσεις εκείνες οι οποίες πρέπει να γίνουν για να αναβαθμίσουμε το Λεμεσιανό Καρναβάλι και να του δώσουμε την ώθηση να συνεχίσει μιαν ακόμα πιο δυναμική πορεία".

 

Στόχος μας, υπέδειξε, είναι οι πρώτες δράσεις να υιοθετηθούν στις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις του Δήμου για τον επόμενο χρόνο.

Με το ίδιο σκεπτικό, σημείωσε ο Νίκος Νικολαΐδης, σύντομα θα συσταθεί συντονιστική επιτροπή και για την Γιορτή του Κρασιού, "ώστε μέσα και από τη γνώση της παράδοσης αλλά και με εκσυγχρονιστικό πνεύμα, να προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε τη μεγάλη αυτή λαϊκή γιορτή".

 

"Είναι εμφανής η κόπωση της συγκεκριμένης μορφής που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια η Γιορτή του Κρασιού, γι αυτό θα προσπαθήσουμε να της δώσουμε νέα αντίληψη και νέες ιδέες, οι οποίες ελπίζουμε να εφαρμοστούν από την επόμενη γιορτή", συμπλήρωσε.

 

Όπως κάθε χρόνο, η φετινή Γιορτή του Κρασιού θα πραγματοποιηθεί τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι ακριβείς ημερομηνίες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

 

πηγή: ΚΥΠΕ

 

Read 2299 times Last modified on Tuesday, 07 March 2017 12:09

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Δήμος Λεμεσού: Κλείνουν οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης στο Μόλο

Δήμος Λεμεσού: Κλείνουν οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης στο Μόλο

Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι στα πλαίσια των εκδηλώσεων των ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2018 οι Δημοτικοί χώροι στάθμευσης του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου...

30 αιτήσεις για πύργους στην ακτογραμμή Λεμεσού

30 αιτήσεις για πύργους στην ακτογραμμή Λεμεσού

Δόθηκε άδεια να ρίχνουν το νερό στη θάλασσα – Σύντομα 75.000 m³ τη μέρα Η Πολεοδομική Αρχή έχει εξετάσει και...

'Ενα πανηγύρι χαράς στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού

'Ενα πανηγύρι χαράς στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού

Με βασικό στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος “Θεοτόκος” και με σύνθημα “Μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα”, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου,...