A+ R A-
23 October 2018

Friday, 12 October 2018 08:27

Citizens of Lemesos: Την αγάπη της για την κομμωτική μας αποκαλύπτει η Γιώτα Μαυρομμάτη Featured

 giota-2.jpg

Η 26χρονη Γιώτα Μαυρομμάτη από τον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς, παρά το νεαρό της ηλικίας της είναι μια δυναμική γυναίκα η οποία άνοιξε το δικό της κομμωτήριο στον Ύψωνα. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή της, δεν πτοείται καθόλου, αντιθέτως οι εμπειρίες της αποτελούν κινητήριος δύναμη για να συνεχίσει να παλεύει και να δημιουργεί την τέχνη που λατρεύει, που δεν είναι άλλη από την κομμωτική.


 

Από μικρή στο μεροκάματο. Τι δουλειές έκανες μέχρι τώρα και τι έμαθες από αυτή την τριβή;

Από έφηβη ήξερα τι θα πει δουλειά γιατί μου άρεσε να βγάζω μόνη μου το χαρτζιλίκι μου. Δούλεψα ως σερβιτόρα, αλλά αυτό που ξεχώρισα από νεαρή ηλικία ήταν η αγάπη μου για την κομμωτική.

 

Πώς είναι να μεγαλώνεις σε ένα ορεινό χωριό όπως αυτό του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς;

Σίγουρα είναι δύσκολο να μεγαλώνεις σε ένα χωριό επειδή λείπουν πολλά πράγματα τα οποία ένα παιδί στην πόλη τα θεωρεί δεδομένα, αλλά πιστεύω ότι οι γονείς μου έδωσαν όλα τα εφόδια για να μπορώ να ανοίξω τα φτερά μου.

 

Πλεονέκτημα ή μειονέκτημα να μεγαλώνεις σε πολύτεκνη οικογένεια;

Το πλεονέκτημα μιας μεγάλης οικογένειας είναι ότι το σπίτι ήταν πάντα γεμάτο με παιδικά χαμόγελα και φασαρία. Πλέον τώρα που μεγαλώσαμε κάνουμε μεγάλα οικογενειακά τραπέζια. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν είχαμε τις ίδιες ανέσεις που έχει μια οικογένεια με λιγότερα παιδιά.

 

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει κάποια για να είναι επιτυχημένη στο επάγγελμα της κομμώτριας;

Πρωτίστως πρέπει να αγαπά την κομμωτική και να μην το κάνει μόνο για βιοποριστικούς λόγους. Επίσης χρειάζεται υπευθυνότητα, δυναμισμός και η ειλικρίνεια.

 

Παλαιότερα κάθε Πέμπτη όλα τα κομμωτήρια ήταν κλειστά. Τα τελευταία χρόνια πολλοί επιλέγουν να τα ανοίγουν. Πως το κρίνεις;

Αυτό το αποφασίζει ο κάθε επαγγελματίας ανάλογα με το χώρο και τις πελάτισσες του. Εγώ έχω κάνει την επιλογή να είμαι κλειστή κάθε Δευτέρα.

 

Αν μια πελάτισσά σου επιμένει να κόψει τα μαλλιά της σε στυλ που κατά τη δική σου άποψη δεν της ταιριάζει, τι θα κάνεις;

Θα εισηγηθώ την δίκη μου άποψη για μια εναλλακτική επιλογή. Εάν επιμένει, θα κάνουμε μια εκτενέστερη συζήτηση στην οποία πιστεύω πως θα της αλλάξω γνώμη, όμως η τελική απόφαση θα είναι της πελάτισσας.

 

Ποιο γεγονός έχει σημαδέψει την ζωή σου;

Αυτό που μου έχει σημαδέψει τη ζωή από μικρή ηλικία, είναι η αρρώστια του πατέρα μου. Με έχει κάνει πιο δυνατή και μαχήτρια για να αντιμετωπίζω κάθε δυσκολία της ζωής με αποφασιστικότητα.

 

Ποιο είναι το μότο σου για την ζωή;

Σαν Ιχθύς που είμαι το μότο στην ζωή μου είναι να αγαπώ την ζωή, την φύση και τον άνθρωπο, όπως επίσης λατρεύω και την δημιουργία.

 

Τι θεωρείς πώς είναι ο θησαυρός σου;

Ο θησαυρός μου δεν είναι άλλος από τα αγαπημένα μου άτομα. Η μητέρα μου την οποία χαρακτηρίζω ως μαχήτρια Ελισάβετ Μαυρομμάτη. Ο πατέρας μου Μάριος Μαυρομμάτης ο οποίος πριν από την αρρώστια του δούλευε σκληρά για την οικογένεια του. Η θεία μου Αγγέλα Στυλιανού η οποία δεν με εγκαταλείπει ποτέ, είναι πάντα στο πλάι μου σαν δεύτερη μου μάνα. Φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω τον σύντροφο μου Χρίστο Σοφοκλέους, με τον οποίο έχουμε βάλει από κοινούς στόχους στη ζωή.

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος στη Λεμεσό;
Αγαπημένο μέρος για εμένα είναι η Μαρίνα Λεμεσού. Ο λόγος είναι γιατί μου δίνει μια άλλη αίσθηση της πόλης. Όποτε την επισκέπτομαι νιώθω πως είμαι σε ένα σύντομο ταξιδάκι εκτός Κύπρου.

Read 3241 times Last modified on Friday, 12 October 2018 08:59

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

#lemesolians No.42 Καλλισθένη Σβανά

#lemesolians No.42 Καλλισθένη Σβανά

Καλλισθένη Σβανά , Ταξιθέτρια στο Θέατρο Ριάλτο «Έγινα για πρώτη φορά γιαγιά και νιώθω συναισθήματα απέραντης αγαλλίασης και αγάπης. Θέλω...

Σύλληψη τέως κοινοτάρχη της Επαρχίας Λεμεσού σε σχέση με υπόθεση διασπάθισης €44,000

Σύλληψη τέως κοινοτάρχη της Επαρχίας Λεμεσού σε σχέση με υπόθεση διασπάθισης €44,000

Χειροπέδες σε τέως κοινοτάρχη της Επαρχίας Λεμεσού πέρασε το πρωί η Αστυνομία, σε σχέση με υπό διερεύνηση υπόθεση διασπάθισης δημόσιου...

Δάκρυσε το διαδίκτυο: Το συγκινητικό γράμμα του Λουκά Φουρλά στους γονείς που έχουν παιδιά στο παιδοογκολογικό

Δάκρυσε το διαδίκτυο: Το συγκινητικό γράμμα του Λουκά Φουρλά στους γονείς που έχουν παιδιά στο παιδοογκολογικό

Ο Λουκάς Φουρλάς με ένα συγκινητικό κείμενο στην OffsiteCy, απευθύνεται στους γονείς που βρίσκονται δίπλα από τα παιδιά τους στο...