A+ R A-
20 June 2018

Tuesday, 22 May 2018 17:04

Λεμεσός: Τα έργα που δρομολογούνται στον τομέα της υγείας Featured

Μέσα στο πλαίσιο παροχής ποιοτικών Υπηρεσιών Υγείας και αντιμετώπισης των πολλαπλών προβλημάτων που το σύστημα ευρύτερα αντιμετώπιζε, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά την ομιλία του την Τρίτη 22/5 στην Λεμεσό. Μάλιστα μίλησε εκτενώς για τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή έχουν ήδη δρομολογηθεί.Ξεκινώντας ανέφερε την ολοκλήρωση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Επίσης από τις 5 Μαρτίου 2018, βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία το Περιφερειακό Κέντρο Υγείας Πάχνας, το οποίο εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους των Κρασοχωριών και της ευρύτερης δυτικής επαρχίας Λεμεσού.


Όσον αφορά τα έργα για ολοκλήρωση των εργασιών του Περιφερειακού Νοσοκομείου Κυπερούντας (Τρόοδους), τόνισε την επαναπροκήρυξη προσφορών για την επέκταση των Πρώτων Βοηθειών Κυπερούντας, συνολικού κόστους €950 χιλ., με αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης των εργασιών τον Ιανουάριο του 2019 και ολοκλήρωση περί τα τέλη του ίδιου έτους.


Δήλωσε επίσης την επαναπροκήρυξη προσφορών για τη μετατροπή του οίκου Νοσοκόμων σε Κλινική Φυματίωσης στο Νοσοκομείο Κυπερούντας, συνολικού κόστους €4.8εκ, με αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών περί τα μέσα Σεπτεμβρίου 2018 και αποπεράτωση το Δεκέμβριο του 2019.


«Οφείλω να παραδεχθώ πως η καθυστέρηση των έργων στο Νοσοκομείο Κυπερούντας οφείλεται σε εσφαλμένη εκτίμηση του κόστους των εργασιών από το αρμόδιο Τμήμα» εξήγησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.


Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η αποπεράτωση της Πανεπιστημιακής Κλινικής Αποκατάστασης της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΤΕΠΑΚ, συνολικού κόστους €900 χιλ, η οποία παραδόθηκε προς χρήση τον Οκτώβριο του 2017.


«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου και εντός των ημερών θα υπογραφεί η σχετική συμφωνία» αποκάλυψεο κ. Αναστασιάδης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με την πιο πάνω σύμβαση τερματίζεται οριστικά η πολύχρονη ταλαιπωρία εκατοντάδων καρκινοπαθών των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου.

 

Όσον αφορά την επέκταση και αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του γενικού σχεδίου (Master Plan) και βρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρκτική εκτίμησης του κόστους από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, όπως επίσης και η ανάθεση σχεδιασμού του έργου από ιδιώτες συμβούλους, η οποία θα προβλέπει τη δημιουργία ενός σύγχρονου νοσοκομείου, με τριπλάσιο εμβαδόν από το υφιστάμενο.

 

Read 479 times Last modified on Monday, 04 June 2018 10:47

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάρωσε στις εκλογές ο Νίκος Σύκας στη Λεμεσό - επανεκλογή με 52%

Σάρωσε στις εκλογές ο Νίκος Σύκας στη Λεμεσό - επανεκλογή με 52%

«Η παράταξη θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσκλήσεις που έρχεται αντιμέτωπη η πόλη της Λεμεσού» Το 14ο Επαρχιακό Συνέδριο της...

Βούληση για επίλυση προβλημάτων ιδιοκτητών θαλάσσιων σπορ, εκφράζει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας

Βούληση για επίλυση προβλημάτων ιδιοκτητών θαλάσσιων σπορ, εκφράζει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας

Τη διαβεβαίωση για άμεση επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ώστε η καλοκαιρινή περίοδος να παρέλθει απρόσκοπτα, έδωσε σήμερα η...

Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο στην Λεμεσό και διαπίστωσαν ότι ο οδηγός ήταν ανήλικος

Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο στην Λεμεσό και διαπίστωσαν ότι ο οδηγός ήταν ανήλικος

Έναν 16χρονο που οδηγούσε αυτοκίνητο, εντόπισαν χθες μέλη της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων στην Επαρχία Λεμεσού. Όπως...