A+ R A-
16 November 2018

Wednesday, 16 May 2018 11:24

Η Ιδιωτική Σχολή Forum θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Διεθνή διαγωνισμό Stockholm Junior Water Prize 2018 Featured

Το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση επιλογής της κυπριακής συμμετοχής στο διαγωνισμό Stockholm Junior Water Prize, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Ο διοργανωτής στην Κύπρο είναι το Μουσείο Νερού του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, το οποίο κάλεσε τα σχολεία που επιλέγηκαν για να παρουσιάσουν τις μελέτες τους.

 

Τα σχολεία αυτά ήταν το Λύκειο Πέτρου και Παύλου από τη Λεμεσό και η Ιδιωτική Σχολή Forum από τη Λευκωσία. Οι μαθήτριες Άννα Κουμή και Ειρήνη Ισκαντάρ από το Λύκειο Πέτρου και Παύλου, παρουσίασαν στην κριτική επιτροπή την εργασία τους με θέμα «Development of a spectral library to detect litters in the sea areas of Limassol”.

 

Ακολούθησε η δεύτερη παρουσίαση του μαθητή Datis Kalali από την Ιδιωτική Σχολή Forum με θέμα "Polymeric Membranes for Clean Water".

 

Όλοι οι μαθητές είναι άξιοι συγχαρητηρίων καθώς εργάστηκαν σκληρά και παρουσίασαν με εξαιρετικό τρόπο αξιόλογες, καινοτόμες μελέτες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη θεματική τους και υψηλό επίπεδο στο συνολικό τους περιεχόμενο.

 

Η κριτική επιτροπή, μετά από διαδικασία ερωτήσεων και τελικής αξιολόγησης, επέλεξε την ιδιωτική σχολή “Forum” και τον μαθητή Datis Kalali, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διεθνή διαγωνισμό Stockholm Junior Water Prize που θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη στα τέλη Αυγούστου 2018. Η νικήτρια μελέτη είχε τίτλο "Polymeric Membranes for Clean Water" και σκοπός της ήταν η ανάπτυξη καινοτόμων, χαμηλού κόστους μεμβρανών φιλτραρίσματος νερού. Η μελέτη έγινε υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας του μαθητή Datis Kalali, κας Βαρβάρας Χρίστου. Ο μαθητής κέρδισε το κρυστάλλινο γλυπτό για το σχολείο του και εξασφάλισε το εισιτήριο του για τη Στοκχόλμη, όπου θα του δοθεί η ευκαιρία να διαγωνιστεί με τους νικητές όλων των χωρών που θα συμμετάσχουν.

 

Μια διαφορετική νότα στην εκδήλωση επιλογής της κυπριακής συμμετοχής έδωσαν οι μαθητές οι οποίοι κέρδισαν τον διαγωνισμό το 2017 και εκπροσώπησαν την Κύπρο στην Στοκχόλμη. Η Νικόλ Παπαγεωργίου, ο Δημήτρης Καραπαναγιώτης και ο Ιωάννης Θεοδώρου από το «The Heritage Private School» περιέγραψαν με μεγάλο ενθουσιασμό την εμπειρία τους από το ταξίδι τους στην Σουηδία και τη συμμετοχή τους στον διεθνή διαγωνισμό. «Οι φίλοι που κάναμε ήταν το καλύτερο που πήραμε από αυτό το ταξίδι», «Δε νομίζω να περάσω ξανά τόσο υπέροχα» ήταν μερικές από τις δηλώσεις τους ενώ στιγμιότυπα από την συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό Stockholm Junior Water Prize τις προηγούμενες χρονιές, παρουσιάστηκαν σε σύντομο βίντεο.

 

Χορηγοί του διαγωνισμού Stockholm Junior Water Prize είναι: Τράπεζα Κύπρου, PWC, Ελληνική Τράπεζα, USB Βank, ΣΑΛΑ, Universal Life, Green-dot, ΑΦΗΣ, ΣΥΛ. Χορηγός επικοινωνίας η εφημερίδα Φιλελεύθερος. Τον διαγωνισμό υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

 

Στη φωτογραφία ο κος Χάρης Πουαγκαρέ, εκπρόσωπος της Τράπεζας Κύπρου που ήταν ο κύριος χορηγός του διαγωνισμού, απένειμε το κρυστάλλινο βραβείο στον νικητή μαθητή. Μαζί τους ο Διευθυντής του ΣΥΛ κος Σωκράτης Μεταξάς.

 

Read 396 times Last modified on Wednesday, 16 May 2018 13:20

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού μας μιλά για το πολυαναμενόμενο 7ο Συμπόσιο Λαογραφίας

O Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού μας μιλά για το πολυαναμενόμενο 7ο Συμπόσιο Λαογραφίας

Συμπληρώνοντας φέτος 40 χρόνια από τη διοργάνωση του Α’ Συμποσίου, ο Όμιλος προγραμματίζει την διοργάνωση του 7ου Συμποσίου Λαογραφίας με...

Πέντε ερωτήσεις στην Αλέκα Στυλιανού και την Γιάννα Δημητρίου

Πέντε ερωτήσεις στην Αλέκα Στυλιανού και την Γιάννα Δημητρίου

Στην Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Ομίλου Γυναικών Ύψωνα Αλέκα Στυλιανού και Γιάννα Δημητρίου 1. Με τι καταπιάνεται ο όμιλός...

Προσφυγικοί οικισμοί: Από φέτος η αποπεράτωση των αποχετευτικών έργων γίνεται από το ΣΑΛΑ

Προσφυγικοί οικισμοί: Από φέτος η αποπεράτωση των αποχετευτικών έργων γίνεται από το ΣΑΛΑ

Αναφορικά με τα αποχετευτικά έργα των προσφυγικών οικισμών Αγία Φύλας, Πάνω Πολεμιδιών και Μουτταγιάκας που άργησαν εδώ και δεκαετίες να...