A+ R A-
16 November 2018

Tuesday, 15 May 2018 13:28

Μαθητής έπεσε από 1o όροφο Γυμνασίου στη Λευκωσία Featured

Δεύτερο περιστατικό τραυματισμού μαθητή σε σχολείο στη Λευκωσία σημειώθηκε χθες το πρωί, ενώ αυτή την ώρα νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

 

«Το περιστατικό αυτό έλεγε ότι κάποιος μαθητής στο μεσότοιχο του σχολείου του, στον πάνω όροφο, από εκεί έχει πηδήξει και το σχολείο εφάρμοσε το πρωτόκολλο μεταφέροντας το μαθητή μέσω ασθενοφόρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Εκεί οι επί καθήκοντι γιατροί γνωμάτευσαν αυτό που γνωμάτευσαν και έστειλαν το παιδί στο σπίτι. Η μητέρα δεν θεώρησε ικανοποιητική την περίθαλψη που έτυχε το παιδί εκεί και θεώρησε χρήσιμο να πάει σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος ιδιώτης γιατρός τον ξανά παρέπεμψε στο νοσοκομείο, όπου οι επί καθήκοντι γιατροί συνέχισαν την περαιτέρω διερεύνηση και προέβησαν σε ακτινογραφίες και σε MRI και αυτά τα δύο γεγονότα έδειξαν ότι έχει μώλωπες στο σώμα και διάσειση και θεωρήθηκε χρήσιμο να κρατηθεί το παιδί για προληπτικούς λόγους, επί 24ώρου βάσεως και παραπέμφθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Κυπριανός Λούης.

 

Είπε, επίσης, ότι όταν πληροφορήθηκαν το γεγονός αυτό, στις 12:30, η πρώτη ενέργεια που έκαναν, πέρα του ότι είπαν στην σχολική μονάδα να τηρηθεί το πρωτόκολλο και να σταλεί το παιδί για διάγνωση, ζήτησε έκθεση γεγονότων από την Διευθύντρια και παράλληλα, έστειλε επιθεωρητή για να μελετήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν αυτό.

 

«Παράλληλα, έστειλα λειτουργό στο Γενικό Νοσοκομείο χθες και παρακολουθούσε την κατάσταση της υγείας του παιδιού και με ενημέρωνε επί συστηματικής βάσης. Μέχρι και τα μεσάνυχτα είχα ενημέρωση. Σήμερα το πρωί δώσαμε οδηγία στον λειτουργό μας ο οποίος παρακολουθεί τα θέματα υγείας να μας ενημερώσει και αναμένω εντός των επόμενων λεπτών, να μας ενημερώσει και παράλληλα, έχω διατάξει διοικητική έρευνα από ανεξάρτητο λειτουργό για να έχω σαφή εικόνα των συνθηκών κατά τις οποίες έγινε το περιστατικό αυτό», σημείωσε.

 

Σε ερώτηση αν το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ο κ. Λούη είπε ότι δεν έχει εικόνα αυτή την στιγμή και πρόσθεσε ότι θέλει να έχει ακριβή εικόνα για να αποφανθεί τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε. «Αυτό θα το διαγνώσω μέσα από την έκθεση της Διευθύντριας και μέσα από την έρευνα, την διοικητή διερεύνηση που κάνει ο λειτουργός», πρόσθεσε.

 

Ερωτηθείς αν θα ολοκληρωθεί η έρευνα εντός της ημέρας, ο κ. Λούη είπε ότι ο λειτουργός έχει πολλαπλά καθήκοντα, θα κάνει και αυτό το καθήκον.

 

«Μην ξεχνάτε ότι έχουμε και παγκύπριες εξετάσεις. Πρωί -πρωί τα χαράματα ήταν στις παγκύπριες εξετάσεις και επιφορτίστηκε και με αυτό το καθήκον και αναμένουμε στην ουσία να μας δώσει αναφορά. Ήδη ξεκίνησε μια προ διερεύνηση χθες και σήμερα του έχω πει ότι αυτή η προ διερεύνηση καθίσταται διοικητική πλέον έρευνα η οποία προσδιορίζει συγκεκριμένη διαδικασία», συμπλήρωσε.

 

Τέλος, σύμφωνα με τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, αναμένεται να διαταχθεί διοικητική έρευνα.

 

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγα 24ωρα μετά τον άδικο χαμό του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή, ο οποίος τραυματίστηκε στο σχολείο του στη Λάρνακα.

 

«Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας για περιστατικό τραυματισμού μαθητή», αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Υγείας.

 

Σοβαρά ερωτήματα θέτει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, μιλώντας στο Sigmalive για το νέο περιστατικό σε σχολική μονάδα, κατά το οποίο σημειώθηκε νέος σοβαρός τραυματισμός μαθητή. Το νέο περιστατικό σημειώθηκε λίγες μόνο ώρες μετά το θάνατο του άτυχου 10χρονου , Σταύρου Γιωργαλλή, μετά από πτώση που είχε στο δημοτικό του σχολείο, κατά τη διάρκεια αγώνα καλαθόσφαιρας.

 

Σε σοβαρές καταγγελίες εξάλλου προέβη στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Δ/ντης του ΤΑΕΠ ΓΝ Λευκωσίας Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος ανέφερε ότι έγιναν επώνυμες παρεμβάσεις για να κρατηθεί περαιτέρω ο μαθητής.

 

Πηγή: http://www.sigmalive.com

 

Read 516 times Last modified on Tuesday, 15 May 2018 13:36

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού μας μιλά για το πολυαναμενόμενο 7ο Συμπόσιο Λαογραφίας

O Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού μας μιλά για το πολυαναμενόμενο 7ο Συμπόσιο Λαογραφίας

Συμπληρώνοντας φέτος 40 χρόνια από τη διοργάνωση του Α’ Συμποσίου, ο Όμιλος προγραμματίζει την διοργάνωση του 7ου Συμποσίου Λαογραφίας με...

Πέντε ερωτήσεις στην Αλέκα Στυλιανού και την Γιάννα Δημητρίου

Πέντε ερωτήσεις στην Αλέκα Στυλιανού και την Γιάννα Δημητρίου

Στην Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Ομίλου Γυναικών Ύψωνα Αλέκα Στυλιανού και Γιάννα Δημητρίου 1. Με τι καταπιάνεται ο όμιλός...

Προσφυγικοί οικισμοί: Από φέτος η αποπεράτωση των αποχετευτικών έργων γίνεται από το ΣΑΛΑ

Προσφυγικοί οικισμοί: Από φέτος η αποπεράτωση των αποχετευτικών έργων γίνεται από το ΣΑΛΑ

Αναφορικά με τα αποχετευτικά έργα των προσφυγικών οικισμών Αγία Φύλας, Πάνω Πολεμιδιών και Μουτταγιάκας που άργησαν εδώ και δεκαετίες να...