A+ R A-
21 September 2018

Tuesday, 09 January 2018 15:02

Μαζική δηλητηρίαση γάτων

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου αντιμετώπισε μια άσχημη κατάσταση την Πρωτοχρονιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς δεχτήκαν τηλεφώνημα από Ρωσίδα τουρίστρια η οποία τους ανέφερε ότι ανακάλυψε 10 γάτους δηλητηριασμένους. Η ρωσίδα τουρίστρια εδώ και ένα μήνα φρόντιζε και τάιζε γάτες που βρίσκονταν στην περιοχή Δασούδι.

 

«Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, η ώρα 17.30 το απόγευμα βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο και εγκληματικό θέαμα. Δέκα τουλάχιστον γάτοι νεκροί (νεαρής και μεγαλύτερης ηλικίας), διάσπαρτοι μέσα στον δημόσιο χώρο στάθμευσης της περιοχής Δασούδι», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Το Κόμμα για τα Ζώα βρέθηκε στην περιοχή και αμέσως κάλεσε την αστυνομία (Αστ. Σταθμός Γερμασόγειας) και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, οι οποίοι προς τιμή τους ανταποκρίθηκαν άμεσα. Το κτηνιατρείο παρέλαβε δύο νεκρά ζώα για να προχωρήσει στην νενομισμένη νεκροτομή με σκοπό να διαφανούν τα αίτια του θανάτου των γάτων. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι ο θάνατος τους προήλθε από δηλητηρίαση.

 

Στη συνέχεια, η αστυνομία κάλεσε την ρωσίδα τουρίστρια στον αστυνομικό σταθμό για να δώσει σχετική μαρτυρία και κατάθεση της για το γεγονός.

 

«Τραγικό και πολύ λυπηρό είναι το γεγονός ότι, ένα από τα γατάκια είχε κομμένο το αυτάκι του ως είθισται για γατάκια που είναι στειρωμένα. Στην περιοχή αυτή υπάρχει αποικία γάτων για την οποία δόθηκαν σχετικά κουπόνια σε εθελοντές, μέσω του πρόσφατου προγράμματος στειρώσεων για να στειρωθούν τα γατάκια που φροντίζουν.

 

Αυτό το γεγονός της μαζικής πιθανόν δηλητηριάσης είναι απαράδεκτο. Ενώ γίνονται προσπάθειες από την πολιτεία μέσω του προγράμματος στειρώσεων με σκοπό να μειωθεί το πρόβλημα της αύξησης των αδεσπότων και εγκαταλελειμμένων γάτων και σκύλων λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι συμπολίτες μας επιλέγουν άλλες μεθόδους, όπως τις δηλητηριάσεις που καθίστανται εγκληματικές και απάνθρωπες πράξεις.

 

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, την αστυνομία, τις κτηνιατρικές υπηρεσίες αλλά και τους εθελοντές όπως επαγρυπνούν. Καλούμε τον αστυνομικό της γειτονιάς αλλά και τον κάθε συνειδητοποιημένο πολίτη να ευρίσκονται σε εγρήγορση και να καταγγέλλουν ακόμα και ύποπτες κινήσεις συμπολιτών μας οι οποίοι ακόμα και αυτές της ημέρες των Χριστουγέννων και του Νέου Χρόνου επιβουλεύονται και οργανώνουν βάρβαρες, άνομες και εγκληματικές πράξεις ενάντια στα ανυπεράσπιστα και αθώα ζώα.

 

Σήμερα κριθήκαμε δυστυχώς για κόμη μια φορά ως λαός απαράδεκτος και άνευ μαθήσεως», καταλήγει τέλος η ανακοίνωση.

 

Read 312 times Last modified on Tuesday, 09 January 2018 15:41

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πανίκο Ιωάννου του Γενικού Νοκοσομείου Λεμεσού

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πανίκο Ιωάννου του Γενικού Νοκοσομείου Λεμεσού

Πήραμε την εξής επιστολή από τον Ευστάθιο Ιωάννου και η οικογένεια του για να ευχαριστήσουν τον κ. Πανίκο Ιωάννου ο...

Εισηγήσεις από Τροχαία Λεμεσού για την επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων της Ομονοίας

Εισηγήσεις από Τροχαία Λεμεσού για την επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων της Ομονοίας

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Υπεύθυνο της Τροχαίας Λεμεσού Μιχάλη Μιχαήλ για το συγκεκριμένο ζήτημα μας ανέφερε ότι...

Αξιολόγηση των προβλημάτων της λεωφόρου Ομονοίας προτείνουν τα Δημόσια Έργα

Αξιολόγηση των προβλημάτων της λεωφόρου Ομονοίας προτείνουν τα Δημόσια Έργα

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο Επαρχιακός Μηχανικός Δημοσίων Έργων Λεμεσού Θράσος Ντ. Αφάμης τονίζοντας μας αρχικά ότι υπάρχει άμεση...