A+ R A-
25 February 2018

Monday, 17 July 2017 08:17

6+1 συμβουλές για να αποφύγετε κλοπή προσωπικών αντικειμένων όταν είστε έξω

Σύμφωνα με την Αστυναμία, κατά την περίοδο των θερινών διακοπών παρατηρούνται αυξημένα κρούσματα κλοπών προσωπικών αντικειμένων (ιδιαίτερα τσαντών και πορτοφολιών) από πρόσωπα καθώς περπατούν αμέριμνα σε δρόμους ή βρίσκονται σε πολυσύχναστα μέρη, χώρους διασκέδασης, παραλίες ή από το χώρο διαμονής τους.

 

Έτσι, η αστυνομία συμβουλεύει τον κάθε πολίτη να μεριμνά για την ασφαλή φύλαξη των προσωπικών του αντικειμένων λαμβάνοντας τα ακόλουθα μέτρα:

 

  • Όταν περπατάτε σε πολυσύχναστους δρόμους/δημόσιους χώρους, να έχετε τα λεφτά, τις πιστωτικές σας κάρτες και τα κινητά σας τηλέφωνα στις μπροστινές τσέπες των ενδυμάτων σας. Συστήνεται επίσης στους άντρες να έχουν τα πορτοφόλια τους στις μπροστινές τσέπες των παντελονιών τους.

 

  • Οι γυναίκες όταν μεταφέρετε τσάντες: να μην τοποθετείτε όλα τα χρήματα, πιστωτικές κάρτες, διαβατήρια κ.τ.λ. μέσα σ’ αυτές, εκτός εάν είναι απολύτως αναγκαίο. Η γυναικεία τσάντα είναι στόχος για τους επιτήδειους.

 

  • Η τσάντα είναι προτιμότερο να είναι τοποθετημένη με τρόπο, που να υπάρχει συνεχής οπτική επαφή με αυτήν (π.χ. χιαστί), ώστε να καθίσταται δύσκολο κάποιος να την τραβήξει ή να την ανοίξει.

 

  • Σε περιπτώσεις όπου επισκέπτεστε εμπορικά κέντρα και καταστήματα να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην αφήνετε σε καμία περίπτωση εκτεθειμένα τα προσωπικά σας αντικείμενα.

 

  • Όπου επικρατεί συνωστισμός, αλλά και σε σκοτεινά και απόμερα σημεία, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί δημιουργούνται οι συνθήκες για να πέσει εύκολα κάποιος θύμα κλοπής.

 

  • Στην παραλία να μεταφέρετε μόνο το απαραίτητο χρηματικό ποσό που χρειάζεστε και όχι μεγάλης αξίας αντικείμενα, όπως κοσμήματα, ρολόγια, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα κ.λ.π., ενώ η προσωπική σας περιουσία να βρίσκεται συνεχώς στο οπτικό σας πεδίο.

 

  • Τέλος, να προτιμώνται ξενοδοχεία ή τουριστικά καταλύματα στα οποία υπάρχουν μέτρα προστασίας της περιουσίας των πελατών. Κάθε φορά που θα αναχωρήσετε από το δωμάτιο σας να βεβαιώνεστε ότι τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειστές και ασφαλισμένες. Επίσης, αντικείμενα αξίας μπορούν να αφήνονται για φύλαξη στο χώρο υποδοχής ή σε άλλο ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου ή του καταλύματος.

 

  • Γενικά προτρέπονται όλοι οι πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να συνεργάζονται στενά με την Αστυνομία. Σε περίπτωση που περιέλθει στην αντίληψή σας οτιδήποτε το ύποπτο, να προβαίνετε αμέσως σε καταγγελία, ενημερώνοντας τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνείτε άμεσα με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

 

Πηγή: (ΚΥΠΕ)

 

Read 905 times Last modified on Monday, 17 July 2017 08:56

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρεμβατικά δικαιώματα Τουρκίας σε λύση θα οδηγήσουν σε πλήρη έλεγχο της στην Κύπρο είπε ο Πρόεδρος της Βουλής

Παρεμβατικά δικαιώματα Τουρκίας σε λύση θα οδηγήσουν σε πλήρη έλεγχο της στην Κύπρο είπε ο Πρόεδρος της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης επικαλούμενος τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, διατύπωσε τη θέση πως...

Υπό κράτηση Σύρος για υπόθεση ληστείας και εκβιασμού

Υπό κράτηση Σύρος για υπόθεση ληστείας και εκβιασμού

Διάταγμα εξαήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 30χρονου Σύρου, ο οποίος είχε συλληφθεί τη Παρασκευή μετά από καταδίωξη...

Γιατροί, ειρωνείες και ντροπή

Γιατροί, ειρωνείες και ντροπή

Μέσα σε δύο μέρες, δύο σοβαρά περιστατικά απρεπούς στάσης και συμπεριφοράς γιατρών προς ασθενείς είδαν το φως της δημοσιότητας. Και...