A+ R A-
18 July 2018

Wednesday, 08 February 2017 15:22

Ικανοποιημένοι από τη σύσκεψη στο λιμάνι με τον Υπουργό Μεταφορών οι επαγγελματίες Featured

Διαβεβαιώσεις για επίλυση των προβλημάτων τους έλαβαν σήμερα οι επηρεαζόμενοι από την εμπορικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ΑΛΚ, υπό την Προεδρία του Υπουργού Μεταφορών, Μάριου Δημητριάδη, ο οποίος την ίδια ώρα διαμήνυσε πως, παρά την όποια πίστωση χρόνου, ο διαχειριστής θα πρέπει να διατηρεί ένα ελάχιστο αποδεκτό επίπεδο εξυπηρέτησης των πλοίων.

Λίγο μετά τις 8.30, ο κ. Δημητριάδης συναντήθηκε με την ΠΟΒΕΚ και τους οδηγούς τρέιλερ Α', ενώ ακολούθως προήδρευσε σύσκεψης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι και στην οποίαν έλαβαν μέρος ο Αναπληρωτής λιμενάρχης, η Διεύθυνση του διαχειριστή του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων, Eurogate Container Terminal Limassol και εκπρόσωποι του Τμήματος Τελωνείων, του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων και του Συνδέσμου Εκτελωνιστών.

Κατά την έξοδό τους, οι εμπλεκόμενοι ανέφεραν πως λήφθηκαν διαβεβαιώσεις από τον ανάδοχο για ρύθμιση των διαφόρων θεμάτων που τους απασχολούν, ενώ σε δηλώσεις του ο κ. Δημητριάδης είπε πως "αυτό που μας απασχολεί περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πλοίων και των εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι, ώστε να πετύχουμε αυτό που ήταν και ο στόχος εξάλλου όλης αυτής της προσπάθειας".

Κάποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην εξυπηρέτηση των πλοίων, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης και χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις από την εταιρεία, τις οποίες θα παρακολουθούμε, είπε ο Υπουργός, στέλνοντας το μήνυμα ότι θα δοθεί πίστωση χρόνου στην εταιρεία για κάποια διαδικαστικά θέματα και θέματα χρεώσεων, "αλλά όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πλοίων, αυτή θα πρέπει να διατηρείται σε ένα ελάχιστο αποδεκτό επίπεδο".

"Θα πρέπει να διατηρείται ένα ελάχιστο αποδεκτό όριο εξυπηρέτησης των πλοίων για να μην προκαλούνται και ζημιές με τις καθυστερήσεις, οι οποίες στο τέλος θα μετακυλήσουν στους εμπορευόμενους", συμπλήρωσε.

Για την εξυπηρέτηση εμπορευματοκιβωτίων, δήλωσε πως υπάρχει σαφής βελτίωση, υποδεικνύοντας ωστόσο πως "δεν έχουμε φτάσει ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα, γιατί ας μην ξεχνούμε ότι στόχος μας είναι να είμαστε σίγουρα σε αρκετά πιο ψηλά επίπεδα παραγωγικότητας από ότι ήμασταν προηγουμένως".

Αυτό που έχει σημασία τώρα, συνέχισε, είναι να λύσουμε τα διάφορα θέματα, ενώ ερωτηθείς ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για επίλυση των προβλημάτων, απάντησε πως "τα μεγάλα προβλήματα πρέπει να λύνονται τις πρώτες εβδομάδες, βεβαίως και η σαφής βελτίωση πρέπει να γίνεται από το μήνα και μετά και εννοώ σαφής βελτίωση σε σχέση με προηγούμενα επίπεδα".
"Περιμένω να δω αποτελέσματα, γιατί στο τέλος της ημέρας, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια", κατέληξε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Μεταφορών.

Υπενθυμίζεται πως στις 19.00 θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση στην ΠΟΒΕΚ Λεμεσού, όπου θα γίνει ενημέρωση των μεταφορέων για την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και να ληφθούν αποφάσεις για τα παραπέρα βήματα του Συνδέσμου των οδηγών τρέιλερ Α΄.
(ΚΥΠΕ)

Read 1406 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επείγουσα έκκληση για αίμα για γνωστό Λεμεσιανό βιβλιοπώλη

Επείγουσα έκκληση για αίμα για γνωστό Λεμεσιανό βιβλιοπώλη

Παράκληση για όσους είναι αιμοδότες ή μπορούν να δώσουν αίμα στο Νέο Νοσοκομείο Λεμεσού σήμερα μέχρι τις 7:30 μμ. ...

Στο Υπουργείο Εργασίας ψάχνουν τη λύση με τα νέα δελτία εισόδου στο λιμάνι Λεμεσού

Στο Υπουργείο Εργασίας ψάχνουν τη λύση με τα νέα δελτία εισόδου στο λιμάνι Λεμεσού

Μετά την πρωινή αναστάτωση στο λιμάνι Λεμεσού, που προκλήθηκε από μερίδα οδηγών μεταφορέων Α' τρέιλερ, οι οποίοι δεν προχώρησαν στην...

Λεμεσός: Cocktail Party με αγορές -20% στην Line Boutique 10

Λεμεσός: Cocktail Party με αγορές -20% στην Line Boutique 10

Το Σάββατο 21 Ιουλίου, η ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί Cocktail Party στην Line Boutique 10 (οδό Ηράκλη Αγγελίδη 10, Λεμεσό)...