Lemesolian

Lemesolian

Απεβίωσε την Τρίτη το βράδυ σε ηλικία 91 ετών ο δημοσιογράφος της «Αλήθειας» Αλέκος Κωνσταντινίδης. Ίσως να αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, ένας δημοσιογράφος να παραμείνει ενεργός (ως τα 91 του) για πάνω από 66 χρόνια. Πως έμαθε ρωσικά; Σήμερα διαβάζουμε τα εξής στην στήλη Δούρειος Ίππος της εφημερίδας: 

Νεαρός συνάδελφος δημοσιογράφος ρώτησε κάποτε τον Αλέκο Κωνσταντινίδη αν σπούδασε στη Ρωσία και γι’ αυτό μιλούσε
τόσο καλά ρωσικά. Του απάντησε αρνητικά και του εξήγησε ότι είναι αυτοδίδακτος. Εμείς πληροφορηθήκαμε από πρώτο χέρι, την πρώτη επαφή του Αλέκου με τη ρωσική γλώσσα.

Μας την διηγήθηκε ο αείμνηστος καλός συνάδελφος Σταύρος Αγγελίδης, πριν από πολλά χρόνια. Στα πρώτα πολιτικά βήματά του ο Αλέκος ήταν μέλος την ΑΟΝ, της τότε νεολαίας της Αριστεράς. Η ΑΟΝ πήρε πρόσκληση να επισκεφθεί τη Σοβιετική Ένωση, αλλά όλοι προβληματίζονταν πώς θα απαντήσουν στο καλωσόρισμα των Ρώσων, αφού κανένας από την κυπριακή αντιπροσωπεία δεν μιλούσε ρωσικά. Ο Αλέκος τους είπε ότι θα ετοίμαζε εκείνος μια ομιλία και όταν παρατήρησαν πως δεν μιλά ρωσικά, τους απάντησε: «Μέχρι να φτάσουμε με το πλοίο θα μάθω».

Και πράγματι, διάβαζε τις ημέρες του ταξιδιού και όταν έφτασαν στη Ρωσία εκφώνησε ένα σπουδαίο λόγο και έκανε και το διερμηνέα της αποστολής.

Στην εκπομπή ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2021 στο Lemesos Tv φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής με την ΕΔΕΚ Στέλιος Στυλιανίδης. 

Who is who?
Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1965 και είναι το μικρότερο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας. Το πατρικό του σπίτι είναι στο κέντρο της πόλης, στην οδό Ιφιγενείας. Σπούδασε με υποτροφία από την κυπριακή κυβέρνηση στην Σοβιετική Ένωση. Εκεί γνώρισε την σύζυγο του Έλενα η οποία κατάγεται από τον Τράχωνα και την Λάπηθο και με την οποία έχει δύο παιδιά. Μαζί διατηρούν σήμερα ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στην Λεμεσό. Πρόσφατα ο κ.Στυλιανίδης αφυπηρέτησε από τον Δήμο Λεμεσού. Η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκινά από τα μαθητικά του χρόνια και είναι πολύπλευρη, τόσο σε επαγγελματικές όσο  και σε κοινωνικές οργανώσεις και συνδέσμους. Είμαι επίσης ενεργό μέλος και στέλεχος της μεγαλύτερης παγκόσμιας φιλανθρωπικής - εθελοντικής οργάνωσης, των Lions. Πέραν τούτου είναι μέλος σε διεθνείς οργανισμούς που σχετίζονται με την Αστική Ανάπτυξη, την Αρχιτεκτονική Κληρονομιά και την Βιώσιμη κινητικότητα, και έχει στο ενεργητικό μου πολλές παρουσιάσεις, διαλέξεις και άρθρα σχετικά πάντα με την ειδικότητα μου. Στα μαθητικά του χρόνια υπήρξε αθλητής του ΓΣΟ και μέχρι σήμερα ασχολείται ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό. 

stylianidis-1-of-47

Γιατί κατεβαίνεις στις βουλευτικές εκλογές;
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι. Η γενικότερη ενασχόληση μου με τα κοινά και το ενδιαφέρον μου, ως ενεργός πολίτης, για τα τεκταινόμενα και τα δρώμενα του τόπου μας. Η αγανάκτηση για την διαφθορά που μας μαστίζει σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής σκηνής. Το γεγονός ότι γενικά το επίπεδο και οι συμπεριφορές διάφορων πολιτικών απομακρύνουν πολλούς υγιώς σκεπτόμενους και σοβαρούς συμπολίτες μας από την πολιτική ζωή του τόπου με αποτέλεσμα οι καλύτεροι να μην ενδιαφέρονται να αποτελέσουν μέρος της. Η συνεχιζόμενη κατάχρηση εξουσίας από κάποιους που κατέχουν σημαντικά πόστα και αξιώματα με αποτέλεσμα την απαράδεκτη ταλαιπωρία και την αδικία πολλές φορές σε βάρος απλών και αθώων ανθρώπων. 
Η απουσία επαγγελματικού προσανατολισμούς και καθοδήγησης των νέων μας και το προβληματικό εκπαιδευτικό μας σύστημα. Πιστεύω ότι είναι η ώρα για αλλαγή. Αλλαγή και στην εξουσία, αλλά πολύ περισσότερο αλλαγή και στα πρόσωπα. 

 

Τι να περιμένει η νεολαία από σας;
Μπορεί να μην ανήκω πλέον ηλικιακά στην κατηγορία των λεγόμενων "νέων" ανθρώπων, αλλά σίγουρα οι ιδέες μου και τα πιστεύω μου ταυτίζονται με τα δικά τους. Επιπρόσθετο προσόν, η εμπειρία που έχω αποκτήσει τόσα χρόνια. Είμαι μηχανικός, και σαν μηχανικός λειτουργώ με πρακτικό τρόπο σκέψης, είμαι δηλαδή άνθρωπος των έργων, και όχι των λόγων. Και πιστεύω ότι τώρα ακριβώς είναι η εποχή για έργα και όχι για λόγια. 
Μέσα από τη συναναστροφή μου με τα παιδιά μου και τους φίλους τους διαπιστώνω ότι η νέα γενιά έχει τις δικές της, δικαιολογημένες ανησυχίες τις οποίες συμμερίζομαι πλήρως, και οι απόψεις μας σε καίρια και βασικά θέματα της κοινωνίας μας ταυτίζονται

stylianidis-42-of-47

Ο κόσμος βλέπει με τους πολιτικούς με καχυποψία. Πως το σχολιάζεις;
Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε γενικά σαν κοινωνία, είναι κατά την άποψη μου η έλλειψη εμπιστοσύνης. Δυστυχώς τα γεγονότα των τελευταίων δέκα περίπου χρόνων έχουν ως αποτέλεσμα ο κάθε ένας απλός πολίτης αυτού του τόπου να μην εμπιστεύεται πλέον ότι οι ηγέτες του είναι ικανοί να  λύσουν τα προβλήματα τους ή να εφαρμόσουν τις σωστές πολιτικές που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

 

Από τις αρχές του 2000 εργαζόσασταν στο Δήμο Λεμεσού. Ποια τα κυριότερα ζητήματα που εντοπίζετε στη πόλη μας;
Όσον αφορά τα πρακτικά προβλήματα της πόλης θα έλεγα ότι τα βασικότερα προβλήματα σχετίζονται με την ανάπτυξη της πόλης. 
Η πολεοδομική "ακαταστασία" και η άναρχη ανάπτυξη είναι σημαντικό θέμα που μειώνει την εικόνα της πόλης και προκαλεί σοβαρά προβλήματα, όπως για παράδειγμα η ανάμειξη ασύμβατων μεταξύ τους και οχληρών χρήσεων. Τα προβλήματα επιδεινώνονται από την καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων.
Ένα μόνο παράδειγμα για να καταλάβετε τι εννοώ, η διαδικασία αναθεώρησης του Σχεδίου Περιοχής Κέντρου Πόλης - του εργαλείου δηλαδή που ρυθμίζει την ανάπτυξη στο κέντρο - ξεκίνησε το 2011 και ακόμα δεν έχει αναθεωρηθεί! Σίγουρα το πρόβλημα των πλημυρών είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε προ πολλού αντιμετωπιστεί. 

stylianidis-28-of-47

Ποια η γνώμη σας για τον «πονοκέφαλο» του κυκλοφοριακού; Ποια μπορεί να είναι η λύση; 
Τεράστιο το πρόβλημα του κυκλοφοριακού. Το κράτος ξόδεψε πρόσφατα πολλά λεφτά για την μελέτη του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Λεμεσού, μια μελέτη που διήρκησε δυόμιση χρόνια και είχε παραδοτέα πάνω από 1500 σελίδες, και η οποία εισηγήθηκε συγκεκριμένα μέτρα που θα οδηγούσαν μεταξύ άλλων και στην απάμβλυνση σε κάποιο βαθμό και του κυκλοφοριακού προβλήματος. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει σοβαρά βήματα προόδου. Φυσικά υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν όπως οι προβληματικές δημόσιες συγκοινωνίες, το οποίο αποτελεί ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα της πόλης.

 

Ποια τα επίπεδα καθαριότητας της  Λεμεσού;
 Όντως, ένα άλλο πρόβλημα που παρατηρείται είναι το θέμα της καθαριότητας. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται από τους εργάτες των Δήμων και τις αρχές, δυστυχώς δεν έχουμε την φήμη της πιο καθαρής πόλης. 

stylianidis-47-of-47

Ποια άλλα προβλήματα που ζητούν επίλυση εντοπίζετε; 
Ένα καθαρά ανθρωπιστικό πρόβλημα είναι η προσβασιμότητα της πόλης για ΑΜΕΑ, άτομα με αναπηρίες. Έχουν γίνει αρκετά προς αυτή την κατεύθυνση, χρειάζονται όμως πολύ περισσότερα, άλλα πιο σύνθετα που απαιτούν έργα και κονδύλια, άλλα πολύ πιο απλά που απαιτούν μόνο αλλαγή νοοτροπίας, όπως για παράδειγμα να σταματήσουμε να σταθμεύουμε στα πεζοδρόμια για να μπορούν αυτοί οι συνάνθρωποι μας απλά να πηγαίνουν στην δουλειά τους.
Ένα κοινωνικό θέμα είναι και η εγκατάλειψη του κέντρου της πόλης από τους παραδοσιακούς κατοίκους του. Εκτός από την πόλη όμως, προβλήματα υπάρχουν και στην επαρχία. Θα έλεγα ότι το πιο σοβαρό είναι η εγκατάλειψη της καλής γεωργικής γης η οποία μένει ανεκμετάλλευτη.

 

Είναι η Λεμεσός μια πόλη δύο ταχυτήτων; 
Ναι είναι. Θέλω να αλλάξει η εικόνα ορισμένων περιοχών της πόλης, τόσο κεντρικών όσο και συνοικιακών / περιφερειακών, της ακαταστασίας, της προχειρότητας, της ανάμειξη ασύμβατων μεταξύ τους χρήσεων που προκαλούν προβλήματα και οχληρία. Μέχρι πρόσφατα η προσοχή όλων ήταν στραμμένη στην παραλιακή περιοχή και στο κέντρο της πόλης πράγμα που σιγά-σιγά άρχισε να αλλάζει. Έχουμε χρέος να αναβαθμίσουμε τις συνοικίες και να δημιουργήσουμε περιφερειακά κέντρα. Ο Δήμος Λεμεσού ξεκίνησε μια προσπάθεια στις συνοικίες της πόλης και πρέπει να ενδυναμωθεί.  

stylianidis-24-of-47

Πως θέλετε την Λεμεσό του 2030;

Σε δέκα χρόνια θα ήθελα να δω μια Λεμεσό για τους Λεμεσιανούς, με πράσινες και ασφαλισμένες γειτονιές, με παιδιά να παίζουν χαρούμενα στους δρόμους, με τον κάθε ένα από εμάς να σέβεται τον διπλανό του. Θα ήθελα να δω την Λεμεσό σε δέκα χρόνια να συνεχίσει να αναπτύσσεται, αλλά η ανάπτυξη να γίνεται όχι τυχαία για να εξυπηρετεί τις ματαιοδοξίες κάθε λογής ευνοούμενου, αλλά πάνω σε σωστές ορθολογιστικές βάσεις, που να βελτιώνουν την εικόνα της πόλης, χωρίς κυκλοφοριακό άγχος και χωρίς πλημύρες. Θα ήθελα να δω το κέντρο της Λεμεσού να ξαναζεί, και τον κόσμο να απολαμβάνει αυτά που μόνο η Λεμεσός μπορεί να προσφέρει. Θα ήθελα να ζω σε μια Λεμεσό ίσων ευκαιριών, αξιοκρατίας και αξιοποίησης των δυνατοτήτων. 
Θα ήθελα να ζω σε μια Λεμεσό όπου να βασιλεύει ή εμπιστοσύνη και η αγάπη. Ουτοπία; Ίσως. Αν όμως δεν ξεκινήσουμε να βάζουμε τις βάσεις από τώρα, δεν θα έχουμε ποτέ μας την ευτυχία να ζήσουμε αυτή την ουτοπία.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα» βρέθηκε ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την Ηλιάνα Αραβή. Το πρωί του Σαββάτου (6/2), η Κύπρια ηθοποιός κατήγγειλε γνωστό κωμικό ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά την περίοδο που σπούδαζε υποκριτική στην Ελλάδα. 


«Χθες άκουσα όσα κατήγγειλε η Ηλιάνα, την οποία είχα μαθήτρια και δεν ήθελα να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου, αλλά ούτε και να ακυρώσω τα λεγόμενα της. Αυτά που παραδέχθηκε είναι σωστά και δεν ακυρώνω καθόλου τον λόγο της. Τη γνώρισα την Ηλιάνα 19 ετών. Ήμουν ερωτευμένος μαζί της. Την φλέρταρα διακριτικά στην αρχή, όπως είπε και η ίδια. Της το εξήγησα ευγενικά. Δεν της είπα θα αποδεχθείς τις ορέξεις μου για να σε στείλω στην οντισιόν. Εκείνη ήταν κυρία. Απέφευγε ευγενικά. Είμαι όμως και αρσενικό παλιάς κοπής οπότε, όταν μια γυναίκα μου λέει το όχι, εγώ επιμένω. Δεν τα παρατάω εύκολα. Μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Όλο αυτό τον καιρό δεν την είχα προσβάλει ποτέ ως γυναίκα.

Φτάνουμε στο περιβόητο τηλεφώνημα. Εκφράστηκα έντονα συναισθηματικά. Όταν μιλάς σε μια γυναίκα και της λες για τον πόθο σου τότε μπορεί να ξέφυγα. Της ζητάω δημόσια συγγνώμη. Και στον πατέρα της και στη μητέρα της. Ίσως ήρθε σε πίεση. Όταν μου είπε σας βλέπω σαν τον μπαμπά μου σταμάτησα. Και μετά στη σχολή λέει ότι την αγνόησα. Να δεχτώ το λάθος στην έκθεση του ερωτισμού μου, αλλά δεν θα χρεωθώ την “πτώση του Βυζαντίου”» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Παύλος Χαϊκάλης. 

Με αφορμή τα συμβάντα εξαιτίας των  πρόσφατων βροχών, η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ στο Δήμο Λεμεσού απέστειλε στην εφημερίδα της πόλης την πιο κάτω επιστολή που δημοσιεύουμε αυτούσια
Πέρασαν τέσσερα χρόνια και ακόμα προσπαθούμε να κατακυρώσουμε προσφορές. 
Χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να μάθουμε τις ανάγκες και να βάλουμε προτεραιότητες.
Για τέσσερα  χρόνια ακόμα σχεδιάζουμε για να κάνουμε τα έργα ώριμα, ενώ άλλα, μέσα σε λίγους μήνες τα εξαγγέλλουμε και κάνουμε και δάνεια για να τα υλοποιήσουμε. 
Είμαστε τέσσερα χρόνια στην εξουσία και ακόμα φταίνε οι προηγούμενοι.
Για τέσσερα χρόνια δεν είπαμε ποτέ καθαρή κουβέντα για το  ποιοι ευθύνονται και δεν έγιναν κάποια έργα.
Εμείς νιώθουμε ότι οφείλουμε σαφείς και έντιμες εξηγήσεις προς τους δημότες της πόλης μας που δικαίως είναι αγανακτισμένοι και θυμωμένοι για όλα αυτά.  Βαρέθηκαν να ακούουν δηλώσεις αποποίησης ή μετάθεσης ευθυνών.
Λέει η ανακοίνωση του Δημάρχου:  «Η γεωμορφολογία της πόλης μας την αφήνει εκτεθειμένη σε ροές νερών της βροχής από όλες τις περιοχές που βρίσκονται στα βόρεια της. Είναι όμως επίσης γεγονός ότι το πρόβλημα ήταν καλά γνωστό εδώ και δεκαετίες, όπως καλά γνωστή επίσης ήταν η ανάγκη να θωρακιστεί η πόλη με τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα. Δυστυχώς δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα, τα μεγάλα έργα ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο και στο κέντρο της πόλης που τέλειωσαν την προηγούμενη δεκαετία, κάθε άλλο παρά πέτυχαν να αμβλύνουν τα προβλήματα». 
Είναι σχεδόν απίστευτο ένας Δήμαρχος στο 5ο έτος της θητείας του να μιλά για προβλήματα της πόλης του και  να δείχνει τους προηγούμενους. 
Και εξηγούμαστε: Κατά την ανάπλαση του κέντρου της πόλης, όπου ήταν τεχνικά εφικτό, αναβαθμίστηκαν οι υποδομές παροχέτευσης όμβριων. Στην οδό Ανεξαρτησίας για παράδειγμα τοποθετήθηκε δεύτερος αγωγός διατομής ενός μέτρου. 
Στην περιοχή του Κάστρου δεν ήταν δυνατή η αύξηση διατομής των αγωγών για δύο λόγους :
α) Το επίπεδο της θάλασσας ήταν ήδη στο επίπεδο των αγωγών.
β) Εντοπίστηκαν σημαντικές αρχαιότητες και το Τμήμα Αρχαιοτήτων απαγόρευσε οποιεσδήποτε περαιτέρω εκσκαφές σε βάθος. 
Σε ότι αφορά τους ημιυπόγειους χώρους στάθμευσης του παραλιακού πάρκου η δυσκολία αποχέτευσης των όμβριων σχετίζεται και πάλι με το επίπεδο της θάλασσας της οποίας το νερό και τα υλικά εισχωρούν στους αγωγούς αλλά και με το γεγονός ότι εκεί καταλήγουν πάρα πολλά όμβρια από γειτονικές περιοχές.
Αν υποτεθεί όμως ότι στις πιο πάνω περιπτώσεις δεν εφαρμόστηκαν από τους προηγούμενους οι κατάλληλες τεχνικές λύσεις ρωτούμε : 
Τι έκανε η παρούσα Δημοτική Διοίκηση στα τέσσερα και πλέον χρόνια που έχει την ευθύνη; Ποια μελέτη έκαμε για το θέμα και ποιες λύσεις έχει εφαρμόσει; Από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι τίποτε δεν έχει κάμει.
Λέει στη συνέχεια η ανακοίνωση του Δημάρχου: «Με απλά λόγια:  Η Λεμεσός χρειάζεται αντιπλημμυρικά έργα για να προστατευτεί από τις πλημμύρες. Έργα που δεν έγιναν μέχρι σήμερα, και υπάρχουν πολλοί λόγοι και πολλές ευθύνες για αυτό το γεγονός».
Φάσκει και αντιφάσκει βέβαια ο Δήμαρχος, διότι στην δημοσιογραφική του διάσκεψη στις 31/10/2019 άλλα έλεγε.  Έλεγε ότι κατά την θητεία των προηγούμενων Δημοτικών Συμβουλίων, έγιναν έργα αποχέτευσης όμβριων δεκάδων εκατομμυρίων σε όλη την πόλη, γεγονός το οποίο καταγράφεται και στο ενημερωτικό δελτίο που διανεμήθηκε στη δημοσιογραφική διάσκεψη.
Εμείς από την πλευρά μας αναφέρουμε τα πλέον αξιοσημείωτα για όσους άθελα ή ηθελημένα ξεχνούν: 
1. Μεγάλος υπόγειος αγωγός όμβριων κάτω από τον Κάθετο δρόμο. 
2. Λίμνη κατακράτησης όμβριων δίπλα από τον Κάθετο δρόμο.
3. Αγωγός για τα όμβρια της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής.
4. Αγωγός για τα όμβρια της δυτικής περιοχής Ζακακίου. 
5. Αγωγός όμβριων στην 1ης Απριλίου (Αγία Φύλα).
6. Οχετοί και φρεάτια περισυλλογής στις οδούς Σαρανταπόρου, Ιοκάστης, Θερμιών.
7. Το ίδιο στις οδούς Ιανού και Ουτρίλλο. 
8. Έργα όμβριων νότια του Τσιρείου Σταδίου, βόρεια του Πανεπιστημίου Frederick. 
9. Αγωγοί παροχέτευσης όμβριων του υπεραστικού στην περιοχή του Συνοικισμού Καψάλου. 
10. Νέα γέφυρα για διευκόλυνση της ροής του ποταμού, μεταξύ οδών Δημοκρατίας και Τερέζας Χ”Παύλου.
11. Νέα γέφυρα και οχετός όμβριων στο δυτικό άκρο της Ευαγόρα Λανίτη στον ποταμό Αγίας Φύλας.
12. Αναχώματα με ογκόλιθους σε τρία σημεία στον ποταμό Αγίας Φύλας και δημιουργία λιμνών κατακράτησης.
13. Νέος διπλός υπόγειος αγωγός που αποκατέστησε την ροή όμβριων της ιστορικής κοίτης του Γαρύλλη, από το Ίδρυμα Παναγίδη (βόρεια της Λεωφόρου Μακαρίου) μέχρι το γεφύρι των Τεσσάρων Φαναριών. 
14. Υπερδιπλασιασμός της διατομής των αγωγών όμβριων του παραλιακού, από τον Εναέριο μέχρι το Crowne Plaza.
15. Λάκκοι κατακράτησης όμβριων στην Τζιαμούδα και στην διασταύρωση Ειρήνης - Ναυαρίνου.   
Λέει σε άλλο σημείο η ανακοίνωση του Δημάρχου: «Από την πρώτη στιγμή που ανάλαβε καθήκοντα η νέα Δημοτική Αρχή, κάνει ακατάπαυστες προσπάθειες να διορθώσει αυτές τις ελλείψεις και παραλείψεις.  Αυτές οι προσπάθειες άρχισαν να φέρνουν αποτελέσματα.  Ήδη υπογράφεται σε μερικές μέρες από το ΣΑΛΑ το πρώτο συμβόλαιο 17 εκατομμυρίων ευρώ για να αρχίσουν αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές Αγίας Φύλας, Εκάλης, Αγίου Γεωργίου Χαβούζας και άλλες περιοχές.  Προχωρούν επίσης με ταχείς ρυθμούς τα συμβόλαια για τα πολύ σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα κοντά στο κέντρο της πόλης, Ναυαρίνου – Αγίας Φυλάξεως – Θεσσαλονίκης – Γλάδστωνος.  Αυτά τα έργα στους δρόμους αυτούς αναμένεται να αρχίσουν εντός του τρέχοντος έτους, θα κάνουν αυτό που θα έπρεπε να είχε γίνει με την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων στο κέντρο της πόλης, το Κάστρο και το παραλιακό μέτωπο.  Η πραγματικότητα είναι αυτή, η Δημοτική Αρχή δρομολόγησε λύσεις, έκανε αυτό που είχε υποχρέωση να κάνει απέναντι στους δημότες.  Έκανε τους σχεδιασμούς, εξασφάλισε τα κεφάλαια και υλοποιεί έργα που θα αποδώσουν όταν κατασκευαστούν, κάτι που δεν απέχει πολύ μακριά».
Και πάλιν επιχειρείται αλλοίωση της πραγματικής εικόνας: Τα έργα, όχι 17 εκατομμυρίων ευρώ που διαφημίζονται τώρα, αλλά 30 εκατομμυρίων, είχαν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί για προσφοροδότηση το 2013.  Ανέκοψε αυτή την προσπάθεια η καταδικαστέα ενέργεια της Κυβέρνησης να κουρέψει τα 30 εκατομμύρια, τα οποία εξασφάλισε το ΣΑΛΑ με δάνειο από Ευρωπαϊκές Τράπεζες.
Επιπρόσθετα, με αποφάσεις του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και του Υπουργικού Συμβουλίου αναστάληκαν όλα σχεδόν τα έργα του ΣΑΛΑ, για περίοδο πέντε χρόνων. Για να γίνει μάλιστα δεκτή επαναφορά των έργων σε τροχιά υλοποίησης το ΣΑΛΑ δάνεισε – με όλη την σημασία της λέξης - την Κυβέρνηση με 16,5 εκατομμύρια ευρώ από το νέο δάνειο που εξασφάλισε
Σε ότι αφορά το έργο παροχέτευσης όμβριων της οδού Ναυαρίνου, η ανάγκη  εντοπίστηκε έγκαιρα και η διαδρομή του αγωγού σχεδιάστηκε το 2015.  Πέντε χρόνια αργότερα, το 2021, γίνεται ακόμη αξιολόγηση και καταγραφή των κατασκευαστικών παραμέτρων του έργου. Ποιος φταίει γι’ αυτό; Οι προηγούμενοι; 
Επαναλαμβάνουμε: Όσα έργα διαφημίστηκαν στην δημοσιογραφική του Δημάρχου – δεκαεπτά συνολικά τον αριθμό – στους Δήμους Λεμεσού, Κάτω Πολεμιδιών και Γερμασόγειας, περιλαμβανομένων αυτών νοτιοδυτικά του Τσιρείου στην περιοχή της Χαβούζας (οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου, Κορώνης, Ιαπέτου, κ.λ.π.), βορειότερα του υπεραστικού στην περιοχή Αγίας Φύλας και Εκάλης, νότια του στρατοπέδου, οι δύο μεγάλες λίμνες κατακράτησης, στην Αγία Φύλα και στον Άγιο Αθανάσιο και ο τετραγωνικός οχετός στην Ευαγόρα Λανίτη, δρομολογήθηκαν, σχεδιάστηκαν και ορισμένα ήταν έτοιμα για προκήρυξη προσφορών κατά  την προηγούμενη πενταετία πριν αναλάβει η παρούσα Δημοτική Αρχή. Η χρηματοδότηση είχε εξασφαλιστεί πριν 4 – 5 χρόνια.  Ποιος ευθύνεται για την τόσο μεγάλη καθυστέρηση;
Καταληκτικά: 
Το Master Plan για τα όμβρια της Μείζονος Λεμεσού που έγινε το 2005, δίνει τις βασικές κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. 
Οι τεράστιοι όγκοι ομβρίων που οδηγούνται από τα βόρεια προάστεια, λόγω κατωφέρειας, στο κέντρο της Λεμεσού, δεν είναι δυνατό να παροχευτούν προς την θάλασσα μέσω του κέντρου.  Είναι τεχνικώς εντελώς αδύνατο.  Η λύση βρίσκεται στις πρόνοιες του Γενικού Σχεδιασμού που προβλέπει συλλογή και παροχέτευση των ομβρίων διαμέσου των βασικών αρτηριών και των ποταμών της πόλης, προτού αυτά περάσουν προς το κέντρο.
Τα έργα για τα οποία σήμερα γίνεται λόγος και θεωρείται ότι θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, είχαν ακριβώς προσδιοριστεί, σχεδιαστεί και προωθηθεί για υλοποίηση στην βάση του Master Plan πριν από 8 χρόνια. 
Η οικονομική κρίση, η επ’ αόριστον αναβολή των πολεοδομικών έργων της Αγίας Φυλάξεως (κάτω της Λεωφόρου) και Θεσσαλονίκης, το προκλητικό κούρεμα των δανείων του ΣΑΛΑ και η εν γένει αναβλητικότητα και αδιαφορία των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων, μαζί με την αργοπορία στην λήψη και προώθηση αποφάσεων, οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.
Επομένως αποτελεί μικροψυχία και έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού η ατυχής προσπάθεια να κατηγορούνται για «ελλείψεις και παραλείψεις» οι προηγούμενοι, οι οποίοι ευσυνείδητα υπηρέτησαν την πόλη, ενώ οι δικές μας ευθύνες είναι εκεί και φαίνονται.

Μόνο υποσχέσεις, κούφια λόγια και από πράξεις τίποτα

«Στο ίδιο έργο θεατές. Η πόλη μας για πολλοστή φορά πλημμύρισε. Μετά από τα πρώτα 20 λεπτά βροχής του Σαββάτου, η Λεμεσός μετατράπηκε σε Βενετία. Αυτοκίνητα να παρασύρονται ή και να συγκρούονται, υποστατικά και επιχειρήσεις να πλημμυρίζουν και οι πολίτες να καλούνται για πολλοστή φορά να καλύψουν τις ζημίες», τόνισε ο Μάριος Σταδιώτης* προσθέτοντας ότι «η Λεμεσός μας, για άλλη μια φορά έγινε ανέκδοτο και περίγελος».

Παραθέτουμε το άρθρο του κ. Σταδιώτη αυτούσιο:

«Το πιο αστείο; Αφού πλημμυρίσαμε, ξαφνικά στέρεψαν οι δικαιολογίες από τον Δήμαρχο που μετά από 4 χρόνια στη Δημαρχία συνεχίζει να κατηγορεί το τέως Δήμαρχο για έργα που δεν έγιναν. Δηλαδή εσείς κύριε Νικολαΐδη εξηγήστε μας γιατί από το 2016 που εκλεγήκατε δεν κάνατε τίποτα; Γιατί περιμένατε μέχρι το 2021 για να ανακοινώσετε ότι σε μερικές μέρες θα υπογραφεί το πρώτο συμβόλαιο με τον ΣΑΛΑ;
Έχουν τόσο στερέψει από δικαιολογίες, που σε λίγο θα μας πουν ότι φταίνε και οι κάτοικοι της πόλης. Τραγικά πράγματα. Μόνο υποσχέσεις, κούφια λόγια και από πράξεις τίποτα. 


Ως πολίτες αυτής της πόλης, απαιτούμε ΑΜΕΣΑ να δράσουν οι αρμόδιοι όποιοι και αν είναι. Είναι ντροπή, η Λεμεσός, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, να ταλαιπωρείται από αυτά τα φαινόμενα και από ανθρώπους που δεν μπορούν να την διοικήσουν. Με ένα ανίκανο Δήμαρχο και με μια κυβέρνηση που καθημερινά βουλιάζει ελπίζω και εύχομαι να μην θρηνήσουμε θύματα στα επόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα».

*Υποψήφιος βουλευτής Λεμεσού

Με την ευκαιρία της έκκλησης της Υπουργού Δικαιοσύνης κα Γιολίτη προς τις γυναίκες να καταγγέλλουν περιστατικά βίας το μέλος της Συντονιστικής του Δικτύου Ενάντια στην Βία κατά των Γυναικών Αργεντούλλα Ιωάννου με άρθρο-παρέμβαση της στην εφημερίδα της πόλης τοποθετείται για αυτό το «καυτό» κοινωνικό θέμα.

«Θα ήταν καλό να υπενθυμίσουμε την Υπουργό ότι η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την Αντιμετώπισης της Βίας Κατά των Γυναικών μετά την κύρωση της  δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε σε επίπεδο ψήφισης νομοθετημάτων αλλά ούτε και υλοποίησης πολιτικών και προγραμμάτων στήριξης γυναικών θυμάτων βίας.

Όταν καλούνται οι γυναίκες να καταγγέλλουν  την βία σε βάρος τους, το κράτος θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί με θεσμούς στήριξης και πάταξης της βίας. Ειδικότερα η Αστυνομία και το Γραφείο Ευημερίας χρειάζονται στελέχωση αλλά και υποστηρικτικές δομές για απομάκρυνση των θυμάτων όπως επαρκείς στέγες/καταφύγια, ενοικίαση σπιτιών  και εξοπλισμό , επιδόματα,  ψυχολογική και κοινωνική στήριξη .Χρειάζεται διαρκής - 24ωρη λειτουργία υποστηρικτικής γραμμής στο Γραφείο Ευημερίας και λειτουργοί  άμεσης  παρέμβασης 24 ώρες το 24ωρο. Χρειάζεται στελέχωση και συνεχής- 24ωρη λειτουργία ειδικής και καταρτισμένης μονάδας στην Αστυνομία με οδηγίες για άμεση παρέμβαση στο σπίτι όπου ασκείται βία. Με οδηγίες και  πρακτικές δυνατότητες  άμεσης απομάκρυνσης του θύματος», τόνισε η κα Ιωάννου. 

Στην συνέχεια υπενθύμισε την κα Υπουργό ότι «ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και το προηγούμενο lockdown απεύθυνε έκκληση σε όλα τα κράτη μέλη να λάβουν έκτακτα μέτρα προστασίας των γυναικών θυμάτων βίας αφού τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών παρουσίαζαν δραματική αύξηση κατά τον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας. Αυτό κατέγραψε και η τηλεφωνική γραμμή της ΣΠΑΒΟ χωρίς όμως καμμιά πρακτική δυνατότητα βοήθειας στα θύματα. (περί τα 2500 τηλεφωνικές εκκλήσεις βοήθειας)! 
Κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί από την κυβέρνηση και μας έχει βρει το επόμενο lock down και πάλι ως ανοχύρωτη πολιτεία στο έγκλημα της βίας κατά των γυναικών».

Τέλος αναφέρει ότι οφείλουν οι δύο αρμόδιες Υπουργοί Δικαιοσύνης και Εργασίας να ανακοινώσουν έκτακτα  μέτρα στήριξης των γυναικών θυμάτων  βίας και πάταξης του εγκλήματος αυτού.

«Κυρίες Υπουργοί  λόγω της έλλειψης  στήριξης  στέλνετε τις γυναίκες πίσω στο καθεστώς βίας και στον θύτη τους. Αναμένουμε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού και την Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Λεμεσού  να δώσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην εφημερίδα Λεμεσός τηλέφωνα στήριξης των γυναικών στην επαρχία μας και να μας πουν πως έχουν στελεχώσει τους μηχανισμούς τους. Η βία κατά των γυναικών  κατά τον εγκλεισμό απαιτεί πρόσθετη στελέχωση και κονδύλια και όχι  εργασία των υπηρεσιών σας με προσωπικό ασφαλείας», λέει. 

 

Page 1 of 193

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top