Αναστασία Λοϊζου

Αναστασία Λοϊζου

Νέος κοινοτάρχης της κοινότητας Κοιλανίου εξελέγη ο Κυριάκος Κυριάκου Χατζηχαραλάμπους, ο οποίος κέρδισε έναντι του ανθυποψηφίου του Θεοφάνη Θεοφάνους.

 

 

Να υπενθυμίσουμε, πως η εκλογή νέου κοινοτάρχη έγινε έπειτα από την παραίτηση του τέως κοινοτάρχη Κοιλανίου Απόστολου Γιάννακα, για λόγους υγείας.

 

 

Σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος Κοιλανιωτών εκφράζει τα συγχαρητήρια του και στους δύο ανθυποψηφίους «για το άψογο κλίμα κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά και την ομαλή διεξαγωγή των σημερινών εκλογών».

 

 

 

Συνεχίζοντας, δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα στον νέο τους κοινοτάρχη όπως διαχρονικά πράττει και μέσα από ένα κλίμα συνεργασίας να παράγουν το καλύτερο δυνατό έργο για το χωρίο τους.

 

 

«Αγαπητέ Κυριάκο ευχόμαστε μια καλή θητεία και είμαστε σίγουροι ότι θα είσαι ένας κοινοτάρχης της προσφοράς και βοήθειας προς όλους τους συγχωριανούς μας, αλλά και στο χωρίο μας ευρύτερα. Να ξέρεις ότι σε αυτή σου την προσπάθεια θα μας βρεις συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους.

 

 

Η πορεία είναι για όλους κοινή και δεν περισσεύει κανένας και γνωρίζουμε ότι και ο κ. Θεοφάνης Θεοφάνους θα συνεχίσει από το δικό του μετερίζι ως μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου την ανιδιοτελή προσφορά του προς το Κοιλάνι μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Συγχαρητήρια επίσης στο νέο κοινοτάρχη εξέφρασε και με δική του ανακοίνωση ο Γυναικείος Πολιτιστικός Σύλλογος Κοιλανίου, ο οποίος εύχεται όπως «με την εκλογή του νέου κοινοτάρχη το χωριό τους να «γυρίσει σελίδα» στα προβλήματα που το ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια και να έρθουν καλύτερες μέρες για το χωρίο που τόσο αγαπάμε».

Έπειτα από την εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού στον βρεφοπαιδοκομικό σταθμό «Το έξυπνο μπαλόνι», η διευθύντριά του, Μικαέλλα Γιάλλουρου εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αναφέρει πως έχουν τηρηθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα του Υπουργείου Υγείας για απολύμανση του σταθμού, ενώ όσα παιδιά ήρθαν σε επαφή έχουν ήδη απομακρυνθεί από το νηπιαγωγείο.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

 

Εφόσον είμαστε υπέρ της διαφάνειας, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πελάτες και τους φίλους του σχολείου μας πως: Την Κυριακή 18/10/20  υπήρξε κρούσμα Κορωνοϊού σε ένα μέλος του προσωπικού μας. Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία μαζί τους, ενημερώθηκαν αμέσως όλοι οι γονείς, ενώ έγινε και η απολύμανση του σχολείου. Επίσης, τέθηκαν σε καραντίνα όλα τα παιδιά της συγκεκριμένης δασκάλας. Όλα τα παιδιά έχουν κάνει το τεστ Κορωνοϊού και είναι αρνητικά. Το υπόλοιπο σχολείο λειτουργεί κανονικά.

 

Μικαέλλα Γιάλλουρου

Διευθύντρια Βρεφοπαιδοκομικού σταθμού

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο

 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών η δημοφιλής ηθοποιός Έλλη Κυριακίδου.

 

Τον θάνατο γνωστοποίησε η κόρης της, Κούλα, η οποία ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η Έλλη Κυριακίδου απεβίωσε σήμερα στις 11.00πμ.

 

Τον τελευταίο καιρό η γνωστή ηθοποιός νοσηλευόταν μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

 

Οι λεπτομέρειες αναφορικά με την κηδεία της Έλλης Κυριακίδου θα ανακοινωθούν από την οικογένεια αργότερα.

 

«Η Έλλη Κυριακίδου ήταν η ίδια η ιστορία του κυπριακού θεάτρου, του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης. Ευγενική, καλογέλαστη, γεμάτη καλοσύνη και αγάπη. Μια πραγματική κυρία, μια σπουδαία ηθοποιός. Καλό σου ταξίδι κυρία Έλλη! Θα σε θυμάμαι πάντα», έγραψε σε ανάρτησή του ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Οδυσσέως στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Πηγή: city.sigmalive.com

Την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες εκλογές για τη θέση του κοινοτάρχη στο Κοιλάνι, που θα γίνουν την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, έθεσε το νυν μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κοιλανίου και αναπληρωτής κοινοτάρχης, Θεοφάνης Θεοφάνους.

 

Να υπενθυμίσουμε, πως οι εκλογές πραγματοποιούνται έπειτα από την παραίτηση του τέως κοινοτάρχη Απόστολου Γιάννακα, για λόγους υγείας.

 

Ο κ. Θεοφάνους επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας «Λεμεσός» και μεταξύ άλλων δήλωσε ότι σκοπός του είναι να συνεισφέρει ακόμη περισσότερο στην κοινότητα, για την προώθηση των προβλημάτων της, αλλά και την επίλυσή τους.

 

Χαρακτηριστικά, ο κ. Θεοφάνους εξήγγειλε 10 προτάσεις τις οποίες στοχεύει να υλοποιήσει με την εκλογή του, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο, όπως μας είπε, την ποιότητα ζωής των συγχωριανών του.

 

Συγκεκριμένα:

1. Δημιουργία αποχετευτικού συστήματος, λόγω καθιζήσεων του εδάφους στην κοινότητα.


2. Καθαρισμός όλου του χωριού και του κοιμητηρίου.


3. Επιδιόρθωση σωλήνων για να μη φεύγει το πόσιμο νερό.


4. Αξιοποίηση της αίθουσας πολλαπλής χρήσης την οποία δώρισε ο προηγούμενος κοινοτάρχης Απόστολος Γιάννακας στο Κοιλάνι. Στόχος είπε, να γίνονται οι διάφορες εκδηλώσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου, του Ομίλου Κοιλανιωτών  και του Γυναικείου Ομίλου Κοιλανιωτών.


5. Δημιουργία δημόσιων αποχωρητηρίων σε χώρους στάθμευσης για τους ξένους επισκέπτες.


6. Κατασκευή πράσινου σημείου. Όπως επισήμανε «πολλοί Κοιλανιώτες τοποθετούν τα άχρηστά τους, είτε πλαστικά, είτε καρέκλες και άλλα ογκώδη αντικείμενα στους κάδους σκουπιδιών, κάτι το οποίο είναι εντελώς απαράδεκτο».


7. Αναθεώρηση της φορολογίας των κατοίκων. Εξηγώντας μας ο κ. Θεοφάνους σημείωσε πως πολλοί κάτοικοι πληρώνουν πάρα πολλά λεφτά εν συγκρίσει με άλλους που έχουν πολύ περισσότερη περιουσία. Η αναθεώρηση της φορολογίας θα γίνει είπε, βάσει των πραγματικών περιουσιακών τους στοιχείων.


8. Συντήρηση των Μουσείων Λαϊκής και Παραδοσιακής Τέχνης. «Αυτή τη στιγμή είναι καλά, αλλά θέλουν κάποια περαιτέρω αναβάθμιση για να μπορεί ο τουρίστας να έρθει να τα επισκεφθεί και να παραμείνει στο χωριό, καθώς έχουμε και καταλύματα στην κοινότητά μας», δήλωσε.


9. Συντήρηση της βιβλιοθήκης του Κοιλανιού και ταξινόμηση όλων των βιβλίων.

 

Τέλος, ο Θεοφάνης Θεοφάνους τόνισε πως θα εργαστεί για την πραγματική ενότητα του χωριού, «την οποία και ως μέλος του συμβουλίου προσπάθησα πάμπολλες φορές να τη φέρω. Θα εργαστώ για την πραγματική ενότητα και όχι όπως την επαγγέλλονται κάποιοι, οι οποίοι δεν τήρησαν την πραγματική ενότητα, όπως την επαγγέλλονται και τώρα», σημείωσε.

Η κατάσταση με την εξάπλωση του κορωνοϊού στη Λεμεσό είναι πάρα πολύ σοβαρή και χρειάζεται να επιδείξουμε όλοι μας την απόλυτη και μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Νικολαϊδης.
 


Κληθείς να σχολιάσει την αύξηση των κρουσμάτων στη Λεμεσό, ο κ. Νικολαϊδης ανέφερε πως «όλοι μας, από τον πρώτον μέχρι τον τελευταίο, δεν θα πρέπει να αφήσουμε να εκτροχιαστεί η κατάσταση».
 


Ο Δήμος Λεμεσού βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση, συνέχισε και σημείωσε ότι «όλες οι υπηρεσίες του έχουν αναλάβει το μέρος των καθηκόντων που τους αναλογεί, είτε αφορούν απολυμάνσεις, είτε επιθεωρήσεις και αυστηρές προειδοποιήσεις προς τους μη συμμορφούμενους με τα μέτρα».
 


Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, ο Δήμος εντείνει τις προσπάθειες του για διαφώτιση και ενημέρωση του κοινού, μέσα από εκστρατεία με στόχευση τη νεολαία, «ούτως ώστε να περάσουμε το μήνυμα μέσα από διάφορους τρόπους - μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το διαδίκτυο - ότι θα πρέπει τα παιδιά μας να συμπεριφερθούν υπεύθυνα και τα προστατεύσουν τους ίδιους και τις οικογένειες τους».


 
Δεν υπάρχουν περιθώρια για κανέναν μας και όλοι πρέπει να επιδείξουμε τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να σταματήσουμε αυτήν την εξάπλωση, συμπλήρωσε.
 


Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ενός lockdown, μερικού ή ολικού, στην πόλη, ο Νίκος Νικολαϊδης δήλωσε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση και σε απόλυτη συνεργασία με τις ιατρικές υπηρεσίες του κράτους, «και ό,τι χρειαστεί να γίνει θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε».
 


«Πάνω από όλα είναι η υγεία του κόσμου», κατέληξε στη δήλωση του ο Δήμαρχος Λεμεσού.
 


Εν τω μεταξύ λόγω των περιστατικών κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες μέρες, έχουν επηρεαστεί δημόσιες και άλλες υπηρεσίες, όπως τα γραφεία του Φόρου Εισοδήματος και του Κεντρικού Ταχυδρομικού Γραφείου, που παρέμειναν χθες κλειστά για απολύμανση.


 
Σε αυτοπεριορισμό τέθηκαν και πυροσβέστες μετά από δυο θετικά περιστατικά κορωνοϊού σε συναδέλφους τους, σε πυροσβεστικούς σταθμούς της Λεμεσού, ενώ σε κινητοποίηση τέθηκαν και οι αστυνομικές αρχές, όταν διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των δυο προσώπων που συνελήφθηκαν για απόπειρα ληστείας περιπτέρου, ήταν θετικός στον ιό. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι επαφές του υπόπτου, από την ώρα της σύλληψης του, ξεπερνούν τις 30, καθώς οδηγήθηκε χθες ενώπιον δικαστηρίου.
 


Θετικός στον ιό βρέθηκε σήμερα και ναυαγοσώστης, ενώ συνάδελφος του τέθηκε σε αυτοπεριορισμό και θα δώσει δείγμα για εργαστηριακές εξετάσεις.  Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος της ναυαγοσωστικής μονάδας Λεμεσού, Πέτρος Αντωνίου, ευτύχημα θεωρείται το γεγονός πως το πόστο του ναυαγοσώστη ήταν συγκεκριμένο και δεν εμπίπτει στους ναυαγοσώστες που εργάζονται με εναλλαγή πόστων.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Στο χώρο στάθμευσης του Αθλητικού Κέντρου «Σπύρος Κυπριανού» (πρώην Palais des Sports), στα Κάτω Πολεμίδια, μεταφέρονται από μεθαύριο, Κυριακή, οι δειγματοληψίες για Covid-19 της NIPD Genetics, που μέχρι σήμερα πραγματοποιούνταν στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο.

 


Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι, «με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στο κοινό για τη λήψη δειγμάτων για μοριακές εξετάσεις κορωνοϊού στη Λεμεσό, η NIPD Genetics ανακοινώνει ότι από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, ο χώρος πραγματοποίησής τους θα είναι ο χώρος στάθμευσης του Αθλητικού Κέντρου "Σπύρος Κυπριανού" (πρώην Palais des Sports), στα Κάτω Πολεμίδια».

 


Η δειγματοληψία στο χώρο στάθμευσης του Αθλητικού Κέντρου «Σπύρος Κυπριανού», θα διεξάγεται από Κυριακή μέχρι Παρασκευή (εκτός Σάββατο), 8:00 – 16:00.


 
«Η NIPD Genetics επιθυμεί να ευχαριστήσει το German Oncology Center, όπου διεξάγονταν μέχρι τώρα οι δειγματοληψίες για την επαρχία Λεμεσού, για την άριστη συνεργασία σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Κύπρο», καταλήγει η ανακοίνωση.
 


Πηγή: ΚΥΠΕ

Της Μύριας Γεωργίου

Πηγή: offsite.com.cy

Όσα ανέφερε ο Καθηγητής Δρ. Πέτρος Καραγιάννης

 

Μεγαλώνει η ανησυχία με την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και όλα πλέον είναι πιθανά στην αυριανή σύσκεψη στο Προεδρικό μεταξύ των Επιδημιολόγων και του ΠτΔ.

 

Μιλώντας στην Offsite ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε ότι εάν τα κρούσματα συνεχίσουν να είναι αυξημένα θα πρέπει να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα που θα περιορίσουν την εξάπλωση.

 

«Ελπίζω ότι οι τριψήφιο αριθμοί σε κρούσματα δεν θα συνεχίσουν για πολύ, θέλω να πιστεύω ότι ίσως θα έχουμε παρομοίους αριθμούς για ακόμη μια ή δυο ημέρες και έπειτα θα αρχίσουν να κατεβαίνουν.»

 

«Όμως με τέτοιους αριθμούς που έχουμε είναι επόμενο ότι πολλοί από τις επαφές θα βγουν θετικοί στον ιό και ελπίζω να μην είναι διπλάσιοι των κρουσμάτων, διότι υπάρχει και αυτή η πιθανότητα».

 

Πρέπει όλοι να συμπεριφερθούμε με υπευθυνότητα για να κατορθώσουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση, εάν η κατάσταση ξεφύγει και σε άλλες επαρχίες όπως έγινε στη Λεμεσό τότε θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα, σημείωσε.

 

Για το ενδεχόμενο νέου lockdown ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι σε περίπτωση κάποιου είδους lockdown δεν θα είναι η ίδια περίπτωση με εκείνο που είχαμε τον Μάρτιο. Ίσως θα παρθεί απόφαση για περιορισμό σε μετακινήσεις μετά από κάποια ώρα, μέτρα που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν ίσως χρειαστεί να επανέλθουν, συμπλήρωσε.

Page 1 of 15

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top