Αναστασία Λοϊζου

Αναστασία Λοϊζου

Μετά την ανάδειξη της κατάστασης στην οποία βρίσκονταν τα αποδυτήρια της Ακτής Ολυμπίων, ο Δήμος Λεμεσού προχώρησε στην επιδιόρθωσή τους, κάνοντας πράξη την υπόσχεση του δήμαρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη, για την άμεση συντήρηση και ανακαίνισή τους.

 

Να σημειώσουμε ότι τον συγκεκριμένο χώρο χρησιμοποιούν πολλοί κολυμβητές κάθε μέρα, ενώ εδώ και αρκετό καιρό οι οργανωμένοι κολυμβητές ζητούσαν με επιστολές και άλλους τρόπους από το δήμο της πόλης, όπως μεριμνήσει για την αποκατάστασή τους.

apoditiria-aktis-olimpion-anaplasi-5-of-5

 

Έπειτα από την προβολή του όλου θέματος από την εφημερίδα «Λεμεσός», λήφθηκε απόφαση για διορθωτικές εργασίες και συντήρηση των αποδυτηρίων από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού.

 

Μάλιστα οι εργασίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από το παραλιακό αναψυκτήριο Θαλασσάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσει το Θεατράκι, καθώς και η υπόλοιπη παραλία.

apoditiria-aktis-olimpion-anaplasi-4-of-5

apoditiria-aktis-olimpion-anaplasi-1-of-5

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε πως ένα ξύλινο τρίγωνο σπιτάκι στο χωριό Διερώνα έχει κλέψει τις εντυπώσεις και κατακλύζεται από χιλιάδες πολίτες που σπεύδουν να το επισκεφθούν και να βγάλουν φωτογραφίες.

 

Ποια είναι όμως η ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό; Η εφημερίδα «Λεμεσός» επικοινώνησε με τον κοινοτάρχη της περιοχής Βάσο Μενελάου, ο οποίος μας ανέφερε πως το συγκεκριμένο σπιτάκι έχει φτιαχτεί από δύο φίλους που μένουν στη Λάρνακα, εδώ και δεκατρία χρόνια.

 

Μάλιστα, ο κ. Μενελάου ανέφερε πως λόγω της ιδιομορφίας του περιβάλλοντος, το σπιτάκι είναι στην κυριολεξία κρυμμένο μέσα στα πεύκα και γι’ αυτό το λόγο δεν το εντόπισαν νωρίτερα οι επισκέπτες. «Παρ’ όλο που έχουμε και το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία κοντά στο σπιτάκι, το οποίο και λειτουργούμε κάθε χρόνο στη γιορτή του, εντούτοις ο κόσμος δεν το εντόπιζε εύκολα», επισήμανε.

 

Ερωτηθείς εάν οι επισκέπτες σέβονται το περιβάλλον, ο κοινοτάρχης μας απάντησε πως οι πλείστοι είναι συνειδητοποιημένοι και μόνο μια μικρή μερίδα «ανεγκέφαλων» είναι αυτοί που ρυπαίνουν το περιβάλλον. Ο κ. Μενελάου τόνισε ακόμη ότι έχει τοποθετήσει για το λόγο αυτό και καλάθους στην περιοχή, ενώ υπάρχει και άτομο του κοινοτικού συμβουλίου το οποίο επιβλέπει και προτρέπει τον κόσμο να κρατά όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Τέλος, ο κοινοτάρχης μέσω της εφημερίδας μας προτρέπει τους επισκέπτες όπως να σέβονται το περιβάλλον και να διατηρούν την περιοχή καθαρή. Παράλληλα, ανέφερε πως εκτός από το σπιτάκι αυτό, μπορεί κανείς να επισκεφθεί το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται πιο κάτω, καθώς επίσης και το γεφύρι τους, το οποίο είναι 600 ετών, αλλά και τον νερόμυλο του χωριού.

Άθλια είναι τα αποδυτήρια της Ακτής Ολυμπίων στη Λεμεσό – ένας χώρος που χρησιμοποιούν πολλοί κολυμβητές κάθε μέρα και που εδώ και 5 – 6 χρόνια, οι οργανωμένοι κολυμβητές ζητούν με επιστολές και άλλους τρόπους από το δήμο της πόλης όπως μεριμνήσει για την αποκατάστασή τους, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

 

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της εφημερίδας «Λεμεσός» και ανταποκριτής του politis.com.cy, Σάκης Στυλιανού, ο οποίος περιέγραψε στην «Πρωινή Επιθεώρηση» του Πολίτη, την απελπιστική κατάσταση που βρίσκονται τα αποδυτήρια.

apoditiria-1-of-4

Μετά από την ανάδειξη του θέματος, όπως μας ανακοινώθηκε, λήφθηκε απόφαση για διορθωτικές εργασίες και συντήρηση των αποδυτηρίων της Ακτής Ολυμπίων, από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού. Ανώτεροι λειτουργοί της τοπικής αρχής μας ανέφεραν ότι οι εργασίες ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, από το παραλιακό αναψυκτήριο Θαλασσάκι και μετά θα ακολουθήσει το Θεατράκι.

 

Εξάλλου, σε δηλώσεις της η πρόεδρος των Κολυμβητών και Φίλων Λεμεσού «Ακτή Ολυμπίων», Έρμα Στυλιανίδη, ανέφερε ότι η είδηση για συντήρηση των αποδυτηρίων είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, σημειώνοντας παράλληλα  πως «έχει από το 2016 που στέλνουμε επιστολές αλλά το ζήτημα είχε μείνει στάσιμο».

apoditiria-2-of-4

 

Η κα Στυλιανίδη, συνέχισε λέγοντας πως «η θάλασσα της Λεμεσού φιλοξενεί εκατοντάδες κολυμβητές χειμώνα καλοκαίρι. Τόσο ντόπιους όσο και ξένους. Είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε έμφαση στην καθαριότητα, την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ αλλά και στις υποδομές. Όταν λέμε Λεμεσός εννοούμε θάλασσα και όταν μιλάμε για θάλασσα τότε είναι συνώνυμο της καλής ζωής, της άθλησης, της υγείας», συμπλήρωσε.

apoditiria-4-of-4

Μετά από πρωτοβουλία του συμπολίτη μας, Μάριου Σταδιώτη, διευθετήθηκε, συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου και του Προέδρου του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής, Φάνου Λεβέντη. Σκοπός της συνάντησης, ήταν η συζήτηση και οι πρακτικές λύσεις που πρέπει να δοθούν από την κυβέρνηση, προς τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται από την πανδημία του Covid – 19.

 

Η ιστοσελίδα μας, ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με τον κο. Μάριο Σταδιώτη ο οποίος μας ανέφερε τα ακόλουθα:

 

«Κατ΄ αρχάς, ως πολίτης, θα ήθελα να εκφράσω το σεβασμό μου και τις ευχαριστίες μου σε όλους αυτούς που στέκονται στην 1η γραμμή της μάχης και αντιμετωπίζουν την πανδημία.

 

Σκοπός αυτής της συνάντησης, ήταν να ακούσει η αντιπολίτευση το τι ζητούν οι επιχειρηματίες εστίασης και διασκέδασης της Λεμεσού και να τα μεταφέρουν μέσα από τα αρμόδια όργανα, με την ελπίδα, να μας ακούσουν οι κυβερνώντες. Γιατί, μέχρι στιγμής ΚΑΝΕΝΑΣ από την κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψιν τις προτάσεις ανθρώπων που ξέρουν πως λειτουργεί ο κλάδος αυτός.

 

Ξεκαθαρίζουμε ότι ναι, πρέπει να παρθούν μέτρα για μείωση των κρουσμάτων και εξάλειψη της πανδημίας. Από εκεί και πέρα, ζητούμε τα ακόλουθα:

 

1. Εξεύρεση λύσης στο θέμα των ενοικίων.

2. Αναστολή 3 δόσεων.

3. Επέκταση του 5% του ΦΠΑ μέχρι το 2021.

4. Κάλυψη στο 100% των μισθών όσων κλείνουν βάσει του διατάγματος και έχουν μηδενικό κύκλο εργασιών.

5. Κάλυψη όλων των λειτουργικών δαπανών.

 

Αυτές είναι οι υλοποιήσιμες και οι ξεκάθαρες προτάσεις που κατατέθηκαν μέσω εμού, επιχειρηματιών εστίασης με εμπειρία στον κλάδο και φυσικά του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής.

 

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω, πως όλοι θέλουμε να πολεμήσουμε την πανδημία αλλά από την άλλη θέλουμε και οι επιχειρήσεις να μείνουν ζωντανές. Γιατί, ας μην ξεχνάμε ότι στις καλές εποχές, αυτές οι επιχειρήσεις ήταν που στήριζαν την κυβέρνηση και την οικονομία, είτε με την καταβολή φόρων είτε με την εργοδότηση χιλιάδων εργαζομένων. Ελπίζουμε, ότι οι προτάσεις μας θα εισακουστούν, αυτή την φορά και θα δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των επιχειρηματιών», κατέληξε.

Tο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο είναι ένα στολίδι για τη Λεμεσό. Είναι αυτό που λέμε, η Λεμεσός που θέλουμε. Γνώσεις, μεράκι και μπόλικη αγάπη. Το κατεστημένο της Λευκωσίας ακόμη να χωνέψει ότι ήρθε για να μείνει και με χίλιες δύο προφάσεις δυσκολεύει το έργο του. Αυτό όμως θα είναι θέμα ενός ρεπορτάζ που έρχεται.

Τώρα ας πάμε να δούμε τι έκανε ο άξιος συμπολίτης μας Νικόλαος Ζάμπογλου και οι επαγγελματίες υγείας του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου για να τονώσουν το ηθικό των ασθενών τους, αλλά και τους ίδιους που παλεύουν νύχτα μέρα με τον καρκίνο.

«Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, όλοι έχουμε ανάγκη από ένα ωραίο «ξέσπασμα». Την ιδέα μας την έδωσε η Agnes Leczynski, Διοικητική Προϊσταμένη των Τεχνολόγων του GOC, την υιοθετήσαμε με ενθουσιασμό, και την υλοποίησε σκηνοθετικά και τεχνικά ο Σάββας Χρίστου», αναφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής τους.

Δείτε το βίντεο:

 

Εγκρίθηκε ο τελικός σχεδιασμός για το έργο ανάπλασης της πλατείας Μάριου Τόκα στον Ύψωνα, το κόστος του οποίου αναμένεται να ανέλθει στις €500.000 και το οποίο θα προσφοροδοτηθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

 

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λεμεσός» ο δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου, ο οποίος τόνισε πως στόχος του δήμου, είναι να μετατραπεί σε ένα πνεύμονα πρασίνου εντός του πυρήνα, με ένα αμφιθέατρο χωρητικότητας περίπου 200 θέσεων, πλακόστρωτη πλατεία, κατασκευή μικρού παιδότοπου, εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις, δημόσιο χώρο αποχωρητηρίων, αποδυτήρια για τις ανάγκες του αμφιθεάτρου καθώς και προπύλαια, έτσι ώστε να υπάρχει πλέον χωροθετημένη η αρχή του πυρήνα του δήμου.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι εργασίες του όλου έργου αναμένεται να ξεκινήσουν τέλος του πρώτου τριμήνου 2021 με ορίζοντα αποπεράτωσης τους έξι μήνες.

 

Ο κ. Γεωργίου μας αποκάλυψε ακόμη ότι στα προπύλαια θα δημιουργηθούν και δύο σιντριβάνια, που θα δίνουν την αίσθηση του νερού, καθώς παλαιότερα περνούσε υδραγωγείο, όπως είπε, από τον Ύψωνα. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι με τα χρόνια το κέντρο του υδραγωγείου χάθηκε και έμεινε μόνο το κομμάτι που ήταν έξω, προς τον Άγιο Ραφαήλ. «Θέλουμε να δώσουμε αυτό το ιστορικό σημείο, ότι κάποτε περνούσε υδραγωγείο από τον Ύψωνα», συμπλήρωσε.

 

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως το έργο θα κατασκευαστεί στη βάση της αρχιτεκτονικής της Λόφου, ενώ θα χρησιμοποιηθούν κάποια μοντέρνα στοιχεία, αλλά όχι εκτεταμένα, κυρίως στο αμφιθέατρο.  Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι πέτρα, ξύλο και μπετόν.

 

«Παράλληλα, στο χώρο θα τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι για σκύβαλα, ενώ θα δημιουργηθούν οι υποδομές για ενοικιοστάσια ποδηλάτων ηλεκτρικών και συμβατικών.

 

Όσον αφορά τα αποδυτήρια, θα δημιουργηθεί πράσινη οροφή για να δώσει πλέον και την αίσθηση ότι κινούμαστε στο κομμάτι της βιώσιμης ανάπτυξης», επισήμανε.

 

Επίσης, σημείωσε πως οι δύο δρόμοι των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αποστόλου Βαρνάβα θα γίνουν μόνιμα πεζόδρομοι, ενώ θα δημιουργηθούν και τέσσερις παρόδιοι χώροι στάθμευσης μπροστά από χώρο για φορτοεκφορτώσεις κάποιων μαγαζιών, που υπάρχουν στην περιοχή.

 

Ο κ. Γεωργίου υπογράμμισε δε, ότι θα δημιουργηθεί και infokiosk για να δίνονται πληροφορίες, όπως περιβαλλοντικά δεδομένα αλλά και ό,τι άλλο θέλει να δείξει ο δήμος, ενώ σε όλη την πλατεία θα διατίθεται δωρεάν WiFi.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι στα σχέδια της ανάπλασης της πλατείας ήταν και η δημιουργία γέφυρας που θα συνέδεε την παλιά εκκλησία της Παναγίας της Χρυσοπολίτισσας με την πλατεία Μάριου Τόκα, έτσι ώστε να είναι εύκολη η διακίνηση με τα πόδια προς την εκκλησία. Η κατασκευή της γέφυρας προνοούσε ότι θα ξεκινάει από το προπύλαιο της εκκλησίας και θα κατέληγε στην πλατεία, με τέσσερις καμάρες, εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική της Λόφου. Προς το παρών αποφασίστηκε να μην γίνει αφού οι διαδικασίες για έγκριση θα ήταν τόσο χρονοβόρες που θα καθυστερούσε την έναρξη του έργου για αρκετούς μήνες.

 

«Με αυτό τον τρόπο θέλουμε με να δώσουμε την αίσθηση στους Υψωνιάτες αλλά και τους επισκέπτες ότι βρίσκονται στο συγκεκριμένο χωριό. Στόχος μας είναι να τονίσουμε την ιστορική σύνδεση του Ύψωνα με της Λόφου», ανέφερε ο δήμαρχος, ενώ μας είπε πως «θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο, όπου ο επισκέπτης ή αυτός που θέλει να δώσει ένα σημείο για ραντεβού να λέει να πάμε να βρεθούμε στις καμάρες. Ο Ύψωνας δεν έχει ούτε πλατεία, ούτε κάποιο σημείο αναφοράς μέχρι σήμερα».

 

Τέλος, ο κ. Παντελή υπέδειξε ότι με την ανάπλασή της, η πλατεία θα αυξήσει την εμπορικότητα στην περιοχή. «Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα έτσι ώστε να έρθουν να εδρεύσουν μαγαζιά τόσο αναψυχής αλλά και εστίασης, ώστε ο δημότης του Ύψωνα αλλά και οι δημότες της γύρω περιοχής να έχουν ένα χώρο όπου θα μπορούν να περνούν το μεσημέρι, το απόγευμα ή και τα βράδια τους, απολαμβάνοντας τον  καφέ και το φαγητό τους, όπου φυσικά θα είναι φιλικό προς τις οικογένειες, μακριά από τις σκοτούρες της καθημερινότητας». 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το έργο «Έξυπνο Σύστημα Στάθμευσης» στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Λεμεσού, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού και της Stratagem Energy Ltd στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Civitas Destinations.


 
Το μέτρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, αφορά στην εγκατάσταση εξοπλισμού και ηλεκτρονικών πινακίδων έξω από κάθε ένα χώρο στάθμευσης για τη μέτρηση και την προβολή της διαθεσιμότητας, αλλά και τοποθέτηση καθοδηγητικών πινακίδων σε οδούς-αρτηρίες προς το κέντρο της πόλης.
 


Παράλληλα, τα στοιχεία αυτά βρίσκονται διαθέσιμα, σε πραγματικό χρόνο, στην εφαρμογή του Δήμου για κινητά τηλέφωνα «Δημότης Λεμεσού».
 


Συγκεκριμένα, το νέο «έξυπνο» σύστημα τοποθετήθηκε στους χώρους στάθμευσης της οδού Σπύρου Αραούζου (Δίπλα από το γραφείο εξυπηρέτησης του πολίτη), στους τρεις χώρους στάθμευσης της Επίχωσης, στην οδό Ανδρέα Θεμιστοκλέους (Α’ Δημοτική Αγορά) και στην οδό Κυριάκου Οικονόμου (Πλατεία Ηρώων).

 


Οι καθοδηγητικές πινακίδες τοποθετήθηκαν στη λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβλετ, στην οδό Πάφου, στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, στην Πέτρου Τσίρου, στην Αγίας Φυλάξεως, στη Γρίβα Διγενή και στη λεωφόρο 28ης Οκτωβρίου.

Page 1 of 18

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top