Αναστασία Λοϊζου

Αναστασία Λοϊζου

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας θα παρουσιαστεί σήμερα ο 35χρονος Νικόλας Μεταξάς, κατηγορούμενος στις υποθέσεις των κατά συρροή δολοφονιών επτά ανθρώπων, πέντε γυναικών και δύο παιδιών.
 


Ο Μεταξάς αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνολικά εφτά φόνους εκ προμελέτης.


 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ  η Αστυνομία αναμένεται να καταθέσει επτά διαφορετικούς φακέλους, που αφορούν τις δολοφονίες των 5 γυναικών και των δύο παιδιών.Τα θύματα είναι η 38χρονη Μαρί Ρόουζ, η 28χρονη Αριάν Παλάνας, η 30χρονη Κάχτα Ανού, η 36χρονη Λίβια Μπουνέα, η 8χρονη Έλενα Μπουνέα, η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και η 6χρονη Σιέρα.


 
Ο Νικόλας Μεταξά, κατόπιν της ομολογίας του, αλλά και της ανεύρεσης των σορών των θυμάτων, θα βρεθεί αντιμέτωπος μέχρι και εφτά φορές με την ποινή που προβλέπει δια βίου φυλάκιση.Εξάλλου, αντιμετωπίζει επίσης τις κατηγορίες για βιασμό, παρέμβαση στη διαδικασία της έρευνας και προσπάθεια καταστροφής τεκμηρίων.ΚΥΠΕ

Αναδημοσίευση από το Ant1.com.cy
 
 
Μόνο έξι ευρώ θα είναι η επίσκεψη σε γυναικολόγο για τις δικαιούχους των υπηρεσιών του ΓΕΣΥ και το Τέστ Παπανικολάου θα είναι δωρεάν.


Η ανακοίνωση του ΟΑΥ:

Συμπληρωμή που καταβάλλουν οι δικαιούχοι του ΓεΣΥ για την εξέταση Παπανικολάου (τεστ Παπ)

«Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ενημερώνει τις δικαιούχους του ΓεΣΥ ότι για επίσκεψη σε γυναικολόγο μαιευτήρα που συμμετέχει στο ΓεΣΥ για διενέργεια εξέτασης Παπανικολάου (τεστ Παπ) καταβάλλεται συμπληρωμή ύψους 6 ευρώ μόνο.

 


Σημειώνεται ότι η αμοιβή που καταβάλλεται από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας προς τους γυναικολόγους/μαιευτήρες που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ για την εξέταση Παπανικολάου (τεστ Παπ) έχει προσαρμοστεί έτσι ώστε να περιλαμβάνει και το κόστος της εξέτασης του δείγματος.Συναφώς δεν υπάρχει άλλη χρέωση, εκτός του ποσού των 6 ευρώ, την οποία καταβάλλουν οι δικαιούχοι για τις εν λόγω υπηρεσίες.»Όπως διευκρίνισε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Μέρα Μεσημέρι" ο Άθως Τσινοντίδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΟΑΥ η επίσκεψη στο γυναικολόγο θα είναι στα έξι ευρώ και το Τεστ Παπανικολάου θα είναι δωρεάν. 

 

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέταση για τις γυναίκες, αφού το Τεστ Παπανικολάου ή απλούστερα Τεστ Παπ ή αλλιώς και Μέθοδος Παπανικολάου είναι μια μέθοδος εργαστηριακής διερεύνησης της κατάστασης του τραχήλου της μήτρας. Χρησιμοποιείται για την ανίχνευση δυνητικά προ-καρκινικών και καρκινικών καταστάσεων στον γυναικείο τράχηλο της μήτρας (της αρχής της μήτρας). Μη φυσιολογικά ευρήματα συνήθως οδηγούν στην πραγματοποίηση περισσότερο ευαίσθητων διαγνωστικών διαδικασιών και αν απαιτείται, σε επεμβάσεις ώστε να αποφευχθεί η ανάπτυξη καρκίνου στην περιοχή.

Η Maripoza Boutique στη Λεμεσό διοργανώνει ένα φαντασμαγορικό Grand Opening το Σάββατο 8 Ιουνίου, όπου μας παρουσιάζει τη θερινή της συλλογή για το 2019.

 

Η Boutique μας καλεί όλους όπως παρευρεθούμε και απολαύσουμε τις υπέροχες δημιουργίες, ενώ όλα τα κομμάτια θα διατίθενται για τη συγκεκριμένη μέρα με 20% έκπτωση. 

 

Θα προσφέρονται αναψυκτικά και χυμοί. Μην το χάσετε!

 

Δριμύ κατηγορώ προς το Δήμο Κάτω Πολεμιδιών και ιδιαίτερα προς το Τμήμα Πρασίνου του δήμου εξαπολύουν πολίτες, οι οποίοι πλέον έχουν αγανακτήσει από την αδιαφορία των αρμοδίων για σοβαρά θέματα καθαριότητας, ευπρέπειας και καλλωπισμού των χώρων πρασίνου στις περιοχές τους.

Παράδειγμα αποτελεί το πάρκο Ανθούπολης, στο οποίο ενώ έχουν αναβαθμίσει τα παιχνίδια τα οποία εδώ και καιρό ήταν σπασμένα, δυστυχώς έχουν τοποθετήσει χώμα αντί πλαστικό δάπεδο ασφαλείας. Αποτέλεσμα, τόσο η δυσκολία γονιών και παιδιών στο περπάτημα, όσο και η εστία μικροβίων που μπορεί να αποτελέσει το χώμα, από αδέσποτα που μπορεί να πάνε στο συγκεκριμένο πάρκο.

Παράλληλα, τραγική παραμένει η κατάσταση του πάρκου, καθώς το κουτί της ηλεκτρικής είναι εδώ και αρκετό καιρό σπασμένο και ανοικτό με εκτεθειμένα τα σύρματα. Αποτέλεσμα τα μικρά παιδιά να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, καθότι δεν έχουν γνώση αλλά περιέργεια να πιάσουν αυτά τα σύρματα. Επίσης η ασφαλτόστρωση του γηπέδου είναι σχισμένη, ενώ σκουπίδια και διάφορα άλλα χόρτα είναι διάσπαρτα στο χώρο.

 

Αυτή είναι η Ανθούπολη του 2019. Μια περιοχή που σύμφωνα με τους κατοίκους της έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από το δήμο της...

Για το όλο θέμα μίλησε στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως το πάρκο έχει φτιαχτεί σύμφωνα με όλα τα πρότυπα μέσα σε μια εβδομάδα. Όσον αφορά το κουτί της ηλεκτρικής τόνισε ότι δεν υπάρχει καθόλου ρεύμα και ότι θα φύγει εντός των ημερών.

Σχολιάζοντας το χώμα που έχει τοποθετηθεί στα παιχνίδια, ο κ. Αναστασίου δήλωσε πως δυστυχώς οι γνωστοί - άγνωστοι καίνε τα πλαστικά δάπεδα στα διάφορα πάρκα και γι' αυτό τοποθέτησαν χώμα, το οποίο όπως είπε, δεν μπορούν να το κάψουν.

 

Είκοσι χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό συμπληρώνουν φέτος τα Λεμέσια, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή αθλητικά γεγονότα που διοργανώνει ο Δήμος Λεμεσού. Με την προσθήκη ακόμη περισσότερων αθλημάτων, η κορυφαία αθλητική διοργάνωση που φέτος στέλνει το μήνυμα «Ζήσε, αθλήσου στην πόλη σου», επέστρεψε με την υπόσχεση να χαρίσει μοναδικό αθλητικό θέαμα που θα καθηλώσει μικρούς και μεγάλους.

 

Στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου για την επίσημη εξαγγελία των 20ων Λεμεσίων, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, τόνισε ότι τα 20χρονα αποτελούν ορόσημο, σημειώνοντας ότι τα Λεμέσια γιορτάζουν 20 χρόνια παρουσίας αθλητικής δημιουργίας και προσφοράς στο δημότη. Με το μήνυμα των φετινών Λεμεσίων « Ζήσε, Αθλήσου στην πόλη σου», ο Δήμος ταυτίζει τα Λεμέσια με το δημότη και τη Λεμεσό, δίνοντας την ευκαιρία στον πολίτη μέσα από 25 αθλητικές δραστηριότητες που έχουν ενταχθεί στο φετινό καλεντάρι, να αθληθεί, να ψυχαγωγηθεί και να συμμετάσχει, ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης. Στο πλαίσιο των εορτασμών πρόσθεσε, θα δοθεί έμφαση σε φιλανθρωπικές δράσεις, ώστε να υπογραμμιστεί η αξία της προσφοράς και της συνεργασίας, ενώ παράλληλα θα κληθούν εταιρικά σύνολα αλλά και χώροι εστίασης να συμβάλουν στις εορταστικές δράσεις.

 

Προγραμματίζονται επίσης είπε, αιμοδοσίες που στοχεύουν στην προσφορά στο συνάνθρωπο, καθώς και αθλητικές δραστηριότητες, σεμινάρια και εργαστήρια σε εταιρείες με σκοπό την προώθηση του corporate wellness.

 

Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Λεμεσού στις αθλητικές εκδηλώσεις της διοργάνωσης  σημείωσε ότι η έναρξη των Λεμεσίων έγινε με τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού τον  περασμένο Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο με το Limassol Down Town Spring Regatta στη Μαρίνα Λεμεσού.

 

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται αθλητικές εκδηλώσεις  όπως πυγμαχία, καράτε, νυκτερινό αγώνα δρόμου, ρυθμική γυμναστική, ξιφασκία, κωπηλασία, beach water polo,  basket 3on 3, υπόσχονται να χαρίσουν ξεχωριστές αθλητικές στιγμές, κατέληξε ο Δήμαρχος.

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας & Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού Λοΐζος Μαυρουδής αναφέρθηκε στις καινοτομίες και τα νέα αθλήματα που εντάσσονται στο πρόγραμμα των Λεμεσίων.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Όλα αυτά τα χρόνια τόνισε ο κ. Μαυρουδής, τα Λεμέσια έχουν αποκτήσει πιστούς φίλους οι οποίοι στηρίζουν με συνέπεια την προσπάθεια που καταβάλλεται για να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί ο θεσμός. Τα Λεμέσια επεσήμανε ο κ. Μαυρουδής είναι εδώ κάθε χρόνο και πιο δυνατά και αποτελούν μέρος της ζωής μας, δίνοντας μας την ευκαιρία να συμμετέχουμε και να εντάξουμε την άσκηση στη ζωή μας.

 

 

Χορηγοί Λεμεσίων 2019: Medochemie, Τράπεζα Κύπρου, Askanis Group, KOA, Deloitte, Hercules, ΟΠΑΠ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει αύριο Παρασκευή στις 10.30 συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομου Προδρόμου.

Παράλληλα ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι η Κυβέρνηση δίνει σήμερα στη δημοσιότητα λεπτομερείς απαντήσεις που έχουν δώσει το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Οι απαντήσεις, είπε, δίνονται στη δημοσιότητα ενόψει δημοσιευμάτων και ισχυρισμών ότι η Κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί, ενημερώνοντας αναφορικά με τις ενέργειες της, τις νομοθεσίες και τις πολιτικές που ισχύουν στην Κυπριακή Δημοκρατία και ως εκ τούτου υπάρχουν επικριτικά και δυσφημιστικά δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρει ότι αποδέχθηκε με ιδιαίτερη λύπη την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνά Νικολάου, υπογραμμίζοντας το πολιτικό ήθος που πάντοτε διέκρινε τον τελευταίο και ότι του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του για να φέρει ενώπιον του Υπουργικού τα νομοσχέδια μεταρρύθμισης του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης.
 


Στη δήλωσή του, είπε ότι συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως  Ιωνά Νικολάου, ο οποίος του υπέβαλε την παραίτηση «του για λόγους πολιτικής ευθιξίας, σχετικά με πράξεις ή παραλείψεις από πλευράς του αστυνομικού Σώματος στη διερεύνηση καταγγελιών για ελλείποντα πρόσωπα».
 


Οφείλω να ομολογήσω, αναφέρει, «ότι είναι με ιδιαίτερη λύπη που έχω αποδεχτεί την παραίτηση του γιατί αποστερούμαι των υπηρεσιών ενός των στενότερων συνεργατών μου.  Επιθυμώ να υπογραμμίσω το πολιτικό ήθος που πάντοτε τον διέκρινε και που επιδεικνύει ο κ. Νικολάου».
 


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι ο «Ιωνάς Νικολάου επιτέλεσε με ευσυνειδησία τα καθήκοντα του ως Υπουργός και αφήνει πίσω του  πολυσχιδές έργο, ειδικά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων του δικαστικού και σωφρονιστικού συστήματος, αλλά και του αστυνομικού σώματος.  Ενώ παράλληλα έχει συμβάλει καθοριστικά και στην ετοιμασία σειράς μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων που δεν αφορούσαν το Υπουργείο του».
 


«Υποβάλλει την παραίτηση του σε μια στιγμή που βρίσκεται στην τελική της φάση η ολοκλήρωση της ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης», επισημαίνει ο Πρόεδρος, τονίζοντας ότι «ως εκ τούτου αποδεχόμενος την παραίτησή του τον παρακάλεσα να παραμείνει στη θέση του για να φέρει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου εντός των επόμενων ημερών το σύνολο των Νομοσχεδίων μεταρρύθμισης του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης που αυτή τη στιγμή βρίσκεται για νομοτεχνική επεξεργασία στην Νομική Υπηρεσία».
 


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε πως συμμερίζεται «τον συγκλονισμό και αποτροπιασμό της κοινωνίας για τα πρωτόγνωρα αυτά εγκλήματα» και διαβεβαίωσε «για την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για πλήρη διαλεύκανση των στυγερών δολοφονιών, αλλά και πλήρη διερεύνηση των πράξεων ή παραλείψεων σχετικά με τις καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα».


Πηγή: ΚΥΠΕ

Page 1 of 5

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top