Σάκης Στυλιανού

Σάκης Στυλιανού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ:

Το ΑΚΕΛ Λεμεσού, συνεχίζοντας την εδώ και 4 χρόνια ταχτική αποδόμησης της νέας δημοτικής αρχής, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις πρόσφατες πλημμύρες στη Λεμεσό. Είναι προφανής η μικροκομματική και προεκλογική σκοπιμότητα του ΑΚΕΛ Λεμεσού το οποίο με την μακροσκελή ανακοίνωση του επιχειρεί να παραπλανήσει και να αποκρύψει τις εξόφθαλμες ευθύνες της προηγούμενης δημαρχίας για τις ελλειμματικές υποδομές της πόλης. Αντί κάποιοι να αναλάβουν με παρρησία τις ευθύνες που τους αναλογούν, από τον πρώτο κιόλας χειμώνα, μόνο  μερικούς μήνες μετά που ανάλαβε η νέα δημοτική αρχή, μας καταλογίζουν την απουσία αντιπλημμυρικών έργων τα οποία δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια!  


Όταν μιλούσαμε για «έργα βιτρίνας» εννοούσαμε ακριβώς το κάθε έργο που γίνεται χωρίς να ληφθεί υπόψη και η ανάγκη για ταυτόχρονη υλοποίηση των απαραίτητων σοβαρών αντιπλημμυρικών υποδομών, με αποτέλεσμα να μένει η πόλη ανοχύρωτη και απροστάτευτη. Όπως συμβαίνει στην περιοχή του Κάστρου και στο παραλιακό μέτωπο, όπου από την επόμενη κιόλας μέρα παράδοσης των έργων αυτών το 2015, οι περιοχές αυτές πλημμυρίζουν και ταλαιπωρούν τους πολίτες.


Εδώ και τέσσερα χρόνια κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να αποκρύψουν τις δικές τους ευθύνες.


Εδώ και τέσσερα χρόνια προσπαθούμε να διορθώσουμε σφάλματα και παραλείψεις προηγούμενων χρόνων. Εμείς θα συνεχίσουμε να κοιτούμε την ουσία, να δημιουργούμε υποδομές και να μιλούμε καθαρά στους δημότες. Όπως τώρα, που τους λέμε ακριβώς και πότε αρχίζουν και πότε τελειώνουν τα αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη μας.

 

Τίτλοι τέλους έπεσαν σήμερα στην πολύκροτη υπόθεση χρησιμοποίησης αστέγων για εξαπάτηση του κράτους και απόσπαση χρηματικού ποσού, με το Κακουργιοδικείο Λεμεσού ν’ αποφασίζει αναστολή ποινικής δίωξης και απαλλαγή των τριών κατηγορούμενων από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.
 
Οι τρεις κατηγορούμενοι, ένας 47χρονος πρόεδρος κινήματος για αστέγους, ο 58χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και ο 67χρονος υπάλληλος υποδοχή, παρουσιάστηκαν το πρωί ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο τους απάλλαξε από τις κατηγορίες, ένεκα της αδυναμίας της Κατηγορούσας Αρχής να προχωρήσει στην απόδειξη της υπόθεσης, λόγω της απουσίας μαρτύρων κατηγορίας.
 
Η πολύκροτη υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο του 2019, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας λειτουργού του Γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών, για εξαπάτηση του κράτους, μέσω της καταβολής χιλιάδων ευρώ στη διεύθυνση του ξενοδοχείου, για το κόστος διαμονής και σίτισης αστέγων, που ωστόσο δεν διέμεναν πλέον σε αυτό.
 
Στις 13 Οκτωβρίου 2019 η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των τριών προσώπων και στις 23 Ιανουαρίου 2020 παραπέμφθηκαν σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 13 Απριλίου του ίδιου χρόνου.
 
Οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν αρνηθεί ενοχή στις κατηγορίες, που αφορούσαν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, απάτη, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόπειρα απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Σήμερα η Κατηγορούσα Αρχή εξέφρασε αδυναμία να παρουσιάσει μάρτυρες κατηγορίας και ως εκ τούτου, το δικαστήριο αποφάσισε αναστολή της ποινικής δίωξης των κατηγορούμενων, που απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες.

 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΑΓΚ)

Πωλείται χωράφι στη Φασούλα. 22 σκάλες με δύο κοτσάνια. Μέσα στο χωράφι υπάρχουν 120 χαρουπιές. Συνολικά 1760 δεκάρια. Τιμή: 80.000 ευρώ.

 

Για πληροφορίες στο 99156258, Δημήτρης Διαμαντή.

To ΔΗΚΟ είναι το πρώτο κόμμα που παρουσίασε ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο τόσο στην επαρχία Λεμεσού όσο και παγκύπρια. Αυτή η κίνηση «έλυσε» τα χέρια των υποψηφίων βουλευτών για την εκλογική μάχη του Μαΐου και άρχισαν πυρετωδώς να δουλεύουν γι'αυτήν.  Αυτή τη στιγμή έχει δύο βουλευτές και το εκλογικό ποσοστό που εξασφάλισε το 2016 ήταν 16,07% που αυτό μεταφράστηκε σε 11.533 ψήφους.
 
Σύμφωνα με τα ευρήματα της πρώτης δημοσκόπησης της ανεξάρτητης εταιρείας Limegrove που παρουσιάζει η εφημερίδα Λεμεσός, καταγράφονται εισροές από την ΕΔΕΚ/Συμμαχία Πολιτών της τάξης του 15,1% και ένα ποσοστό γύρω στο 4,7% από το κόμμα της Αριστεράς. Εκροές το ΔΗΚΟ καταγράφει τόσο προς την ΕΔΕΚ 7,4% όσο και προς το ΑΚΕΛ 6,2%. 
 
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ΔΗΠΑ δεν κατάφερε, μέχρι στιγμής, να καρπωθεί σοβαρά πολιτικά οφέλη από τους ψηφοφόρους που το 2016 ψήφισαν στις βουλευτικές εκλογές το ΔΗΚΟ. Αυτό μπορεί να αναλυθεί ποικιλοτρόπως και θα ξεκαθαρίσει στις επόμενες τρεις δημοσκοπήσεις που θα διεξάγει η εταιρεία Limegrove αποκλειστικά για την επαρχία Λεμεσού. Κύριος παράγοντας που μάλλον έπαιξε μέχρι στιγμής ρόλο στην συσπείρωση στο κόμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου είναι η παρουσία στο ψηφοδέλτιο του Νεόφυτου Χαραλαμπίδη, γεγονός που φαίνεται να μείωσε τις εκροές προς την ΔΗΠΑ μιας και ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε το 2016 κοινή δεξαμενή ψήφων με τον τέως βουλευτή του ΔΗΚΟ Άγγελο Βότση. 
Το κόμμα κέντρου παρόλα αυτά, φαίνεται, να μην έχει υψηλή συσπείρωση. Το ποσοστό του κυμαίνεται στο 72,8% σε αντίθεση με τον Δημοκρατικό Συναγερμό που καταγράφει συσπείρωση 77,4% και το ΑΚΕΛ με το ψηλό 89%. 
1370041677190880123071925870774052402715422n
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πόσους βουλευτές θα έχει το Δημοκρατικό Κόμμα στην επαρχία Λεμεσού;
Ποιος/οι καταγράφουν ψηλά ποσοστά προτίμησης;
Ποιοι και πόσοι υποψήφιοι δίνουν στήθος με στήθος μάχη για εκλογή;
Ποια νέα πρόσωπα εμφανίζονται στο προσκήνιο;
 
Ο νυν βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς και ο νυν δημοτικός σύμβουλος Λεμεσού Νεόφυτος Χαραλαμπίδης φαίνεται να βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ και ακολουθεί ο πρόεδρος της επαρχιακής και νυν βουλευτής Πανίκος Λεωνίδου.
 
Απ’ εκεί και πέρα, οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Κόμματος έδωσαν ψηλά ποσοστά προτίμησης στην πρώτη δημοσκόπηση σε νεοφώτιστους υποψηφίους όπως ο Μάριος Ορφανός, η Βανέσα Κυπριανού, ο Σώτος Σάββα και ο Γρηγόρης Μακρίδης. Οι υπόλοιποι ακολουθούν με ελάχιστη διαφορά από τους πιο πάνω. 
Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι όταν ξεκίνησε η έρευνα την 07 Δεκεμβρίου 2020 δεν είχε ακόμη οριστικοποιηθεί το ψηφοδέλτιο, ούτε είχαν τελειώσει οι εσωκομματικές διεργασίες, έτσι κάποια ονόματα δεν ήταν μέσα στο ερωτηματολόγιο. Οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα μας βοηθήσουν να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.
 
1369700721303227422402935989923077703077898n
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η λίστα με τους υποψήφιους ΔΗΚΟ Λεμεσού:
1 ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΒΑΝΕΣΑ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
2 ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΠΑΝΙΚΟΣ - ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗ.ΚΟ /ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ/ΝΟΜΙΚΟΣ
3 ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ - Πρώην Βοηθός Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου,Σύμβουλος Πυρασφάλειας
4 ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ - ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ
5 ΜΥΛΩΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
6 ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΝΤΙΝΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
7 ΟΡΦΑΝΟΣ ΜΑΡΙΟΣ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ/ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕΛΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
8 ΣΑΒΒΑ ΣΩΤΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΑΗΚ
9 ΣΤΑΔΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ - ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ ΛΟΓΙΣΤΗΣ
10 ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ /ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗ.ΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ
11 ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΕΛΙΟΣ - ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ (ε.α) EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
12 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΝΘIΑ ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ - Ψυχολόγος /Ψυχοθεραπευτρια/Συγγραφέας
 
Ταυτότητα έρευνας
Δείγμα 600 συνεντεύξεων που αφορά μόνον στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού (ψηφοφόροι Λεμεσού μόνον – δεν είναι παγκύπρια δημοσκόπηση). Η δημοσκόπηση διεξάχθηκε την περίοδο 7 –  27 Δεκεμβρίου 2020 από την εταιρεία LIMEGROVE και παρουσιάστηκε από το Lemesos Media Group. Στην έρευνα συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω, πού διαμένουν τόσο σε αστικές όσο και σε ορεινές περιοχές της επαρχίας Λεμεσού. Για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων έγινε χρήση της μεθόδου της Τυχαίας Πολυσταδιακής Στρωματοποιημένης δειγματοληψίας.

 

 

 

Σε χριστουγεννιάτικη συχνότητα έχουν συντονιστεί πολλά δημόσια σχολεία ανά το παγκύπριο. Κόντρα στις δυσκολίες, τα πρωτόκολλα και τις μεγάλες αλλαγές που έφερε η πανδημία στις ζωές όλων μας, οι διευθύνσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων μαζί με τα παιδιά και τους κατά τόπους συνδέσμους γονέων, με ευφάνταστες και δημιουργικές ιδέες φέρνουν τη μαγεία και το φως των Χριστουγέννων στους χώρους των σχολείων.

  • Μέσω της εφημερίδας της πόλης μας το σχολείο παρουσιάζει ένα βίντεοκλιπ που έγινε με πολλή αγάπη και προσπάθεια. 

«Έρχονται μέρες γιορτής. Έρχονται μέρες χαράς. Έρχονται μέρες πασπαλισμένες με χρυσόσκονη, μελωδίες και χρώματα. Γιατί όσο κι αν άλλαξε η καθημερινότητά μας, εμείς πάντα θα βρίσκουμε τρόπους να κοιτάμε το φως. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε εσείς, τα αγαπημένα μας παιδιά, να βρίσκετε κάθε μέρα λόγους να χαμογελάτε. Κι ο Δεκέμβρης, ως ο μήνας που ταυτίστηκε με την πιο μαγευτική περίοδο του χρόνου, έρχεται να μας θυμίσει πως κάθε μέρα είναι Χριστούγεννα. Και πως η ενσυναίσθηση, η καλοσύνη κι η ευγνωμοσύνη είναι αξίες που πάντα ανοίγουν δρόμους φωτεινούς, με ανθρώπους που απλώνουν σε κάθε ευκαιρία τα χέρια τους για να στηρίξουν όσους το έχουν ανάγκη, να διαγράψουν την αδικία και να χρωματίσουν όλες τις μέρες μας με το φως της αγάπης. Ναι, στο σχολείο μας, κάθε μέρα είναι γιορτή», αναφέρουν σε μήνυμά τους προς τους γονείς και τα παιδιά η διευθύντρια και το προσωπικό του σχολείου. 

  • Ήταν έντονη η ανάγκη των παιδιών να εκφράσουν την αγωνία και τις ανησυχίες τους 

«Μέσα στο πλαίσιο αυτό, προσπαθήσαμε κι εμείς, να περάσουμε το μήνυμα πως κάθε μέρα είναι γιορτή αγάπης, ενσυναίσθησης και αλληλοβοήθειας. Γι’ αυτό οργανώσαμε ποικίλες δράσεις όπως ανταλλαγή παιχνιδιών, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, στόλισμα του δέντρου των ευχών με μηνύματα των παιδιών, βιωματικά εργαστήρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μέρες παραμυθιού και πολλά άλλα, πάντα με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ήταν έντονη η ανάγκη των παιδιών να εκφράσουν την αγωνία και τις ανησυχίες τους κι αυτό διαπιστώνεται από τι ευχές των παιδιών μας στο δεντράκι των ευχών οι πλείστες των οποίων αντανακλούσαν την επιθυμία τους για τερματισμό της πανδημίας και την επαναφορά της κανονικότητας» τονίζουν.

  • Τα σχολεία μας πάντα θα βρίσκουν τρόπους να ξεπερνούν τις δυσκολίες...

«Τα Χριστούγεννα είναι μέσα μας και τα σχολεία μας ως χώροι δημιουργικότητας, μάθησης και αλληλεγγύης πάντα θα βρίσκουν τρόπους να ξεπερνούν τις δυσκολίες και να κάνουν πράξη τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλεγγύης», σημειώνει η διευθύντρια του ΚΣΤ’ Δημοτικού Λεμεσού κ. Νίκη Μικελλίδου.

Συνεχίζονται οι επαφές των κομμάτων και της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη για το θέμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 μετά την απόρριψη του από τη Βουλή.  Σήμερα αναμένεται συνάντηση του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο ενώ την Τρίτη ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας θα ανέβει τα σκαλιά του προεδρικού Μεγάρου.

Μιλήσαμε με την Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου, αριστίνδην υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για τις τρέχουσες εξελίξεις και την δική της οπτική. Θεωρεί ότι το ανώτατο όργανο του κράτους είναι ο λαός που ασκεί την εξουσία του με τις εκλογές και οι ηγέτες της δημοκρατίας δεν είναι ο Πρόεδρος, η Βουλή και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αλλά οι ψηφοφόροι μιας χώρας.

«Αποκλειστική ευθύνη για την ψήφιση του προϋπολογισμού την έχει η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία, αυτή δηλαδή πρέπει να δημιουργήσει υγιείς συνθήκες για την απαραίτητη συναίνεση στην Βουλή. Μια κυβέρνηση που αποτυγχάνει να ακούσει τις θέσεις και τις απόψεις της Βουλής, είναι μια εκτελεστική εξουσία που δεν εργάζεται συναινετικά και συνεργατικά με άλλες πολιτικές δυνάμεις και άρα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού», τονίζει η κ. Χριστοδούλου.

  • «Εδώ έχουμε μια εκτελεστική εξουσία που αρνείται να ακούσει την Βουλή των αντιπροσώπων, δεν ενδιαφέρεται να αφουγκραστεί το αίτημα των πολιτών της για διαφάνεια, ενεργεί αυταρχικά και αδιάλλακτα. Τολμώ να την ονομάσω παθολογική εκτελεστική εξουσία εφόσον με τη στάση της προκαλεί ημιπληγία στο σώμα της δημοκρατίας».

Όσον αφορά τις πρωτοβουλίες του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού για εξεύρευση λύσης, η κ.Χριστοδούλου του απαντά: «Λυπάμαι κ. Αβέρωφ αλλά αργήσατε μερικούς μήνες» και εξηγεί «ένας πολιτικός θα πρέπει μέσα από την οποιαδήποτε θέση εξουσίας του να εργάζεται προς όφελος της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης, να πρεσβεύει και να υποστηρίζει τις αξίες αυτές με τις πράξεις του. Δεν αφήνει να τον προλάβουν οι εξελίξεις. Θα πρέπει κύριο μέλημά του να είναι η ενίσχυση των οδών επικοινωνίας με τους άλλους πολιτικούς και με το λαό και όχι η φραγή τους. Ένας πολιτικός που νοιάζεται πραγματικά για την προκοπή του τόπου ακούει συνειδητά, ενεργητικά και με αίσθημα ευθύνης».

  • «Η οποιαδήποτε προσπάθεια συνεννόησης έπρεπε να γίνει προ πολλού και όχι κατόπιν εορτής».

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει δηλώσει εδώ και δύο μήνες ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, λέει η Άνθια Χριστοδούλου και κάνει κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν χρησιμοποίησε παραγωγικά αυτό τον χρόνο για να αφουγκραστεί τις απαιτήσεις του κοινοβουλίου και της πολιτείας και να διαβουλευτεί. «Προτίμησε την κινδυνολογία, τις απειλές και μια αλαζονική συμπεριφορά ελπίζοντας να περάσει τον προϋπολογισμό της με το έτσι θέλω», λέει.

Αν κατείχα το αξίωμα του βουλευτή
«Για την ώρα δεν είμαι βουλεύτρια αλλά θα απαντήσω σύμφωνα με το ποιες θα ήταν οι προσδοκίες μου αν κατείχα το αξίωμα του βουλευτή. Θα περίμενα λοιπόν να δω μια εκτελεστική εξουσία που δεν συμπεριφέρεται εγωκεντρικά και αυταρχικά, παρουσιάζει την καλή πρόθεση να ακούσει το αίτημα του λαού και να δώσει αντίγραφα των φακέλων των πολιτογραφήσεων στον Γενικό Ελεγκτή. Η διαχείριση του προϋπολογισμού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής αφού μιλάμε για διαχείριση των χρημάτων του φορολογούμενου πολίτη. Ο κόσμος αισθάνεται καταβεβλημένος, απηυδισμένος με όλα όσα πάνε στραβά με την πολιτική, με τα λάθη και τα μελανά σημεία του πολιτικού συστήματος. Χρειάζεται να ανακτήσει την χαμένη του εμπιστοσύνη απέναντι στους θεσμούς, στην πολιτική και στους πολιτικούς», τόνισε. 

Τυχόν συγκρούσεις και διαφωνίες είναι φυσιολογικές

Η Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου επισημαίνει ότι «οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι τυχόν συγκρούσεις και διαφωνίες κατά την διάρκεια της συζήτησης ενός προϋπολογισμού είναι φυσιολογικές. Το θέμα είναι πώς διευθετούνται και κατά πόσο θριαμβεύει η δημοκρατική διαδικασία. Ο έλεγχος της εκτελεστικής εξουσίας είναι αρχή της δημοκρατίας και του συντάγματος που προνοεί για τον ελεγκτικό ρόλο της Βουλής. Η κυβέρνηση δεν σέβεται το σύνταγμα κι επιλέγει να κρύβεται στο σκοτάδι επιτρέποντας να δημιουργείται κρίση στο πολίτευμα της δημοκρατίας όταν οι βουλευτές εκπροσωπούν τον λαό».
Τέλος, δηλώνει ότι «προσωπικά θα ήθελα να εκφράσω στους πολίτες ότι η δημοκρατία δυναμώνει με τη θέλησή μας να αγωνιζόμαστε για αυτήν. Εμείς, οι πολίτες, έχουμε τη δύναμη να διασφαλίσουμε την πρόοδο και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο και διάφανο μέλλον στα παιδιά μας. Η ψυχή της Κύπρου δεν είναι τίποτα άλλο παρά όσα μας ενώνουν, οι ελπίδες μας, η αξιοπρέπειά μας, η απαίτηση μας για διαφάνεια και δικαιοσύνη».

Συνεχίζονται οι επαφές των κομμάτων και της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη για το θέμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 μετά την απόρριψη του από τη Βουλή.  Σήμερα αναμένεται συνάντηση του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο ενώ την Τρίτη ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας θα ανέβει τα σκαλιά του προεδρικού Μεγάρου. Μιλήσαμε με τον Πάνο Αναστασίου, στέλεχο της ΔΗ.ΠΑ για τις τρέχουσες εξελίξεις και την δική του οπτική. Θεωρεί ότι η πρόσφατη απόφαση των βουλευτών «αδειάζει τους πολίτες» και προσθέτει ακόμη μία κρίση στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε. 

Λάθος η διαδικασία

«Καταρχήν, θεωρώ πρακτικά λάθος να ασχολείται η Βουλή με τον προϋπολογισμό στο τέλος κάθε χρόνου. Η εκτελεστική εξουσία δεν συντονίζεται εγκαίρως με την νομοθετική με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαφορές την κρισιμότερη στιγμή», αναφέρει ο κ.Αναστασίου τονίζοντας ότι «η τύχη των πολιτών είναι στα χέρια ανθρώπων που είτε δεν κάνουν τη δουλειά τους, είτε χρησιμοποιούν τον προϋπολογισμό ως όπλο για να πετύχουν άλλους σκοπούς».

Όσον αφορά τις επαφές που άρχισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ σχολιάζει ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου «παίζει ένα ετεροχρονισμένο πολιτικό παιχνίδι για να υποστηρίξει την κυβέρνηση του. Δύο πράγματα πρέπει να γίνουν την επόμενη περίοδο. Το πρώτο είναι να εγκριθεί ο προϋπολογισμός και το δεύτερο να υπάρξει διαφάνεια στο θέμα των πολιτογραφήσεων. Οι εξελίξεις σε αυτό τον τομέα μείωσαν την εμπιστοσύνη των πραγματικών επενδυτών και αλλοίωσαν την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό. 

Ναι στην Ελεγκτική Υπηρεσία

«Για να υπερψηφιστεί ο προϋπολογισμός χρειάζεται να δοθούν τα επίσημα στοιχεία στην ελεγκτική υπηρεσία ή να αλλάξουν κάποια σημεία στον προϋπολογισμό για να ψηφιστεί και από άλλα μικρότερα κόμματα», τονίζει. Από την άλλη ο κ.Αναστασίου πιστεύει ότι παρόλο που πρέπει να υπάρξει πλήρης  διαφάνεια στο θέμα των πολιτογραφήσεων, το να χρησιμοποιείται ως αντάλλαγμα για τη ψήφιση του «είναι κατάχρηση εξουσίας. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Η εμμονή αυτή βάζει σε κίνδυνο την επιβίωση της χώρας μας σε μία λάθος περίοδο».     

Ο προϋπολογισμός χρειάζεται ολική αναδιάρθρωση

«Εδώ και χρόνια έπρεπε να γίνουν ριζικές αλλαγές. Πολλές δαπάνες δεν εξυπηρετούν σε καμία περίπτωση τους πολίτες. Όσον αφορά τη συζήτηση στη βουλή, νιώθω ότι παρεκκλίνει από το σκοπό της και προσθέτει περισσότερα προβλήματα στα εσωτερικά και οικονομικά θέματα της πατρίδας μας», επισημαίνει το στέλεχος της Δημοκρατικής Παράταξης. 

Page 1 of 55

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top