Σάκης Στυλιανού

Σάκης Στυλιανού

Ακολουθεί η ανακοίνωση αυτούσια:

 

«Ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει τη λύπη του προς τους συμπολίτες μας οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν και έπαθαν ζημιές στα υποστατικά τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στην πόλη μας. Συνεργεία του Δήμου από τα ψες βρίσκονται σε κινητοποίηση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν όσο είναι δυνατόν τα προβλήματα αυτά. Όλες οι δυνάμεις του Δήμου θα παραμείνουν στους δρόμους της πόλης όσο χρειαστεί.

Παρά τα προληπτικά μέτρα που παίρνει ο Δήμος μας, η πόλη μας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ακραίες βροχοπτώσεις, εξαιτίας ελλείψεων που υπάρχουν σε υποδομές διαχείρισης όμβριων υδάτων. Αυτές τις ελλείψεις προσπαθούμε τα τελευταία δύο χρόνια να καλύψουμε μέσα από την προώθηση έργων τα οποία, εδώ και χρόνια ήταν αναγκαία να γίνουν εξαιτίας της ανάπτυξης της πόλης. Τέτοια έργα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, αφορούν αντιπλημμυρικά έργα στην Αγία Φύλα και Εκάλη, εγκατάσταση συστήματος υπονόμων στην οδό Αγίας Φυλάξεως και Ναβαρίνου, και σε άλλες περιοχές της Λεμεσού που πρόσκεινται στο κέντρο της πόλης.

Ο Δήμος Λεμεσού, σε συνεργασία με τον ΣΑΛΑ και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες κάνει τεράστιες προσπάθειες για να καλυφθούν αυτά τα κενά της πόλης μας το συντομότερο, ούτως ώστε να μειωθούν όσο είναι δυνατόν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λεμεσός από τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα».

519333799906671344662822573370251429281792n

Με στόχο το σεβασμό των πολιτών και τις διευκολύνσεις τους, το Υπουργείο Συγκοινωνιών, προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου με Δήμους και Κοινότητες, για αναβάθμιση των στάσεων και στεγάστρων λεωφορείων. Σημειώνεται ότι ήδη το μνημόνιο υπέγραψε η Λεμεσός, η Λευκωσία, ενώ ακολουθεί η υπογραφή του μνημονίου και από τους Δήμους Αγ. Νάπας και Παραλιμνιου.

 

Μιλώντας αποκλειστικά στην aftodioikisi.com.cy, ο Σύμβουλος τηλεματικής του Υπουργείου, Γιάννης Παναγιωτίδης, αποκάλυψε ότι οι νέες στάσεις δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλες ευρωπαϊκών χωρών, αντιθέτων θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακές και λειτουργικές με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτίδη, κατά την υπογραφή του μνημονίου, παρουσιάστηκαν προτάσεις στους δημάρχους και κοινοτάρχες, οι οποίες τους εντυπωσίασαν καθώς πρόκειται για εκσυγχρονισμό της σημερινής εικόνας των στάσεων των λεωφορείων. Πρόσθεσε δε, ότι έχουν ήδη καταγραφεί οι στάσεις και τα προβλήματα που προκύπτουν πχ να μην υπάρχει καθόλου κάθισμα ούτε στέγαστρο και το χειρότερο να μην υπάρχει διάβαση πεζών και να καθίσταται πολύ επικίνδυνο το σημείο όπου σταματάει το λεωφορείο.

 

Η νέα αυτή πρόταση θα περιλαμβάνει την ολοκληρωτική εικόνα της στάσης των λεωφορείων και όχι καθεαυτό την ίδια τη στάση, αλλά θα λαμβάνεται υπόψη και η τοποθεσία και η ασφάλεια των πολιτών αλλά και η οδική συνείδηση για τη στάθμευση του λεωφορείου. Αυτό είπε, συνεπάγεται και με την πιθανότητα κάποιες στάσεις να αλλάξουν τοποθεσία. Ο κ. Παναγιωτιδης, επιβεβαίωσε ότι η αλλαγή θα είναι ριζική και θα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στην κοινωνία μας. 

 

«Το Υπουργείο Συγκοινωνιών, έχει ήδη αναλάβει την διαδικασία υλοποίησης σημαντικών και μακρόπνοων ενεργειών για την αναβάθμιση των δημόσιων μεταφορών παγκύπρια. και ήδη υπέγραψε το συμβόλαιο για το σχεδιασμό στάσεων και στεγάστρων. Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των στάσεων και στεγάστρων Παγκύπρια και έχει δημιουργηθεί βάση πληροφοριών», δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου.

 

Το έργο θα είναι έτοιμο το 2020 και θα ξεπερνάει σε προϋπολογισμό το 1 εκατομμύριο.

 

Πηγή: http://www.aftodioikisi.com.cy

 

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο πέτυχαν νίκες έναντι Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Frederick University, στα πλαίσια του Παγκύπριου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας αντρών 2018-2019.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ηττήθηκε με 53-66 από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Τα δεκάλεπτα: 12-10 28-34 43-50 53-66. Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο επικράτησε με 57-47 του Frederick University . Τα δεκάλεπτα: 16-16 28-24 40-29 57-47.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Συνέντευξη με την Μύρια Παρεκκλησιώτου, διαχειρίστρια καταστήματος So Easy stores στην οδό Μίλτωνος.

 

1. Πώς ξεκίνησε η πρωτοβουλία για την προώθηση της οδού σας;

Η σκέψη αυτής της ενέργειας ξεκίνησε από την εταιρεία So easy σε συνεργασία με τα υπόλοιπα καταστήματα της οδού Μίλτωνος. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει σκοπό να προβάλει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της οδού μας και να αποτελέσει μια αρχή συνεργασίας μεταξύ των καταστηματαρχών καθώς και να φέρει κοντά τους κάτοικους της περιοχής.

 

2. Από ποιους αποτελείται;

Η ενέργεια αυτή είναι ανοιχτή για όλους. Όσοι είναι μέλη της πρωτοβουλίας κληρώνουν δώρα σε πολίτες, ώστε με αυτόν τον τρόπο να  δοθεί η ευκαιρία σε νέους πελάτες να γνωρίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες της οδού μας, αλλά και των προϊόντων που προσφέρονται από τα καταστήματα στη Μίλτωνος. Έχουμε κληρώσει 48 πλούσια δώρα με προσφερόμενες υπηρεσίες και προϊόντα, καλύπτοντας σχεδόν όλα τα γούστα. 

3. Πώς περιγράφεις την οδό Μίλτωνος;

Είναι μία από τις πολυσύχναστες οδούς της Λεμεσού, με μεγάλη ανάπτυξη και αυτό αντικατοπτρίζεται στις μεγάλες εταιρείες που επιλέγουν να εγκατασταθούν σε αυτήν. Είναι σημαντικό σταυροδρόμι εργαζομένων, κατοίκων και φυσικά νεολαίας. 

 

4. Ποια είναι τα κύρια προβλήματα που εντοπίζεις;

Η Μίλτωνος χρειάζεται μία ριζική ανακαίνιση του δρόμου. Ο Δήμος πρέπει να κοιτάξει τις δυτικές περιοχές που είναι χρόνια παραμελημένες.  Δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης, ο δρόμος είναι γεμάτος λακούβες και με σπασμένα πεζοδρόμια. Είναι μία πολυσύχναστη οδός και χρειάζεται επειγόντως αναδόμηση. Πλέον όλη η ανάπτυξη πήγε στα δυτικά και η οδός έμεινε πίσω.

 

5. Εισηγήσεις έχετε για βελτίωση της οδού σας;

Χρειαζόμαστε συντήρηση των δρόμων, καλύτερο φωτισμό καθώς και περισσότερες διαβάσεις. Είναι επικίνδυνη οδός. Η περιοχή απαρτίζεται κυρίως από οικογένειες, άρα υπάρχουν και πολλά παιδιά, που θέλουμε να τους παρέχεται ασφάλεια. Πολύ κοντά υπάρχουν σχολεία. Παράλληλα χρειάζεται να αυξηθεί η αστυνόμευση. Η τροχονομία του Δήμου δεν έρχεται να προστατεύσει τους πολίτες από τις παρανομίες. Φυσικά θέλουμε περισσότερα δέντρα ώστε να πρασινίσει όλη η περιοχή. 

 

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εταιρείες: Zorbas, Dominos Pizza, 4grill, Levander, Cy Ink Tattoo Studio, Kiki Art Dance Studio, κομμωτήριο Frideriki, Requardo Bakery, Ταβέρνα Επαρχιακή, Damianos Damianou (Κτηνίατρος), G N Ellinas, Utopia coffee shop και Rafailia art.

 

Συμβουλές για τις κλοπές οχημάτων

Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωµένα όταν οδηγείτε στην πόλη.

Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό.

Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.

Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο κάπου.

Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.

Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.

Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήµατος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.

Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθµευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του.

Μην αφήνετε στο όχηµα στοιχεία που δηλωτικά της ταυτότητάς σας.

Να αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά µέρη.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε, ότι σας παρακολουθούν ή σας παρενοχλούν άλλα οχήµατα, όταν οδηγείτε µόνοι, καλέστε το 199 µε το κινητό σας ή κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο Αστυνοµικό Τµήµα.

 

515856764146292426073295155268778900062208n

 
 

Το μέλος της Εθνικής Παραολυμπιακής επιτροπής Κύπρου Κυριάκος Τσιουπανής εύχεται στην Παγκύπρια Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην International Wheelchair and Amputee Sports Federation (IWAS) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «κάθε επιτυχία».

 

Η αποστολή της Κύπρου αποτελείται από 16 αθλητές, καθώς και προπονητές οι οποίοι θα συμμετέχουν σε αγωνίσματα όπως η κολύμβηση, η τοξοβολία, η επιτραπέζια αντισφαίριση και ο στίβος. Μιλώντας στην ΛΕΜΕΣΟΣ ο Τσιουπανής ανέφερε ότι «είναι η πρώτη φορά που έχουμε τόσο μεγάλη συμμετοχή. Το σημαντικό είναι ότι καινούριοι αθλητές έρχονται κοντά στα παραολυμπιακά αθλήματα».

 

Συνεχίζοντας μας ανέφερε ότι «βλέπουμε ότι χρόνο με το χρόνο έχουμε μια αλλαγή στο τρόπο που τα άτομα με αναπηρίες αντιμετωπίζουν τον αθλητισμό. Η διοργάνωση αυτή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί δίνεται η ευκαιρία να γίνει διεθνής κατηγοριοποίηση των αθλητών καθώς και να δούμε τους χρόνους και επιδόσεις τους ούτως ώστε να αυξήσουμε την συμμετοχή μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η ενεργή συμμετοχή στην άθληση είναι ο καλύτερος τρόπος για επανένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνία. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος και μόνο η συμμετοχή τους, τους κατατάσσει στους νικητές. Καλή επιτυχία Κύπρος!».

51768478395411014363105485474142175363072n

514451052969164243460293498174498073477120nlarge

Page 1 of 5

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top