Παναγιώτα Καψούλη

Παναγιώτα Καψούλη

Ο Γιώργος Νικολάου είναι ένας πολυτάλαντος άνθρωπος με συμμετοχές στην τηλεόραση, το θέατρο και το μιούζικαλ. Εδώ και 23 περίπου χρόνια διατηρεί δύο σχολές χορού και δύο θεατρικά εργαστήρια, τα Success School of Dance & Drama. Αυτός ο πραγματικός showman είναι και ένας φανατικός καρναβαλιστής από κούνια. Τα τελευταία 25 χρόνια, γράφει ιστορία με τις συμμετοχές του στις παρελάσεις του Λεμεσιανού Καρναβαλιού. Λοιπόν, ο «Βασιλιάς Λεμέσιος, ο μαχαραγιάς της πόλης» μιλά στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ για την σημασία του καρναβαλιού στην πόλη, αλλά και την δική του πολύχρωμη πινελιά που θα προσδώσει φέτος. 

 

Ποια είναι η ποιο έντονη παιδική καρναβαλίστικη ανάμνηση που έχεις;

Θυμάμαι πολύ έντονα την πρώτη μου αμφίεση ως παιδί. Ήταν στο Λεμεσιανό καρναβάλι το 1975 , όπου ντύθηκα Ζορρό.

 

Ποια θεωρείς την πιο «πελλή» αμφίεση που είχες ποτέ;

Γενικά μου αρέσει να αλλάζω πρόσωπα και ρόλους, ειδικά την περίοδο του καρναβαλιού. Έχω κάνει αρκετές «πελλές» εμφανίσεις στο καρναβάλι, αλλά αυτή που θεωρώ την πιο επιτυχημένη, ήταν όταν είχα ντυθεί μισός μπαλαρίνα και ο άλλος μισός Σαρλό.

 

Ποια καρναβάλια έχουν χαραχτεί έντονα στην μνήμη σου;

Αδιαμφισβήτητα ήταν η φορά που έφτιαξα το πρώτο μου άρμα με τον τίτλο «Χοροχρώματα», πριν από 25 χρονιά. Είχα αρκετή κούραση και άγχος για το αποτέλεσμα, αλλά πραγματικά όλη η ομάδα το διασκέδασε τόσο, που από τότε δεν πάψαμε ποτέ να συμμετέχουμε.

5366082713107877190589851634982285948223488o

 

Περίγραψέ μας την στιγμή που σου ανακοινώθηκε ότι θα είσαι ο φετινός βασιλιάς του Λεμεσιανού καρναβαλιού.

Πραγματικά ήταν μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Τα συναισθήματα χαράς και υπερηφάνειας που με κατέκλυσαν ήταν απερίγραπτα. Θεωρώ την ανάδειξή μου ως Βασιλιάς του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2020 μεγάλη μου τιμή και ευχαριστώ βαθύτατα το Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο, όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και φυσικά την Πολιτιστική Λειτουργό του Δήμου Λεμεσού, Σκεύη Αντωνιάδου. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στους προηγούμενους βασιλιάδες, όπου όλοι μου έδειξαν έμπρακτα τη στήριξή τους.

 

Τι διαφορετικό θα ετοιμάσει ο φετινός βασιλιάς σε σχέση με τους προκάτοχούς του;

Έχω αρκετές εκπλήξεις τις οποίες αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορώ να αποκαλύψω. Θα σας πω μόνο ότι σκοπεύω να είμαι μπροστάρης σε όλα, αφού θα συμμετέχω σε όλες τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και τις παρελάσεις με τη συνοδεία του μπαλέτου μου. Θα αρκεστώ να πω ότι ετοιμάζουμε εντυπωσιακές εμφανίσεις. Καλώ όλο τον κόσμο να έρθει στη Λεμεσό, γιατί καρναβάλι σημαίνει Λεμεσός.

nikolaou-4

 

Ποια η θέση της σάτιρας στο καρναβάλι;

Το Λεμεσιανό Καρναβάλι είναι συνυφασμένο με τη σάτιρα, το χιούμορ και τον αυθορμητισμό. Είναι το δεκαήμερο του χρόνου όπου όλοι είναι πιο χαλαροί και λατρεύουν να κάνουν πλάκες. Τα σατιρικά άρματα είναι βασικοί πυλώνες της παρέλασης, αφού η επικαιρότητα και η πολιτική δέχονται μια καλοπροαίρετη κριτική με πολλή δόση χιούμορ.

 

Εκτός από χαρά, γέλιο και τρέλα ποια άλλα μηνύματα θα ήθελες να περάσεις μέσα από το «αξίωμά» σου;

Το αξίωμά μου αν και τυπικό, είναι μια ευκαιρία που θα εκμεταλλευτώ για να προωθήσω την αγάπη και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Είναι αρχές που πρέπει να μας συντροφεύουν πάντα, όχι μόνο τις μέρες της βασιλείας, του εκάστοτε βασιλιά του καρναβαλιού. Επιπρόσθετα, θα ήθελα να δω σύντομα την πολύπαθη πατρίδα μας ελεύθερη.

nikolaou-2

 

Μία ασθενής, που υπεβλήθη σε επέμβαση στον εγκέφαλο σε νοσοκομείο του Λονδίνου, έπαιζε βιολί καθ' όλη τη διάρκεια της εγχείρησης για την αφαίρεσή του.

 

Η ασθενής έπαιζε βιολί προκειμένου οι χειρουργοί να εντοπίσουν την ακριβή ζώνη της επέμβασης και να διατηρήσουν την ικανότητά της να κινεί το αριστερό της χέρι και να μην χρειασθεί να εγκαταλείψει το 40χρόνο πάθος της για τη μουσική.

 

Η 53χρονη Ντάγκμαρ Τέρνερ, πρώην σύμβουλος επιχειρήσεων από τη Νήσο Γουάιτ, έπαιζε βιολί καθ' όλη τη διάρκεια της επέμβασης για την αφαίρεση του όγκου στον εμπρόσθιο λοβό - μία περιοχή που ελέγχει την ακρίβεια των κινήσεων στο αριστερό της χέρι, ανακοίνωσε το νοσοκομείο King's College του Λονδίνου. Οι χειρουργοί χρησιμοποίησαν μία τεχνική που τους επιτρέπει να εντοπίζουν με ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο τις ζώνες του εγκεφάλου που ευθύνονται για την κίνηση των χεριών, έτσι ώστε αυτή να μην επηρεασθεί από την αφαίρεση του όγκου.

Ο καθηγητής Νευροχειρουργικής στο King's College Κεϊούμαρς Ασκάν πρότεινε να χαρτογραφηθεί πρώτα ο εγκέφαλός της Τέρνερ, κατόπιν να ανοίξουν το κρανίο και να την αφήσουν να παίζει κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης του όγκου. «Για πρώτη φορά επιτρέψαμε σε ασθενή να παίζει ένα μουσικό όργανο. Κατορθώσαμε να αφαιρέσουμε το 90% του όγκου, συμπεριλαμβανομένων και των ύποπτων για επιθετική δραστηριότητα περιοχών, ενώ διατηρήθηκε η πλήρης λειτουργία του αριστερού της χεριού», δήλωσε ο καθηγητής Ασκάν για την επέμβαση που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα. % buffered 00:02 -01:12

 

«Πραγματοποιούμε περίπου 400 επεμβάσεις (για αφαίρεση τέτοιων όγκων) τον χρόνο, διαδικασία που προβλέπει συχνά να ξυπνάμε τους ασθενείς και να μας απαντούν σε ερωτήσεις για το λεξιλόγιό τους. Όμως για πρώτη φορά αφήσαμε κάποιον να παίζει ένα όργανο», εξήγησε ο Ασκάν. «Η ιδέα να χάσω τη δυνατότητα να παίζω μου ράγιζε την καρδιά. Το βιολί είναι το πάθος μου, παίζω από 10 ετών», τόνισε η Τέρνερ, η οποία διαγνώσθηκε το 2013 με όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος εξελίσσονταν αργά. Η ίδια ζήτησε να υποβληθεί σε επέμβαση όταν ο όγκος είχε πλέον διαμορφωθεί πλήρως.

 

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου πάντως δεν προσδιορίζεται το είδος της μουσικής ούτε ποιο κομμάτι εκτέλεσε η Τέρνερ κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

 

Πηγή: www.lifo.gr
 

H εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ άναψε την πρώτη φουκού της Κύπρου και έτσι σηματοδοτούμε μαζί με τις βασίλισσες την έναρξη του Λεμεσιανου Καρναβαλιού. Οι προετοιμασίες άρχισαν από τις 6:30 το πρωί και τα πρώτα κάρβουνα άναψαν στις 7!

 

 

Η Εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ σε ζωντανή μετάδοση με την τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ, έδειξε σε όλη τη Κύπρο τον τρόπο με τον οποίο διασκεδάζουν οι Λεμεσιανοί την Τσικνοπέμπτη.

Ο Σάκης Στυλιανού εμφανίζεται καθημερινά στην πρωινή εκπομπή "Πρωτοσέλιδο" του Ανδρέα Δημητρόπουλου προβάλλοντας τα νέα της πόλης και της επαρχίας μας σε όλο το νησί.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

ts-5

 

Οι μεζέδες που ετοιμάζονται αποτελούνται από λουκάνικα, σουβλάκια, σιεφταλιές, παστουρμά, χαλούμι και διάφορα άλλα κυπριακά εδέσματα. Φυσικά, δεν λείπει το άφθονο ποτό και ιδιαίτερα η ζιβανία.

 

carnival

 

carnival-1

 

 

carnival-

 

Ο εφευρέτης μιας από τις πιο δημοφιλείς εντολές της πληροφορικής, της «αντιγραφής και επικόλλησης», ή «copy-paste», πέθανε στα 74 του χρόνια, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η εταιρεία Xerox μέσω Twitter. Ο Λόρενς «Λάρι» Τέσλερ, γεννημένος στη Νέα Υόρκη το 1945, πέρασε στην κατασκευάστρια εκτυπωτών και φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων μέρος της καριέρας του. «Ο άλλοτε ερευνητής της Xerox είχε εφεύρει την [εντολή] ‘αποκοπή/αντιγραφή/επικόλληση’, την [εντολή] ‘εύρεση και αντικατάσταση’ καθώς και πολλές άλλες», ανέφερε η εταιρεία.
 


«Η εργάσιμη μέρα σας έγινε πολύ πιο εύκολη χάρη σε αυτές τις επαναστατικές ιδέες του. Ο Λάρι εξέπνευσε τη Δευτέρα, σας παρακαλούμε ενωθείτε μαζί μας για να τιμήσουμε τη μνήμη του», πρόσθεσε η Ζίροξ. Πτυχιούχος του πανεπιστημίου Στάνφορντ, στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνιας, ο Λόρενς Τέσλερ ήταν ειδικευμένος στην αλληλεπίδραση ανθρώπων και μηχανημάτων. Δούλεψε κυρίως για την Apple, την Amazon, τη Yahoo! και στο κέντρο έρευνας της Ζίροξ στο Πάλο Άλτο. Τη δυνατότητα της «αποκοπής» και της «επικόλλησης» οποιουδήποτε αποσπάσματος κειμένου, χωρίς να χρειάζονται πολλά και περίπλοκα βήματα, την εμπνεύστηκε από μια τεχνική πολύ αρχαιότερη από την εποχή της πληροφορικής, δηλαδή το να κόβει κανείς τμήματα τυπωμένων φράσεων και να τα τοποθετεί σε άλλη σειρά χρησιμοποιώντας κόλλα ή σελοτέιπ.

 


Η εντολή έγινε συνήθεια χάρη στην Apple, που την ενέταξε στον υπολογιστή Lisa το 1983 και στον Macintosh την επόμενη χρονιά. Ο συνιδρυτής της Apple, ο Στιβ Τζομπς, κατάφερε να αρπάξει τον Τέσλερ από τη Ζίροξ το 1980. Ο μηχανικός πέρασε στην κατασκευάστρια υπολογιστών και smartphones 17 χρόνια, φθάνοντας στην κορυφή της ιεραρχίας της. Αργότερα, δημιούργησε μια start-up στον κλάδο της εκπαίδευσης και ανέλαβε έργα που επικεντρώνονταν στην εμπειρία του χρήστη στην Άμαζον και στη Γιαχού. Ο Λάρι Τέσλερ «συνδύασε την εκπαίδευση στην επιστήμη της πληροφορικής με μια αντικουλτούρα κατά την οποία οι υπολογιστές έπρεπε να είναι για τους πάντες», σημείωσε το Computer History Museum.

 

 

ΚΥΠΕ

Έφορος εκδρομών και εκδηλώσεων του Εκδρομικού & Πολιτιστικού Σωματείου Αριστέα

 

1. Με ποια αφορμή δημιουργήσατε το «Αριστέα»;

Ήμασταν μια ομάδα γύρω στα 50 άτομα που λάτρευαν τις εκδρομές και έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα σωματείο, ώστε να είμαστε πιο οργανωμένοι και να έρθουν καινούργια άτομα μαζί μας. Την 1η Ιανουαρίου 2019 που ξεκινήσαμε, έκαναν εγγραφή 75 μέλη, ενώ σήμερα απαριθμούμε πέραν των 190 μελών. Αρκεί να πω ότι όποιος έρχεται σε εκδρομή μαζί μας, ενθουσιάζεται και γίνεται ένα με την ομάδα.

 

2. Τι πρεσβεύετε ως σωματείο;

Λατρεύουμε τις εκδρομές και θεωρώ πως προσφέρουν αρκετά σε όσους τις κάνουν. Ερχόμαστε κοντά στις ομορφιές της Κύπρου, μαθαίνουμε την ιστορία του κάθε χωριού, ερχόμαστε κοντά στη φύση  και θαυμάζουμε τα αξιοθέατα. Είναι σημαντικό για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον τόπο τους και δεν έχουν κάποιο τρόπο να το κάνουν, μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας, ώστε με χαμηλό κόστος και άψογη οργάνωση να ταξιδέψουν σε όλη την Κύπρο.

 

3. Ποιοι είναι οι στόχοι που θέσατε με τη νέα χρονιά;

Το σωματείο μας έχει μόνο ένα χρόνο ζωής και παρόλα τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε, ο κόσμος μας στήριξε, ώστε να σταθούμε στα πόδια μας. Με το νέο μας πρόγραμμα θα διαπιστώσετε ακόμη μια φορά ότι λαμβάνουμε υπόψη πολύ σοβαρά τη δουλειά που αναλάβαμε να επιτελέσουμε. Το μόνο που ζητούμε από τον κόσμο, είναι να μας εμπιστευθεί και να μας βοηθήσει να δυναμώσουμε το σωματείο μας. Και αυτό θα επιτύχει με το να συμμετέχει στις εκδρομές και τα πολιτιστικά δρώμενα που διοργανώνουμε.

 

4. Ποιες είναι οι επόμενες δράσεις που ετοιμάζετε;

Θέλοντας να τιμήσουμε την ημέρα της γυναίκας, θα πραγματοποιήσουμε απογευματινό τσάι την Τετάρτη 11 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Pefkos. Εκεί η γυναικολόγος Δρ. Άλκηστη Βίκτωρος θα κάνει μια διάλεξη με θέμα «Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας». Επιπρόσθετα, θα έχουμε μια μονοήμερη και μια διήμερη εκδρομή. Τέλος, θα κάνουμε την πρώτη μας γενική και εκλογική συνέλευση τον Απρίλιο.

 

5. Έρχονται μέρες γλεντιού στη Λεμεσό. Προγραμματίζετε κάποια εκδήλωση για να το διασκεδάσετε;

Σας προσκαλούμε στον αποκριάτικο μας χορό, που θα γίνει το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στην ταβέρνα «Νεφέλη». Η πενταμελής ορχήστρα θα μας διασκεδάσει με τους ξέφρενους ρυθμούς των ημερών, καθώς και με ζεϊμπεκές. Η τιμή ανέρχεται στα €32 με πλούσιο φαγητό και ποτό. Φυσικά, όλοι πρέπει να έρθουν μασκαρεμένοι, αφού οι καλύτερες αμφιέσεις θα βραβευθούν.

H φρουταρία «Ο Τήλλυρος» σας προσκαλεί στα εγκαίνια της, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 15:30.

 

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος.

 

(ΒασιλέωςΠαύλου 34Α – Έναντι ASC) 

868090352068201038011916131550862876606464n

 

 H κηδεία του παιδίατρου Αμερίκου Αργυρίου, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 95 χρόνων, θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.


 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής,
«ο αγαπημένος παιδίατρος όλης της Κύπρου, ανάλωσε τη ζωή του προσφέροντας υπηρεσίες για τις οποίες τιμήθηκε στην Κύπρο και στην Ευρώπη και για τις οποίες θα έχει αιώνια την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού».


 

Η κηδεία του, θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 14:00, ενώ η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια από τις 12 το μεσημέρι.
 


Παράκληση, αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές στα δύο Ιδρύματα που ίδρυσε ο Αμερίκος Αργυρίου, το Ίδρυμα Θεοτόκος και το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής.

Page 1 of 187

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top