Παναγιώτα Καψούλη

Παναγιώτα Καψούλη

Μια όμορφη πράξη ανθρωπιάς, έκαναν ο Κωνσταντίνος Πρωτοπαπάς και η Έλενα Θεοδούλου.

 

Οι δυο Λεμεσιανοί, γνωστοί μέσα από την παρουσία τους στον Λαογραφικό Όμιλο Λεμεσού, πρόσφεραν βιβλία και παιχνίδια, για τις ανάγκες του Σ.Κ.Ε Ύψωνα και της Παιδικής Λέσχης.

 

Σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Ύψωνα τους ευχαρίστησε και είπε πως, «είναι πράξεις σαν και αυτές, που συντηρούν τον κοινωνικό ιστό και κρατούν ενωμένη την κοινωνία των πολιτών».

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.Σήµερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

 


Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δεν αποκλείεται να σχηµατιστεί παγετός.Το Σάββατο ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Ο καιρός από αργά το απόγευµα αναµένεται να βελτιωθεί.Την Κυριακή θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν µεµονωµένη βροχή.

 


Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά.

 


Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µη αξιόλογη µεταβολή το Σάββατο, µικρή άνοδο την Κυριακή και µη αξιόλογη µεταβολή την ∆ευτέρα, για να κυµανθεί λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Ως ικανοποιητική κρίνει την συμβολή του στα κοινά, μέσω του ρόλου του ως προέδρου της Πολιτιστικής Επιτροπής, ο δημοτικός σύμβουλος ΑΚΕΛ, Αβραάμ Λουκά. Συγκεκριμένα ανέφερε πως, «η τετραετία που διανύουμε είναι και η πρώτη φορά που συμμετέχω στα κοινά υπό την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου και κατά την προσωπική ταπεινή μου γνώμη, έχω εκπληρώσει τους στόχους που έθεσα στον εαυτό μου. Αυτοί συνοψίζονται στην εξυπηρέτηση του καλώς νοούμενου συμφέροντος των συνδημοτών μου».

 

Κατά την περίοδο των εορτών, μας αποκάλυψε πως ετοιμάζονται διάφορες εκδηλώσεις, ανάμεσα στις οποίες και η τοποθέτηση ενός τεραστίου στολισμένου δέντρου, χορηγία της φαρμακοβιομηχανίας Remedica. «Σκοπός μας η δημιουργία ενός όμορφου κλίματος και η ψυχική ανάταση των συμπολιτών μας κατά τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων, ιδιαίτερα φέτος που έχουμε την πανδημία του κορωνοϊού», τόνισε.

 

Κατά τη διάρκεια της θητείας του παρόντος δημοτικού συμβουλίου ο κ. Λουκά σημείωσε πως έγινε επιδιόρθωση πεζοδρομίων και δρόμων, καθώς επίσης αποξήλωση του αμιάντου στην περιοχή του Βερεγγάρια.

 

Ανεκτό χαρακτήρισε το επίπεδο καθαριότητας του δήμου, αφού όπως δήλωσε «ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και ως εκ τούτου οφείλουμε να επικεντρωθούμε στην περαιτέρω βελτίωση, μέσω της αύξησης στους ανθρώπινους πόρους και στον εξειδικευμένο εξοπλισμό».

 

Ο κ. Λουκά μίλησε για το ΣΒΑΚ, το οποίο θεωρεί απαραίτητο για την μετάβαση του δήμου σε μια νέα πράσινη και σύγχρονη εποχή. «Οι αλλαγές που προβλέπονται, είναι η ενίσχυση των δημοσίων συγκοινωνιών, μέτρα διευκόλυνσης και ενίσχυσης των ποδηλατών και των πεζών, χώροι στάθμευσης με έμφαση στα άτομα με αναπηρίες και έξυπνα τεχνολογικά συστήματα στις μεταφορές», συμπλήρωσε.

 

Τέλος, μας εξομολογήθηκε πως όραμά του για τα Κάτω Πολεμίδια, είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου, πράσινου, ευρωπαϊκού δήμου, που θα έχει τις αναγκαίες υποδομές, για να εξασφαλίζει ποιότητα ζωής στους δημότες του. Ιδιαίτερη έμφαση θα δίνεται στην οικολογία, στις πράσινες τεχνολογίες και στην εξασφάλιση της πρόσβασης για όλους τους δημότες.

Για τις τέσσερις επιτροπές που συμμετέχει αναφέρθηκε εκτενώς ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΑΚΕΛ Κάτω Πολεμιδιών, Γιώργος Μαυρής.

 

Κάνοντας αρχή στις δηλώσεις του ο κ. Μαυρής μίλησε για την Τεχνική Επιτροπή, όπου και προεδρεύει. «Είναι μια θέση με ιδιαίτερες απαιτήσεις, αφού η αρμοδιότητά της, είναι ο έλεγχος της ανάπτυξης σύμφωνα με τον περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμο, των περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμο και τα συναφή θεσμικά πλαίσια για να εφαρμόζει την πολιτική του δήμου», εξήγησε. Η Τεχνική Επιτροπή δηλαδή, ελέγχει και εγκρίνει της εισερχόμενες αιτήσεις για ανάπτυξη, όπως οικιστικές, εμπορικές, γραφειακές, βιομηχανικές, άδειες διαχωρισμού οικοπέδων και εκδίδει τα πιστοποιητικά τελικής έγκρισης. Επίσης, εξετάζει παράπονα και καταγγελίες για αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες και αποκαθιστά μεσώ της υπηρεσίας, την πολεοδομική και οικοδομική τάξη. «Η επιτροπή παρέδωσε αρκετό έργο και θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό των Τεχνικών Υπηρεσιών για την άψογη συνεργασία και στήριξη που μας δίνει για να φέρει εις πέρας το έργο της», τόνισε.

 

Επιπρόσθετα, ο κ. Μαυρής είναι πρόεδρος και της Επιτροπής Εργασιακών Σχέσεων, οι αρμοδιότητες της οποίας σχετίζονται με εργατικά θέματα, εξαίρεση τις προσλήψεις εργατικού προσωπικού που ρυθμίζονται από το άρθρο 56 του Περί Δήμων Νόμου. Ο δημοτικός σύμβουλος υπογράμμισε πως τα τελευταία δυο χρόνια, η επιτροπή κατάφερε να επιλύσει προβλήματα που εκκρεμούσαν στον δήμο εδώ και πολλά χρόνια. «Ένα παράδειγμα είναι η σύμβαση που εκκρεμούσε, για τους εργάτες που είχαν συμπληρώσει 12μηνες υπηρεσίας στο δήμο. Εκπροσωπώντας τον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών στη διαβούλευση που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας, παρουσία και των  συντεχνιών, καταλήξαμε σε μια συμφωνία πολύ σημαντική, εφόσον οι συγκεκριμένοι  εργάτες  από 1/11/2020, ανήκουν  στο τακτικό προσωπικό του δήμου.

 

Αναφορά από τον κ. Μαυρή έγινε για τα καθήκοντα της Διαχειριστικής Επιτροπής, που αναλαμβάνει τους προϋπολογισμούς μαζί με την υπηρεσία του δήμου και τους υποβάλλει στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση. Μόλις γίνει ο τελικός έλεγχος των ετήσιων λογαριασμών από τον γενικό ελεγκτή της δημοκρατίας, φροντίζει για τη γνωστοποίηση της ετήσιας έκθεσης στο δημοτικό συμβούλιο. Παράλληλα, εξετάζει θέματα που αφορούν τη διαχείριση των πόρων του δήμου. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «η συμμετοχή μου σε αυτή την πολύ σημαντική επιτροπή κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, διότι με παρεμβάσεις της δημοτικής μας ομάδας καταφέραμε να περάσουμε θέσεις που βοηθούν στην καθημερινότητα των συνδημοτών μας και όχι μόνο».

 

Η Επιτροπή  Φορολογιών, συνεδριάζει και επιλύει θέματα που σχετίζονται με τις φορολογίες.

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ψηλή πίεση αναμένεται σταδιακά από το Σάββατο.Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στο δυτικό μισό του νησιού και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, στο ανατολικό μισό, όπου αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, στο δυτικό μισό ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά, σε ανατολικές παράλιες περιοχές, πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στο δυτικό μισό του νησιού, αλλά κατά διαστήματα συννεφιασμένος, στο ανατολικό μισό, όπου αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως σε παράλιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα δυτικά τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι λίγο ταραγμένη, στα υπήνεμα και λίγο ταραγμένη στα προσήνεμα. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως σε ανατολικές και νότιες περιοχές, αλλά και στα ορεινά, ενώ περισσότερες περιοχές αναμένεται να επηρεαστούν, από βροχές ή καταιγίδες, το βράδυ. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

 


Το Σάββατο, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, με τον καιρό να βελτιώνεται το βράδυ. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή και μη αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει άνοδο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρασίνου του Δήμου Γερμασόγειας και δημοτικός σύμβουλος ΔΗΚΟ Ιωάννης Κράνος, με ενθουσιασμό μας ανακοίνωσε τη δημιουργία πάρκου για σκύλους στην περιοχή.

 

«Έχει ολοκληρωθεί πάρκο σκύλων στην περιοχή, ώστε οι δημότες μας να μπορούν να πηγαίνουν βόλτα με τους τετράποδους τους φίλους, σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο, για να παίζουν και να ψυχαγωγούνται», δήλωσε.

 

Παράλληλα, ο κ. Κράνος ανέφερε πως ένας επιπλέον λόγος δημιουργίας του συγκεκριμένου πάρκου είναι η αποτροπή κάποιον «ασυνείδητων» που αφήνουν τους σκύλους τους να αφοδεύουν σε δρόμους και πεζοδρόμια, ενώ δεν τα μαζεύουν.

 

«Παρόλο που έχουμε γεμίσει όλα τα πάρκα μας με ειδικούς κάδους για απορρίμματα ζώων και πάλι παρατηρούμε το άσχημο αυτό γεγονός να συμβαίνει. Ελπίζουμε πως με την δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό το φαινόμενο αυτό», τόνισε. Συνεχίζοντας, μας είπε πως μετά το πέρας των μέτρων πρόληψης για την πανδημία του κορωνοϊού, θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια.

 

Να αναφέρουμε πως το πάρκο για σκύλους βρίσκεται από την Ανδοκίνδου, το πρώτο στρίψιμο αριστερά, νότια του αυτοκινητοδρόμου και δυτικά του ποταμού Άμαθου.

1272437431956369354525107796235377157366247n

1277212881346906981223381875711396678469530n

1276241104054787841499916688472712161092026n

 

Ο Δήμος Λεμεσού στηρίζει την εκστρατεία για εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

 

Απόψε 25 Νοεμβρίου 2020 το Δημοτικό Μέγαρο του Δήμου Λεμεσού θα φωτιστεί με πορτοκαλί χρώμα, υποστηρίζοντας την παγκόσμια εκστρατεία για την «Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών». Το μήνυμα της εκστρατείας για το 2020 είναι «Φώτισε τον Κόσμο Πορτοκαλί: Συλλογικότητα, Χρηματοδότηση, Απάντηση, Αποτροπή».


Μέσα από τη συμβολική αυτή δράση, ο στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για το θέμα της βίας κατά των γυναικών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου λόγω των μέτρων εγκλεισμού, καταγράφεται αύξηση των περιπτώσεω
ν ενδοοικογενειακής βίας.

12716065128568435578843283596366819840093956n


 

Page 1 of 407

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top