Ραφαηλία Μενελάου

Ραφαηλία Μενελάου

Στη θάλασσα τον έψαχναν σε εγκαταλελειμμένη οικία τον βρήκαν και μάλιστα μεθυσμένο περνώντας του χειροπέδες.

 

Ο λόγος για τον 44χρονο αλλοδαπό ο οποίος αγνοείτο από το βράδυ της 20ης Αυγούστου 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, υπήρξε μαρτυρία προς την Αστυνομία ότι το εν λόγω πρόσωπο θεάθηκε σε συγκεκριμένη περιοχή. Ακολούθως, οι Αρχές, μετά από αξιολόγηση της σχετικής πληροφορίας έφτασαν στα ίχνη του. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 44χρονος θεάθηκε χθες Τετάρτη (21/8) στη Μαρίνα Λεμεσού. Πλέον, η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες στον ίδιο, καθότι φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση που έχει να κάνει με βία στην οικογένεια. Υπενθυμίζεται ότι για τον εντοπισμό του είχε στηθεί γιγαντιαία επιχείρηση από την Αστυνομία.

 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΣΕΔ:

«Σε συνέχεια της ενημέρωσης, η οποία αφορά στις έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου ατόμου στη θαλάσσια περιοχή του Μόλου στη Λεμεσό, ο οποίος αγνοείτο από το βράδυ της 20ης Αυγούστου 2019, ανακοινώνεται ότι οι έρευνες τερματίστηκαν καθότι ο αγνοούμενος αλλοδαπός εντοπίστηκε από κλιμάκιο της ΑΔΕ Λεμεσού σε οικία στη Λεμεσό και συνελήφθη».

 

Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα διεξάγονταν έρευνες από αέρα και θάλασσα για εντοπισμό του 44χρονου. 

 

Πηγή: https://www.sigmalive.com/

Ένας 69χρονος από τον κατεχόμενο Άγιο Ανδρόνικο είναι το νέο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι».
 


Όπως αναφέρεται, ο 69χρονος ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και ένα μήνα σε νοσοκομείο στα κατεχόμενα άφησε την τελευταία του πνοή ψες το βράδυ.
 


Σε ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας» αναφέρεται ότι ο 69χρονος νοσηλευόταν από τις 18 Ιουλίου στο «κρατικό νοσοκομείο» στην κατεχόμενη Λευκωσία αλλά είχε παράλληλα και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.
 


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακόμα δύο άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με τον ιό του δυτικού Νείλου ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα αιματολογικών αναλύσεων  για ακόμα τέσσερα πιθανά κρούσματα.


ΚΥΠΕ

Η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) με σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στην Κύπρο, προειδοποιεί ότι τέτοιες δραστηριότητες στη νεκρή ζώνη, καθώς επίσης η χρήση όπλων, σκύλων ή εξοπλισμού σ’ αυτό το πλαίσιο, αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια και απαγορεύονται αυστηρά.
 


Η Δύναμη προτρέπει τους κυνηγούς να απέχουν από επικίνδυνες ή ανεύθυνες ενέργειες μέσα και γύρω από την νεκρή ζώνη.

 


Προειδοποιεί, επίσης, ότι οποιαδήποτε επιθετική/επικίνδυνη συμπεριφορά κυνηγών έναντι των Ειρηνευτικών Δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών και άλλων θα καταγγέλλεται στις αρμόδιες τοπικές αρχές για άμεση και κατάλληλη δίωξη σύμφωνα με το νόμο.


ΚΥΠΕ

Αναστέλλονται οι προσπάθειες για συλλογή χρημάτων για το θέμα του μικρού Αντώνη Ανδρέου, με την ευχή όλα να κυλήσουν θετικά και ο μικρός Αντώνης να πάρει την απαιτούμενη θεραπεία, που θα του εξασφαλίσει την ευκαιρία και το δικαίωμα να μεγαλώσει και να ζήσει με υγεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και του Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων.
 


«Κατ΄ αρχή εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους πολίτες για την συγκινητική ανταπόκριση τους για το θέμα του μικρού Αντώνη. Εκφράζουμε επίσης τις θερμές ευχαριστίες μας στους συναδέλφους για το ενδιαφέρον που επέδειξαν να συνδράμουν στη προσπάθεια συλλογής χρημάτων προς όφελος του μικρού Αντώνη. Ευχαριστίες και ικανοποίηση οφείλουμε να εκφράσουμε και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Υγείας για την απόφαση τους να συνδράμουν για την κάλυψη των εξόδων για τη θεραπεία του μικρού Αντώνη ,με την ευχή να προχωρήσουν το συντομότερο οι διαδικασίες ώστε παρασχεθεί έγκαιρα η θεραπεία στον μικρό Αντώνη», προστίθεται στην ανακοίνωση .
 


Οι δύο πιο πάνω Κλάδοι δηλώνουν το ενδιαφέρον τους αλλά και την ολόψυχη συμπαράσταση τους στον μικρό Αντώνη και στους γονείς του.

 

ΚΥΠΕ

Την ευγνωμοσύνη της εκφράζει η οικογένεια του μικρού Αντώνη προς όλο τον κόσμο για την προσφορά του αλλά και την Κυβέρνηση για την στήριξη που έδωσε και την τελική απόφαση κάλυψης των εξόδων θεραπείας του παιδιού και ανακοινώνει την οριστική λήξη της διενέργειας του εράνου.
 


«Απέραντη ευγνωμοσύνη και αμέτρητες ευχαριστίες είναι τα πρώτα λόγια που θέλουμε να πούμε σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Κυβέρνηση», αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της οικογένειας.

 


Οι ημέρες που προηγήθηκαν, προστίθεται, «ήταν μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι η ανθρωπιά στον τόπο μας είναι αστείρευτη».

 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών συντάχθηκε από τις πρώτες κιόλας ώρες σε όλες τις επαρχίες για να εξυπηρετήσει τις διοικητικές και λειτουργικές ανάγκες της διενέργειας του εράνου».«Τιμή και περηφάνια που ήσασταν μαζί μας», σημειώνει η οικογένεια του μικρού Αντώνη.

 


Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι «απλοί άνθρωποι έτοιμοι να δώσουν από το υστέρημα, τους, η Εκκλησία, Δήμοι, οργανωμένα σύνολα, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, εταιρείες, επαγγελματικοί φορείς, αθλητικά σωματεία και οι Κυπριακές παροικίες στο εξωτερικό πρόθυμα και άμεσα μπήκαν στον αγώνα για τη συλλογή του ποσού».

 


Ειδική μνεία γίνεται και στα ΜΜΕ τα οποία «ανέδειξαν με ευαισθησία και σεβασμό το ζήτημα».

 


«Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Υγείας και οι Υπηρεσίες υγείας από την πρώτη στιγμή της διάγνωσης της νόσου του Αντώνη στάθηκαν ποικιλοτρόπως στο πλευρό μας», αναφέρεται.

 


Το ίδιο, προστίθεται, «έπραξαν με την απόφαση να καλύψουν τα έξοδα της θεραπείας του Αντώνη».
 


Η οικογένεια ανακοινώνει επίσης την οριστική λήξη της διενέργειας του εράνου με αριθμό αδείας Φ.Π. 20/2019 και παρακαλεί   "όλους όσοι έχουν εξουσιοδοτηθεί να κατέχουν δελτία εισφοράς, κουμπαράδες, έντυπα αποδείξεων και άλλα σχετικά, καθώς και οποιοδήποτε χρηματικό ποσό το οποίο έχει συλλεγεί στα πλαίσια του πιο πάνω εράνου, όπως όλα αυτά επιστραφούν στη διοργανώτρια του εράνου Χαραλαμπία Θωμά».
 


«Αναφορικά με το ποσό που έχει ήδη μαζευτεί για τον Αντώνη μέσα από τη διενέργεια του πιο πάνω εράνου, σας πληροφορούμε ότι αυτό θα διατεθεί με διαφάνεια, σύμφωνα με τον σκοπό, καθώς και το νομικό και ηθικό πλαίσιο που προνοούσε τη διεξαγωγή του εράνου αυτού», σημειώνεται.


ΚΥΠΕ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο, ο Σύνδεσμος Αποδήμων & Φίλων Ανώγυρας και ο Κυνηγετικός Σύλλογος "ΠΕΡΤΙΚΑ", σας προσκαλούν στη μεγαλύτερη καλοκαιρινή τους εκδήλωση, στο Φεστιβάλ Παστελιού το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, 2019 η ώρα 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο της κοινότητας.

 

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Επάρχου Λεμεσού, κ. Μάριο Αλεξάνδρου.

 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα γίνει επίδειξη παρασκευής παστελιού.

 

Θα προσφέρονται «κουλουρούθκια» καθώς και 100gr παστέλλι.

 

Την μουσική βραδιά θα πλαισιώνουν το μουσικό σχήμα «ΑΝΤΑΜΑ» μαζί με το χορευτικό συγκρότημα «ΝΟΣΤΟΣ» Πισσουρίου.

 

Τιμή εισόδου για ενήλικες: €15.00 μετά φαγητού

Τιμή εισόδου για παιδιά: €10.00 μετά φαγητού

 

Σας περιμένουν για να περάσετε μια αξέχαστη βραδιά.

Αύξηση επιδόματος κατά 400 ευρώ το μήνα για τους γιατρούς των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και Ατυχημάτων (ΤΑΕΠ), ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.


 
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου παρουσίασε την Τρίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση για αύξηση του κατ’ αποκοπήν επιδόματος από το ποσό των €800 στο ποσό των €1,200 μηνιαίως.Ο Υπουργός Υγείας εισηγήθηκε στο Υπουργικό την αύξηση, λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση του αριθμού των ιατρών που εργάζονται στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, λόγω αποχώρησης ιατρών για να ενταχθούν στο ΓεΣΥ ως Προσωπικοί Ιατροί, και αναγνωρίζοντας το σημαντικό και κρίσιμο έργο που επιτελείται στα Τμήματα αυτά.

 


Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι με την αύξηση αφενός, επιχειρείται η προσέλκυση ιατρών για να εργοδοτηθούν στα ΤΑΕΠ, αντιμετωπίζοντας έτσι το πρόβλημα υποστελέχωσης που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες και, αφετέρου, παραχωρείται επιπλέον κίνητρο για την παραμονή των υφιστάμενων ιατρών, αφού αναγνωρίζεται η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν για την εύρυθμη λειτουργία των Τμημάτων και την εξυπηρέτηση των ασθενών.
 


Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για εξεύρεση ιατρών για πρόσληψη στα ΤΑΕΠ, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της στελέχωσης, συνεχίζει το Υπουργείο και συμπληρώνει ότι ο Υπουργός Υγείας, σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ, και σε διαβούλευση με τις συντεχνίες των ιατρών του δημοσίου, εξετάζει άλλες πιθανές λύσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

 


ΚΥΠΕ

Page 1 of 204

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top