Εφημερίδα Λεμεσός

Εφημερίδα Λεμεσός

Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Nunc auctor mauris tempor leo aliquam vel porta ante sodales. Nulla facilisi. In accumsan mattis odio vel luctus.

Η πρώτη προσωπική πολιτική εκδήλωση του Νίκου Τορναρίτη στη Λεμεσό για τις Ευρωεκλογές πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου. Η αίθουσα του Altantica Bay Hotel πλυμμήρισε από κόσμο που υποστηρίζει την υποψηφιότητα Τορναρίτη.

 

Φυσικά το παρόν τους έδωσε και όλο το πολιτικό προσωπικό και ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού της επαρχίας της Λεμεσού και όχι μόνο.

 

 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι βουλευτές Ευθύμιος Δίπλαρος και Ανδρέας Κυπριανού. Ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Πέτρος Δημητρίου παρευρέθηκε επίσης εκεί. Ο κ. Τορναρίτης έκανε μια αναδρομή στην πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέροντας πως πρώτα απ’ όλα δυνάμωσε πολύ το αίσθημα της ασφάλειας απέναντι σε ξένες απειλές. «Προβάλλαμε διεθνώς τις θέσεις μας στο κυπριακό. Σε πολλά πράγματα που αφορούν στην ποιότητα της ζωής μας, στο περιβάλλον, στην καθημερινότητα, στη λειτουργία του κράτους, μπήκαν κανόνες και αρχές. Ωφεληθήκαμε από την ελευθερία στο εμπόριο, στη μετακίνηση, στη δυνατότητα των σπουδών. Αξιοποιήσαμε ευρωπαϊκά κονδύλια για σημαντικά έργα ανάπτυξης» είπε.

 

 

 

 

Επίσης δεν παρέλειψε να τονίσει και τις δύσκολες στιγμές σε όλη αυτή την πορεία λέγοντας «αν και στην κρίση του 2013 οδηγηθήκαμε από δικά μας λάθη, η αλήθεια είναι πως η Ευρώπη ήταν πολύ σκληρή και άδικη απέναντί μας. Με πολύ κόπο και θυσίες, καταφέραμε να βάλουμε την οικονομία μας σε νέες βάσεις και να τη θέσουμε και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης, αν και οι νέες προκλήσεις του τραπεζικού τομέα επιβάλλουν σύνεση και υπευθυνότητα». «Πολλά μπορούμε να πετύχουμε αξιοποιώντας πιο δυναμικά τη συμμετοχή μας στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό σχηματισμό, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Χρειάζονται λοιπόν οι ευρωβουλευτές μας να έχουν ισχυρές διεθνείς διασυνδέσεις, κατάλληλες επαφές και αποδεδειγμένη πολιτική εμπειρία. Για να μπορούν να τα βάλουν με τα δύσκολα και να υποστηρίξουν τις ξεκάθαρες θέσεις της Κύπρου» υπογράμμισε.

Ο Δήμος Λεμεσού με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μέσα από την άθληση και τη δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου, κυρίως των νέων, με αθλητικές δραστηριότητες, προχώρησε πριν λίγους μήνες στη σύσταση Αθλητικού Γραφείου.

 

Σε διάσκεψη τύπου ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε πως με στόχο την προώθηση των στόχων που τέθηκαν, ο Δήμος προχώρησε στη σύσταση του Αθλητικού Γραφείου, μετά από την παραχώρηση, από τον ΚΟΑ, των δυο Λεμεσιανών πρωταθλητών στην κολύμβηση και στο στίβο, Μαρία Παπαδοπούλου και Γιάννη Ζησιμίδη. Πρόσθεσε δε ότι το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού έχει ρόλο και λόγο να παίξει στους σχεδιασμούς του δήμου που σχετίζονται με τον αθλητισμό, όπως η αναβάθμιση του ΓΣΟ και η δημιουργία αθλητικού μουσείου, η προώθηση του κοινωνικού μαζικού αθλητισμού σε πάρκα συνοικιών, που θα αναβαθμιστούν κατάλληλα με χρηματοδότηση από τον ΚΟΑ, η αναβάθμιση του γηπέδου του "Αετού" και του γηπέδου "Αναγέννησης", καθώς και στην ετοιμασία πρότασης προς τον ΚΟΑ για δημιουργία κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών, στην Αγία Φύλα.

 

«Πιστεύουμε πως απαραίτητες προϋποθέσεις για να παραχθεί έργο είναι η εξειδίκευση και η αποκέντρωση", σημείωσε ο κ. Νικολαΐδης και συμπλήρωσε ότι «η καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό, είναι η μέχρι σήμερα πετυχημένη λειτουργία του Αθλητικού Γραφείου του Δήμου Λεμεσού». Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του δήμου, Λοΐζος Μαυρουδής, αναφέρθηκε σε "αθλητομάνα πόλη", ενώ τόνισε ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αντεπεξέλθει ο δήμος στις αθλητικές απαιτήσεις και δραστηριότητες, χωρίς τη σύσταση ενός Αθλητικού Γραφείου.

 

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για τη συνεργασία αλλά και τους δυο πρωταθλητές, που ανέλαβαν το Αθλητικό Γραφείο του δήμου, παράλληλα καλώντας τους να δημιουργήσουν εκείνους τους πυλώνες που να καθιστούν πλέον την άσκηση τρόπο ζωής στην πόλη. Στους πέντε κεντρικούς πυλώνες δράσης του Αθλητικού Γραφείου του Δήμου Λεμεσού, έκανε αναφορά η Μαρία Παπαδοπούλου, οι οποίοι σχετίζονται με την ενεργοποίηση πολιτών για έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, τη δημιουργία αθλητικών εκδηλώσεων, τη στενή συνεργασία με σχολεία, τη δημιουργία ενημερωτικών και επιμορφωτικών σεμιναρίων άσκησης και υγείας και την προώθηση αθλητικών δραστηριοτήτων για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και σωματικές αναπηρίες. «Με όραμα τη διάδοση των αξιών του Ευ Αγωνίζεσθε σε όλο το φάσμα των δράσεων μας και την προώθηση των ωφελημάτων υγείας τα οποία προσφέρει η άσκηση, έχουμε σκοπό την ενθάρρυνση των πολιτών και ειδικότερα των παιδιών, για συμμετοχή στον αθλητισμό ως κανονική καθημερινή δραστηριότητα», πρόσθεσε.

 

Ακολούθως, ο Γιάννης Ζησιμίδης υπογράμμισε πως στόχος είναι η άμεση και διαρκής προώθηση του αθλητισμού και της άσκησης μέσα από την Παιδεία, αλλά και η δυνατότητα συμμετοχής των παιδιών αλλά και όλων των πολιτών σε νέες τοπικές και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις του γραφείου. Συνέχισε λέγοντας πως «ήδη το Αθλητικό Γραφείο προετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρώτη αθλητική εκδήλωση, στις 19 Μαΐου, με τίτλο "Limassol Sports Festival", η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου της Επίχωσης και θα περιλαμβάνει 23 αθλήματα, το ΑΓΟ και αδειούχα γυμναστήρια της Λεμεσού». Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζησιμίδης ανέφερε ότι το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού οργάνωσε, τους τελευταίους δυο μήνες, μια σειρά διαλέξεων σε 11 λύκεια και γυμνάσια της πόλης, με θέμα "Άσκηση στα Γυμναστήρια και η Σωστή Χρήση Συμπληρωμάτων Διατροφής και Οι Απαγορευμένες Ουσίες - Ναρκωτικά".

 

Τέλος, όπως επισημάνθηκε, το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού προγραμματίζει να έρθει σε επικοινωνία με αθλητές πρότυπα της πόλης, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμβάλουν ενεργά στην προώθηση του αθλητισμού, ενώ ήδη την πρόθεσή του για συνεργασία προς το σκοπό αυτό έχει εκφράσει ο αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής.

Τους υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου, παρουσίασε την Τετάρτη 10 Απριλίου, ο συνδυασμός της Συμμαχίας Πολιτών και του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών. Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης είπε πως κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν το δίλημμα της επιλογής, «είτε των κατεστημένων και παραδοσιακών κομμάτων, που τα έχουμε δοκιμάσει, τα κόμματα που ευθύνονται και για τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, της οικονομίας, της κατάρρευσης του Συνεργατισμού, είτε αυτού που τάχα παρουσιάζεται ως εναλλακτικό και που δεν είναι, γιατί πίσω του κρύβεται μια ιστορία που ευθύνεται για την καταστροφή της Κύπρου».

 

Συνέχισε λέγοντας πως «είναι οι άνθρωποι που οραματίζονται να εφαρμόσουν στην Κύπρο εκείνα τα καθεστώτα που αιματοκύλησαν την Ευρώπη τη δεκαετία του 40`, τα νεοναζιστικά κόμματα, τα ακροφασιστικά κόμματα, τα ακραία δεξιά κόμματα», και διερωτήθηκε αν θα αφήσουμε να εκπροσωπείται η Κύπρος από έναν εκπρόσωπο «αυτής της μαύρης, αιματηρής για την Κύπρο και για την Ευρώπη ιδεολογίας». Ανέφερε δε ότι, «σε μια εποχή που επικρατεί η κομματική και πολιτική αλαζονεία, σε μια εποχή που κάθε ηγέτης και κάθε πρόεδρος νομίζει ότι τα ξέρει όλα και θέλει να ακολουθείται από υπηκόους, πιστούς, οπαδούς και ψηφοφόρους, εμείς, τα δυο Κινήματα, αποδεικνύουμε ότι σημασία για την Κύπρο μας δεν έχει το εγώ, σημασία έχει το εμείς, σημασία έχουν οι πολίτες».

 

Ο κ. Περδίκης πρόσθεσε ακόμη ότι «σε αυτό το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν έχουμε πολλές επιλογές για να τις χαραμίσουμε. Και οι έξι πρέπει να είναι άριστοι, κι εμείς μπορούμε να έχουμε τον καλύτερο ευρωβουλευτή και εκπρόσωπο του κυπριακού λαού».

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας σημείωσε ότι στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να σταλεί ένας ευρωβουλευτής «που θα είναι πραγματικά η φωνή των πολιτών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο». «Η Ευρώπη έχασε, δυστυχώς, τον προσανατολισμό της, όμως με τις αποφάσεις της επηρεάζει τη ζωή μας, γι’ αυτό έχει τεράστια σημασία, απέναντι σε κάποιες δυνάμεις που στρέφουν την Ευρώπη προς τα μονοπώλια, να στείλουμε έναν ευρωβουλευτή, ο οποίος να είναι διεκδικητικός, μαχητικός, αγωνιστής, αλλά θα αγωνίζεται με έναν και μοναδικό στόχο, να εξυπηρετεί την Κύπρο και τους πολίτες», συμπλήρωσε. Σε αυτές τις εκλογές, τόνισε ο κ. Λιλλήκας, θα αναμετρηθεί το κατεστημένο, με τις δυνάμεις που επιδιώκουν τον εκσυγχρονισμό, που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του Κύπριου πολίτη στην καθημερινότητα του και τόνισε ότι τα δυο Κινήματα έχουν «το μέτωπο τους καθαρό». «Τόσο η Συμμαχία Πολιτών όσο και οι Οικολόγοι Συνεργασία Πολιτών, δεν έχουν καμία ευθύνη για τα όσα δεινά υποφέρει ο τόπος και οι Κύπριοι πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως «δεν έχουμε κανένα στέλεχος μας που να φιλοξενείται στις Κεντρικές Φυλακές για σκάνδαλα. Δεν έχουμε εμπλακεί ως κόμματα σε κανένα από αυτά τα σκάνδαλα».

 

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών πρόσθεσε ακόμη «εμείς τα θέλουμε όλα στο φως, γι’ αυτό σήμερα, με επιστολή μας, καλέσαμε τον Πρόεδρο της Βουλής να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που είχαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ψήφιζαν γι’ αυτά στη Βουλή». Κάλεσε, επίσης, όλους να μπουν στον αγώνα, μαζί με τους έξι υποψήφιους ευρωβουλευτές, ώστε τον Μάιο «να γιορτάσει ο κυπριακός λαός, έχοντας έναν εκπρόσωπο των πολιτών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο». Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο κ. Περδίκης, όσο και ο κ. Λιλλήκας έστειλαν το μήνυμα ότι οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν και να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και ότι η αποχή δεν είναι επιλογή.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές είναι οι Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Έφη Ξάνθου, Μαρία Παστελλά, Αλεξία Σακαδάκη και Δρ. Δώρος Χριστοδουλίδης.

 

Νίκη των πολιτών θα είναι η εκλογή ενός υποψήφιου ευρωβουλευτή του συνδυασμού "Συμμαχία - Οικολόγοι", ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Πρόεδροι του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών και της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης και Γιώργος Λιλλήκας

Αύξηση 9% παρουσίασαν σε ετήσια βάση τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό τον Μάρτιο του 2019.
 


Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό τον Μάρτιο 2019 ανήλθαν στις 111.434 σε σύγκριση με 102.260 τον Μάρτιο 2018, σημειώνοντας αύξηση 9,0%.


 
Τον Μάρτιο 2019 σημειώθηκε αύξηση 1,6% στις επιστροφές - αφίξεις κατοίκων Κύπρου από το Ηνωμένο Βασίλειο (16.637 τον Μάρτιο 2019 σε σύγκριση με 16.369 τον Μάρτιο 2018) και 28,0% αύξηση από τη Ρωσία ( 6.358 σε σύγκριση με 4.967 πέρσι).
 


ΚΥΠΕ

Θέλοντας να ενημερώσει αλλά και να εκπαιδεύσει γονείς που διαμένουν στον Ύψωνα και όχι μόνο, ο Δήμος Ύψωνα σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας και τους Συνδέσμους Γονέων του Α’, Β΄ και Γ’ Δημοτικού Σχολείου Ύψωνα, του Γυμνασίου Ύψωνα και του Περιφερειακού Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, διοργάνωσαν διάλεξη με θέμα: «Σχολικός και Διαδικτυακός Εκφοβισμός» την  Πέμπτη 11 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Δήμου Ύψωνα.

 


Το θέμα παρουσίασε και ανάλυσε η Εβίτα Κατσιμίχα, ΜΑ, MPhil - Σχολική/Εκπαιδευτική Ψυχολόγος.

 


Σε ομιλία του ο Αντιδήμαρχος  και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Ύψωνα Κλεάνθης Καραμανίδης ανέφερε πως το θέμα της συγκεκριμένης διάλεξης αφορά τους γονείς όλων των ηλικιών. Ευχαρίστησε δε θερμά τους συνδέσμους γονέων όλων των σχολείων που βοήθησαν αλλά και στήριξαν στην πραγματοποίησή της.
«Με την νέα σχολική χρονιά θα συνεχιστούν παρόμοιες διαλέξεις ενώ παράλληλα θα συνεχιστούν και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Συμβούλιο Νεολαίας για τις οποίες θα ενημερωθείτε σύντομα», πρόσθεσε.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook


Κλείνοντας, εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στην ομιλήτρια κα. Εβίτα Κατσιμίχα για την ενδιαφέρουσα αλλά και χρήσιμή της παρουσίαση όσο και στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ για την διαχρονική της στήριξη στην προβολή των εκδηλώσεων του Δήμου Ύψωνα.

 

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Λεμεσός, μία πόλη ο κόσμος όλος» ανοίγει νέο κύκλο 18μηνων δράσεων με στόχο την ομαλή και αποτελεσματική ένταξη των Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) στην επαρχία Λεμεσού.

 


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προσφορά υπηρεσιών και οργάνωση δραστηριοτήτων με επωφελούμενους πρόσφυγες, αιτητές ασύλου και μετανάστες που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού, ώστε να συμμετάσχουν στην κοινωνική ζωή, να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους και να αναπτύξουν σχέσεις συνύπαρξης και αλληλοσεβασμού μαζί με τους Κυπρίους και άλλους Ευρωπαίους πολίτες.

 


Την συμφωνία επιδότησης υπέγραψαν την Πέμπτη 11 Απριλίου, ο επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου Χάρης Τρίκκης με τον προϊστάμενο της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων Κωνσταντίνο Κυπριανού. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στις 200.000 ευρώ, ένα σημαντικό κονδύλι για την απασχόληση εξειδικευμένων στελεχών του προγράμματος και τις υπηρεσίες προς την ομάδα στόχο.

 


Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεχή βάση από το 2013 με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο της δράσης «Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές». Την υλοποίηση του ανέλαβαν ο Δήμος Λεμεσού ως Τελικός Δικαιούχος – Συντονιστής και Δήμος Αγίου Αθανασίου, ο Δήμος Γερμασόγειας, το ΣΚΕ Μέσα Γειτονιάς, καθώς και η ομάδα Opinion & Action.

 


Μεταξύ άλλων θα οργανωθούν διαπολιτισμικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, την Ημέρα της Ευρώπης και άλλες δραστηριότητες όπως εκπαιδευτικές εκδρομές. Θα οργανωθούν επίσης προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων των ΥΤΧ, όπως μαθήματα μαγειρικής και γαστρονομικής κουλτούρας, διοργάνωση εργαστηρίου με σκοπό την γυναικεία ενδυνάμωση κ.α.

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε και φέτος ο Δήμος Λεμεσού στην παγκύπρια εκστρατεία καθαριότητας που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Κύπρο, μέσω της εθελοντικής δράσης Let’s Do It Cyprus.

 

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκστρατεία διοργανώθηκε στην περιοχή του Καρνάγιου όπου συμμετείχαν αρκετοί εθελοντές καθώς και εργατοϋπαλληλικό προσωπικό του Δήμου Λεμεσού.

 

Page 1 of 27

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top