Εφημερίδα Λεμεσός

Εφημερίδα Λεμεσός

Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Nunc auctor mauris tempor leo aliquam vel porta ante sodales. Nulla facilisi. In accumsan mattis odio vel luctus.

Τελείται η κηδεία της Έλλης Κυριακίδου σήμερα το απόγευμα στην εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς, με τα έξοδα να έχουν αναληφθεί από το γραφείο τελετών.
 


Η ιστοσελίδα «Κύπριοι Ηθοποιοί» στο Facebook ανακοίνωσε ότι η κηδεία της κ. Κυριακίδου, η οποία απεβίωσε πρόσφατα, θα πραγματοποιηθεί στην εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς σήμερα στις 1500, καθώς και ότι λόγω των μέτρων για την πανδημία η οικογένεια δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια.Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η οικογένεια της Έλλης Κυριακίδου γνωστοποιεί ότι «τα έξοδα της κηδείας ανέλαβε εξολοκλήρου το γραφείο τελετών "Παντοκράτωρ" σε ένδειξη αγάπης κι εκτίμησης προς την εκλιπούσα».ΚΥΠΕ

Η Αστυνομία εξήγγειλε παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου χρήσης ζώνης ασφαλείας και παιδικών/ανυψωτικών καθισμάτων με απώτερο στόχο τη μείωση των σοβαρών και θανάσιμων τραυματισμών σε οδικές τροχαίες συγκρούσεις. 

Πηγή: www.ant1.com.cy

Ενεός έμεινε προχθές το πρωί κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του Επισκόπου Αρσινόης κ. Παγκρατίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

 

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού δεν πίστευε στα αυτιά του, όταν άκουσε τον διάκονο να μνημονεύει στα δίπτυχα τον Κιέβου Επιφάνιο.

 

Δεν πέρασαν λίγα λεπτά ο κ. Αθανάσιος αποχώρησε από τον Ναό πριν ολοκληρωθεί η χειροτονία του νέου Επισκόπου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσωπική απόφαση του Μακαριωτάτου.

 

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Μητροπολίτη Λεμεσού, ο Πανιερώτατος μέχρι εκείνη την ώρα δεν γνώριζε τίποτα για την εν λόγω απόφαση.

 

Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Κύπρου σχολιάζοντας το γεγονός στην Romfea.gr έκανε λόγο για παπικό σύστημα, υπογραμμίζοντας ότι εμείς δεν θα αναγνωρίσουμε την πράξη του Μακαριωτάτου.

 

Πηγή: www.romfea.gr

Μείωση κατά 40% στον κύκλο εργασιών των εστιατορίων στην Λεμεσό σημειώθηκε από τις 18 Οκτωβρίου, που εφαρμόστηκε το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας για να κλείνουν στις 22:30, μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου, επικαλούμενος ενημέρωση από τους συνδέσμους της Ομοσπονδίας.  


 
«Οτιδήποτε περιορίζει την οικονομική δραστηριότητα καταπονεί τα οικονομικά των επιχειρήσεων και τα δημόσια οικονομικά», υπογράμμισε και σημείωσε «είναι πάρα πολύ δυσάρεστο το γεγονός ότι εφαρμόζουμε πρόσθετα μέτρα, αλλά είναι αναπόφευκτο.


 
Ο κ. Αντωνίου τόνισε ότι επειδή η σύγκριση πρέπει να γίνεται με τις εναλλακτικές επιλογές και «η εναλλακτική επιλογή, που είναι η επιστροφή σε συνθήκες lockdown δεν είναι επιλογή και δεν πρέπει ούτε να το σκέφτεται κάποιος, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για ευλαβική εφαρμογή των πρωτοκόλλων και  των οδηγιών που δόθηκαν, έτσι ώστε να περιορίσουμε την διασπορά του ιού και σύντομα να χαλαρώσουμε τα μέτρα».


 
Επιπλέον ο ΓΔ της ΟΕΒ τόνισε την ανάγκη να υπάρχει στενότατη συνεργασία - που υπάρχει σε πολύ καλό επίπεδο - ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας, την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα και την ΟΕΒ για να υπάρχει ανατροφοδότηση πληροφοριών.


 
«Η επιστημονική ομάδα, συνέχισε, να θέτει τα επιδημιολογικά δεδομένα και η ΟΕΒ να θέτει τους τρόπους με τους οποίους η προστασία της υγείας θα μπορεί να επιτευχθεί με την λιγότερη δυνατή καταπόνηση της πραγματικής οικονομίας και να παίρνει το Υπουργείο Υγείας της αποφάσεις αφού ακούσει τους επιδημιολόγους και την ΟΕΒ», κατέληξε.
 


ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Υγείας έστειλε αναθεωρημένο δελτίο Τύπου για την αναστολή των αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων παιδιών κάτω των 18 ετών στην Λεμεσό και στην Πάφο ως εκ τούτου αποστέλλεται εκ νέου η είδηση:
 
Διευκρινίσεις για την απόφαση για αναστολή των δραστηριοτήτων των παιδιών κάτω των 18 ετών στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας
 
Σε συνέχεια των αποφάσεων για την εφαρμογή έκτακτων μέτρων στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, και αναφορικά με το μέτρο για αναστολή όλων των αθλητικών, κοινωνικών και άλλων δραστηριοτήτων παιδιών κάτω των 18 ετών, ανεξάρτητα από τη ώρα ή τη μέρα που διεξάγονται, στις δύο Επαρχίες, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει, σε ανακοίνωση του, ότι το μέτρο ισχύει για τις ακόλουθες δραστηριότητες: Ομαδικά αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα, χειροσφαίριση, βόλεϊ, φούτσαλ, κοκ, Κολύμπι σε κολυμβητήρια, Πολεμικές τέχνες, Χορός, Θέατρο, Ομαδικά μαθήματα μουσικών οργάνων ή φωνητικής, Χορωδία.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι μόνο όταν η δραστηριότητα είναι ατομική και ένα παιδί είναι μόνο του με τον εκπαιδευτή, μπορεί να πραγματοποιείται. Για παράδειγμα, εάν ένα παιδί διδάσκεται πιάνο ατομικά σε ωδείο ή κατ’ οίκον, το μάθημα μπορεί να πραγματοποιηθεί.

 


ΚΥΠΕ

Κάθε χρόνο σημειώνονται γύρω στα 1,38εκ. νέα περιστατικά και 458.000 θάνατοι από καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.).


 
Σε ανακοίνωση του, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού, η οποία τιμάται στις 25 Οκτωβρίου, το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αναφέρει ότι ο καρκίνος του μαστού είναι με διαφορά ο πιο συχνός γυναικείος καρκίνος ανά το παγκόσμιο, τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες.

 
 
Σημειώνει ότι σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά σημειώνουν ανοδική πορεία, λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής, της αστικοποίησης και της υιοθέτησης του δυτικού τρόπου ζωής.


 
Αναφέρει, επίσης, ότι τα αίτια του καρκίνου του μαστού δεν είναι πλήρως γνωστά, γι’ αυτό η έγκαιρη διάγνωση παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος για περιορισμό της ασθένειας. 


 
«Εάν ο καρκίνος του μαστού ανιχνευθεί έγκαιρα και υπάρχει σωστή διάγνωση και θεραπεία, τότε οι πιθανότητες να θεραπευτεί είναι μεγάλες.  Εάν όμως ανιχνευθεί αργά, η θεραπευτική αγωγή δεν μπορεί να εφαρμοστεί.  Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ασθενείς κι οι οικογένειές τους πρέπει να τύχουν ανακουφιστικής φροντίδας. Η πλειοψηφία των θανάτων (269.000) συμβαίνουν σε χώρες χαμηλού ή μεσαίου εισοδήματος, όπου η ασθένεια διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο, κυρίως λόγω της έλλειψης πληροφόρησης για την έγκαιρη ανίχνευση.  Επίσης, υπάρχουν δυσκολίες στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας», προσθέτει.
 


Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση, την κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό και τη μαστογραφία, ενώ στη δε πρόληψη συμβάλλουν θετικά η διακοπή του καπνίσματος, η εκγύμναση, η υγιεινή διατροφή, ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ, η αποφυγή των καρκινογόνων παραγόντων του περιβάλλοντος και η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.


 
«Δεδομένων των πιο πάνω, το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων συγχαίρει τις Οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στην ενημέρωση, πρόληψη και στήριξη των ασθενών στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.  Οι πολυετείς προσπάθειές τους συνέβαλαν στην εφαρμογή προγραμμάτων δωρεάν εξετάσεων και θεραπειών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. Όλα αυτά δεν θα επιτυγχάνονταν χωρίς την αμέριστη στήριξη της Πολιτείας και την ενεργό εμπλοκή της Κοινωνίας των Πολιτών», σημειώνει.


 
Αναφέρει, τέλος, ότι η κοινή προσπάθεια κατά του καρκίνου του μαστού πρέπει να συνεχιστεί, η ιατρική έρευνα να εντατικοποιηθεί κι η ενημέρωση να είναι καθολική, ούτως ώστε να επιτυγχάνεται ορθή πρόληψη και γρήγορη διάγνωση.


ΚΥΠΕ

Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου έχουν αναφερθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία 2.704 περιπτώσεις COVID-19 και 32 θάνατοι, με τη θνητότητα επί των διαγνωσμένων περιπτώσεων COVID-19 να ανέρχεται στο 1,2%. Ο δείκτης μεταδοτικότητας (R) στην Κύπρο κυμαίνεται μεταξύ 1,5 και 2.


 
Σύμφωνα με την Εθνική Αναφορά για τη νόσο COVID-19 μέχρι 20 Οκτωβρίου, που δημοσίευσε το Υπουργείο Υγείας, από το σύνολο των περιπτώσεων, το 8,6% είναι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας (232). Από αυτούς, το 1,7% είναι ιατροί (46), 4,5% νοσηλευτές (121), 0,4% άλλα επαγγέλματα υγείας (10) και 2% βοηθητικό προσωπικό (55). Η διάμεση ηλικία των περιπτώσεων COVID-19 είναι τα 35 έτη, 52,8% αφορά σε άνδρες και το 47,2% σε γυναίκες.


 
Οι περιπτώσεις εγχώριας μετάδοσης είναι 1.882 (76,9% από τις 2.448 περιπτώσεις που είναι γνωστό το επιδημιολογικό ιστορικό).


 
Τις τελευταίες 14 ημέρες, μεταξύ 7 και 20 Οκτωβρίου, από τις 805 καταγεγραμμένες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, το 10,8% (87) αφορούσε σε περιπτώσεις με πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού, το 82,1% (661) αφορούσε σε περιπτώσεις εγχώριας μετάδοσης, ενώ 7,1% (57) ήταν περιπτώσεις με άγνωστο ιστορικό.
 


Συνολικά 9,9% (268) των περιπτώσεων COVID-19 έλαβαν νοσοκομειακή φροντίδα. Οι 24 περιπτώσεις (9%) βρίσκονται ακόμα στο νοσοκομείο, είτε για θεραπεία COVID-19, είτε για υποκείμενα νοσήματα. Η διάμεση ηλικία όλων των νοσηλευόμενων ασθενών είναι τα 60έτη, με το 61,2% να αφορά σε άνδρες.


 
Δύο ασθενείς βρίσκονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και ήταν διασωληνωμένοι μέχρι την 20η Οκτωβρίου.


 
Συνολικά 1.581 (59,2%) άτομα έχουν αναρρώσει. Μέχρι 20 Οκτωβρίου 2020, έχουν συνολικά πραγματοποιηθεί 444.911 διαγνωστικές εξετάσεις (50.794,7 ανά 100.000 πληθυσμού).
 


Οι αναλύσεις βασίζονται σε εργαστηριακά επιβεβαιωμένες περιπτώσεις που κοινοποιούνται στη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας. Μέχρι την 20η Οκτωβρίου, έχουν αναφερθεί 2.704 εργαστηριακά επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19. O διάμεσος χρόνος από την έναρξη των συμπτωμάτων μέχρι την ημερομηνία της δειγματοληψίας είναι 2 μέρες. Πρέπει να σημειωθεί ότι για 77 περιστατικά, η ημερομηνία συλλογής του δείγματος ήταν πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, ως αποτέλεσμα της άμεσης εξέτασης ατόμων που είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο ή πιθανό περιστατικό COVID-19. Μέχρι την 20η Οκτωβρίου, η αθροιστική επίπτωση 14 ημερών της COVID-19 (ανά 100.000 κατοίκους), ένα μέτρο που αντικατοπτρίζει το ποσοστό ενεργών περιπτώσεων COVID-19 στον πληθυσμό, είναι 95,9 ανά 100.000 κατοίκους.
 


Μεταξύ όλων των περιπτώσεων COVID-19, το 52,3% αφορά σε άνδρες (1.413) και το 47,7% σε γυναίκες (1.290). Ανά ηλικιακές ομάδες υπάρχουν 220 βρέφη, παιδιά και έφηβοι 0-17ετών (8,1%), 2.709 ενήλικοι ηλικίας 18-59ετών (76,9%), 400 άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω (14,8%) και για πέντε περιπτώσεις η πληροφορία δεν ήταν προς το παρόν διαθέσιμη. Η διάμεση ηλικία όλων των περιπτώσεων COVID-19 είναι τα 35 έτη. Η διάμεση ηλικία των ενηλίκων (≥ 18 ετών) με COVID-19 είναι τα 37έτη.


 
Μεταξύ όλων των περιπτώσεων, 784 (29%) είχαν τόπο διαμονής στην επαρχία Λεμεσού, 654 (24,2%) στην επαρχία Λευκωσίας, 629 (23,3%) στην επαρχία Λάρνακας, 309 (11,4%) στην επαρχία Πάφου, 147 (5,4%) στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και 181 περιστατικά (6,7%) αφορούν στις Βρετανικές βάσεις ή κατοικία στην αλλοδαπή ή δεν υπήρχε για αυτά διαθέσιμη πληροφορία.
 


Μέχρι την 20η Οκτωβρίου, ο τρόπος έκθεσης είναι διαθέσιμος για 2.448 περιπτώσεις (90,5%). Από αυτές τις περιπτώσεις, το 23,1% (566) είχε πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού ή έμενε στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια των 14 ημερών πριν την εμφάνιση των  συμπτωμάτων. Εγχώρια  μετάδοση καταγράφηκε στο 76,9% (1.882) των περιπτώσεων (επί 2.488 με γνωστό τρόπο έκθεσης).


 
Τις τελευταίες 14 ημέρες (7-20 Οκτωβρίου), από τις 805 καταγεγραμμένες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, το 10,8% (87) αφορούσε σε περιπτώσεις με πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού, 82,1% (661) αφορούσε σε περιπτώσεις εγχώριας μετάδοσης, ενώ 7,1% (57) είχαν άγνωστο επιδημιολογικό ιστορικό. Η πλειοψηφία των πρόσφατων περιπτώσεων έχουν καταγραφεί στη Λεμεσό (55,3%, 445), όπου το 87,4% (389) ήταν εγχώριες μεταδόσεις.


 
Από  τα 2.704 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19, υπάρχουν διαθέσιμες κλινικές πληροφορίες για το 97,4% (2.633), εκ των οποίων το 37,1% (977) δεν ανέφερε οποιοδήποτε σύμπτωμα κατά τη διάγνωση και το 62,9% (1.656)  ανέφερε τουλάχιστον ένα σύμπτωμα. Τα πιο συχνά αναφερόμενα συμπτώματα (μεταξύ των συμπτωματικών) είναι ο βήχας (640/1.633, 39,2%), πυρετός (734/1.635, 44,9%), μυαλγία (560/1.628, 34,4%), πονόλαιμος (437/1.630, 26,8%), ανοσμία (299/1.539, 19,4%) και δυσκολία στην αναπνοή (173/1.609, 10,8%). Άλλα αναφερόμενα συμπτώματα είναι η καταρροή, η διάρροια και ο πονοκέφαλος.


 
Δεδομένα για υποκείμενα νοσήματα σε άτομα με COVID-19 ήταν διαθέσιμα για 2.523 (93,3%) περιπτώσεις. Από αυτές, 732 (27,1%) ανέφεραν τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα. Τα πιο συχνά υποκείμενα νοσήματα ήταν η υπέρταση (231/2.372, 9,7%), διαβήτης (130/2.838, 5,4%), καρδιακές παθήσεις (128/2.382, 5,4%), χρόνια αναπνευστική νόσος (39/2.552, 1,6%), ανοσοκαταστολή (39/2.552, 1,6%). Άλλες αναφερόμενες συν-νοσηρότητες ήταν οι κακοήθειες, η χρόνια  νεφρική ανεπάρκεια, αυτοάνοσες νόσοι και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.


 
Μέχρι την 20η Οκτωβρίου, αναφέρθηκαν 32 θάνατοι στην Κύπρο σε περιστατικά με COVID-19 (Θνητότητα: 1,2%). Η θνησιμότητα COVID-19 ανά 100.000 πληθυσμού είναι 3,7. Είκοσι-τρεις θάνατοι (71,9%) σημειώθηκαν σε άνδρες και 9 (28,1%)  σε γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των ατόμων με COVID-19 που έχασαν τη ζωή τους είναι τα 76 έτη. Δώδεκα θάνατοι δηλώθηκαν στην επαρχία της Λάρνακας και οκτώ στην επαρχία Πάφου, πέντε στην επαρχία Λευκωσίας, τέσσερις στην επαρχία Λεμεσού και τρεις στην επαρχία της ελεύθερης Αμμοχώστου. Ο διάμεσος χρόνος από την ημερομηνία της δειγματοληψίας μέχρι την ημερομηνία θανάτου ήταν 11,5 ημέρες. Σημειώνεται ότι σε 25 θανάτους, υποκείμενη αιτία θανάτου καταγράφηκε η νόσος COVID-19 (Θνητότητα COVID-19: 0,9%).


 
Συνολικά, 9,9% (268) των περιστατικών COVID-19 έλαβαν νοσοκομειακή περίθαλψη. Εξ αυτών οι 24 περιπτώσεις (9%) βρίσκονται ακόμα στο νοσοκομείο, είτε για θεραπεία της COVID-19, είτε για υποκείμενα νοσήματα. H διάμεση ηλικία των ατόμων που νοσηλεύτηκαν είναι τα 60έτη. Η νοσοκομειακή περίθαλψη αφορούσε κυρίως σε άνδρες (164, 61,2%). Μεταξύ των συμπτωματικών περιπτώσεων, το 13,7% (226) έλαβε νοσοκομειακή περίθαλψη. Ο διάμεσος χρόνος από  την εμφάνιση συμπτωμάτων (164) μέχρι την εισαγωγή στο νοσοκομείο ήταν 6,5 ημέρες.


 
Συνολικά, 36 ασθενείς (13,3% από το σύνολο των νοσηλευόμενων) εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Την 20η Οκτωβρίου, δύο ασθενείς βρίσκονταν σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία των ατόμων που εισήχθησαν σε ΜΕΘ είναι τα 65,5 έτη. Οι ασθενείς στη ΜΕΘ ήταν κυρίως άνδρες (27, 75%). Ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κρίσιμη κατάσταση (σε ΜΕΘ) ανά 100.000 κατοίκους είναι 0,2/100.000. Η διάμεση διάρκεια παραμονής σε ΜΕΘ (για όλους  τους/τις 36 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στη ΜΕΘ) είναι 13,5 ημέρες.
 


Για τους/τις ασθενείς που απεβίωσαν στη ΜΕΘ (20), η διάμεση διάρκεια παραμονής ήταν 13,5 ημέρες. Για τους/τις ασθενείς που μεταφέρθηκαν ή πήραν εξιτήριο από τις ΜΕΘ (14), η διάμεση διάρκεια παραμονής στη ΜΕΘ ήταν 10,5 ημέρες. Ο διάμεσος χρόνος εξιτηρίου από το νοσοκομείο μετά την έξοδο από τις ΜΕΘ (13) ήταν 9 ημέρες. Ο διάμεσος χρόνος εισαγωγής στις ΜΕΘ μετά από την εμφάνιση συμπτωμάτων (23) ήταν 9 ημέρες. Ο διάμεσος χρόνος εισαγωγής στο νοσοκομείο μετά από την εμφάνιση συμπτωμάτων για άτομα που εισήχθησαν τελικά σε ΜΕΘ (20) ήταν 5,5 ημέρες. Για αυτές τις  περιπτώσεις ο διάμεσος χρόνος από την εισαγωγή στο νοσοκομείο μέχρι την είσοδο στις ΜΕΘ ήταν 3,5 ημέρες. Από τους 34 ασθενείς που εισήχθησαν στη ΜΕΘ, 31 (86,1%) διασωληνώθηκαν.
 


Μέχρι την 20η Οκτωβρίου, το 59,2% (1.581) των περιστατικών COVID-19 έχουν αναρρώσει. Εξ αυτών οι 1.090 (68,9%) είχαν αρνητικό αποτέλεσμα σε δύο εξετάσεις μετά το πρώτο θετικό και για 491 (31,1%) άτομα πέρασαν 21 ημέρες από τη διάγνωση. Ο διάμεσος χρόνος μεταξύ του δεύτερου αρνητικού αποτελέσματος και της πρώτης  δειγματοληψίας για τη διάγνωση της COVID-19 είναι 21 ημέρες.


 
Μέχρι την 20η Οκτωβρίου, οι διαγνώσεις COVID-19 στην Κύπρο ανέρχονται σε 308,7 ανά 100.000 κατοίκους και η σχετική θνησιμότητα σε3,7 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. Η  θνητότητα (το ποσοστό θανάτων στα διαγνωσμένα περιστατικά  της νόσου) ανέρχεται στο 1,2%. Στην Κύπρο έχουν πραγματοποιηθεί 50.794,7 διαγνωστικές εξετάσεις ανά  100.000 κατοίκους. Πρέπει να σημειωθεί ότι στον αριθμό των περιπτώσεων νόσου, στις διαγνωστικές εξετάσεις και στους θανάτους για την Κύπρο, περιλαμβάνονται άτομα από το εξωτερικό και τις Βρετανικές βάσεις, ενώ ο συνολικός πληθυσμός στους δείκτες δεν περιλαμβάνει κατοίκους από το εξωτερικό ή τις Βρετανικές βάσεις.


 

ΚΥΠΕ

Page 1 of 121

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top