Εφημερίδα Λεμεσός

Εφημερίδα Λεμεσός

Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Nunc auctor mauris tempor leo aliquam vel porta ante sodales. Nulla facilisi. In accumsan mattis odio vel luctus.

Ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών παραμένει σε επίπεδα «Κόκκινου Συναγερμού» με βάση τη σημερινή  πρόβλεψη του Τμήματος Μετεωρολογίας Κύπρου.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Τμήμα Δασών απευθύνει επίσης θερμότατη έκκληση στο κοινό να αποφύγει πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιά καθώς και για συνεργασία.


Όποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, μέσα ή κοντά στο δάσος παρακαλείται να ενημερώσει αμέσως τον πλησιέστερο Δασικό Σταθμό  ή να τηλεφωνήσει στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή  στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

 

ΚΥΠΕ
 

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Το πλαστικό εχθρός της γης» πραγματοποίησαν το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού και το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λεμεσού και η Επίτροπος Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το  Συμβούλιο  Κοινοτικού Εθελοντισμού Πελενδριού,  μέσα στο πλαίσιο της παγκύπριας εκστρατείας «Εθελοντισμός για πράσινες κοινότητες».

 

Η συνάντηση σημειώθηκε στο Κινηματοθέατρο «ΟΛΥΜΠΟΣ» στην Κοινότητα Πελενδριού.


Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Πελενδριού Χρύσης Σπύρου, ο Κοινοτάρχης Νίκος Πατσιάουρος και ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λεμεσού, Σταύρος Ολύμπιος.

 


Κύριος ομιλητής της διάλεξης ήταν ο Λειτουργός του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος Μάριος Ευθυμίου, που με σαφήνεια και με χρήση διαφανειών ανέπτυξε τους κινδύνους που προκύπτουν από την αλόγιστη χρήση του πλαστικού και προέτρεψε το κοινό να κάνει όσον το δυνατό λιγότερη χρήση.


Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεκάλεπτο μονόπρακτο με θέμα το περιβάλλον που ετοίμασαν οι μαθητές μαζί με τη διευθύντρια του ενιαίου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Πελενδριού, κα Φυτούλα Νεοφύτου. Το θεατρικό προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους παρευρισκόμενους τόσο και ως κείμενο όσο και ως σκηνική παρουσίαση.

 

«Δεν έχει σύνορα και όρια» η φωτογραφία.


To Φωτογραφικό Σωματείο ΟΡΑΣΙΣ Λεμεσού, στο πλαίσιο της πολυδιάστατης δράσης του, φιλοξένησε την πολυβραβευμένη Τουρκοκύπρια φωτογράφο Buket Özatay, η οποία παρουσίασε για πρώτη φορά τέσσερις φωτογραφικές δουλειές της που άφησαν εποχή.


Την Buket Özatay καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΟΡΑΣΙΣ, Δημήτρης Φωτίου, ο οποίος εξήρε τη δουλειά της αναγνωρισμένης παγκοσμίως φωτογράφου και τόνισε ότι μέσω αυτής της παρουσίασης αποδεικνύεται ότι η φωτογραφία δεν έχει διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων.


Στην αντιφώνηση της η Τουρκοκύπρια συμπατριώτισσά μας, αφού ευχήθηκε σε μια επανενωμένη Κύπρο, ευχαρίστησε το Σωματείο ΟΡΑΣΙΣ και ιδιαιτέρως τον πρόεδρό του Δημήτρη Φωτίου, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η παρουσίαση.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook


Ακολούθως η Buket Özatay παρουσίασε τη δουλειά της, η οποία πραγματικά εντυπωσίασε τους παρευρισκομένους, οι οποίοι εξήραν τη δουλειά της με τα καλύτερα λόγια.

Την εναρκτήρια εκδήλωση του για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019 πραγματοποίησε ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών. Την Παρασκευή 14 Ιουνίου έγινε ένα δυναμικό ξεκίνημα με συναυλία από το «Λαϊκό Αρχονταρίκι» σε συνεργασία με τον Χρίστο Αλεξάνδρου. Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Αυγούστου 2019 και υπόσχεται αξέχαστες βραδιές με μουσική, θέατρο και χορό.


Το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος παρευρέθηκε και στην εναρκτήρια εκδήλωση, δίνοντας το δικό του μήνυμα για την προώθηση του πολιτισμού στον τόπο μας.


Από πλευράς του ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου ανεβαίνοντας στο βήμα δεν έχασε την ευκαιρία να τονίσει την προσπάθεια των δήμων στο να συμβάλουν στην ανάπτυξη του πολιτισμού, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να τύχουν της οικονομικής στήριξης  και του κράτους.


«Όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας καθημερινά, η οικονομική δυσχέρεια, τα σκάνδαλα, η τρομοκρατία, οι καθημερινές απειλές και παραβιάσεις της Τουρκίας, οι δολοφονίες αλλά και η κατάρρευση θεσμών, μας κάνουν πιο σκληρούς σαν ανθρώπους», ανέφερε ο κ. Αναστασίου, ενώ συνεχίζοντας είπε πως «απέναντι σε όλα αυτά εμείς προβάλλουμε τον πολιτισμό».

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook


Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε πως «πιστεύουμε στον πολιτισμό και επενδύουμε σ΄ αυτόν. Μέσα απο τον πολιτισμό μπορούμε να αγγίξουμε την ευαίσθητη πλευρά του ανθρώπου,την δημιουργική του πλευρά. Θέλουμε μέσα απο τις φετινές μας παραστάσεις, μέσα απο ένα ταξίδι στην τέχνη, το θέατρο, τον χορό, το τραγούδι, να σας κάνουμε να νιώσετε πιο όμορφα και πιο ανθρώπινα».

 

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κ. Πολεμιδιών αφορά ένα καλλιτεχνικό θεσμό προσφοράς στο συνάνθρωπο. Είναι μια προσφορά που παρέχεται εντελώς δωρεάν στους δημότες, η οποία έχει αγκαλιαστεί απο το ευρύτερο κοινό της πόλης και επαρχίας Λεμεσού και μας γεμίζει με περηφάνια.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις - συζητήσεις που διοργάνωσε η Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού (ΚΑΛ) με θέματα: “CO2 Absorbing Façade System” &“BIM: Digital Construction”.


Η αρχιτέκτονας Χριστίνα Λουκά στην παρουσίασή της για  το “CO2 Absorbing Façade System”, ανέφερε πως η συγκεκριμένη μελέτη εισάγει την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός καινοτόμου υλικού που απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) κατευθείαν από την ατμόσφαιρα. «Το πρωτοποριακό υλικό μπορεί να εφαρμοστεί ως θερμομονωτικό υλικό σε αεριζόμενο σύστημα πρόσοψης και ταυτόχρονα να απορροφά διοξείδιο του άνθρακα (CO2)», σημείωσε.

 


Το θέμα “BIM: Digital Construction” επιμελήθηκε και παρουσίασε ο Αρχιτέκτονας Σίμος Γεωργίου.


Με σχετική ανακοίνωση, η Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού ευχαριστεί τους συνάδελφους για τις παρουσιάσεις τους, το ΤΕΠΑΚ για την παραχώρηση της αίθουσας, καθώς και την Επίτροπο Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου και τον Δημοτικό Σύμβουλο Ηλία Ιωακείμ για την παρουσία τους στην όλη εκδήλωση.


Αξίζει να σημειωθεί πως ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του κοινού.

 

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με τεράστια επιτυχία το μεγάλο ετήσιο Παζάρι βιβλίου από τα βιβλιοπωλεία Κ.Π. Κυριάκου στους εξωτερικούς χώρους του καταστήματος, στο Μέγαρο Παναγίδη απέναντι από τα Δικαστήρια Λεμεσού.

 

Χιλιάδες βιβλία για παιδιά και ενήλικες, σε ελληνική και αγγλική γλώσσα, διαφόρων θεματολογιών ήταν διαθέσιμα προς τους λάτρεις του βιβλίου. Όπως κάθε χρόνο, πάρα πολλοί αναγνώστες βρήκαν βιβλία της αρεσκείας τους σε πολύ χαμηλές τιμές.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Το Παζάρι βιβλίου έχει καθιερωθεί ως θεσμός από τα βιβλιοπωλεία ΚΠ Κυριάκου, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία σε όλους μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα να ανακαλύψουν ή να απολαύσουν τη μαγεία του βιβλίου και να φύγουν με μία αγκαλιά γεμάτη βιβλία!

Την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς, αναφορικά με τον λανθασμένο σχεδιασμό από τον ΟΕΔΑ και τη λειτουργία των Πράσινων Σημείων στην πόλη της Λεμεσού, αλλά και σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν και επηρεάζουν δραματικά την γενική εικόνα της πόλης μας.


Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, ο ίδιος προκαλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τα κενά που παρουσιάζονται στον κεντρικό σχεδιασμό, τόσο της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πεντάκωμο, όσο και της λειτουργίας των Πράσινων Σημείων.


Αναφορικά με τα Πράσινα Σημεία,  ο κ. Ξυδιάς επισήμανε τις βασικές τους αδυναμίες, όπως:
• ότι τα σημεία τα οποία έχουν επιλεχθεί δεν είναι βολικά για τον μέσο πολίτη λαμβάνοντας υπόψη τα αντικείμενα που πρέπει ο ίδιος να μεταφέρει και το όχημα που απαιτείται για τη μεταφορά,
• η ανεπάρκεια των χώρων των Πράσινων Σημείων,
• αναμφισβήτητα, τα ωράρια λειτουργίας τους, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα έπρεπε να είναι 24ωρα.


«Η κατάσταση η οποία παρουσιάζεται στην Λεμεσό και συγκεκριμένα στον Δήμο της Γερμασόγειας είναι πρωτοφανής και αδιανόητη. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς σε κεντρικά σημεία εντοπίζουμε, καναπέδες, καρέκλες, ψυγεία, σπασμένες τουαλέτες και είναι αδιανόητο, πραγματικά αδιανόητο», ανέφερε.


Μέσω της εφημερίδας, ο δήμαρχος απευθύνεται και στις δύο κατευθύνσεις: και στην κυβερνητική πλευρά, η οποία πρέπει επειγόντως να δώσει λύσεις, αλλά, και στην πλευρά των πολιτών και των επαγγελματιών σε σχέση με το πού εναποθέτουν τα άχρηστα αντικείμενα ή κλαδέματα τους.


Ακολούθως, ο δήμαρχος ανέφερε πως ο Δήμος Γερμασόγειας είχε προβλέψει την κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη τις μακρινές αποστάσεις των σημείων αυτών και είχε κατανέμει στο κοινό ενημερωτικό φυλλάδιο σε σχέση με την λειτουργία των Πράσινων Σημείων. Ακόμη, παρείχε τη δυνατότητα στο κοινό να ειδοποιεί τον δήμο και να αναλαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να μαζεύουν τα αντικείμενα με μία μικρή χρέωση. Δυστυχώς όμως, όπως ο ίδιος αναφέρει «αντί αυτή η μικρή χρέωση να ωθήσει τους πολίτες να μεταφέρουν οι ίδιοι τα αντικείμενα τους, οδήγησε στο να τα τοποθετούν όπου βρουν δωρεάν», συμπλήρωσε.


Ο κ. Ξυδιάς, ξεκαθάρισε πως γίνονται προσπάθειες για να βρεθούν λύσεις εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον νόμο ποινές, ενώ θα εισηγηθεί και αύξησή τους, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε, «αυτή η κατάσταση αποτελεί ντροπή για την πόλη μας και αυτό αφορά τον καθένα ξεχωριστά».


Κλείνοντας, τονίζει πως επικρατεί μια λανθασμένη εντύπωση σχετικά με το θέμα των Πράσινων Σημείων. «Το πράσινο σημείο δεν είναι χώρος σκουπιδιών, αλλά χώρος ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών» και καλεί όλους όπως συμμορφωθούν.

 

Καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τα κενά στο σχεδιασμό. Ταυτόχρονα καλεί και τους πολίτες όπως συμμορφωθούν, αλλιώς θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο, ποινές.

Page 1 of 50

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top