Η βασίλισσα Ελισάβετ απέρριψε την τιμή που θέλησε να της κάνει το βρετανικό περιοδικό Oldie, ανακηρύσσοντάς την «Ηλικιωμένη της Χρονιάς», λέγοντας ότι «είσαι μόνο όσο μεγάλη αισθάνεσαι».

Το περιοδικό Oldie απευθύνεται στους πιο ηλικιωμένους Βρετανούς, με θέματα που αφορούν κυρίως τη βρετανική παράδοση και τις κλασικές συνήθειες παλαιότερων εποχών, ως ένα «ελαφράς διάθεσης αντιστάθμισμα σε έναν Τύπο εμμονικό με τη νεολαία και τις διασημότητες».

Η 95χρονη μονάρχης αρνήθηκε «ευγενικά αλλά κατηγορηματικά», με το περιοδικό να δημοσιεύει στο νεότερο τεύχος του την απάντηση εκ μέρους της από το βοηθό ιδιαίτερο γραμματέα της Τομ Λανγκ-Μπέικερ: «Η Μεγαλειότης της πιστεύει ότι είσαι όσο μεγάλη αισθάνεσαι και ως εκ τούτου η βασίλισσα δεν πιστεύει ότι πληροί τα κριτήρια για να μπορέσει να αποδεχθεί και ελπίζει να βρείτε έναν πιο άξιο παραλήπτη του βραβείου».

Προηγούμενοι νικητές του βραβείου με την ιστορία 29 ετών είναι ο σύζυγος της βασίλισσας Δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος, η ηθοποιός Ολίβια ντε Χάβιλαντ και ο ζωγράφος Ντέιβιντ Χόκνεϊ.


ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 479 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top