Θέμα στην Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού της Ευρωβουλής αναφορικά με την απόσυρση βιβλίου σχολικού βιβλίου αγγλικών που είχε αναφορές στον Κεμάλ Ατατατούρκ, χαρακτηρίζοντάς τον ως ήρωα στη χώρα του, δήλωσε ότι θα θέσει ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

 
Σε δήλωσή του από το Στρασβούργο, ο κ. Γκιζίλγκιουρεκ σημείωσε επίσης ότι ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ήδη έχει λάβει επιστολή από την Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Ευρωβουλής αναφορικά με το θέμα της δίωξης του εκπαιδευτικού και Διευθυντή Γυμνασίου, Γιώργου Γαβριήλ.
 
«Δυστυχώς πρέπει να πω και ο Κύπριος Υπουργός Παιδείας έχει δεχθεί ήδη μια επιστολή από την Πρόεδρο της Επιτροπής σε σχέση με τον Γιώργο Γαβριήλ και βεβαίως με αυτή την κίνηση να σκιστεί μια σελίδα ενός βιβλίου ή να αποσυρθεί ένα βιβλίο με πολύ ψηλούς εθνικιστικούς τόνους, σίγουρα θα είναι θέμα ξανά στην Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού και θα θέσω εγώ το θέμα ξανά στην Επιτροπή», είπε.

 

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 810 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top