Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, καλείται να μπει σε καραντίνα, λίγο αφότου ανακοίνωσε τα νέα μέτρα απαγόρευσης, στο πλαίσιο της μάχης για την αποτροπή τη εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού. 

 

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, η Μέρκελ πληροφορήθηκε αμέσως μετά το τελευταίο της διάγγελμα ότι πρέπει να τεθεί σε καραντίνα, καθώς γιατρός με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή την περασμένη Παρασκευή, βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

 

«Η καγκελάριος, ακόμη και σε καραντίνα από το σπίτι, θα εκπληρώνει τα καθήκοντά της», τόνισε ο επίσης ο Ζάιμπερτ.

 

«Κανείς δεν επιθυμούσε τέτοιου είδους περιορισμούς», είπε νωρίτερα η καγκελάριος, επιβεβαιώνοντας τα νέα μέτρα που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης συνεύρεσης άνω των δυο ατόμων, με εξαίρεση οικογένειες που μένουν μαζί.

Μεταξύ άλλων:

  • Όλα τα εστιατόρια, καφέ και άλλες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, όπως τα κομμωτήρια, όπου δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί το όριο της απόστασης μεταξύ των πελατών στα δυο μέτρα, θα πρέπει να κλείσουν.
  • Σε δημόσιους χώρους, όσοι δεν κατοικούν μαζί, πρέπει να τηρούν μεταξύ τους απόσταση 1.50μ.
  • Οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες υγιεινής για τους υπαλλήλους τους.
  • Η μετακίνηση στη δουλειά, ή για συνδρομή άλλων ή για προσωπική άσκηση, επιτρέπεται.

Οι κανόνες θα ισχύσουν αρχικά για δυο εβδομάδες. Η Μέρκελ προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται για συστάσεις, αλλά για κανόνες, τους οποίους η αστυνομία θα φροντίσει να τηρηθούν.

 

Πηγή: www.efsyn.gr

Διαβάστηκε 1081 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top