Πραγματοποιήθηκε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο τμήμα Νοσηλευτικής, η 2η συνάντηση του προγράμματος ERASMUS+ ενίσχυσης των δεξιοτήτων Ψηφιακής Εγγραμματοσύνης οικογενειακών φροντιστών ανθρώπων με άνοια. Οι φορείς που συμμετείχαν είναι: το Collegium Balticum (Πολωνία), η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών (Ελλάδα), η Εταιρεία Alzheimer Βουλγαρίας (Βουλγαρία) και ο φορέας Anzianienonsolo (Ιταλία).

 

Το πρόγραμμα της συνάντησης σχεδιάστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε κατά την πρώτη μέρα της συνάντησης να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την έρευνα DELPHI σχετικά με την πρώτη αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προγράμματος από ειδικούς επαγγελματίες υγείας στην εκπαίδευση, αλλά και ένα αριθμό φροντιστών ηλικιωμένων ανθρώπων και ανθρώπων με άνοια. Ενώ, κατά τη δεύτερη μέρα, όλοι οι συμμετέχοντες εργάστηκαν σε μικρότερες ομάδες για να ενσωματώσουν τα αποτελέσματα της έρευνας στις εκπαιδευτικές ενότητες.

 

Το πρόγραμμα eLily χρηματοδοτείται από το Erasmus+ για 2 χρόνια και θα αναπτύξει ένα δια ζώσης εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Ψηφιακή εγγραμματοσύνη σε θέματα για την υγεία που θα περιλαμβάνει: ένα εγχειρίδιο για εκπαιδευτές, τετράδιο ασκήσεων και γλωσσάρι για τους εκπαιδευόμενους, εκπαιδευτικό υλικό για την τάξη (παρουσιάσεις, ασκήσεις, σημειώσεις) και ένα e-learning πρόγραμμα για να ενισχύσει τις δεξιότητες των φροντιστών ανθρώπων με άνοια που ζουν εκτός των αστικών κέντρων.

 

 

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου εκπροσωπείται από την ερευνητική ομάδα του τμήματος Νοσηλευτικής, με επιστημονική υπεύθυνη, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Δρ Ευριδίκη Παπασταύρου και κύρια ερευνήτρια την κα Αρετή Ευθυμίου. Στο πρόγραμμα ερευνητές είναι και οι Δρ Σωτήρης Αυγουστή, Δρ Αντώνης Στυλιανίδης και η Υποψήφια Διδάκτορας, Ιωάννα Μενίκου.

 


Οι ενότητες στις οποίες κατέληξαν οι συμμετέχοντες είχαν ως εξής:
• Ενότητα 1: Εγγραμματοσύνη σε θέματα για την υγεία και δεξιότητες επικοινωνίας των φροντιστών με τους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας.

• Ενότητα 2: Εκπαίδευση στη χρήση tablet, smartphones και εφαρμογών.

• Ενότητα 3: Εκπαίδευση στην αναζήτηση, αξιολόγηση και εφαρμογή πληροφοριών για την υγεία στο διαδίκτυο.

• Ενότητα 4: Εκπαίδευση στη χρήση διαδραστικών υπηρεσιών για την υγεία (ομάδων facebook, φορουμ, skype κα).

Διαβάστηκε 557 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top