Μία γυναίκα, η οποία βρισκόταν διασωληνωμένη στο Αττικό Νοσοκομείο λόγω λοίμωξης από τον covid – 19, γέννησε πρόωρα.


Μητέρα και βρέφος, μετά από είκοσι ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι σε άριστη κατάσταση.


Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό στην Ελλάδα και το δεύτερο διεθνώς, καθώς αντίστοιχο περιστατικό έχει αναφερθεί και στις ΗΠΑ.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διευθύντριας της Γ` Πανεπιστημιακής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής στο «Αττικόν», Σοφίας Καλανταρίδου, η γυναίκα στις 28 εβδομάδες κύησης παρουσίασε βαριά δύσπνοια και πυρετό, οπότε και διαγνώστηκε με λοίμωξη COVID-19. Στις 29 εβδομάδες κύησης, κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωση και ο μηχανικός αερισμός της εγκύου ενώ μετά από ιατρικό συμβούλιο αποφασίστηκε, η συνέχιση της εγκυμοσύνης.

 
Τρεις μέρες αργότερα, η έγκυος εμφάνισε σημεία έναρξης τοκετού, οπότε έγινε επείγουσα καισαρική τομή και γεννήθηκε ένα αγοράκι, βάρους 1.300 γραμμαρίων. Το μωρό, το οποίο δεν έχει προσβληθεί από τον ιό SARS-CoV-2, συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας των Νεογνών της Γ` Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ σε καλή κατάσταση.
 

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 97 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top